LÄNGTAN OCH BLOMMOR OCH KRÄFTOR

.

.

.
IMG_4104-8
.

.

Lite tjusiga hortensior från dagens trip ner till Småstadstorget står just nu och pryder vår matsal. Gillar den där runda spegeln mycket och det är så fint att den speglar ljuset från alla fönster och fönsterdörrar så matsalen blir ännu lite ljusare. Har fått många många frågor om just denna spegel och den är beställd efter mina önskemål hos glasmästaren (Ryds glas i Västerås) och där kunde man även köpa upphängningsanordning. Har för mig att måttet var 115 cm i diameter (Om man inte vill själv så finns exakt likadana spegalar även att köpa på Svenskt Tenn i Stockholm)

.

.

.

.

.

Todeloooo måndag!

.

.

.

Åh idag har jag lämnat mina stora fina skatter till sin pappa igen denna sommar… Vänjer mig aldrig riktigt vid det där tror jag – att dela upp sommaren i mamma-pappaveckor hit och dit och längta och längta och lääängta. Men man har liksom inget val och det gör lite ont i mammahjärtat att vinka hej då varje gång…

.

Så nu är vi alltså ”lilla familjen” igen och idag har Bea och jag varit iväg och fixat både kräftor och kantarellisar (köpta givetvis) så nu ska vi göra en riktigt klassisk sensommarmiddag med extra allt (yepp det blir blåbärspaj till efterrätt också:)

.

.

.

IMG_4105-2


.
.
IMG_4101-3
.
.

Nu undrar ni säkert – men hur gjorde du med matsalsmattan!? Den som hänger med här på Hofp får se… (spännande eller hur och tack för alla ni som kom med mattåsikter:)

.

.

.

IMG_4091-5.
.

.

.

Nej nu är det nog dags att ta ut den där pajen för ugnen här! (Det doftar sååå gott..)

.

.

.

Ha en fab måndagskväll så ses vi imorgon snyggingar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

16 kommentarer till “LÄNGTAN OCH BLOMMOR OCH KRÄFTOR

  1. Hej!
    Gillar din ny stil helskarpt. En liten fråga bara – ser här ovan att du inte har elementskydd framför alla dina element. Hur resonerade du där? Hittade du inte tillräckligt snygga? En annan fråga när jag ändå är igång – hur har du tänkt kring bokhyllor? Ser att du nu har snygga platsbyggda men var du aldrig lockad av att göra en hel vägg som bokhylla, skulle du i så fall färgkordinera dem?

    1. Jag hade gärna haft elementskydd även i matsalen men där (och i Trulles rum) så är det lite andra fönster utan foder och med djupa fönsternischer (och det är för att dessa rum ligger i en del av huset som byggdes på 50-talet) Här går det inte att ha elementskydd då stenskivorna i fönstrerna är smalare än elementen och som sagt så finns det inga foder här så det skulle se lite konstigt ut… Så vi har valt att ha lite olika i de olika delarna och jag tycker det funkar bara ändå. Inget man tänker på iaf:) När det gäller bokhylla så tycker jag asbolut det är fint med helväggar med sådana men i vårat vardagsrum blev det helt enkelt snyggast och luftigast med en lägre efter hela väggen. Det är toksnyggt att köra same-same färg som väggkulören och väldigt inne just nu (men iofs väldigt segt om man vill byta väggkulör:) Själva kunde vi inte ha så eftersom vi har ett elementskydd mitt i bokhyllan och då vi ville att det hela skulle ha samma färg (obruten vit)

      KRAM

  2. Men guuuu vad spännande med mattan, kan inte vänta!! Tur att man får lite spänning ibland! 😉

    1. Haha bara jag som inte fattar om folk är ironiska eller inte?! Ingen kan väl seriöst tycka att det är sååå spännande hur Petra gjort med sin matta – eller?! 😀

  3. Superfint! En fråga, vad har du för upphängning till spegeln? Är ute efter något osynligt..

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg