MMMM CHICKEN KORMA MMMM

.

.

.

IMG_5395-3
.
.

Häromdagen bjöd vi vänner på en indisk lunch i form av Chicken Korma. Har ni smakat Korma bloggisar? Det är verkligen hur gott som helst (om man gillar indiskt och koriander och chili och cocosmjölk och liknande godsaker:)

.

.

.

.

Heeeej Lördag!

.

.

.

Här har vi en krasslig bloggerska idag mina vänner! Har ont i hela kroppen och känner mig så frussen och och kymig och typiskt nog är min sportintresserade man i Tällberg och Falun denna helg. Det är visst nån skidtävling…. och jag är home alone med 3 skatter…och en valp. Tycker nog liite synd om mig själv just nu som inte har någon som pysslar om mig som ni kanske märker;)

.

.

Nåväl, vi får göra det bästa av situationen och jag har bunkrat skafferiet fullt med sådant jag vet att mina små älskar och ikväll blir det familjefest i tvsoffan med chips och dip och Ben & Jerrys och mello för oss! (och onlinepizza från Pizza Hut. Yes ibland får man bara unna sig och göra lite quickfix:) Men först ska ni ju få recept på Korman. För det vill ni väl ha snyggingar?:)

.

.

.

.IMG_5411


.
.

MILD KORMA

(så att även de små gillar:)

.

.

4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 chilipeppar
1 hönsbuljongtärning
3 tsk färsk riven ingefära
2 tsk curry
1 tsk mald spiskummin
2 msk koriander
1 tsk mald kardemumma
1 liten stång kanel
1 msk socker
3 dl matlagningsyoghurt
2 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosgrädde
7 msk jucie av citron
smör och olja
salt & svartpeppar

.

 

 

,
GÖR SÅ HÄR

.

.

Dela kycklingen i kuber och bryn runt om i smör+olja tills de är klara. Lägg över i en kastrull.
Hacka lök och chilipeppar och vänd ner i kastrullen. Häll i spiskummin, kardemumma, koriander och curry. Riv ingefäran fint samt pressa i vitlöken.Lägg i kanelstången. Blanda runt alltsammans och vänd sedan ner yoghurten, grädden och kokosmjölken.
Lägg i buljongtärningarna och låt det koka upp. Tillsätt citronjuice, salt och svartpeppar. Låt det sedan småkoka i minst 20min tills kycklingen är mör och fin. Strössla över koriander och cashewnötter.

.

.
Servera med ris och naanbröd och njut!

.

.

.

IMG_5400-2

.
.

Kanske lite inspo till söndagsmiddagen imorgon?:)

.

.

.

Ha nu en riktigt finfin och härlig lördagskväll vänner!

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

18 kommentarer till “MMMM CHICKEN KORMA MMMM

  1. I love your home style. Could you tell me what from the ble table wear are from.
   It’s great combo of white and grey with those bleu spots.

 1. Riktigt gott lät det där, måste absolut testas!!
  Hoppas du kryar på dig och inte blir sämre.
  Ha en mysig söndag, hoppas att skatterna pysslar om dig.
  Kram Ulrica

 2. Hej! Går det möjligtvis att lägga receptet under kategori recept så vi kan lättare hitta den
  vid senare tillfälle? Kram

 3. Hoppas du mår bättre idag, och att du blir ompysslad ordentligt! <3 Du var SÅ fin i den snygga blusen från MB häromdagen, jättejätte!! Kramar!

 4. Lagade precis detta till söndagslunch. Tack för receptet! Dock tog jag endast en chilifrukt, fullt tillräckligt, jag tror även citron-mängden kanske är fel, jag tog 5 msk och det blev för stark citronsmak, fick kompensera med mer av övriga ingredienser. Tog även två buljongtärningar. Efter detta – kanongott!

 5. Tack för receptet! Lagade detta till söndagmiddag ikväll och det blev väldigt gott. Var lite rädd att två chilifrukter skulle bli för starkt för barnen, men inte alls. Alla i familjen gav tummen upp 🙂

  Eftersom det är första gången jag är inne och kommenterar här måste jag även passa på att tacka för all inspiration du delar med dig av, framför allt älskar jag alla bilderna från ditt otroligt vackra hem 🙂

 6. Fint!
  Jag har en fråga ang den grå färgen du valt till sovrummet:
  Är det ”Cornforth White” från Farrow & Ball som är förlagan till din färg? Vill gärna vet, då jag väljer mellan den och Shaded White.
  Mvh
  Maria

 7. Tkk for mattips.Jeg lagde dette for 2 dager siden og vi elsket det alle mann!!Nydelig!!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg