BUSY BUSY

.

.

.

IMG_4754
.
.

Yes det är ju löördag idag och den softaste dagen då man mest bara ska vila och njuta livet! Njuter livet gör jag absolut men tar det soft gör jag verkligen inte! H är just nu borta på roligheter med killgänget och jag är fullt upptagen med att måla (passar på medans Bea är på balett och voffsing sover) Det går framåt och det blir verkligen såå tjusigt. Har hittat en så himla elegant grå färg som ni ser, inte kall utan varm och djup och lyxig och alldeles tokmatt och så fin mot det kritvita listerna (och blivande kritvita dörrar. De är under renovering som ni ser). Den där grå blir finfinnt till beige och blått och senapsgult eller guld tänker jag… De färger jag tänker mig blir fina i det nygamla sovrummet. Nu letar jag gardiner för fullt och är det någon söt bloggis som har ett tips på var man kan hitta långa snygga tjusiga sammetsgardiner (utan öljetter!) får du jäättegärna maila mig på houseofphilia”hotmail.com.

.

.

.

ilse2

.

.

Fina sovrumsfärger… (Inspobilder från Studio Ilse)

.

.

."VFMLID=59845424"

.
.

Älskar verkligen den där lagom ombonade sköna lyxhotelfeelingen (Pics från hotellet Ett Hem)

.

.

.IMG_4749-3.

.

Slipa slipa, måla måla på gamla speglar som doldes bakom ett lager limmad masonit. Fattar inte varför vi inte tänkt på att de fanns där bakom tidigare liksom? (jag fixar dock inte själv med dörrarna för det är verkligen världens slit md de där) Bakom dörren till höger finns mitt kära linneförråd/strykrum (bästa med ett rymligt sådant vid sovrummet) och bakom dörren till vänster finns en klädkammare som just nu också får sig en  makeover.. Färgen som använts på väggarna kommer från Nordsjö och är helmatt men jag minns inte vad kulören heter just nu men jag återkomma med det om någon kanske är nyfiken?

,

,

,

Ha nu en härlig lördag snyggingar så ses vi snaart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

34 kommentarer till “BUSY BUSY

  1. Ojojoj så fint det kommer bli! Ser ut som den grå jag ska ha i vårt sovrum, möjligtvis något mörkare, svårt att se. Längtar tills vi får se färdiga resultatet, makeovers av hem är bland det bästa jag vet!!
    Skulle såååå gärna vilja ha tati-bord till sängen, men de är ju attans dyra så jag får se vad jag kan knåpa ihop 😉
    Ska hålla utkik efter gardiner åt dig, jag hade lyckan att hitta mina i sammet på HM-rea för massor med år sedan. De är i lite smutsrosa/mullvadsaktiga och jag älskar dem lika mycket idag som då.
    Vilken färg är du ute efter? För det nämnde du inte va?

    Kram från en tröttis som hängt på Bushuset i 2.5 timmar..
    Catta

  2. Fantastiskt snyggt! Och ja, jag vill absolut veta färgnr /kod. Skall själv måla grått och den här ser ju onekligen lovande ut…….Lycka till med resten, det kommer att bli sååååå bra!!!Kram.

  3. Vilken fantastiskt fin färg, den gillade jag riktigt mycket. Jag och fästmannen renoverar vårt kök just nu och när det är klart ska vi måla om resten av lägenheten. Just nu är jag sugen på lite olika gråa toner. Tack för härlig inspiration.
    Kram // Therése [www.storiesbytherese.blogg.se & http://www.blogg.femalecurves.se]

  4. Åh det kommer bli jätte jätte fint! 🙂
    Jag är inte säkert men tror det var på 70 talet som man tog bort mycket av den gamla charmen, som tex att lägga på masonit på spegeldörrar. Sänka ner tak i gamla lgh där det var fina strukaturer under. Konstigt! Men så gjorde man.
    Köpte en liten sommarstuga från 30-talet för ett antal år sedan där var det likadant med dörrarna som hos er. 🙂

    Du får gärna berätta färgkoden sedan, den påminner lite om den jag målade mitt sovrum med. Men det kanske bara ser så ut på bild. 🙂
    Ser fram emot att se när ni blivit klara. Kan du inte lägga upp någon före och efter bild?

    Ha en skön lördagskväll!
    Kram Eva

  5. Åh vilken fin gråfärg. Tänker måla om i vårt kontor och inte hittat rätt färg än. Men den där gråfärgen skulle passa fint. Tacksam om du vill dela med dig av färgkod. Tack för all din inspiration!

  6. Ser ut som om det kommer bli kanonbra!! Dela gärna med dig av färgnr, för vi har planer på att måla om i vårt vardagsrum och jag letar efter den perfekta nyanser.
    På tal om Ett Hem – jag och min man ska dit nästa helg, och jag har önskat att få det rummet på bilden ovan (med blåa sänggaveln). Alla rum ser ju olika ut, men jag hoppas vi får detta rum för det är helt underbart! Vi kommer nog få inredningsinspo så det räcker och blir över från resten av hotellet är ju ursnyggt också.

  7. Jättenyfiken på vad det är för färg. Skulle kunna bli perfekt till minstingens rum. Grå väggar, vitlaserad furugolv, gult som accentfärg:)

  8. Snälla berätta hur ni har löst det med ventilationen i ”kattvinds-garderoben”. Vi bor också i en 20-tals villa med likadana och dottern vill inte förvara sina kläder där pga svag vindsdoft. Har ni element eller annan ventilation där?

    1. Haha, vi kör med självdrag här i kattvindarna hos oss! (Ingen konstig doft och lagom chilly 🙂

      KRAM

      P

  9. Jättefint! Mio har sammetsgardiner, Amy. Finns i vitt, grått eller svart. Amy finns även som överkast och prydnadskuddar. Hälsningar Jessica

  10. Kommer bli superfint! Angående klädförvaring på kattvindar är min erfarenhet också att det blir för kallt och rått för kläder där måste ha på vid gavel jämt, annars blir det iskallt och ”fuktig luft” som sätter sig i kläderna. Skulle vara intressant att höra erfarenheter av andra här om detta innan man river dem!

    1. Vi ska fixa garderober av våra kattvidar. Men då ska vi isolera ytterväggarna/snedtaken och så blir det lite värme av att rören till elementen i de andra rummen går genom gaderoberna. Så jag hoppas verkligen inte att det blir rått som du skriver. Fast våra kattvindar är rätt så torra och inte iskalla redan nu, så kan ju bara bli bättre. Men kruxet är ju att få till bra förvaring under snedtaket..

  11. Åh vad fint det blir! Vi funderar också på en grå färg till sovrummet o är därför nyfiken att veta vilket nummer färgen har? Ha en fab söndag 😉

  12. Supersnyggt! Älskar grått och du ser ut att ha hittat den perfekta grå kulören! Tar också gärna färgkoden 😉 Ha en fin söndag!

  13. Tjusigt! Tipsa gärna om färgkoden, är precis den nyansen jag letar efter till vår hall och ev. också sovrum 🙂 Tack!

  14. Om någon är intresserad av färgoden? 🙂 🙂 ALLA tror jag vill veta 🙂 Det verkar bli superfint!! Ha en bra dag. // Eva

  15. Men gud, här har det hänt grejer medan ag varit borta!! Måste läsa ikapp nu! Och kolla in the puppy… 😉 Så fint det kommer bli med nya frgen, stor kram!

  16. Sååå fint 🙂 Nydelig farge, vakre dører – gleder meg til å se når det blir ferdig 🙂 En fin søndag til deg og dine, både på to og fire ben 🙂

  17. Hej, ja jag är väldigt nyfiken på vad just den grå nyansen heter om du kommer på det sen. Om inte så får jag ta datorn med mig när jag köper färg. Vi ska snart måla om i vardagsrummet och då tänkt ha sobert grått med det vita. Utsnyggt! /Må gott, Helén

  18. I am curious how do you have such amazing painting skill? You are an expert professional painter in your preparation, etc., but especially in your super careful line between the wall and ceiling colors!! How do you know how to do this so well?? Maybe you could teach us via YouTube!

  19. Hej!
    Superfin grå färg! Kommer bli kanon i sovrummet! Gardiner ja, jag ville också ha sammetsgardiner i sovrummet och mörkbruna….hittade rätt färg på Ikea men med öljetter…hmm klippte bort öljetterna och sydde på ett veckband (?) åh voila en lyxig sammetsgardin på plats. Har gardiner från golv till tak och gardinen räckte till det trots att jag klippte bort en bit 🙂 Lycka till med ditt letande! Marie

  20. Great wall colour! I have in my bedroom almost the same colour. Mine is little bit more blue-ish. And I have heavy dark grey curtains and love them every day more and more.

  21. Vi har också gjort våra dörrar men vad ska man ha för handtag?! Tips tack för jag hittar inga fina

  22. Du är min stora inspirationskälla, och jag skulle vara så tacksam över färgkoden! För tyvärr blev färgen som jag målade med helt fel i mitt rum.
    Jag har nämligen inte ditt sinne för färg.
    /Annette

  23. Hej

    Så fin grå färg!!! Vilken färgkod?? Hade passat perfekt i min sons rum.

    M V H

    Michaela

  24. Såå himla fin grå färg! Men är detta verkligen samma färgkod som den som är på hinken som du la ut?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg