MUMSIG MIDDAG

.

.

.IMG_3513

IMG_3515-3

.

.

Mmmm s å gott! Fläskfilé och kantareller. Nomnomnom (och man kände faktiskt inte alls att kantarellerna var shoppade på Stora torget tidigare idag;)

.

.

.

Tjingeling!

.

.

.

Ännu en sommardag med fullt upp! Mina två älskade bästa skatter är nu åter hemma igen och det är bara så uuuunderbart härligt så klockorna stannar (alla frånskilda och separerade mammor vet nog exakt vad jag menar nu:)

.

Ikväll har jag lagat en supergod middag i form av fläskfiléggryta här hemma (men kantareller minsann!) och jag måste bara kika in till er och ge receptet för det blev så himla bra och gott. Here we go:

.

.

Fläskfilé med kantareller i ugn

.

.

1 fläskfilé, 500-600 g
smör
flingsalt
nymald peppar
150 g färska kantareller (cirka 3/4 l)
1/2 gul lök lök
1 msk vetemjöl
1-2 msk calvados
3 dl vispgrädde
2 msk viltfond
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 dl lingon, färska eller frysta

.

.

.

Gör så här:

.

.

.

Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Ansa svampen och hacka löken. Fräs svamp och lök mjuka i smör i en panna. Pudra över mjölet och rör om. Lägg allt i en ugnsfast form och tillsätt en blandning av grädde, calva, fond, soja, lingon och timjan och låt stå i ugnen ca 20 min. Strössla över persilja och servera med sallad och ris och njuut!

.

..

Nu sover mina söta skatter här hemma (eller två av tre, en försvann visst hem till bestie för sleepover ikväll) och jag ska nu kika på ännu ett avsnitt av The White Queen. En serie på Netflix med faantastiska svenska Rebecca Fergson som jag är totalt helt inne i för tillfället…

.

.

.

KRAM & GOD NATT GIRRRLS

.

.

.

.

10 kommentarer till “MUMSIG MIDDAG

  1. Jag gillar kantareller i sås och liknande men inte om jag får stora bitar, för själva svampkonsistensen grejar jag inte :). Grytan såg jädrans god ut så jag måste nog testa den!

    KRAM

  2. Vilken fin vattenkanna du har på bordet! Var kommer den ifrån?

    Hälsningar, Cecilia

  3. Ser mycket smaskigt ut! Älskar allt med svamp! Tummen upp för The White Queen. Har sett alla avsnitt!

  4. Ser mycket smaskigt ut! Älskar allt med svamp! Tummen upp för The White Queen. Har sett alla avsnitt!

  5. Hej! såg väldigt gott ut med fläskfilé, har du något tips på gott rött vin till, ex den du har på bordet, är själv dålig på viner, tack på förhand Med vänlig hälsning Sivan

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg