8 kommentarer till “APROPÅ DET HEMSKA SOM NU SKER

  1. Viktigast av allt! Vi ska kunna leva på det hör jordklotet! Alla! Allt annat är underordnat….. ❤️

  2. Jag hoppades ikväll när jag gick in på din blogg att du som har sådan genomslagskraft skulle ha tagit upp något om det hemska som sker här och nu ……så härligt att du gjort det. Jag har konstant haft tårar i ögonen sen jag fick se bilden på den lille pojken på stranden. Man känner sig maktlös och skulle vilja göra så mycket , men lite är bättre än inget. Finns egentligen inte något annat som betyder något just nu. Kram kram från Mamma Mia ❤️

  3. Tack Petra! Jag hoppas innerligt att folk behåller allt detta i minnet och engagerar sig även då nyhetsrapporteringen ebbar ut. Vi måste alla hjälpas åt och hålla ihop! Själv kom jag till Sverige 1989 som 5åring tillsammans med min mamma (då 24) och lillasyster. Vi åkte tåg genom europa och togs emot av tullpolisen i malmö. Min mamma var trött och rädd och visste inte vad som väntade. Hennes erfarenheter av polis och militär var inte de bästa men hon berättade att de bjöd på smörgåsar och kaffe. Ett år senare fick vi uppehållstillstånd. Staden som vi åkte ifrån är idag sönderbombad och vi vet inte riktigt vad som hänt med de släktingar som vi lämnade kvar den där våren -89. Men om mamma inte hade tagit med oss barn då så hade jag och min syster (om vi överlevt bomberna) varit tvugna att idag fly med våra egna barn. Jag är henne oerhört tacksam för att ha gett mig chansen till att fostra mina barn i en trygg miljö. Det lilla man kan bidra med för att hjälpa andra är det minsta vi alla kan göra.

  4. Bra att alla börjar förstå att detta händer…bara så sorgligt att det måste till en bild som den på pojken, tror folk att detta är första gången det händer? Eller vad är så unikt med just detta fallet? Detta har hänt förut och kommer hända igen (tyvärr). LIIte patetiskt att folk reagerar NU, men bra såklart… menar bara att det är ju inget unikt som hänt, varför har ingen reagerat tidigare????

    1. Det som är unikt är att det inte varit så många människor på flykt i världen samtidigt sedan andra världskriget, och i nyhetsflödet där det ständigt rapporteras om krig och katastrofer kan det behövas ett wake up call. Många människor skänker redan till valda organisationer de tror på och det kan ju vara allt från Rädda Barnen till en lokal organisation som hjälper romer med kläder eller olika sjukdomsorganisationer. Vi (som kollektiv) ger redan oerhört mycket pengar till välgörenhet och jag tycker din kommentar förringar det vilket är väldigt synd.

      Kan en bild eller en ”mediastorm” få folk att göra det där extra är det fantastiskt, men förneka inte det vi redan gör och kalla det patetiskt.

      1. Maja! Du förstod nog inte riktigt min point i det hela, jag förringar inget och kallar ej heller vad vi redan gör för patetiskt. MEN- patetiskt blir det när folk måste se ett livlöst litet barn och vattenbrynet för att reagera och börja skänka pengar och bistå med kläder och andra förnödenheter….Vi som redan skänker pengar och är engarerade i bistånd behöver inget wake up call, men såklart bra för dessa som tydligen var helt ovetandes om vad som försiggår ute i stora vida världen. Jag har full respekt för att människor blir berörda av en bild men undrade bara- vad är så unikt med just den bilden jämfört med alla andra bilder vi ser dagligen på liknande händelser…

  5. Glad att du gjorde inlägget! Men jag vill tillägga att detta förbaskade krig har pågått i flera år! Och det är först nu vi reagerar och engagerar oss! bättre sent än aldrig men vi måste även kräva stop på maktgalna människor som lägger näsan i blöt! Ge fan i andra länders angelägenheter och stoppa vapentillförseln som kommer i händerna på fanatiska terroristgrupper. Detta är ett maktspel som har haft katastrofala konsekvenser för regionen och världen låter historien upprepa sig gång på gång.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg