HEJ VECKA 17

.

.

.

IMG_8994-3.

.

.

Nu syns det ju på riktigt! (Top By MB Studio Stilista och kjol gammal By MB)
.

,

,

,

God kväll fina ni!

.

.

.

.

Once you pop – you can´t stop!:) Yes i veckan som gick hände det – bebbemagen kom på riktigt på bara ett par dagar. Helt otroligt så fort den kan växa ibland. Skatterna är helt förundrade och förvånade över vilken stoor mage mamsen fått helt plötsligt. Jag säger vänta bara… Men det är riktigt kul att det syns att man gravid och inte bara ”lönnig” och det blir även lättare att klä sig. Nu ska jag börja botanisera på mammaavdelningarna, har inte skaffat ett enda mammaplagg so far, och jag har hört att Asos Maternity har mycket fint. Sugen på lite klänningar och sköna material (h a t a r när det skaver eller kliar någonstans och är jättekänslig just nu)

.

.

Så har jag bokat tid för ultraljud och fick inte komma förrän i slutet av vecka 19 och är inte det ganska sent? Det är väl bara att vänta men vi vill ju såå gärna se att allt är okej med vår lilla mini där inne:S

.

.

.

Nu ska jag äta fruktsallad och titta på Morden i Sandhamn här!

.

.

.
Ha en mysig kväll vänner så ses vi imorgon

.

.

.

KRAM

.

.

.
.

Rekommenderade inlägg

30 thoughts on “HEJ VECKA 17

 1. Så fin liten mage och stort grattis. Vi är i samma vecka med bf 15 maj 😊

  Vi har Rul den 16/12! Många kramar!

 2. Japp håller med om att nu i v 17 så syns det verkligen att det är en liten där inne. Men jag var ju lite överviktig innan så en del kanske tror att jag bara tjockat på mig lite till tyvärr.
  V 19 det var sent, jag gjorde det första ul v 11 eller 12, men det var bara för att jag skulle göra ett fostervattensprov och då blev de måste de vet precis vilken vecka man är i så de inte gör det för tidigt så jag gjorde det i förra veckan och det var jätte kul att se skillnaden från det första ul till nu oj så mycket större bebis var nu. Allt såg bra ut och fostervattenprovet hade inga anmärkningar heller, så det är en liten livlig tjej där inne.
  Ha en jätte fin kväll
  Kram Linda

 3. Grattis! Rutinultraljudet görs i graviditetsvecka 18-20. Så det är inte sent i vecka 19. Fostren växer lika fram till grav.v 22, vilket gör att man kan avgöra hens ålder utifrån storleken. Ha en fin dag!

 4. Hej
  jag gjorde rul ngn dag innan jag gick in i v 20…
  spännande. Skall ni ta reda på kön eller vet ni redan?
  Vi väntar en pojke 🙂

 5. Vilken fin mage du har! =) Jag har bf 15 maj så är också i vecka 17 och har RUL i slutet på vecka 19 också! Förra gången var jag där redan i v 16 och först gången i vecka 18. Eftersom vi tänkt ta reda på vad det är för en filur där inne så känns de bra att de är senare denna gången… kram

  1. Tack snälla du:)

   Visst är det spännande, då ska vi få våra bebbar ungefär samtidigt) Var också på UL ett par veckor tidigare med mina andra barn.

   KRAM

 6. Så fin du är. De har tydligen blivit lite hårdare sen senast jag var gravid. Var inne så tidigt jag fick denna gången ( för 2 veckor sen )då jag var tvungen att ha gått hela 18 veckor. De vill man ska gå mellan 18-20, så sent som möjligt för att de ska se mera sa dem till mig.

  1. Tack söta:) Jamen visst måste det ha blivit så? Har för mig att det var i v17 med mina andra tre barn. Är ju lite nojjig och vill veta att allt är okej med vår mini där inne och då känns svar i nästan v20 väldigt sent:S

   All lycka med din fortsatta graviditet nu:)

   KRAM

 7. Samma här. Har bf 14 maj ( blir väl säkert framflyttat) och ska på rutin UL precis före jul. Med mitt förra barn gick jag tidigt vecka 18. Man vill ju så gärna veta att allt är som det ska. Lycka till!

 8. Såå himla mysigt! Spännande att följa detta… Vi verkar vara många som är gravida och då är det extra roligt med sådan uppdatering ”bebisbubblan” 😉
  Har ni några favoritnamn och har ni köpt något ännu, tittat mer på barnvagn?

 9. Iiiiiihhh sicken fin mage- grattis grattis! Asos har ju hur mycket fint som helst för preggos, tänker bara på hur fab KP var i sin blå med paljetter. Härligt att få botanisera bland mammakläder, spec när det gäller busunge nr 4, passa på att ta ut svängarna säger jag (det gör du iofs alltid men inom det ”klassiska spektrat” om du förstår). Lite G L A M O U R mama skulle passa dig perfekt!

 10. Grattis fina du! Har för mig att Zara börjat med mammakläder ganska nyligen.
  Själv myser jag för fullt med en liten tjej på 8 veckor.
  Kram på dig!

 11. Fick förklarat av min barnmorska att man har flyttat fram rutinUL så man ska ha passerat vecka 18 för att de tittar mer noggrant på hjärtat bland annat. Tyckte tekniken utvecklats mycket på de 5 år som det gått för mig sen sist. Lycka till!

  1. Min barnmorskan sa samma sak; att de nyss ändrat till v. 19-20. Var på ett första ul men då visade det sig att vi räknat fel och att jag bara var i v, 17, då fick jag en ny tid i v, 20 just för att de skulle kunna kontrollera hjärtat och hjärnan ordentligt! Fantastiskt vad de kan se genom ultraljud!

 12. Här är en till som ska ha tillökning i maj..närmare bestämt den 23. Här i Kalmar har vi två UL. Det första gjorde vi i vecka 12 och nästa är inbokat

 13. Man gör det inte förrän i vecka 18-19 om man inte gör NUPP-test i vecka 13 eller bokar in ett tidigare UL som man får betala för.

 14. Åh, väntar du ditt fjärde barn!? Jag har själv tre pojkar :D. Nu blev jag inspirerad att också börja baka en fjärde! Har alltid tänkt att fyra är för många :D, eller? 😉

 15. Petra!
  Jag har följt dig i så många år nu, utan att kommentera. Jag vill bara skicka världens uppmuntran till dig. Du är gravid, driver en stor blogg och har redan ett gäng med kiddos. Och hunden! Du är grym! Tack för att vi får följa dig! Och för utomordentligt bra smak och inspiration. Massa ”heja dig” hälsningar! Kram! /Therese

Comments are closed.