FÖRLÅT MIG

.

.

.IMG_5347-3-3

.

.

Jag & en hink med målarfärg!

.

.

.

Heeej Fredag!

.

.

.

.

.

Alltså nu måste jag bara få be om ursäkt. Igen. Jag veet att jag är riktigt dålig på att svara på frågor ibland (ser att ni blir arga på mig) och det är ju så himla dumt. Då och då skärper jag till mig och blir lite bättre med det men så hamnar jag där/här igen. Tyvärr. Och det är absolut inte för att jag inte läser era kommentarer och frågor fina bloggisar utan för att jag ofta kollar kommentarer i ajfånen tänker; jag svarar sen. När jag har gjort det och det och har tid… Och så glömmer jag bort det… Och det är ju lite sån jag är, så där slarvig och glömsk. Ja jag är ganska värdelös på allt sånt som har med papper och ordning och brev och mail och tider och ja kommentarer att göra. Jag kan verkligen vakna upp mitt i natten och tänka: Hjälp! Jag har ju inte svarat på Julias mail som jag fick för typ ett halvår sen!!! Och det är bara såå dumt. Förlåt mig.

.

.

Jag skrev ju att ni skulle hojta till om ni önskade färgkoden och jag har verkligen fått massor med frågor på Insta och mail och i kommentarer.  Klart ni vill veta. Tänkte att jag gör ett eget färginlägg istället så att alla som vill veta kan se vad jag använt. Så får ni liksom svar här istället.

.

.

.

.
.
.
IMG_5375


.
.
IMG_5368
.
.

.
IMG_5364

.
.

På både väggar och snickerier är det färg från Nordsjö som ni ser. Den är riktigt riktigt bra och supertäckande. Det vita är vanlig halvblank standardvit och den grå har jag varit lite ”finurlig med”:) Har nämligen använt en ursnygg kulör från en mycket exklusiv engelsk färgtillverkare och sen brytit den hos Nordsjö genom ett färgprov (de har en sån där smart grej som läser av färger) Själva väggfärgen är supermatt, eller det riktiga namnet är Ambiance Xtramatt, och färgkoden ser ni ovan. Väggarna är nu riktigt djupt sammetsmatta och kulören känns riktigt härligt lyxig.. (och det syns verkligen ingen som helst skillnad mellan de olika fabrikaten:)

.

.

.

Så nu vet ni! Sen så var det också någon som tyckte att jag är dålig på att uppdatera men där måste jag försvara mig lite. Jag gör minst ett inlägg om dagen alla dagar året om. Nästan iaf. Ibland är det ju lite skol och dagislov (som nu) eller sjukdom eller något annat som gör att jag inte kanske kan eller hinner kika in men jag försöker verkligen uppdatera er varje dag! Men det finns ju lite annat (eller ganska mycket) som tar min tid utanför bloggvärlden också och som gör att det enstaka gånger blir en dag utan inlägg. Hoppas ni förstår!

.

.

.

Nu önskar jag er alla finingar en fab och härlig freedag! (Det ska jag ha:)

.

.

.

STOR KRAM

.

.

.

.

36 kommentarer till “FÖRLÅT MIG

 1. Är det en Farrow&Ball färg du inspirerats av (isåfall vilken?)
  Målar just nu mitt eget sovrum i deras Cornforth White (fast den är grå).
  Älskar deras färgskalor : )

 2. Ja, du är verkligen helt otroligt duktig på att uppdatera!! När man inte driver en blogg själv kanske man inte förstår hur krävande det är att dagligen uppdatera år efter år. Jag har fem inlägg per vecka som mål, och ibland får jag riktig bloggtorka och då får man krysta ur sig nåt. Medan andra gånger går det på ett par minuter… Så jag måste säga att jag beundrar dig verkligen!

 3. då får jag hoppas på ett svar då 😉
  Är det en varm eller kall grå färg? Jag är ute efter en kall nämligen.
  Många kramar denna sköna fredag!

  1. Den är nog lite mer varm än kall men absolut inte för varm enligt mig. De kalla grå kulörerna kan se lite ”billiga” ut ibland så mitt tips är att testa dig fram. Och välja bra färg:)

 4. Så snyggt det blir med den nya färgen!
  Vem orkar haka upp sig på små saker egentligen? Man måste leva det riktiga livet först och sen så blir ju allt det andra bonus så att säga. Tycker ändå att det är häftigt och intressant att följa andra människors liv och då får man göra det när det bjuds så att säga. Så keep up the good work å ha en trevlig helg :))

  1. Fast det riktiga livet är ju att jobba (alltså blogga), för att känna pengar. Som säkert är en stor drivkraft för P!

  1. Noe NCS kode er det ikke og ikke vent å få det heller..sats på Farrow&Ball Cornforth White eller Jotun Kalk.Disse ligger tett opp til

 5. hej Petra, jag läser många bloggar och måste säga att det jag ser med dina inlägg är att de e väldigt ”välproducerade”, alltså väl genomtänkta, fina bilder, bra arbetade texter osv, jag personligen läser hellre ett välarbetat inlägg även om det blir färre uppdateringar, än de bloggar med massor av uppdateringar med tomma inlägg typ: nu ska jag gå till mataffären bla bla… Man har ju också möjlighet att följa dig på instagram om man vill se mer vad du har för dig i stunden… Du e helt enkelt för poppis, alla gillar din blogg så mkt..

 6. Hallå där!
  Jag tycker att du är fantastisk som delar med dig så otroligt mycket av dig & din familj. Jag har följt dig en tid nu och det är få som gör uppdateringar så varierande & frekvent som du. Alltså, bara tummen upp! Du har aldrig svarat på någon av de få frågor jag haft men du bjuder ju på dig själv i allt annat. Tack för inspirationen!

 7. Ohhh färgen ser helt underbar ut, tackar för färgkoden! Nu vill jag också ha likadana grå väggar i något rum förutom i vårt kök som har ljusljusgrå väggar. Grått är så snyggt och tidlöst!

  Hihi skönt också att höra att det finns fler som är lite vimsiga ibland :-))) helt naturligt tycker jag, livet kommer först. Du gör ju ändå inlägg nästan varje dag. Stor eloge till dig för det tycker jag!!! Själv är jag glad om jag orkar blogga ett par ggr i månaden nuförtiden…ha ha

  Ha en fin helg!! Och tack för all inspiration som jag alltid får här inne.
  Kramar P

 8. Hej Petra. Jeg følger en del blogs, og jeg kan skrive under på, at du er en af dem, der blogger mest regelbundet, og du gør det meget underholdende. Men tyvärr har du måske med det også bortskämd nogle af dine læsere, så de forventer de umulige. You’re doing fine – Keep up the good work 🙂 God Weekend

 9. Tycker din blogg är toppen. Förstår inte hur nån kan klaga på mängden inlägg, du har ju ingen skyldighet gentemot oss som läser. Även om vi såklart gillar när det dyker upp nya inlägg 🙂
  Kram och trevlig helg!

 10. Tycker din blogg är toppen och du precis som alla andra har ju du rätt till en ledig dag då o då =) =) Men om jag får komma med ett litet minus som jag tänkt på ett tag är att du gärna få lägga inläggen i kategorierna som dom ska vara i =) Ibland vill man kanske bara kika på vardagsrummet eller bara köket, lr recept som du lagt ut, men inte så lätt att hitta när de inte är i kategorier.. så de får du mer än gärna göra =) Du lägger ut så himla mkt inspirerande men svårt att hitta tillbaka =( Hoppas helgen bli fin o sovrummet ser fantastiskt ut, tror de kommer bli galet fint =)

 11. Måste fråga dig Petra, du som har stenkoll på färger, har du hängt med i dagens snackis? Vilken färg har klänningen? Är den guld/vit eller blå/svart? Skulle vara kul att höra din åsikt 🙂 Om du undrar vad jag menar så kolla Aftonbladet.se Kram Sofia

 12. Du levererar och skriver superfina blogginlägg. Fantastiska bilder, du är öppen och ibland är jag rädd att de elaka rösterna på nätet får dig att sluta blogga. Det får absolut inte hända – du har den bästa bloggen, det finaste hemmet, de vackraste barnen och det flottaste huset 🙂

 13. Vad kul att du svarade på frågan om klänningen! Javisst är den vit/guld! Märkligt att alla ser olika, men nu kan jag tryggt fortsätta läsa din fina blogg när jag vet att vi ser färgerna lika haha 😉 Ha en härlig helg! Kram

 14. Jag tänker att man helt enkelt får ha lite tålamod! Jag tycker du svarar på alla frågor om var mattor kommer ifrån, kläder, lampor, tavlor färgkoder osv osv. Inte nödvändigtvis i samma sekund som frågan ställs men svaret kommer alltid förr eller senare.

  Och precis som någon annan skrev, jag uppskattar dina välproducerade inlägg även om de inte kommer flera ggr per dag (andra bloggar kan ju uppdateras hur mycket som helst, men det är liksom helt andra typer av bloggar).

 15. Spännande med färg. Ska bli kul att se resultatet när det blir klart.
  Alltid får jag några tips från dina fina bilder.

  Lycka till med fixandet.

  Kram Kamilla

 16. Problemet är att du är för populär – vi vill ha mera, hela tiden!! Inget att be om förlåtelse för utan bara fortsätt gör det du gör så bra. Nu längtar jag efter att få se vårinspo både i kläder, hem och trädgård. Och nu när jag ändå passar på att kommentera, gärna mera skönhetsbehandlingstips – du gör det på ett så bra sätt!

 17. Håller med alla som ger beröm här! Det är verkligen toppklass på dina inlägg! Fina, proffsiga bilder, varierande inlägg med både inredning, hälsa (med sunda inslag av livsnjuteri

 18. Petra Petra, kära Petra…Du har ju en fantastisk blogg som jag bara tokälskat från första stund jag hittade den!!! Det är en otrolig variation och alla dina bilder är superfina…Be inte om ursäkt, du lever ett liv som är välfyllt av allt härligt i livet = ) och vi får vara glada att följa dig på livets väg = )
  Det ska bli väldigt spännande att få se sovrummet sen när det är färdigt, färgen är ju underbar!!
  Krya på dig och ha en riktig pysmys söndag = )

 19. Åh det är verkligen superfint! Jag och min tjej ska ju flytta ihop nu i en mysig vindsvåning nere på stan och vi ska måla om allt. Har du några tips på hur man får en suuuuuperliten lägenhet med murstock, pelare och små fönster att se stor ut?! Det är min utmaning till dig! 😀 😉

 20. Hej Petra,
  Är det ”Cornforth White” från Farrow & Ball som är förlagan till din färg? Vill gärna vet, då jag väljer mellan den och Shaded White.
  Mvh
  Maria

 21. Hej! Vad är färgkoden på den grå färgen? Jag ser inte var d står på etiketten. Tacksam för svar. Mvh/ Monica

 22. Hej! Vad är färgkoden på den grå färgen? Jag kan inte läsa vad det står på färgburken. Tacksam för svar mvh/ monica

 23. Har du lust att skriva ut färgkoden? Svårt att läsa på burken.
  Vilken F&B-färg är det du inspirerades av? Elephant’s Breath el Dove Tale? TACK:

 24. Hej hej!
  Din kulör har blivit poppis! Efter att ha fått väldigt många förfrågningar så har vi nu lagt in den i vårt brytsystem här i Nordsjöbutiken I Haninge! Den döptes till ”Grey of Philia”.
  Mvh // Emma & Klas

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg