NU BLIR DET ÄNDRING

.

.

.IMG_6244-3

.
.

Vitt, vitt ,vitt i mitt vardagsrum och jag är bara såå mätt på det! Mätt på det och nästan allt som är svart också. Vi har haft vitt hemma sen vi flyttade in här på Stallis för nästan 8 år sedan så det är verkligen hög tid med en uppfräschning i vårt casa. Som ska göras asap – hurrey! Alla tak och väggar ska målas (eller tapetseras) och lister ska bytas ut till likadana som på ovanvåningen och bli kritvita. Men väggarna blir inte kritvita. Oh no. De ska nämligen, precis som sovrummet, få f ä r g.

.

.

IMG_6238-5

.

.

..

.

.

.

Todeloooo Tisdag!

.

.

.

.

.

Hoppas ni mår fint!

.

.

Här i Småstaden är det strålande och alldeles nyss trillade skatterna in efter skolan och det är strax mellistime. För avbryta mitt inspirationssökande här ett tag fast det är såå roligt! Tapeter och färger och tyger, finns det något härligare? Iaf när man känner sig så där riktigt kreativ och har massa ideér:) Måste bestämma mig snart för kulörer så vi kan sätta igång…

.

.

..

.
IMG_6259
.
.

Så vill jag ha gardiner och kanske lite elementskydd? De flesta möbler vi har ska vi behålla så klart och jag äälskar spöksoffan och Carl Hansenbordet och alla fina lamporna och stora mattorna. Vita Howardfåröljen älskar jag inte såå mycket. Den ska nog flyttas, bytas ut eller kanske kläs om (och så ska det minskas ner på det svarta)

.

,

.

IMG_6254

.

.
IMG_6256


.
.

Nej jag vill inte ha grafiskt och hårt längre utan mjukt och skönt! Ja mjuka färger gillar jag och så vill jag ha lite mer vuxet och ”sofistikerat” och coolt utan att bli tantigt och blingbling. Och gärna en platsbyggd bokhylla… Och en stor fin matta under matgruppen också. Mycket man vill ha:)

.

.

.
IMG_6251
.
.IMG_6252
.
.

Sitter och bläddrar i senaste Bo Bedre och blir tokinspirerad av hemmet ovan! Oh my vilken tjusig våning med helt lovely softa färger och finfin bokhylla byggd runt dörren. Och soffan, mmm, den i tvrummet vid Nainmattan hade inte varit fel:) (den mattan på bilden kan de dock få behålla för som sagt inget mer vitt och svart tack här hemma:)

.

.

.

.

.

Så det är läget just nu! Mellitime alltså och jag ska själv smaska i mig min nya mellislast (ja jag återkommer med ett inlägg om det förresten!)

.

.

.

Ha nu en fab eftermiddag vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

..

Pssst Om ni undrar hur det går med sovrummet så går det bra men långsamt. Klädkammaren är fortfarande inte riktigt klar för den ska målas och golvet är ännu inte fixat. Annars så är allt klart och proffsgardiner beställda och snart på plats (låånga fina och fodrade som kommer bli toppen!)

.

.

.

.

35 kommentarer till “NU BLIR DET ÄNDRING

  1. Hej,
    Det kommer bli toppenfint! 🙂
    Med risk för att bli tjatig så ställer jag min fråga ang. väggfärgen i sovrummet ännu en gång:
    Är det ”Cornforth White” från Farrow & Ball som är förlagan till din färg? Eller någon annan F &B-färg? Vill gärna vet, då jag väljer mellan den och Shaded White (jag har inte sett dem båda uppmålade i ett rum, så det skulle underlätta urvalsprocessen).
    Mvh
    Maria

    1. Hej. Nu kommer jag här och lägger mig i! Hoppas det är ok. Jag tror inte förlagan är Cornforth, den är mkt ljusare. Ett tips är att besöka bloggaren fr Californien, dreamywhiteslifestyle. Hon älskar dessa färger och har målat massor, finns hur mkt bilder som helst på olika vita/ gråa färger fr Farrow and Ball. Bara en tanke….

  2. Jag och min sambo är också inne i en ”göra-om” period nu. VI renoverar vårt kök och ska måla om alla rum sen när det är klart.
    Kram.

  3. haha vilken chock! HoP är ju detsamma som vit, svart och grafisk inredning. jag höll på att sätta eftermiddagskaffet i halsen! 😉 Men, självklart behöver inredning förnyas och ett hem är ju organiskt och int statiskt. Du är så duktig på inredning så vilken väg ni än tar kommer det bli så oerhört fint. Jag bara vet det!

  4. Har jag drömt eller skulle ni skapa en typ av danssal i källaren? Galet sugen på bilder därifrån isåfall. Är också inne på en danssal här hemma med tanke på dansöser i hemmet:)
    Härligt med uppfräschning i villan! Blir nog toppen.

  5. OOJ!! så oerhört spännande!! 🙂 vilken helomvändning!
    Var inne på en blogg idag som jag tycker har skapat oerhört vackert med lite ljusa pudriga färger 🙂
    Jag blir oxå sugen, är det ngt som händer i sfären vi lever i eller är det våren som skapar det här? Fast jag har kulör hemma en grå soffa som jag faktiskt vill byta till en vit. Min älskade vita soffa har jag saknat sen den dagen den försvann för att göra plats för en som funkade i rummet och den var supersnygg och grå..men nu ska den nog säljas ändå, jag tvättar hellre 😉
    Å jag har haft en duvblå vägg i sovrummet, den ska få bli vit 😉 då den nya gaveln är i plum.
    Jag går åt det ljusa hållet hör jag nu hahha.
    Kram på dig å lycka till!

  6. Åh vad spännande att följa detta!! Du kan ju det där! Med färg och form. Men spöksoffan hör ju bara hemma framför burspråket! Kramar från Jenny

  7. Säger bara äntligen ! har många gånger tänkt tanken, när jag ser ditt hem mera värme och ombonat, inget fel på det ni har ,,, men men det kan alltid bli bättre och det kan du få till det med all säkerhet :)))))

  8. Hej!
    Vad spännande att göra en sådan helomvändning! Kommer säkert bli lika förbaskat snyggt som alltid när du gör om. Däremot är jag helt kär i ditt svartvita, så om du får för dig att sälja av lite möbler/inredningsdetaljer får du jääättegärna hojta till! 🙂
    Ha en fortsatt fin kväll! KRAM

  9. Ja vad härligt det är att trenderna nu svängt till mer färg igen och härliga nordiska färger och inredning! Vi var många som gick all in för det vit/svarta och lite hårda och sedan blev det som med furun på 80-talet att vi helt plötsligt inte tål det längre när det blivit för mycket av det goda! Då gör vi om överallt igen! Härligt med förnyelse och ett tips är ju trenden att sätta ljusslingor vid lister, över gardinskenor osv för att skapa mys och lyx. Tror det blir superfint. Släng inte det svarta innan du gjort om det kan bli jättesnyggt med svart när det flyter in i inredningen och inte blir så hårt till det vita! beundrar din energi till att göra om och fixa! Lycka till!

  10. Oj, här händer det grejer! Alltid kul med nytt. Vi håller också på med en makeover i vardagsrummet. Så roligt med ny fondtapet, nya soffor (som inte kommit ännu) och ny tv-bänk (som ännu inte tillverkats). Räknar med att få det klart innan det är dags att ta sig an trädgården.

    Kram Lena

  11. Men du har väl inte mycket svart heller, eller ska du göra dig av med Ton-stolarna? Det tycker jag INTE! I så fall kan du väl sälja till mig 😉 Ska bli superspännande att se hur det blir, men du, soffan gjorde sig väl ändå bäst framför burspråket, om jag får tycka iaf.
    Härligt med mer färg, mår man bra av 🙂

    Kram

  12. Maria, tror att P har ”Lamp Room Grey”. Kolla bloggen ” stiliga hem” som nyligen oxå målat sovrum i denna färg. ”Cornforth white” mkt ljusare.

  13. Ååå vad jag håller med! Det svarta o vita är jag så trött på. Har just kört ett renoveringsrace av kidsens rum där minstingens fick gå i gult, grått och vitt…..den stora gillar sitta i svart men mamsen slängde in lite rött 🙂 tv-rummet går numera i grått och härligt grönt, salongen har fått en stor keshan-matta och soffan byttes mot en mörkare grå. Köksrenoveringen har just dragit igång och där har vi bestämt oss för luckor i grått. Ser fram emot att följa dina renoveringar. Älskar din blogg som jag följt i många år nu.

  14. Åh det kommer säkert att bli sååå snyggt, precis som allt annat du gör. Ska bli så spännande att följa för en inredningsnörd som mig :)… Spännande också att se sovrummet när det är klart :))! Ha en fin dag!
    Kram Petra

  15. Så spännande att se, och jag vet ju redan nu att det kommer att bli super bra som med allt du gör. Ska också måla över lite vitt hemma, så lite inspiration behövs. Och där är ju du en mästare, att inspirera alltså. Önskar dig allt gott, och lycka till! KRAM

  16. Tokgillar det mjuka grå tillsammans med vitt och återvunnet trä och går lite bananas på den kombon hemma. Slänger in lite betong,rotting, mässing och koppar till det och det blir så fint. Ska bli kul att se resultatet hos dig som har det rätta ögat för att skapa vackra miljöer. Håller med om att det känns mer vuxet och moget ut.

  17. Oj! Vilken helomvändning!
    Ska bli spännande att följa renoveringen, tycker du gör helt rätt. Vitt ÄR tråkigt…

  18. Hej Petra!

    Älskar ert hem. Såå snyggt!
    Jag undrar om rullgardinerna ni har på bilden ovan, är det Ikeas Enje? Vi söker efter liknande till vårt kök för att skymma solen lite…

    Hälsningar Jenny

  19. Ååh..kommer att bli fantastiskt att få följa med vad som händer i ert projekt! Det blir säkert mycket fint.

  20. Ska bli jättekul att se hur det blir! Känner mig nästan otålig 🙂 Jag har själv tyvärr lite för mycket svarta möbler, en del är jag nöjd med, en del inte alls så det ska som sagt bli kul att se hur ni ska göra. Var letar du tapetinspo? Kram

    1. Underbart att höra, mer färg åt folket! Fast att jag har väldigt vitt önskar ja få in lite mer svala färger och personlighet

  21. Jag blir så glad och frustrerad på samma gång när jag läser ditt inlägg!! Fantastiskt att få säga : nu gör jag om mitt hus!!! Bor i Italien sedan 20 år och här ändrar man inte någonting, utan man flyttar in i ett hus när man gifter sig och sen skall det vara så tills man dör!!!! Skall bli jätte roligt att få vara med om din hus restyling! Jätte bra blogg, följer dig från och till sen flera år! Kram från ett varmt och grönskande Italien ! Cecilia

  22. P.S. För inspiration kolla in Victoria Hagen!!! Fantastiskt!!!!

  23. Hej Petra!! Tokgillar din blogg!! Undrar vart du köpt ert köksbord?
    Tacksam för svar! Är själv pågång att köpa nytt.

  24. Åh men va skönt att höra! Jag har börjat känna exakt likadant, in med mer sobra och härliga färger och få det lite ”vuxet” men ändå hemtrevligt! Vi håller på med exakt samma förvandling hemma hos oss 🙂 Trevlig helg! KRAM

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg