NYBADAD DOODLE

.

.

.

IMG_7113
.
.

Naaaaaw

.

.

.

Tjingeling!

.

.

.

På picsen idag ser ni en alldeles nybadad lite valpis! Är noga med att hålla Cooper tovfri och ren och fin och borsta och fixa så han skiner och luktar gott. Egentligen ska man nog kanske trimma en sk ”Doodle” ett par ggr om året eftersom deras päls inte fäller och håret bara växer men vår vovve får nog ha lång päls. Tar gärna jobbet med att hålla honom fin i pälsen istället eftersom de är så gulliga i lång päls! Använder speciellt schampoo och balsam från hundbutiken (finns överallt) som ska vara bra för långhåriga voffsingar ett par gånger i veckan och han blir så fin så fin i sin mjuka päls (Cooper är ungefär som ett litet alpackalamm, jättegosig:)

.

.

.

.IMG_7118-2

.
.

Doodles finns ju många kulörer, svart och brun och vit tex. Cooper är aprikos men kommer nog bli vit. Eller jag hoppas det iaf för det ville vi ju ha och det brukar de aprikosa valparna bli efter ett tag (Så att han passar in liite bättre in i inredningen här hemma haha) Har börjat använda ett jättebra specialblekmedel för hundar ungefär varannan vecka för att hjälpa naturen på traven lite och så att han blir vit och fin lite fortare och mer matchi matchi med vårt hem och all ”By MB”! (Medlet finns att köpa här och är jättebra och ser ni att han nog har blivit lite ljusare? Men det går åt myycket, typ 12 flaskor varje gång, och liten blir ju lite seg efteråt av ”processen”)

.

.

.

Nu ska jag själv iväg och boka tid för klipp och sling, det är hög tid för det var ju ett tag sen och jag är som alltid ute i sista stund!

.

.

.

Ha nu en fab fortsättning på dagen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

35 kommentarer till “NYBADAD DOODLE

 1. Du ska ju ha mer färg nu, men förstår hur du tänker vitt är ju lättare att matcha med 😉
  Hoppas alla vet vilket datum det är, annars får du det varmt om öronen 😉 //Kram från Åsa i Småland.

 2. Ha, ha ha! Fram tills det stod tvättning några gånger i veckan och sedan 12 (!) flaskor blekmedel så gick jag nästan på det:) Glad Påsk!

  kram louise

 3. Det verkligen syns hur mjuk och go han är! Åh vill du att han skall blekna i färgen – jag som tyckte det var så fint och exclusive med det aprikosa!!! GLAD PÅSK!

 4. Glad Påsk! April april!! Inte blekmedel på hundar…haha! Först tänkte jag att nu har hon blivit tokig..
  Kram

 5. Hahaha, tappa upp ett bad med klorin nästa gång 😉 Näe, lille gubben då, så fin så!
  Själv blev jag tomtägare idag 😉 Lite för seriöst att skämta om tror jag, får lite dåligt samvete över alla grattishälsningar jag fått, ops.

  Kram på dig och ha en fab 1 april!
  Catta

 6. Hahaha! Bra april, april, skrattade högt =)
  Har följt din blogg i några år nu och tycker den är så bra med massa inspiration, ska bli spännande att följa den nya renoveringen.
  Hoppas ni får en fin påsk!
  Bästa hälsningar Josefin

 7. Der lurte du meg et øyeblikk, jeg ble faktisk en smule sjokkert 🙂 Helt til jeg kom på hvilken dato det er. En fin påske ønskes til deg og dine 🙂 Klem fra Lise

 8. Hej!
  Jag har en vit storpudel. Kritvit blir pudlarna inte utan de är lite beige/smutsvita. Min pudel bleknade inte något från det att han var valp. Däremot så har pudlar valppäls som är väldigt lätt att sköta men sedan får den en mer svårskött tjock päls som kräver mer. Jag klipper min pudel ca 6 ggr per år. Mest på sommaren eftersom han blir så varm i tjock päls annars. Pälsen tjocknar betydligt jämfört med valppälsen. Sen gillar pudlar vatten och badar hunden mycket vilket de älskar, med lång päls, ja det är ingen bra kombination helt enkelt. Jag kör valpklippning på sommaren och min hund älskar att vara kortklippt och ett plus är att man då ser ev fästingar. Är hunden långhårig så ligger det annars stora på golvet som man inte vill trampa på. Nu har du ju en pudelblandning men jag kan tänka mig att de blir ungefär som med pudlar. Han är väldigt lik en pudelvalp! 🙂 Underbart fin! Är så himla sugen på en doodle nästa gång eftersom pudlar är väldigt försiktiga och lite reserverade mot främlingar.

 9. hahaha jag gick på det till en början och tänkte – hoppas inte hon vill ha lila hemma sen – Mina hundar är svart/vita och har passat bra här hemma tills nu hahaha. Härligt skämt

 10. Hahha först tänkte jag men herregud hon tvättar väl inte hunden flera ggr i veckan sen fatta ja 😉
  Kram på dig å sötnosen till hund 🙂

 11. Hi hi ja det är väl tur att det är på skoj…han är iaf super söt vit som röd 😉
  Glad påsk!!!

 12. Precis som någon sa så kommer inte pälsen att förbli så lättskött som den är just nu. Valppälsen är väldigt mjuk och lättborstad, vilket den inte kommer att vara när hunden är äldre. Ni kommer aldrig orka ta hand om en lång päls, inte om man är aktiv med hunden. Kul aprilskämt med blekmedlet…ska köpa några flaskor 😉

 13. Herregud tänkte jag först. Skulle vara kul om du berättade lite mer seriöst om hundaägarskapet. Verkar som att alls går på räls…..vad är pälsvården? Har haft en långpälsad hund, bearded collie, och det tog så mycket tid. Hur går det med rumsrenheten, Kan han vara ensam lite grann osv. Hur stor blur han och kommer barnen kunna ta del i aktiviteter osv
  Trevlig påsk

 14. Haha, underbart!! Kämpa på med blekmedlet så passar han nog snart in i inredningen.

 15. Dina ”poissons d’avril’ är verkligen bäst:) SÅ härlig självironi. Glad påsk!

Comments are closed.