FÖRSÄKRA DEM DU BRYR DIG MEST OM

.

.

.

IMG_9041-3
.
.
.

De tre finaste jag har (än så länge:) på rad på spiselkransen…

.

.

.

.

.

.

Hej torsdag!

.

.

.

Idag vill jag, i samarbete med Länsförsäkringar, påminna er om hur viktigt det är att skapa en ekonomisk trygghet för barnen o m något händer. Sker det en olycka eller ett sjukdomsfall så gäller inte hemförsäkringen och många är inte medvetna om detta. Med Länsförsäkringars förbättrade barnförsäkring (som blivit bäst i test enligt Konsumentverkets Försäkringsbyrå. Klicka här så kan ni läsa testet) täcker den bland annat ersättning vid bestående skador – så kallad medicinsk invaliditet, ersättning vid förlorad arbetsförmåga – så kallad ekonomisk invaliditet, vårdersättning, ersättning vid vissa diagnoser, ärr- och tandskadeersättning, ersättning för rehabilitering och hjälpmedel, ersättning för kläder och glasögon vid olycksfall och krishjälp. Barnförsäkringen gäller så länge man betalar upp till 25 års ålder.

.

.

.

IMG_9035-6

 .

.

Våra skatter är alla försäkrade, det gjordes strax efter att de föddes. Känns tryggt att veta.

.

.

.

Hur tänker ni kring försäkringar för era barn? Har era barn en barnförsäkring om något händer? En viktig fråga som man kanske inte gärna vill tänka på men som nog alla föräldrar borde fundera över..

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

13 kommentarer till “FÖRSÄKRA DEM DU BRYR DIG MEST OM

  1. Jätte bra att du påminner om detta. Det gäller även vi vuxna att man måste se över ens försäkringar. Jag vet min man dog nu i cancer i augusti var lite äldre än mig 20 år han var pensionär så alla hans försäkringar gällde endast till han var 65 eller 67 år. Det fanns ingen hjälp till oss andra eller till begravningen. Visst det hade det funnits men en sådan privat försäkring om man nu skulle teckna den efter 67 så hade den kostat massor så man ska istället försöka spara själv..Sen till råga på allt så hade han särkullbarn som bråkar om testamentet..Inte nog med att man sörjer…. kram å tack för en fin blogg

  2. Ja absolut. Försäkrade barnen direkt med barnförsäkring när de föddes, inte ha det känns stöllit som vi säger i Värmland 😉

  3. Hej,
    Har också tecknat Länsförsäkringar till vår dotter och kan varmt rekommendera deras gravidförsäkribg också. Det finns en som gäller ända till barnet är sex månader. Mycket bra grejer 🙂
    Lycka till med allt! 🙂

    1. Hej Sara!

      Vad bra att du har tecknat barnförsäkring. Med tanke på din kommentar att gravidförsäkringen räcker tills barnet är sex månader vill jag bara påminna om att gravidförsäkringen inte alls har samma omfattande skydd för barnet som en barnförsäkring har. Det är alltså viktigt att teckna en barnförsäkring så fort som möjligt efter att barnet är fött även om man har haft en gravidförsäkring under graviditeten.

      Med vänlig hälsning

      Konsumenternas Försäkringsbyrå

  4. Vill även påminna om att se till att försäkringen ni väljer även innefattar om barnet mot förmodan föds med någon form av handikapp…det finns så mycket klausuler i försäkringarna…KRAM

  5. Försäkrat våra barn direkt vid födseln, gäller till dom är 25 år. Min man försäkrade jag genom mitt jobb. Han dog i cancer för ett år sedan. Det är så mkt som händer så nu är det skönt att veta att jag klarar mig och barnen vid ngt oförutsett. Räcker ju med att jag bryter benet så raseras ju ekonomin. Utgifterna finns ju alltid oavsett vad som hamnat i lönen. En skitsumma att betala(försäkringar av alltså). Mvh Liss.

    1. Hej Liss,

      Beklagar förlusten av din man.

      Om du inte redan är medveten om det så vill vi informera om att det finns ett moment i barnförsäkringen som heter premiebefrielse. Det innebär att man inte behöver betala premien för barnförsäkringen om en vårdnadshavare avlider.

      Med vänlig hälsning
      Konsumenternas Försäkringsbyrå

  6. Jag har betalat (rätt mycket) på barnförsäkringar till mina kids under åren, den bästa som var på den tiden de föddes på 90-talet. Nu fyller snart den äldsta 25 och minstingen 23, vi har aldrig behövs använda försäkringarna under alla år men det har aldrig funnits en tvekan att avstå! kram Milla

  7. Yes! Barnen har varit försäkrade sen de föddes -04 & -05.

    En fråga…var har du köpt de fina ramarna till bilderna?

  8. Har barnförsäkring och sjukvårdsförsäkring till barnen. Sjukvårdsförsäkringen (som få pratar om för barn) känns bra mycket viktigare, hade hellre bara haft den om jag måste välja.

    Hellre bra vård från dag 1 än ersättning om något skulle hända mina barn. ( Har tex läst om barn som måste få cancerbehandling får stå i långa köer och föräldrar som inte få sova tillsammans med barnen på sjukhuset!)

  9. Om man behöver vägledning i försäkringsfrågor eller vill diskutera försäkringsskydd för sig själv eller sitt barn är alla varmt välkomna att kontakta oss under vår telefonvägledning mån-fre 9.00-12.00 på telefonnummer 0200-22 58 00.

    Med vänlig hälsning

    Konsumenternas Försäkringsbyrå

  10. Bra med försäkring men mycket tråkigt att alla barn inte får ta del av denna försäkring (gäller alla försäkringsbolag). Vissa barn sållas ut och ”duger” inte. Föds man med ett handikapp eller funktionshinder så sållas man bort. Borde inte alla barn vara lika värda?

  11. Jättefint! mina två äldsta är helförsäkrade, håller med där, superviktigt! Min yngsta är 3 månader, hade helt ärligt glömt bort att försäkra honom, så tack för påminnelsen!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg