SOUPERYUMMIE KARLSBADER

.

.

.

IMG_6091-3

.
.

Igår bakade jag och Beabus Karlsbaderbullar för allra första gången! Jag brukar välja Karlsbaderbröd när jag är på café och ska unna mig något riktigt mumsigt men har liksom aldrig fått för mig att baka dessa godsaker själv. Det var ju knappt någon skillnad mot att göra helt vanliga vetebullar förutom att Karlsbaderdegen ska jäsa lite längre (1 + 1 timme)

.

.

.

.IMG_6101-4

.

.

Som sagt, enkla att göra men sååå goda. Lite wienerbröd i smaken fast mjukare. Nomnomnom. Lite lyxigare och snitsigare att bjuda på dessa än vanlig bulle:)

.

.

..

IMG_6113-7.

.
.
.

Men h u r gör man nude där ljuvliga  Karlsbaderbullarna undrar ni kanske? Jo så här!

.

.

.

.

Untitled-1

.

18-20 stycken

.

.

50 g jäst
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
200 g smör
9 dl vetemjöl

.
Fyllning:
100 g smör
100 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

.

.

Gör så här:

.

.

Smula ner jästen i en skål. Värm grädde och mjölk till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Fyllning: Rör rumsvarmt smör, riven mandelmassa, socker och vaniljsocker smidigt. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 60×30 cm, och skär ut fyrkanter 10×10 cm. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 10 minuter. Pudra med florsocker innan servering och n j u t.

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

17 kommentarer till “SOUPERYUMMIE KARLSBADER

  1. Men shit, de ser ju bageri-bakta ut jöö! Vrålproffsiga ser de ut =) Men så har ni ju oxå ett eget bagerikök, avis på det.
    Dyker du upp på Emmas event btw, hade ju varit himla kul!

    Kram kram

  2. Å my så gott det ser ut!!!!!
    Bara vattnas i munnen och ser ju som värsta konditorn varit igång med:)
    Hoppas du mår bättre nu!
    Kram Anna

  3. Men åh de ser ju alldeles fantastiska ut! Kanske ska försöka mig på dessa till det stundande 4-årskalaset… Kram

  4. Hej! Ser väldans gott ut!

    Helt OT men varifrån är de fina kuddarna i vitt och grön/grått mönster som ni har däruppe i soffan?

  5. Åh så gott! Hur kan man lyckas få en bild på ett par bullar att se så fin ut! Somliga har talang för det där ser jag 🙂

  6. Mums 🙂
    Bara en liten fråga…..hur varm ska ugnen vara ?? Jag är en sån som måste ha allt nedskrivet i minsta detalj för att överhuvudtaget kunna klara av matlagning/bakning :)))

  7. Grädda i 200 grader eller?…. Ska just sätta på ugnen här, blev så sugen på att testa dessa bullar.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg