IKEAHACK ÄVEN HEMMA HOS OSS

.

.

.

.IMG_3556-7

.

.

Volia – Idag bjuder jag på pics från Trulles nya rum! Vår fjortis har ju tagit över gästrummet en trappa ned och han sover numera alltså ensam på plan ett och det gillas kan jag lova. Och så måste jag ju visa att jag och Värmland minsann också gjort ett Ikeahack vi med! Av ett par Paxgarderober platsbyggde världens bästa värmländska snickare denna garderob som ser ut som den alltid stått där.
.
.
.

.

.IMG_3561-3

.

.

.IMG_3559

.

.

Garderoberna ”står på en låda” kan man säga och sen har det spikats golvsockel utanpå denna. En krönlist är spikad överst och även lister mot väggen så allt flyter ihop och så lite ny färg (jag har målat dörrarna och sidorna med Nordsjös råvita och halvblanka)

.

.

.

IMG_3586.

.

.

IMG_3540-2.

.

Och så är ju så klart sänggaveln i blå sammet som jag (händige jag liksom!) också har gjort själv på plats. Ganska mallig över denna faktiskt:) Lampan i mässing fönstret ska upp på väggen ovanför sängen och den kommer från Modesto.se

.

.

IMG_3566.

.

.

IMG_3577.

.

.
IMG_3544.

.

På skåpet satta jag dit skinnhandtag med mässingsnitar från Beslagdesign.se

.

.

.

.IMG_3573-2

.
.

 Skrivbord är också Ikea och stolar Eames från Vitra.

.

.

.

IMG_3576

.

.

Mattan som ligger på golvet är Handloom från Carpetvista.se och väggarna har målats i en lite grå-grön kulör från Nordsjö (Lovar att återkomma med färgkod!)

.

.

.

.

Ville skapa ett varmt ombonat skönt rum med färg till vår fina tonåring. Han ville inte heller ha grå-vitt-svart längre och vi gick istället för lite klassiskt och lite amerikanskt pojkrum (fast utan det röd-blå-vitastjärniga då:) Nu ska en hissgardin upp (tror att tex detta tyg kunde vara fint)

.

.

.

.

Nu ska jag ta alla mina skatter och åka iväg och storhandla här! (Kylskåpet är väldigt tråkigt för tillfället:)

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “IKEAHACK ÄVEN HEMMA HOS OSS

 1. Fint pojkrum.
  Vad blir det för inköp i matkassarna och dagens middag? Älskar tips och recept! =)
  Har såå svårt och idetorka på vad man ska äta…Knappt så man blir sugen på grillat heller när vädret är som det är. Annars brukar det vara enklare och en ”räddning” sommartid

 2. Hej!
  Vart kam man köpa de mässing beslagen (knopparna) som du använder dig mycket av.
  Du har dem på din dotters fina gråa skåp. Skulle bli så glad för svar. Med vänlig hälsning, Johanna

 3. Vad fint det blev, tänkte bara höra om du behövde slipa garderobsdörrarna mycket innan färgen fäste?

 4. Vad häftigt! Han ser nöjd ut. Han verkar inte var någon gamer-kille. Kikar man in i vår sons rum (snart 16), så är det datorskärmar x 2, dator, blå lysramp det enda som lyser vid bordet, hörlurar, hög musik…Och ibland vid LAN-kvällar,..3 ungdomar, 3 datorer,…ja och så vidare 🙂 haha

  Garderoben är jättehäftig och snyggt byggd.

 5. Jag måste bara fråga var du fått tag på alla baseball vimplarna, skulle min son med vilja ha på sitt rum:-)

 6. Hej! Precis hittat till din blogg. En sida jag kommer fortsätta följa! Vore så snällt om du kunde berätta vart din sons New York plansch kommer från. Den var underbart fin!

Comments are closed.