GASTRONOMISKT JULBORD


.
.IMG_8040

.

.

Mmmmm! Precis så här ska ju ett julbord se ut!

.

.

.

.

.

Todeloooo snyggingar!

.

.

.

.

Mår ni bra!? Här vaknade jag med migrän imorse men nu har det äntligen vänt efter kombon vila och Zomic. Har inte tid att vara krasslig nu för jag har deadline ett par jobbsaker denna vecka och eftersom vi åker till fjällen på torsdag så betyder det att jag har endast tre dagar på mig. Sen har vi allt annat som ska hinna med, eller inte ska utan som jag v i l l hinna med innan jul. Såna där mysiga traditioner som vi har här hemma som pepparkakshuset tex, det måste vi ju hinna med. Skatterna tokgillar ju verkligen när vi fixar med detta (och nej det är inet easyfixvarainten från Ica de vill ha utan det ska vara ett nytt stoort hus med ritning och mallar och allt vad det innebär. Pjuh:)

.

.

Något som vi ju har, som ni ser, hunnit med är att gå på restaurang och smaskat julbord och inte vilket julbord som helst för ojojoj vad lyxigt och gott det var. Mmmm. Ja helt ärligt, det var nog det bästa bästa julbordet någonsin…

.

.

.

IMG_8029

.

.

Det var här vi var! På ön Fjädeholmarna utanför Stockholm och Fjäderholmarnas krog  (och på picset skymtar ni min lillebrors sambo och barnvagnen med lillkussen:)

.

.

.

IMG_8033

.

.

Vi tog färjan ifrån Nackakajjen och resan tog väl typ 10 min max. Sen var det en pyttebit att gå men Bea blev lite frussen ändå. Tur att det fanns en skön brasa direkt innaför entrén:)

.

.

.

IMG_8055

.

.

Här satt vi med havet precis utanför (vilket ju inte syns på detta picset, knasigt att fota åt ”fel håll” men men;)

.

.

.

IMG_8041-4

.

.

IMG_8044

.

.

IMG_8036.

.

Gastromnomen Gert Klötzke är det som har komponerat julbordet på Fjäderholmarnas krog och som sagt, det var heelt fantastiskt. Precis allt fanns som man kan önska av ett julbord + lika mycket till (eller nej, det fanns inte grishuvud och fötter men det är fine med mig;). Tror att det tex fanns typ 16 inläggningar med sill tex och alla var tip-top. Modernt och snygg och proffsigt presenterat men med de där rätta traditionella smakerna, yumiie yummie (fast det var ganska pricy, kostade 3500 kr utan vin eller avc för en 3 barnsfamilj)

.

.

.

IMG_8086

.

.

Honey på språng mellan godsakerna:)

.

.

.

IMG_8071

.

.

Mina favoriter på julbordet är just sill och lax och kallskuret + ost…Och Jansson! Oh my vad det är gott med Jansson! Vilken är din julbordsfavvis?

.

.

.

IMG_8142.

.

Förutom att äta massa mat och så fick jag ju mysa med min pyttelilla brodsdam ”Bonbon”, den gosigaste av de gosiga:)

.

.

.

IMG_8081

.

.

Lolo hjälper till vid gottebordet (hon är så himla duktig med småbarnen, vår fina bästa Lolo<3)

.

.

.

IMG_8077

.

,

Och Bea hittade godis och lyckan var gjord! (Och både Lolo och Bea hade på sig jättesöta sammetsblå klänningar med sidenkragar från Gant)

.

.

.

IMG_8123-9

.

.

Och jag såg ut så här; jumpsuit från By Malene Birger (finns här) och skönaste skorna är från från Rabens Saloner.

.

.

,

IMG_8158.

.

Mys med bröder,svägerskor och kusiner

.

 

.

The Bonper (1 av 1)-7.

.

Sen fick vi för oss att vi skulle ta en liten gruppbild på de 6 kusinerna.. Så söta tillsammans framför brasan men det gick väl ”så där” kan man säga:)

.

.

.

IMG_8166

.

.

Så seeegt att ta pics:)

.

.

.IMG_8242-3 .

.

IMG_8235  .

.

 The Bonper (1 av 1)-5

. .

.

.

Sen promenerade vi mycket mätta och belåtna ner till båten och åkt hem igen!

.

.

