DEN PERRRRFEKTA FÄRGEN

.

.

.

IMG_8347-4
.
.

Pics från vårat sprillans nymålade allrum en trappa upp! Här ska det bli snart en stor gosig soffa (den står i garaget:) där skatterna men vänner kan spela spel och titta på film. Mysigt mysigt (och allrummet har en lite varmare färg och är något ljusare än sovrummet som är det rum jag står i och fotar)

.

.

.IMG_8318

.

.

Är v ä l d i g t nöjd med färgen där uppe. Det tog tid att få fram (typ 1 timmes brytprover hos Norsdjö..) men till slut satt den. Hade en  provbit på en färg som jag visste var bra och så bröt vi, jag och den gulliga tjejen i färgbutiken, tills vi hamnade där. En lite lyxig greige färg som upplevs olika beroende på väder och ljus. Ibland drar den åt beige ibland åt rosa ibland åt grått (och elektrikern tyckte den var brun:) Väldigt fin till pasteller är den hur som helst och det är ju perfekt iom att jag vill ha mer pastell. Snickerierna målas med kritvit halvblank färg förutom bokhyllan som får samma grå som väggen så att den smälter in

.

.

.

IMG_8353

.
.

Så vill ni ju så klart veta kulören och det förstår jag att ni vill för det är en färgdjungel där ute! Och är man osäker på vilken grå man önskar och ska välja så säger jag bara – ta en med liiite varmt i och en som är lite smutsig och riktigt matt. Det blir absolut vackrast (Ren hård kall grå kan absolut vara vackert på rätt ställe också:)

.

.

.

IMG_8331

.

.

IMG_8352-2

.
.

Nu använder jag ju som sagt Nordsjö (som jag tycker är en riktigt bra färg) och de har ju lite speciella färgkoder så jag har tyvärr inget vanligt NCS-nummer om ni önskar det. Färgen heter iaf XTRAMATT och den blir verkligen precis så där djup tjusigt ”Farrow & Ballish”. Vi ska XTRAMATT i hela huset i lite olika kulörer (Ev blir det en tapet nere i hallen, har inte bestämt mig riktigt än:)

.

.

.

Snart kommer fler pics från allrummet ovan när nya mattan (kommer idag tror jag) och soffan är på plats!

.

.

.

Nu ska jag gå ner till Mälaren och rasta min lilla vovve men jag kikar in till er igen om en stund med en lite längre uppdatering..

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “DEN PERRRRFEKTA FÄRGEN

 1. Super fint!! Letar själv färg till vårt sovrum och är inne på matt färga och lite gråare toner…ska genast visa dina bilder för maken !

 2. Snygg färg! Men jag är väldigt nyfiken på den grå färgen i sovrummet. Skulle du vilja dela med dig av den informationen så vore jag så tacksam! Jag blir också sugen på att måla om…

  Och tack för all inspiration!

 3. Supersnyggt! Ser också fram emot att se slutresultatet som kommer bli toppensnyggt!
  Men var det inte här du precis hade en ny Nain matta? hoppas den dyker upp i ett annat rum för den är superfin och så klassisk! Ett tips för att inte hinna tröttna så fort på sin inredning är att gå och titta och längta ett tag efter nya saker! Vill man fortfarande ha dem efter några månader så är det troligare att de blir kvar längre i inredningen. Impulsköp ( som jag också gärna gör..) brukar komma in och åka ut rätt fort igen!

  1. Så gör jag med, det är mycket roligare för visst är det så att man ser samma sak på blogg efter blogg och tänker ”åh, det vill jag också ha” så efter ett tag så nej tack.
   Så var det för mig med Tine K:s stora brickbord. Jag väntade ett par månader och sedan vill jag inte alls ha det och så glad att jag inte la ner alla pengar på det!

 4. Riktigt flott! Ska bli fantastiskt kul att få se det inrett!
  Sovrummet då, när visar du det i sin helhet? Så nyfiken 🙂

  Här hemma har jag precis pysslat ihop en sänggavel, och det blev sååå bra! Härligt tyg i mullvadston (hittade ett som matchade mina sammetsgardiner grymt bra), och med nitar i antikguld/mässing runt. Nu ska jag bara piffa i ordning lite, bädda och så 🙂

  Ha en kanonfin dag och kram för tråkigheterna..
  Catta

 5. Så fint med kritvita lister! En undran, kör ni med vattenbaserad färg på snickerierna? Vi har alla snickerier i högblank kritvit oljefärg men det gulnar ju lite efter ett tag…

  1. Yes! Gjorde den ”tabben” med oljefärg i mitt förra hus och gör det inte igen. Gulnade ganska fort minns jag.

   Kram

 6. Får man fråga vilken Farrow&Ball-förlaga Du hade? Var det Lamp Room Grey?

 7. Men….! vart tog golvet vägen på näst sista bilden?! Det ser ju ut att bara vara ett stort ”hål” där golvet borde vara?! 😀

 8. Vilken farg fran Farrow&Ball anvande du som riktlinje till ert sovrum? Jag bor utomlands och har inte tillgang till Nordsjo, men daremot Farrow&Ball. Tack!

 9. Hej, jättefint! Ska precis måla om och visade bilden på burken till nordsjö men det blev lite komplicerat. De tolkade burken att du först brutit 10 liter, sedan provmålat 5 liter och sedan fyllt på med 5 liter men bara lite pigment. Kan det varit så det gick till tro?

 10. Hej! Är mkt intresserad av den grå kulören, och undrar vilken av färgkoderna på burken som är den slutgiltiga färgen. Tack på för hand.

 11. vad har ni haft för färg på taket? När jag söker på nordsjö så finns inte philia färgen.

 12. Hej!
  Superfina gråa toner du har i ditt hem!
  Håller just nu på och renoverar om köket och matrummet som har öppen planlösning mot vårat vardagsrum.
  I köket ska vi ha samma rutiga matta som ni har. Vad tror du om denna kulör i köket/matrummet. Skär den sig mot det gråa i plastmattan eller funkar tonerna fint ihop? Svårt att föreställa sig…
  Med vänlig hälsning Emelie

Comments are closed.