GARDINFIX

.

.

. IMG_7561-4
.
.

Jag och min nya gardin! Men vet ni hur svårt det är med gardiner? Eller ja det vet ni ju så klart om ni har gardiner själva:) Hur som helst, jag är ju ingen gardinperson direkt och har alltid bara haft rullgardiner och jag kan absolut inte sy för det är ju så svårt och tråkigaste (och det mest irriterande som finns) Så kunskpen om gardiner finns liksom inte alls och nu vill jag ha lyxiga långardiner högt och lågt. Såna där långa svepande härliga saker ni vet. Mmmm. Så när Anette på Ateljé Fåtöljen i Västerås sa häromveckans att hon kunde fixa gardiner i vilket tyg jag ville och i vilken style som helst så blev jag också en gardinperson!

.

.

.

.

.

Heeeeej vänner!

.

.

.

.

Mår ni bra!?

.

.

.

Sorry att jag bara försvann så där ett tag bloggisar!! Men det var ju så här att min kamera hade blivit typ utsliten i ”bildöverföringsstället” och jag kunde plötsligt in ladda ner några bilder utan har fått köpa en grej som gör att jag kan ladda ner pics från minneskortet istället in i Macen. Så nu funkar det som det ska igen och allt är som vanligt och det är så himla skönt att jag kan visa er lite inlägg med bilder (h a t a r verkligen teknikstrul, grrr)

.

.

Här hemma i Småstaden är det iaf bara fint i det underbara vädret förutom att H har fått någon typ av ”megaallergireaktion” på pollen och mår inte så där superbra stackaren. (Har svårt att andas mm) Känner ni också av mycket pollen nu? Jag har ju också allergisk (dock i en mycket mildare form än H) men blir lika överrumplad varje år av den här känslan av trötthet och all kli och svid i ögonen och undrar vad det är för fel helt plötsligt. Sen så blir jag svullen i ansiktet och ser ut som jag inte sovit på hundra år… Not so nice:)

.

.

.

,

IMG_7543
.
.

Beställde en tjock fodrad historia från Designers Guild och med bara en längd som får hänga solo på ena sidan av fönstret i sovrummet och så ska jag skaffa en tunnare vit som får fladdra brevid. Och rummet blev ju ett heelt annat med lite gardintyg. Lyxhotelrumsfeelingen som jag önskar börjar infinna sig…

.

.

.

IMG_7540-3
.
.

Yes lyxpastellkaramell – det är det nya moi:)

.

.

.
IMG_7638
.
.

Vet ni hur svårt det är med gardinstänger sen? Pjuuuh, Hur och var de ska sitta och sen att få upp det hela rakt och snyggt och med jättetunga grejer i mässing och till det pyttepytteskruvar… Stackars alla små äldre tanter som ju ofta gillar avancerade gardinuppsättningar, att sätta upp sånt här är ju förenat med livsfara nästan och kräver styrka, god syn och mod och framförallt uthållighet! Tänk om mässingkulan på ett halvt kilo trillar av och ner i tantens lilla blåkrulliga huvud? Oh my… (Maffiga mässinsgstången är btw av märket Lindh)

.

.

.
IMG_7593-3
.
.

Ja ingen peace of cake men nu sitter gardinen där den ska (liite för lång kanske men jag gillar när det ligger tyg så där tungt ut på golvet så det får nog vara:) Rosa tisha: 5 Preview Isa Couture

.

.

.

IMG_7626
.
.

Och så har en av mässingsrosetterna kommit upp (måste kanske beställa fler från Svenskt tenn:)

.

.

.
IMG_7633

.
.

Och min egna klädkammare är näästan klar. Det fattas bara lampor och krokar och spegel.

.

.

.

.

Hoppas ni har en fin lördagskväll! Här hos oss ska vi bara ta det easy och mumsa hemgjord kladdkaka och  Hemmakvällsgodis i soffan och ha filmtajm:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

56 kommentarer till “GARDINFIX

 1. Ååhh, vad snyggt! Har också tagit in grått i vårt sovrum. Än så länge har jag inte bestämt mig vilken typ av gardiner jag vill ha eller vilken kulör heller för den delen. En gråbeige vägg har gått komma upp i vardagsrummet också. Så snyggt och fräscht.

  Kram Lena

  1. Den kommer från Svenskt Tenn och är grå-rosa i färgen. Men den kallas vit tror jag (men det är den absolut inte)

 2. Krukan är från Svenskt tenn . Hittar inte Rosa på Svenskt tenn sida vad heter färgen på krukan ? Tänkte önska mej den i fördelsedags present. Ha en bra kväll

  1. Mia, färgen heter vit fast den nästan er beige/rosa(jag har den själv här hemma) 🙂

 3. Så tråkigt med allergi.. Hoppas inte att valpen ger allergibekymmer. Så lyxigt i ett ert hus.

 4. Little too mutch botox your face. Look soooo plastic. Todeloooooooo. I do not understand that middle age woman only hobby or job is siw everybidy every day what new clothes etc she have bought today

  1. Alli; And I myself can’t figure out why on earth people keep reading blogs when they’re clearly not interested in anything else than just being rude and mean..? Being disrespectful is a MUCH bigger problem in my eyes than it is ”using botox and buying new things.” Not classy at all…

 5. Hej! Vad fint det blir. Du gör väl en garderobspecial snart hoppas jag? Själv funderar jag mest på praktikatiteterna, då jag själv går i garderobfixartankar. Tex. hur djup din garderob är (själva rummet)? Och är det ikeas stommar därinne? Tjusigt blir det!! Tack för grym inspo.

 6. Hej. Underbart fint sovrum. Kul. Jag har en fråga ang gardinerna. Håller själv på att titta på gardiner till vår villa. Vad heter färgen på gardintyget? Och vilken pärm? Har självt tittat på designers guild. Men svårt att välja nyans.

  1. Minns inte tyvärr men det var en alldeles sprillans ny pärm iaf och tyget är lite blankt i strukturen.

 7. Så snyggt! Vilken fin inspo, jag älskar fodrade gardiner och trots det så har jag inte en enda gardin i hela huset dock!
  Underbar den där rosetten från svenskt tenn!
  Kram Jenny

 8. Hej.
  Ursnyggt verkligen in i minsta detalj!=)
  Hoppas också att du skriver om garderobstips och gardiner med såklart! Hur och vart hittar du allt snyggt? Älskar också grått och man blir ännu mera sugen att göra om själv hemma när man ser dessa gråa nyanser överallt! Vilken ny trend=))
  Önskar en fin söndag, uppdatera oss snart=))

 9. Det blir så läckert! Verkligen härligt! Är själv mycket allergisk mot pollen o dylikt. Har även en hund (blandras pudel/cocker) så lik cooper. Det fastar väldigt mycket i deras päls så ett tips kan vara att skölja av hunden oftare, undvika för mycket pussar & kel när man precis varit ute och kanske ta ner från åtminstone en soffa och eller säng så att det inte fastnar mer än nödvändigt i textilierna. Lycka till! Hoppas ni får en härlig söndag!

 10. Ett tips: den snygga gardinvåden hade hängt ännu snyggare med s k franska veck. Vet inte hur man gör, brukar be gardinateljén montera fingerkrokarna med sådana snitsiga veck så det är klart när jag hämtar. Blir kaxigt.

  1. Snyggt! Vill dock inte ha så ryschigt utan större veck och vill kunna dra ut gardinen över förnstret så de där franska banden är inget för mig:)

 11. Alltså du är ju för rolig… ”Tänk om mässingkulan på ett halvt kilo trillar av och ner i tantens lilla blåkrulliga huvud”… Haha, underbart roligt skrivet!

  Och fint blir det såklart! 😉

  Anna

 12. Du är den absolut proffsigaste bloggaren jag vet. Ingenting lämnas åt slumpen: blomma, tisha, stol. Tack för all inspiration

 13. Hej, så fint det blir med gardinerna och den fina krukan . Men tycker du har fördomar mot tanter . Idag är tanter mycket ungdomliga och sällan ser vi krull och blå håriga tanter , de har kanske tom botox och Restylane haha Mvh Lena

 14. Jättefint, behagliga färger och modernt!
  Hade jag varit du så hade jag istället för den mer lantliga blomman pelargon satsat på en rosa hortensia i den fina krukan, så blir det ännu mer elegant!
  Kram Monica

 15. Tycker ’Mårbackan’ är underbar! Finns ingen sötare mjukare somrigare blomma. Passar perfekt i ert sekelskifteshus! Till hösten och vintern kan man ha ngt annat…

 16. SÅÅÅ fint det blir!! Och så snygg booty du har på översta bilden darling 😉 Kram!!

 17. Så fint! =)Vad är det för väggfärg du har använt, målade ni direkt på tapeten?
  kram/ Linda

 18. Snyggt! Undrar också över väggfärgen – vad har du använt för någon? Jättefin!/Ulrika

 19. Mycket snyggt! Tipsar om att Åhlens har en fodrad grå sidengardin som liknar Petras lite grann. /Karin i Bromma

 20. Hej hej!!!
  Så fin inspiration du ger oss på ert sovrum! Jag är lite nyfiken på er sänggavel! Det är så snyggt! Var kommer den ifrån? Ha en fantastisk måndag!
  Kram Josefine

  1. Tack!

   Den kommer från Zandvoort i Sickla och är helt underbar! Finaste jag sett faktiskt:)

   Finfin måndag till dig med!

   Kraaam

 21. Tycker tyget på sänggaveln är så fint. Vad heter det och vilken firma kommer det ifrån?

  1. Kommer från zandvoort inredning i Sickla Nacka det finns på metervara och kostar 1400kr/meter

 22. Vad är det ni har behandlat golvet med för färg? riktigt snyggt, det är inte en bets va när den är så heltäckande?

Comments are closed.