PÅSKDUKAT MED MAGISKA TANSSI

.

.

.

.

IMG_7013-4.

.

.

Tjoho, fick hem ett så tjusigt bud förra veckan! En box med ett par kuvert av magiska Tanssi från Iittala och vad kunde väl passa bättre i dessa tupptider?:)

.

.

.

IMG_7042.

.

Eller i alla tider. Mönstret är verkligen som en saga och är skapat till operetten The Cunning Little Vixen på Finlands Nationalopera och detta är en riktigt underbar servis med mystik som barnen gillar massor.

.

.

.

.

IMG_7054-3.
.

.IMG_7026-3.

.

.

Budet från Iittala innhöll även en liten uppgift som gick ut på att jag ska berätta en egen liten saga genom servisen och min saga är familjens egna påskaftonfrukost här i vårt hus. Tillsammans med våra skatter njuter vi denna morgonstund i matsalen, glada och rosiga efter den tidiga och kyliga påskjakten ute på gården. Vi hoppar de klassiska äggen och byter ut dem till chokladvarianter och jag bjuder på amerikanska pannkakor med blåbär och färska croissanter  på ett bord strösslat med godis. Vi sitter där länge och njuter av våra godsaker och av påsk och av vår och av att ljuset är tillbaka och att värmen åter är på gång. En magisk stund  och med ett magiskt porslin. Snipp snapp snut.

.

.

.

IMG_7022

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “PÅSKDUKAT MED MAGISKA TANSSI

  1. Superfint! Jag publicerade precis ett inlägg om en massa påsktips till dukningen och tjuvlånade en av dina bilder, givetvis med en länk till dig. Skulle det inte vara OK så hojta så tar jag bort den. Ha en fin påsk och tack för inspiration! 🙂

  2. Hej Petra! Vilken magisk servis!! Jag har två frågor! Har du gjort pannkakorna själv? Har du i så fall recept eller om du köpt färdiga, vilket märke? Ser så gott ut! Sen undrar jag även om du kommer ihåg vad mattan heter i ditt förra inlägg? Dvs heltäcknings mattan! Samt om du kommer ihåg vad d kostade? Tack! Kram Lisa S o önskar er en härlig påsk

  3. Mycket vackert, och finskt dessutom 🙂 Glad påsk på dej härliga bloggare!

  4. Nu vet jag inte vad PaulineP28 syftar på med ”detta”. Men Iittala är ju ett finländskt företag och den finländska designern Klaus Haapaniemi har designat Tanssi-serien. Han stod alltså också för design/visualisering av föreställningen som gick på Finlands Nationalopera i början av året (då serien även lanserades). Det var väl det Petra menade, att Tanssi-serien är baserad på d e n visualiseringen. Operan Příhody Lišky Bystroušky ”Den listiga lilla räven” av Leoš Janáčeks är naturligtvis ursprungligen tjeckisk.

    https://www.iittala.com/Series/Iittala/Tanssi/c/Tanssi

    Mvh, en finländsk läsare som flitigt använt serien sedan den lanserades. Det kommer vi göra också i påsk.. 🙂 Skön påsk till alla!

Comments are closed.