NOM NOM NOM & NYTTIGT OCKSÅ

.

.

.

IMG_5753-4IMG_5756

.

.

Kvällens middag är serverad, Leilas Coconut chicken  och den var bara så himla fräsch så testa gärna detta bloggisar!

.

.

.

.

Todeloooooo!

.

.

.

Oj.oj.oj, just nu är jag så där mätt så att magen står bokstavligt åt alla håll. Pjuh. Fast ändå så där skönt mätt som man blir när man ätit väldigt mycket av något som faktiskt är ganska nyttigt också! (skillnad mot när man ex ätit sig tokmätt på en pizza med extra allt från italienaren nere på stan ni vet…:) Kikade nämligen på Vardagspuls (ni vet det där hälsoprogrammet på 4:an med Kristin Kaspersen) och Leila lagade mat och jaf blev bara så inspirerad av att laga lite hälsosam mat hemma nu jag med. För vi har verkligen f r o s s a t denna sommar och det ska man ju också göra i semestertider tycker jag. Äta massa gott och grilla och festa och dricka rosé och fika non-stop. Ja  typ helg alla dagar) Men nu är ju sommaren liksom på upphällningen och semester med extra allt kanske man inte kan skylla på i september när alla jobbar… Man  borde nog styra om till lite hälsosammare tider nu här hos oss också. Och nej, det kommer inte bli någon jobbig diet att följa framöver (so over that och lchf) utan mer grönsaker och proteiner helt enkelt. Byta ut det där som man ju vet inte är det allra nyttigaste mot det som är det istället. Simply as that. Och inga bullar och kakor och chips på vardagar (godis kommer jag äta ibland, måste bara kunna unna mig mina frizzflaskor eller belgiska praliner en vanlig tisdagkväll lite då och då så det kan jag bara inte avstå ifrån:)

.

.

Så var var jag nu. Jo mumsig Coconut chicken och middagstips var det! Klart ni ska få receptet och det kommer här:

.

.

.

Leilas Coconut Chicken

.

.

För 4 portioner behöver du:

.
4 kycklingfiléer
500 ml kokosgrädde
1 tsk salt
Saft av 1/2 limefrukt
1 msk fisksås
2 färska limeblad

.

Sallad:

2 krispiga (hårda) päron
1/4 rödkål (jag fick ta grönkål då rödkålen var slut på Ica. Gillar grönkål men rödkål är nog kanske lite mildare)
1/4 vitkål
2 morötter

.

Dressing:

..
2 msk fisksås
1 1/2 msk palmsocker (eller strösocker om du vill)
Saft av 3 limefrukter

(jag la till lite röd chili bara för att jag älskar stark mat och just chili)

..

Till servering:

.
Hjärbladssallad (hoppad jag dock), avokado, limefrukt, koriander och salta jordnötter.

.

.

Så här gör du:

Häll kokosmjölken och smaksättare i en kastrull. Lägg kycklingen i kastrullen och låt sjuda på medelvärme i 20 minuter. Stäng av och låt kycklingen ligga kvar i kastrullen och ”vila” i cirka 10 minuter. Ta upp kycklingen ur kastrullen och låt svalna något. Dra sedan i sär köttet till trådiga bitar. Låt kokosmjölken koka ner så den tjocknar, i cirka 15 minuter. Låt svalna.Blanda kokosmjölken med kycklingen. Strimla päron, rödkål, vitkål och morot tunt och blanda. Blanda samman fisksås, socker och limesaft. Blanda dressingen med salladen precis före servering så att grönsakerna behåller sin krispighet.Servera kokoskycklingen med krispiga grönsaker, salta jordnötter, koriander, lime, avokado och hjärtbladssallad.

.

.

Nu blir det fantasiska Brynolf och Ljung här på 4:an (alltså h u r gör de?!? Blir lika nyfiken varje gång!)

.

Hoppas ni har en en skön kväll raringar!

,

,

KRAM

.

.

.

.

3 kommentarer till “NOM NOM NOM & NYTTIGT OCKSÅ

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg