DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

.

.

.

IMG_8225
.
.

Lucky me – fick inte mindre än t v å pressutskick idag med härliga nya kokböcker! Äälskar verkligen fina inspirerande kokböcker och lite festligt att de var så matchi-matchi och lika ”americanstyle” bägge två:)

.

.

.
IMG_8227
.
.

Den ena boken var alltså Leilas sprillans nya Fresh Foodie och som vanligt när det gäller Leila så är boken suuupersnygg och välgjord och mycket inspirerande. Dock så är Leila inte riktigt som Leila varit för Leila är numera en lite tightare Leila och boken innehåller, precis som titeln berättar, mycket fräsch och sund mat och hälsosamma recept med bra info om gluten och veggo osv. Inte så mycket whoopies i denna alltså:)

.

.

.IMG_8224-6

.
.

Roy Fares kakbok United States of Cakes är dock sprängfylld av amerikanska gottigheter! Man kan kanske säga att han tar över efter Leila när det gäller just kakbakandet? Ja jag gillar båda böckerna jättemycket hur som helst och båda  passar mig perfekt för det är ju så jag är. Både och liksom:)

.

.

.
IMG_8233
.
.

Så himla snygga pics hos Leila och  många sköna nyttiga recept. Ja jag gillar verkligen både hälsosamt och…

.

.

.
IMG_8231-4
.
.

härliga lyxiga bakverk a la Roy. Mums! Tokgillar faktiskt att baka (just nu ä det dock lite ont om den varan men när vårt kök är fräscht och målat och fixat och inte ett renoveringsinferno så ska jag baka kakor minsann. Och mina klassiska mandelgifflar och fylla frysen, mmm) Yes jag säger som min kloka mams alltid sagt; för mycket och för lite skämmer allt! Dvs jag tror verkligen att man kan äta av allt men då l a g o m av det mesta. Det funkar bäst för mig iaf:) Livet är ju faktiskt alldeles för kort (och för härligt) för att inte kunna unna sig det man verkligen gillar eller för att misshandla sin kropp med att ge den för lite eller alldeles för mycket. Lagom mina vänner, l a g o m är melodin!

.

.

.

IMG_8223

.
.

(Roy Fares får faktiskt ett lite extra plus för sitt utskick eftersom han bjöd både på förkläde, sött Chocolate-chip-cookie-kit och ett enormt kakafat från Mateus. Me like a lot:)

.

.

Så tack så jättemycket både Roy & Leila för finfina böcker! Båda kommer användas flitigt för både recept och inspiration:)

.

.

.

.

Apropå kokböcker eller kök så måste jag verkligen bestämma mig för vilket nytt golv vi ska ha där. Just nu har vi ju typ vitvaxade askplankor men det har inte varit det mest praktiska och golver har blivit såå slitet och även missfärgat efter nästan 8 år…  Så nu står valen mellan att 1: måla golvet rutigt. Supersnyggt (ett tag iaf innan färgen slits..) men inte särskilt hållbart i längden. Orka att måla alla rutor igen liksom! 2: Lägga in klinkers eller stengolv. Jättepraktiskt och snyggt men så himla h å r t. Blir lite trött i benen av klinkers och är rädd att köker blir för ”kallt” 3: Lägga in ett klassiskt rutigt linoleumgolv. Nog det mest praktiska men är rädd att det kanske blir för plastigt? Det är det mest tidtypiska iaf… Vad hade ni gjort? Eller vad har ni gjort i era kök från 20-30-talet? Kom gärna med era köksgolvtips söta bloggisar!

.

.

.

Nu blir det visst tisdagsbio hör hos oss i form av Micke och Veronica! (verkar superbra i trailern iaf!)

.

.

Önskar er en skön kväll så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

Pssst, Tack alla söta fina underbara bloggisar för alla kommentarer i förra inlägget. Jag blir alldeles rörd av att ni är så omtänksamma och det ni skrev betyder massor och det var så himla fint att höra om era erfarenheter och få era råd och pepp. Puss på er. Imorgon blir det återbesök med lilla skatten på sjukhuset men armen verkar läka fint som tur är<3

.

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

 1. Köksgolv år såå svårt! 30-tal och jag hade gått på linoleumgolv i varje fall om viljan är att återskapa känslan. I min mormors hus från just 30-talet var det grön-grått linoleum. Själv är jag sugen på de engelskt röda tillsammans med grått eller den lite smutsgula färgen.
  Lycka till med golvvalet. Catarina

 2. Är supernöjda med vårt linoleumgolv i köket och tycker det passar vårt 20-tals hus fint. Minns att de berättade att golvet är ”självläkande” till viss del. Och så behagligt att gå på. Rekommenderas!

 3. vi har lagt in furuplank i vårt kök som vi såpar kontinuerligt. Kommer att lägga mattor där det blir mest utsatt framöver när det är mättat. Efter ett år i Spanien var vi sååå trötta på allt vad klinker heter. Här finns bilder på vårt golv:
  http://rebeccapecci.se/svinigt-varre/
  Lycka till med vad än nu väljer! Ser fram emot att se resultatet.
  Kram

 4. Hade inte tvekat en sekund. LINOLEUM naturligtvis! Lättskött, tidsenligt och bekvämt och OBS! ingen plast utan naturmaterial.

 5. Undrade just när jag började läsa om golvfunderingarna om du övervägde rutig linoleum – SÅ snyggt, det hade jag gjort. Hållbart och levande, inte alls plastigt.

 6. Vi har ekplank 22mm hos oss med antik finish, kvistar och skarvar är mörka/svarta. Golvet kan slipas om och om igen, om det skulle vara nödvändigt. Ek är hårt så det tål väldigt mycket. Mjukar upp känslan och passar in till de flesta stilar enl min åsikt. Lycka till med ert val!

 7. Vi har ett hus byggt 26 och vi la in stavparkett i köket när vi renoverade. De la det i fiskbensmönster med fris. Sedan oljade vi och därefter mattlackades det för att vara tåligt men ändå se oljat ut. Blev kanon och passar ihop med övriga huset. Inte speciellt dyrt då stavarna var så billiga. Det tog en dag att lägga men sedan tillkom slipning och behandling. Klassiskt!!

 8. Vi har haft svartochvitrutigt golv i alla år, plastgolv. Klassiskt och snyggt, men man måste hålla efter även ett plastgolv, eftersom fläckar biter sig fast.
  Ett oljat trägolv är snyggt och härligt att gå på. Du underhåller det själv två ggr om året och blir bara snyggare och tåligare med åren. Det skulle vara mitt val.

 9. Hej
  Vi hade också de där funderingarna och tyckte att klinkers är hårt men vi la in ett kalkstensgolv och de är inte lika hårda. En rekommendation !

  Lycka till / Annica

 10. Hade i så fall satsat på antingen linoleum eller korkgolv… ( stengolv är som sagt inte alls bra för våra kroppar 🙁 ). Själv väljer jag dock trägolv oavsett om de slits 🙂

 11. Hej!
  Jag vet inte om de andra alternativen, men avråder starkt från att lägga stengolv!! Det är SÅ hårt o tar så ont i fötterna då du står längre där. I mitt barndoms hem hade vi det o mamma var tvungen att ha tjockbottnade specialskor på till sist då hon skulle baka mer, det blev så ont i fötterna!
  Jag skulle själv aldrig lägga det, praktiskt är det, men inte värt ”smärtan”..
  Jag ville bara tipsa om det! 🙂
  Ha en fin dag!

 12. Kul med bokleverans 🙂
  Båda böckerna verkar vara väldigt mysiga med massa inspiration!
  Vill också att de ska finnas i mitt kök 🙂

 13. Härliga böcker och jag håller med dig om att lagom är bäst 😉
  Angående golvet,ja det är ju som allting annat i inredning, nämligen väldigt individuella val. Jag älskar målade golv och rutigt , så jag hade absolut gjort det, finns säkert nån lack eller nåt man kan måla över för att härda golvet och göra det tåligare 🙂
  Annars kanske linoleum, men det har jag personligen inte någon erfarenhet av. Hur som, du får nog till det där 😉
  KRam på dig o ha en trevlig lill-lördag 🙂
  Monica i Rom

 14. Hade valt linoleum, det verkar var så praktiskt. Har haft trägolv i köket aldrig mer säger jag.

 15. Jag skulle avråda från stengolv eftersom du kommer att ha stenbänkar. Ljudet studsar och ljudnivån blir plågsam. Trä eller linoleum suger nog upp lite mer.

 16. Vilka härliga böcker, nu längtar t o m JAG tills ditt kök är klart och du börjar botanisera bland recepten, haha! 😉 Vi har putsat stengolv i vårt kök, golvvärmen under gör att det känns mjukt ändå på nåt sätt… Men vad du än väljer blir det superfint, det är jag säker på! 🙂

 17. Ta trägolvet 🙂 Ger ett mjukt och gediget intryck. Köp snygga mattor att ha där golvet slits mest, där man står och lagar mat exempelvis. Linoleum, kan som du misstänker se billigt och plastigt ut. Stengolv är snyggt, men hårt i dubbel bemärkelse, tappar du ett glas eller något annat ömtåligt går det i tusen bitar och det är glas ö-v-e-r-a-l-l-t!

 18. Jag ångrar inte en sekund på vårt schack rutiga linoleum golv. Jag var piss trött på trägolv på kök eftersom man alltid tappar saker, glötar med vatten and so on. Jag hade väldig lust på historiske fliser dvs gammaldags cement klinkers men med ond rygg & kropp föll det bort när jag hörde alla som tyckte det var för hårt att stå & jobba på.

  Kolla runt, vissa linoleum golv är skit plastiga & andra väldigt naturtrogna. Vårt känns nästan lite målat ut.

  Vilka spännande projekt du har framför dig. Det är ju det bästa, just planlägga & se det bli till. Enjoy
  Kram

 19. Linoleum! Mjukt, snyggt, miljövänligt och passar husets stil. Vi har precis blivit med ett underbart 20-tals hus som stått tomt länge och på de flesta håll inte renoverats sedan det byggdes och där finns just rutigt linoleumgolv i köket (går inte att rädda dock). Tack för alltid lika inspirerande inlägg.

Comments are closed.