HEJ IGEN JULFEELING

.

.

.IMG_8538

.
.

På matsalsbordet! Vackra Amaryllisar (eller ja de är iaf på gång;) från Mästerblomman i Postengallerian och nytt och superläckert doftljus från Byredo (Cassis Glace)

.

.

.
IMG_8571
.
.

Ni vet kanske om att det faktiskt är Amaryllisens dag idag! Inte? Nu vet ni det iaf:) (och det var minsann 20% på alla amaryllisar hos blomsteraffären) En absolut favoritblomma och mitt allra allra bästa julpynt..

.

.

.

IMG_8557.
.

Fick riktig skön julfeeling idag när den allra första s n ö n föll sakta över vår Småstad idag! Ett tunt täcke ligger kvar ute på gården nu men jag gissar att det snart är borta. Mysigt.

.

.

.
IMG_8565
.
.

Så det blev Lussekattestjärnor och chokladpeppisar till mellis. Till skatternas stora glädje. Och julmusik…

.

.
.
IMG_8570

.
.

Och varm choklad med vispad grädde och minimarshmallows – mums.

.

.

.

.

,

Todelooooo!

.

.

.

.

.

Nu – nu så känner jag verkligen ett jättebehov att jula till det lite! Har inte sneglat åt något juligt alls tidigare denna höst, tyckt det varit lite för tidigt, men nu vill jag gå all in. Det är ju faktiskt första advent nästa helg (oh my så tiden rusar) så imorgon tar jag bilen och åker upp till Stockholm och botaniserar bland nyheter, insuper inspo och stämning och fyller på julförrådet lite (servetter, ljusstakar, julbelysning, choklad, thé, julkalendrar, ja sånt där ni vet:) Älskar julen och allt som hör till och i år s k a jag verkligen försöka vara ute i god tid också med det mesta (vi firar ju alltid julen här i vårt casa) Och om två veckor är det julbord igen och som jag ser fram emot det redan. Yes jag ser fram emot allt som är ätbart och gott just nu (graviditeten gör mig vråålhungrig. Och äter jag inte hela tiden mår jag illa:)

.

.

Men nu blir det ut och fixa krukorna vid entrén i snöyran (köpte ju även nya fina vintriga växter till dem tidigare idag)

.

.

.

Ha en mysig kväll nu vänner så ses vi snaart!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “HEJ IGEN JULFEELING

 1. Jag är också så sugen på att jula till det i vår lilla villa…ska nog ta å tjuvstarta lite i helgen…lite blommor och smått å gott får minsann ta å åka fram! Lovely!

 2. Åh, det ljuset luktar såå gott! Har inte kommit i julstämning så får nog sätta på lite julmusik och värma glögg:)) Trevlig kväll! Kram Lotta

 3. Visst längtar man till julen nu och att få pyssla lite, jag tänkte börja på Måndag och fixa, har hängt upp gardiner redan men som sagt det andra kommer fram på Måndag då jag har ledig dag och så även på Tisdag, men då är det vila som gäller, jag ska göra ett fostervattenprov då och det var väldigt klart att jag inte fick jobba eller göra ansträngande saker den dagen, så jag har tagit semester då och väl efter att jag varit iväg så blir det att ligga i soffan och äta praliner hehe, nej det är nog inte riktigt så det kommer bli men vila ska jag i alla fall göra.
  Ha en fin kväll och en rolig shopping i Stockholm
  Kram Linda

 4. Låter som en väldigt mysig eftermiddag. Kan inte fatta att det snart är jul, tiden går så fort…Varm choklad med tillbehör låter inte helt fel. Ha en fin kväll.

 5. Vad mysigt!! Vill passa på att gratta til graviditeten, så himla spännande, och vad mysigt för storasyskonen. Har aldrig kommenterat förut men är inne här varje dag. Älskar ditt hus och din smak, fantastiskt fint alltihop! Är nyfiken på julplantering i krukorna ute , så skulle du vilja visa sedan så skulle jag i all fall bli glad! Ha en härlig dag i storstaden! Hälsningar Johanna

 6. Snö i Västerås i går kväll alltså!! Den nådde aldrig hit (Bålsta), men i morse var det isigt här ute på vår gata så ett barn som kom cyklande ramlade omkull. (kompis med min dotter, det gick bra) Det känns att det är kyligare luft, så jag hoppas på lite snö. Måste dock bunkra upp med vinterskor till barnen…ihhh..så typiskt mig, har bara garderat till 3-åringen, inte till mina större (9 och 11). Har oxå fått den där riktigt julfeelingen nu, igår åkte en ljusslinga upp i ett litet syrenträd på framsidan. BEhöver oxå fixa mina krukor dock, de är riktigt tråkiga med vissna blommor från i somras… (hur ska man hinna allt!!) Visa gärna dina sedan så får jag lite inspo.

  Ha en toppenfin helg nu.
  Själv är jag hemma fr jobbet med huvudvärk som jag dragits med i fyra dar nu. (tror det mest är stress dock)

  KRAAAAAAAAAAAM

 7. Jag påbörjar mitt julpyntande idag, ja, eller fortsätter ska jag kanske säga för jag har smugit in lite småsaker de senaste veckorna men idag kommer stjärnor, adventsljusstakar osv fram. Jag brukar eg vänta till adventshelgen men eftersom jag befinner mig i London då så får det bli nu. Har förberett med både Amaryllis och hyacint så att de ska ha slagit ut eller vara på god väg lagom till att pyntet står på plats.

  Nu kan det börja!

 8. Hvilke fine lussestjerner – det var en god idè!

  Håper du viser utekrukkene – trenger litt inspirasjon – min høstplanteringer med gress og cyklamen føles helt feil til jul.

  Ha en fin fredag – kos deg i Stockholm i morgen.

 9. Så himla mysigt och mumsigt! Stort grattis till den lilla bebisen som är på gång! Vad säger de stora barnen om att det väntas smått igen? Jag är sugen på en liten, men våra stora barn vill inte alls ha några bebisar i huset. De tycker inte att så gamla människor (42 år)ska pyssla med sånt… 😀 Kram & ha en härlig helg!

 10. Så mysigt med snö. 🙂
  Vi håller tummarna att väderprognosen för helgen här stämmer så vi också kan få lite. 😉

 11. Åh så mysigt du har fått det! Hos mig kommer julsakerna fram lite pö om pö, jag hinner liksom inte.. Det får bli ett rejält ryck i helgen känner jag!

Comments are closed.