.

Yes, det var gårdagens pics! Nu ska jag slänga i mig en snabblunch och jobba klart och sen blir det en tur och storhandla på Ica Maxi för innehållet i kylskåpet är minst sagt trist just nu (och vi får se om det får slinka med någon pepparkaskdeg också till det där huset jag nämnde:)

.

.

.

Ha en fab måndag tills vi ses igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

26 kommentarer till “GASTRONOMISKT JULBORD

  1. WOW, vilket bord! Jag dör! Är inte så mkt för julbord, eller jo, på självaste julafton. Men det DÄR, såg ju magiskt ut!
    Och vad fina ni är hela familjen. H ser mkt nöjd ut. Och du vacker som en dag.
    Hälsa J och M i Sälen. Hörde ni skulle vara där tillsammans.
    Kramar OM/Mary

  2. Ser helt lovely ut! Så fräscht! Jag åt julbord där för 14 år sen, minns det så exakt för jag var smällgravid, minns att vi var supernöjda!
    Underbar jumpsuit, passar dig perfekt!
    Kram jenny

  3. Lovisa är helt fantastisk med små kusinerna & tar hand om dom så, hjälper dom hämta mat & efterrätt <3 puss från oss

  4. Härliga kussebilder! Den minsta karamellkusinen – ja där är det bara vingarna som fattas!

  5. Så underbara bilder på helt fantastiskt söta barn och kusiner!! Ni är verkligen så fina allihopa och ger så mycket inspiration. Jag undrar var de fina rosetterna i flickornas hår kommer ifrån? Snälla svara!!
    Kram från Anna i Skåne

  6. Hej!
    I förra inlägget och detta inlägget skulle så gärna vilja veta var Trulles kläder kommer ifrån. Tyvärr så får man ofta veta vad tjejernas kläder kommer ifrån men inte Trulles
    tack på förhand

  7. Åh, där har vi varit flera gånger! Vi brukar alltid ta kvälls-sittningen. Så himla mysigt att komma ut dit i mörkret, när de kantat vägen med oljelyktor. Håller med, det är det absolut finaste julbordet! Så fräscht! Men dyyyrt! 😉 I år tänkte vi testa julbordet på Rökeriet, där på holmarna, får se hur det är 🙂
    Så söt liten kusse! =)
    Kram/maria

  8. Vilka snyggingar helga gänget! Och vilken julbord. Där förstår jag att ni hittade en massa gott. Mysigt ställe. Hoppas ni får en fin dag. Kram Annika

  9. Ja det där sag ju INTE illa ut!! Fr.a. väldigt estetiskt upplagt, och det är ju ocksa en stor bit av det hela. Tänkte bara pa en annan sak da jag läste ditt inlägg. Hur ser det ut i Sverige ”nu för Tiden” da det gäller ledighet utöver loven? Bor utomlands och här är det i princip omöjligt att fa ledigt annat än lov. Intressant att veta hur du ser pa detta. Ha en bra dag!

  10. Oj vilka fina bilder du visar! Men ett sånt dyrt julbord får man drömma vidare om…
    Alltid lika snygga och olika kläder, skulle vilja se din garderob! =)
    Skorna skulle jag vilja kika närmare på, vart har du hittat dem? Är det rabens saloner och inte dom du visade häromdagen?? Tack för svar.
    Fortsatt trevlig Tisdag!

  11. jag ska äta julbord med jobbet imorgon och som jag längtar. Jag är så nyfiken på hur det är för har aldrig testat detta julbord innan. Sen är julbord mysigt för det känns socialt att gå upp till alla karotterna och snickesnacka med den som står bredvid. såååå himla mysigt!

  12. Hej Petra.
    Åh vilket fint julbord!
    Vi var med vänner på Grand hotells julbord i Vinterträdgården för två veckor sedan.
    Det liknade detta faktiskt,men jag förstår att miljön att ta sig ut med båt är magiskt härlig
    Mycket speciellt och roligt att färdas med båt.
    Fina pics på er härliga familj!

  13. Hej!
    Ja visst var det ett fantastiskt och helt underbart julbord.
    Det var första gången vi var där men absolut inte sista.
    Lutfisken som serverades lika estetiskt var ljuvligt god.
    Så mysigt det är att följa din blogg.
    God jul!
    Yvonne

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg