INSPOTRIPP INFÖR ADVENT

.

.

.

IMG_8577-2
.
.

Igår var jag ju i Stockholm! Åkte upp helt själv med bilen bara för att ha en riktigt ego-inspodag i lugn och ro och tanka julkänsla (och yes även shoppa i lugn och ro;) Först blev det en tur ut till Länna Möbler där det även blev en lunch på cafeét och ska ni dit och äta så ta då den varma Levainsmörgåsen med skinka och ost och senapsmajjo på menyn, jag smäller av s å god var den, mmmm (och efter Länna  styrde jag vidare mot Sickla och sen city)

.

.

.

IMG_8580-2

.
.
IMG_8583
.
.
IMG_8588-2
.
.
IMG_8605-3
.
.

På Länna finns a l l t, det är det som gör den enorma möbelaffären så bra! Stort och smått och superlyxigt blandat med mindre pricy och alla de sakerna man vill ha, önskar och drömmer om (Jag säger bara ex Fritz Hansen..) För mig blev det mest smått och gott som fick följa med hem (som ni ska få se lite längre ned i inlägget)
.
.

.

.

IMG_8635-2

.
.

I city blev det bla en tur till den där härliga butiken på Strandvägen ni vet och oh my vilken perfekt julstämning. Yes mycket vill man  ha där med…

.

.

.

.

Hallå iskalla Lördag!

.

.

.

Det är såå kallt det är ute och här hemma just nu, brrr! I gamla hus som vårat så tar det ju tiiid innan alla gamla vattenelement har värmts upp till lagom temperatur. Och de måste luftas en och en och fixas med innan det blir bra. Så det är raggsockor på och full eldning i öppna spisen som gäller just nu och jag ska snart baka en pepparkaka i köket (stå vid spisen med ugnen på = vamt och skönt:)

.

.

Ovan visade jag ju lite vad jag gjorde igår och nu undrar ni kanske vad min lilla shoppingtrip resulterade i för smått och gott???

.

.

.

.

.

.IMG_8651

.

.

IMG_8653-2.

..

.

IMG_8647-5

.

..

Jo i den magiskt snygga nyheten från Klong; ljusstaken Gloria. Jag såg den direkt i butiken och knep en direkt. Så enkel och modernt julig men ändå ett riktigt utropstecken där på bokhyllan. Love it (jag har den mindre modellen och den stora är verkligen s t o r) Brevid ljusstaken står en annan ny fin sak från Klong nämligen glaskupan Baba och båda fann jag alltså hos Länna. I soffan finns numera även två nya kuddar som jag också hittade igår, en tjusig rutig i blankt sammet och en blommig från William Morris och de är från Svenskt Tenn.

.

.

.

IMG_8640

.
.

Och mer från ”Tennet” är även den där ljusstaken Flow som jag sneglat på i evigheter, en liten stjärnljusstake och även den nya toooksnygga spegelbrickan. S å glad över denna (den är redan poppis och jag knep visst denna sista i butiken:) Perfekt att göra julstilleben på (tänk bara när man tänder ljusen och det lågorna speglas så där fint och glittrigt) På speglebrickan syns nya kulor till julgranen (behöver få sidenband) från Louise Roe, en ny ljuslykta från Skruf och nya tändsticksaskar varav en med det viktigaste budskapet denna jul (och alltid) Yes julfärgena hos oss i år blir blått, aqua, grönt, silver och guld.

.

.

.

Nu ska jag kila upp på vinden (som är ännu kallare, hu) och botanisera i det vi har i jullådorna där uppe och ta ner elljustakar för att kolla vilka lampor som behöver kompletteras!

.

.

.

Ha nu en härlig fortsättning på lördagen girls!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “INSPOTRIPP INFÖR ADVENT

 1. Oh så härliga bilder, ser framemot mer julinspo härifrån <3 la själv upp lite julfeeling i form av Baby pink fudge, nomnom inför julbaket! Trevlig lördag på dig och familjen, kramar L

 2. Hei, jeg forsto inte helt, var den ”kudden i rutig blankt” från Svenskt Tenn, William Morris eller Länna M.? Den var bare sååå fin 🙂

  Margrethe

 3. Men så mysigt med en liten shopping tripp! Jag bor ju ett stenkast från Länna Möbler så jag är där rätt så ofta – kan intyga att den där smörgåsen är sååååå god! Å Svenskt Tenn fick ett besök här om dagen då det shoppades lite smått å gott – så mysigt att fixa inför advent å jul!

  En härlig lördagkväll önskar jag dig!

 4. Blev kär i W.Morris kudden. Skulle göra sig perfekt i vår soffa när vi städat ut julen. Kan dock inte hitta den i Svenskt Tenns webshop, vet du vad tyget heter? Tack för att du sätter lite guldkant på novembermolnen!

 5. Mysigt med fixning inför advent !!! Jag hittade faktiskt en liknande ljusbricka på Rusta. Tokbilligt! Ha det bäst!

 6. Så mycket fint du shoppat. 🙂 Skulle mer än gärna också åkt på en liten inspo resa…får kanske bli en tripp till Köpenhamn. 🙂 kramizz å ha en jätteskön lördagskväll/Laila
  Ps…grattis förresten till tillökningen i familjen <3….ds

 7. Åh, den är så fin den ljusstaken från Klong. Bägge storlekarna är ju med i ett fint reportage i senaste Sköna Hem och jag blev lite smått förälskad i dem. Men nu har jag femtioelva ljusstakar i mässing så jag tvekar på om jag verkligen behöver fler..
  Däremot känner jag nästan att jag bara måste ha den stora Patina oljelampan i nya färgen blå, omg så snygg den är! Samt vasen Orb, SÅ FIN.

  Så fint hos dig!

  Kram Catta

 8. Kanon fint Petra! Jag letar efter den blå mönstrade kudden, men hittar den inte..

 9. Hej,
  Vad heter butiken på strandvägen? Tycker lampan med glasbubblorna var så fin så den måste jag kolla upp. Vet du vilket märke?

  1. Tror nog att Petra syftar på Svenskt Tenn, man behöver liksom bara nämna ”butiken på strandvägen” så vet de flesta vad man menar. 🙂
   Det måste då vara deras lampa också, garanterat svindyr….

 10. Hej! Nästa gång du besöker Stockholm måste du försöka ta sväng förbi min lilla butik i Gamla Enskede i södra Stockholm! I butiken finns en blandning av inredning, presenter, leksaker och vintage – allt personligt utvalt. Adressen är Nynäsvägen 324 och vi har öppet vardagar 11-18 och helger 11-16. Kolla gärna in butiken på facebook och instagram @enskedekompani. Välkommen och tack för en mysig blogg!

 11. Hej Petra! Många undrar, inkl jag själv 😊 var du hittat Morriskudden. Du skriver att den är ifrån Svenskt tenn, men det stämmer inte va? Trevlig advent!

  1. Jo den är köpt på Svenskt Tenn. Finns dock bara på textilavdelningen och inte i nätshopen.

   KRAM

Comments are closed.