JULSTADEN HERE WE COME

.

.
.

7pq3pU41p2Cfygo1aD6CBmasVZiX6r3F7CRwyZEIY94.

.

Julpimpat Lilla London!

.

.

.

Todelooooo vänner!

.

.
.
.

Vet ni vad jag har gjort? Nej det kan ni ju inte alls veta men jag har, mitt i midsommarvärmen, skaffat barnvakt åt Beabus (farmor) och bokat in mig och H på en julhelg nästa vecka i mysiga Lilla London eller julstaden mer känd som Göteborg! Känner att det vore så härligt att göra något bara honey och jag och få en rejäl dos julkänsla samtidigt innan jul (+ passa på med lite bra sista julshopping hehe) Nu när det inte blev något fjällen heller. Och jag äälskar Göteborg. Har ju bott en sväng i staden en gång i tiden och den ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Så jag tänker oss tillsammans strosande hand i hand runt på kullerstensgator och kikandes i juliga skyltfönster. Titta in i härliga butiker (tispa gärna!), äta gott i luugn och ro på fina restauranger och dyka in på något mysigt café för att ta en rykande kopp varm choklad ihop bara så där. Kanske ta en sväng på ett christmaspimpat Liseberg för att att få maximal julfeeling… Har bokat in oss på ett jätteromantiskt hotell också och nu hoppas vi på lite snö också!

.

.

.

Nu ska jag göra mig ordning för dagen här (sitter fortfarande i pyjamas:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

30 kommentarer till “JULSTADEN HERE WE COME

  1. Vad mysigt!
    Vi har bokat in några dagar i Lilla London i mellandagarna och kommer bo på Hotell Pigalle. Ser så vackert ut på nätet och hoppas på att det är minst lika bra i verkligeten.

  2. Åh vad mysigt! Det gör ni rätt i. Tips på butiker som ni inte får missa…rum21,artilleriet och bakom artilleriet på innergården ligger en jättemysig affär med blommor och inredning.
    Ha det så gott.

    1. Floramor och Krukatös heter den underbara butiken du skrev om:-) Man kan gå igenom Da Mateo café om man vill och passa på att ta en fika samtidigt 😉

  3. Kul att du kommer till min hemstad!
    Ni MÅSTE alltså MÅSTE ta en drink eller lunch eller kaffe på Hotel Dorsia! Helt fantastiskt! Kolla här: http://www.dorsia.se/
    Fantastiskt middag äter ni på restaurang Atelier inne på Hotel Pigalle.
    Missa inte dessa ställen- övertygad om att de är helt i din smak 🙂
    Ha en härlig vistelse i Göteborg!

  4. Oooh, vad kul!
    Toso är en grym panasiatisk restaurang (bästa!) längst upp på avenyn (gamla Fond), verkligen ett tips! http://www.toso.nu/
    Annars Barabicu på Rosenlundsgatan, nära Feskekörka. http://barabicu.se/

    Tacos & Tequila samt Taverna Averna på Tredje Långgatan är super med, info om tredje lång: http://www.tredjelanggatan.se/

    Artilleriet & The Kitchen måste besökas såklart, Floramor & Krukatös, Rum21, Market 29 (Haga Nygata) är också favoriter.

    Hoppas ni får det riktigt riktigt mysigt!
    Kram

  5. Åh så himla mysigt!! Jag och familjen åkta till Göteborg i helgen, bodde på hotell, gick till Liseberg (gör det, det var sååå mysigt!!) fikade och åt god mat! Vi hade dock med oss lillen men oj så mys det var ♥ hoppas du har en härlig dag 🙂

  6. Raglady och Tara för shopping! Miss Ragtime har secondhand och även nytt! Bredvid den sista kan ni äta super god lunch Da Mateo (pizzan) och Artilleriet ligger där nära och även Norrgavel!

  7. Hej!
    Förutom ovanstående så finns Rum för papper i Viktoriapassagen. Härligt lyxig liten butik med papper, pennor, detaljer, posters mm. Hälsn Karin

  8. Hoppas ni får en fantastisk tid i Göteborg! Vill tipsa om en av de bästa restaurangupplevelserna på länge – http://www.putamadre.se, deras mat och deras drinkar är TO DIE FOR! (säkert de alkoholfria också ;))

  9. Vallgatan 12 ny spännande inredningsbutik med varierande utbud i två plan med inredning o kläder uppe o blommar o charkisar nere . Ägs av bla Jannike Tregaro.

  10. Så mysigt! Balders Hage är en så mysig affär med en hel del inredning i äldre stil (gammaldags planscher och ramar till barnkammaren), gammaldags leksaker m.m. Ligger på Södra Hamngatan 25 (inte långt från Buttricks)
    https://www.baldershage.se/butiken-i-goteborg
    Jag älskar Göteborg och som tur är har jag inte så långt dit (bor nära Kungsbacka).
    Önskar er en mysig tur i Götet , det blir la ena gött 😉

  11. Petra, det gör ni helt rätt i!! Älskar Göteborg och bor nära så där är jag ofta!! Jag tror du/ni skulle gilla en restaurang som heter Hello Monkey, sååååå gudagod mat!! Lite asiatisk/europeiskt, jag har tipsat väldigt många att gå dit och alla har blivit helt STUCK på det stället. Det finns två Hello Meonkey men det är den som ligger på Magasingatan som ni ska gå till, boka bord! Det är litet men gemytligt och ligger precis vid Norrgavel och Artilleriet 🙂 Det finns en nyöppnad restaurang som heter Toso och ligger på Götaplatsen, den ska vara helt ljuvlig enl mina fd restaurangkollegor som har stenkoll och är säker källa!! kolla hemsidan toso.nu Som en ovan nämnt så är Dorisa trevligt för en drink.Lunch måste ni boka på restaurang Atelier där måste man också boka bord och det ligger högst upp på hotell Pigalle som för övrigt är supermysigt och romantiskt!! Shopping finns det massor av i härliga Gbg, klädbutikerna Milke and Honey och Charlotte är två av många bra butiker. En mysig inredningsbutik är Floramor och Krukatös, ligger också vid Artilleriet 🙂 Balders hage som ngn rekommenderade är sisådär tycker jag. Ska bli kul och se hur er vistelse blir! Njut bästa Göteborg!!! Kram till dig!

  12. Så roligt:) Älskar Göteborg. Har svärmor i Kungsbacka, svägerskan i Lerum och äldste sonen (21 år) i Kungssten (Västra Frölunda), så vi är där då och då.
    I jul blir det dock andra breddgrader för oss. Vi åker nästa vecka till USA (L.A. och Las Vegas) över både jul och nyår:D
    Gissa om vi läääääängtar!!!

    Kram Susanne

  13. Inte visste jag att Göteborg kallas för julstaden? 🙂
    Roligt, även om jag saknar just julkänslan då det mest regnar här. Men kanske kommer snön? Får hoppas det i alla fall. 🙂
    Mina shoppingtips blir: Artilleriet och The Kitchen, Norrgavel, Svenssons i Lammhult, Vallgatan 12, Engelska Tapetmagasinet, Boutique Tinna, Rum21.
    Och NK såklart. Favoriterna på NK är: NK Access, NK Gallery, NK Classic Woman och NK Mode.
    Och sen har jag en annan favorit lite utanför Göteborg, spinneriet i Lindome Östlingh & Schedin.
    Happy Shopping! 🙂

    Kram Eva

  14. Kan också verkligen rekommendera Östlingh & Schedin l Lindome och Nääs fabriker som har inredning, mode och mat i en härlig miljö! Ha en fin helg!

  15. Kan inte du berätta när, var, hur du och H träffades? Behöver en romantisk historia här:-D

  16. Basque på Magasinsgatan rekommenderas, supergoda tapas om man känner för det. Riktigt gott kaffe/fika hittar du på Da Matteo (deras kanelbullar är heeeelt fantastiska) på Magasinsgatan eller i Viktoriapassagen. Även Bar Centro på Kyrkogatan (runt hörnet på NK) har riktigt bra kaffe. Där ligger också en fin butik, Grace, som du kanske skulle gilla. Även Oles Döttrar på Södra vägen (bort mot Liseberg) och Milk & Honey på Vallgatan rekommenderas.

  17. Men så härligt! Jag och maken gjorde precis samma sak förra året – en weekend i Gbg med Julmaknad på Liseberg och strosande på stan! Så härligt!

    Måste tipsa om UNDERBARA Hotell Dorsia – barnfritt hotell, lite Molin Rouge inspirerat. Har både bott där, ätit middag och bara sprungit in för ett glas bubbel när jag shoppat – så härligt!

  18. Kan varmt rekommendera MrP (restaurang) uppe på Götaplatsen. Modernt kök med fräscha råvaror.

  19. Mysiga Göteborg. Åker upp titt som tätt då våra tre barn numera bor där uppe. Restaurang TOSO kan jag varmt rekommendera! Underbar smakupplevelse och vacker miljö!!

  20. Underbart! Ska du fixa klappar till Bea så besök IN-EX på Kungsgatan 22 (ligger nära bla Artilleriet på Magasinsgatan). De är så bra pennor och papper! Och bra pris! Eller kanske lite klotterfärg till Trulle 🙂 Fantastisk konstnärsbutik!

  21. Lätt Boga! Häftig fine diner restaurang med cool mat! Ligger ett stenkast från Elite Plaza! Atelier som nämns ovan är oxå kanon! Lunch måste ni äta på Beijing8, ligger på magasinsgatan! Nära Puta Madre, som är kanon på drinkar och har en fantastisk miljö!

  22. Champagnebaren – Forssén & Öberg. Toso. Bonn. Shopping: NK Gallery, Wakakuu. Inredning: aochco, Sköna rum. Julbord på Sjömagasinet.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg