LAYERED

.

.

.

.IMG_3768-5

.
.
.

Idag denna julitisdag provar jag och klämmer och känner på en ny matta (Byzantine i nougat) från fantastiska svenska Layered till matsalen! Vad gör ni en dag som denna söta vänner där ute i cyberspace?:)
.

.

Men nu blir det en liten cykeltur med de stora skatterna för en mysig lunch på stan (lilla Beabus är borta på lek:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

40 kommentarer till “LAYERED

 1. Underbart vacker matta, som allt i ert hem! Jag läser din blogg varje dag och njuter! Måste bara fråga om glasvasen är från Hemtex? Jag har köpt en liknande där, men är ej helt säker på om det är den som du också har. TACK för en inspirerande och härlig blogg! Kram

 2. Ni har så otroligt fint hem. Jag läser oxå din blogg varje dag o njuter!!

 3. Fint matta och smakfullt hem men nix, tycker inte mattan gjorde sig där tyvärr. Inte brun men kanske en likadan i grönt eller grått?

 4. Hey, I love your house long years but now it is not my taste anymore. for me it is too much rugs in different an non matching colors. and the brown one is terrible. I would also take another color. Regards sas

 5. Wow vad läckert!! Nu fick jag sån lust att bara slänga ut allt jag har här hemma. Sitter med ett båtformat matbord i körsbär med tillhörande design stolar alla ”90-tal”. Formen på bordet gillar jag men där slutar allt som har med gilla att göra. Tack för att du delar med dig av din renovering. Du är så inspirerande!
  Kram Milla

 6. Hej Petra! Vill bara säga att ni verkligen har ett fantastiskt fint hem!! Jag är jätteglad att du bloggar och bjuder på så mycket härlig inspiration hela tiden 🙂

 7. Alskar din inredningsstil! Hamtar inspiration till mitt hem. Monstret pa mattan ar superfint, men jag ser tva saker jag skulle andra… 🙂 vit sladd till lampan i taket, och ersatt den vita byran mot en fargglad byra/armoir i stil USM for att helt bryta av. Ska bli spannande att se hur du far till det!

 8. Så snyggt! Älskar din blogg! Alltid så trevligt att titta in här och upplyftande! Kram Mia

 9. Mattan är super..men inte där. Rummet andas sval elegans och behöver en annan matta. Din inredning är så inspirerande!

 10. Jag tycker inte att matta passar till övriga färgerna, den är för skarp och det andra försvinner. Den lyfter inte stolar och bordet utan drar ner dem. Den är inte elegant nog till din tjusiga inredning.

 11. Tyvärr… mattan förstör ett i övrigt mycket vackert och stilfullt rum, tycker jag. Mattans mönster stör stolarnas vackra form! Usch, känns trist att skriva så men rummet är sååå vackert så jag kan liksom inte låta bli… förlåt… Älskar verkligen ditt hem i övrigt, stämmer så bra med min egen stil! Kram!

 12. So nice!
  Is the fabric of your new Tine K Home sofa cotton canvas or 100% linen?

 13. I looooove mattan!
  Har du nån annan som du väljer med?
  Vore kul att se isf:)
  Lycka till med valet, men vet att det du väljer kommer bli super!
  Gillade även det ni gjort med garderoberna, det får allt bli en efterapning på den då vi bygger hall nu 😉

 14. Snygg matta men jag tycker inte riktigt den passar där, det fina bordet och särskilt snygga stolarna försvinner i mönstret. Mattan Ser väldigt varm brun/beige ut mot de lite kallare grå väggarna-nja, stämmer inte riktigt (kanske svårt att se på bilden). Sedan var det gardinerna ton i ton med väggen. Skulle bryta av något i alla fall… Känns som det blir för grått annars. Så tycker jag i alla fall! Gillar nya färgerna men skulle ta in lite blått eller smutsrosa/lila eller gråbeigt. Spännande att se fortsättningen!

 15. Jag förstår inte riktigt vad de andra pratar om, mattan är riktigt snygg och jag tycker det är smartare att välja brunt än grått här. Grått blir för…grått. Jättesnyggt tycker jag!

 16. Min första reaktion var också att jag tyckte nyansen var lite för brun, men ju mer man känner på det desto läckrare tycker jag det blir att den bryter av mot väggen … Kanske jag skulle tyckt en nyans åt det mer ljusa beige el grågröna hållet hade kännts mer naturligt men bryta av ska den definitivt och mattan är suuuperfiiin i sig verkligen! Vore roligt med en bild där man ser både den och Nain mattan hur de går ihop. Det är ju avgörande.

 17. Jag åkte in till stora staden och blev fin i håret, passade även på att njuta av en sushi:-) KRAM Helene

 18. Hej hej…
  Tycker mattan är fin, men tycker också att de fina stolarna försvinner lite i mattan.
  Ser för övrigt väldigt harmoniskt och fint ut!
  Lycka till med valet av matta.
  Kram Monica

 19. En applåd till dig som lyckas hålla standarden på bloggen på topp inlägg efter inlägg, man blir sällan besviken när man kikar in till dig! Jag förstår ditt tänk med mattan, men kanske ska du jämföra med en matta som är lite mildare i sin framtoning, bara för att se skillnaden? Min första tanke är att mattan tar över rummet och den övriga vackra inredningen försvinner.

 20. Förresten! Hur har ni löst upphängningsfunktionen på spegelns baksida? Kan var bara bra att veta i n n a n jag beställer en hos min glasmästare 🙂

 21. Jag tycker att mattan blir fin, färgen på väggen drar mer åt varmgrått så det funkar tycker jag.

 22. Mattan är fin men passar inte riktigt med stilen i övrigt. Synd att de fina stolarna försvinner helt.
  Tråkigt kanske men en ljusgrå enfärgad matta hade passat finast under bordet.

 23. Hej härliga bloggerska!
  Nougat/brunt fungerar mycket bra med grått. Det vet var och en som har sinne för färg och god smak. Strunt i alla osakliga kommentarer.

  1. Her har det vel ikke vært noen usaklige kommentarer???? Er det ikke lov å være uenig? Alle som har skrevet her har skrevet i en fin og respektfull tone. Hva er dette med at hvis man ikke er enig med majoriteten så er man frekk og dum?

   1. Ja, vaddå osmakliga?? Jag antar att Petra vill ha lite olika åsikter och råd inte bara medhåll. Jag tycker mattan är supersnygg men inte just där. Svårt ihop med vardagsrumsmattan. Tucker ingen har utterly my sig fult- bara skrivit sina åsikter. Jag tycker absolut en beige botten kan passa och sedan någon accent (som i chatwall & Johnson mattorna)… Inte lika kraftigt mönster. Spännande att se vad du väljer Petra! Kommer bli supersnyggt!

 24. Här är jag igen haha, inne hos dig. Vad gör man inte när barnen sussar och mannen jobbar, bloggspanar såklart 😉
  Gillar mattan jättemycket men jag funderar på hur den går ihop med Nain-mattan du har, den ligger väl ”i fil” med denna? Kanske passar, eller har du tänkt göra dig av med den/flytta den om denna nya goding är en keeper?
  Alltid spännande att se vad som händer hos dig, och inspirerande!

  Men alltså, 3 lax för apan! Ujuj, lite saftisch, men den är ju ljuvlig..

  Kram och fin kväll till dig guapa,
  Catta

 25. Vid första anblicken så kände jag att mönstret tog över, men när jag tittar lite längre på bilden så är den mattan nog en riktig fullträff bland det ganska stilrena och enkla grå. Blir nog riktigt snyggt det där 🙂

  Kram Ulrica

 26. Superfint! Jag tycker att brunt passar jättebra till grått, och särskilt till den varma greiga tonen i din väggfärg. Kul med nåt annorlunda! 🙂

 27. Cool matta men inte där. Bryter av för mycket mot stilen i rummet intill enligt min smak. Men å andra sidan byter du ju snart igen…..

 28. Haha… Smaken er som baken… Jeg synes at matten er kjempekul akkurat der. Den bryter perfekt med möblene som er ton-i-ton. Lit pä din smak, den er det vi alle som fölger deg nyter av. 🙂

 29. Så Snygg matta till möblerna! Jag gillar att det bryter i stilen annars blir det lätt tråkigt om man håller sig till enfärgat och samma stil! Samma sak med dina nya köksstolar! Gillar skarpt att du valde stolar som sticker ut och inte valde helt stilsäkra stolar! Det gör hemmet intressant och roligt! Stilen och färgerna är ju högsta trend nu och därför är det kul att se en personlig stil som inslag! Det gör det mer spännande och även hemtrevligt!!

 30. Mattan snygg men tar över totalt. Stolarna ”försvinner”. Synd tycker jag.

 31. Kanske stolarna inte riktigt kommer fram beroende på hur stark nougatfärgen är men det är svårt att avgöra på bild! Tycker mattan är supersnygg och bryter av men självklart ska inte en matta ta över så att inte övrigt möblemang syns om det nu är så i verkligheten!

 32. Jag tycker att mattan tar över för mycket. Stolar och bord försvinner………

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg