ANNORLUNDA SÖNDAGSFRUKOST

.

.

.

IMG_3443
.
.
IMG_3442-3

.
.

Söndagsfrukost serverad u t a n färskt bröd! Efter att ha ätit ex antal källarfranskor, levain, rågbröd och mumsiga croissanter denna sommar så var det faktiskt riktigt gott med ekogranola och len vaniljyoughurt och gröt och äggröra istället idag:)

.

.

.

.

Todelooooo raringar!

.

.

.

.

Här har vi svampplockning på schemat idag! Hittar ju iofs aldrig några kantareller (slutar alltid att jag står vid torghandeln och köper min kantisar i lösvikt istället) men nu så säger ju precis alla att det typ kryllar av dem i skogen så nu b o r d e vi väl också kunna hitta ett par hoppas jag! Kaffetermos och matsäck är iaf packad och svampkorgen och stövlarna står och väntar innanför dörren så – mot skogen och dess ”guld” (Håller tummarna att vi får mumsa smörstekta kantareller på smörgås ikväll…mmmm)

.

.

(och har ni några tips på var man bäst hittar kantisar so pretty pleeeease – berätta!!:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

10 kommentarer till “ANNORLUNDA SÖNDAGSFRUKOST

  1. Har tyvärr inga tips på kantareller men har en fråga om marmorskivan. Har ni impregnerat den? Vi satte nyss in en marmorbänkskiva som jag impregnerat så det känns olustigt att baka på den därför. Såg att ni bakade bullar :). Jag är inte så sugen på impregnerade bullar så jag undrar hur ni har gjort.

  2. Hej finaste P!

    Jo men du det är heeeelt galet ute nu Guldet kryllar. På allvar.
    Vi har plockat helt galet mycket i tre omgångar och det lär bli supermycket kantarellmiddagar vintern lång.
    Jag brukar förvälla och lägga i lagom stora fryspåsar. Supergott tillbehör till en bit kött eller så svänger jag ihop en enkel gräddig sås till pasta.

    Hursom. Ni ska tänka blandskog. Och Björkar. Inte för torrt inte för blött. Och hittar ni några så scanna av hela området noga. Vi hittade värsta gömman UNDER mossa och en sten. Som en minigrotta där det växte hur mycket som helst 😀

    Håller tummen för att ni hittar massor!

    kram

    Julia

  3. Fräsch frukost ni dukat upp och riktigt fint porslin.
    Jag äter inte mycket bröd och tycker själv att magen mår bättre av det.

  4. vi plockar varje år, i fjällen, och där finns det som oftast mycket kantareller och de är lätta att hitta. Så mitt tips får väl vara att ta sig till fjällen för att plocka 😉

  5. Tack för en jättehärlig blogg! Jag undrar var kannan på bordet kommer ifrån?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg