BARNVAGNSTANKAR (REDAN)

,

,
Untitled-1

 

 Untitled-1


.
.

Vilken av de ovan är ”bäst i test”!? Snygga barnvagnar i min smak är det hur som helst; Stokke, Britax, Joolz och Bugaboo, och alla i lite liknande design. Vagnarna är alla ganska lyxiga och ligger ungefär i samma prisnivå (Stokke ca 14 500 kr, Britax ca 11 000 kr, Joolz ca 10 000 och Buggaboo ca 11 500 kr)

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

.

.

Som sagt tiden går undan i rasande takt och själv har jag nu landat i vecka 18 med lilla mini i magen! Nästan halva tiden har ju gått nu (eller 43 % om man är noga:) och jag mår bra. Inga krämpor alls förutom den där eviga illmåendekänslan som kommer direkt om jag inte äter på något på någon timme och så tröööttheten. Väntar fortfarande ivrigt på att den där ”nu känns det som vanligt igen känslan” ska infinna sig – så att man blir pigg och full av energi igen:)

.

.

Allt när det gäller baby har vi ju slängt hemma så det är mycket som kommer behövas fixas i vår innan bebben gör entré. Har börjat snegla lite smått på bebissaker, det är ju så mysigt, och känner mig minst sagt ringrostig när det gäller just det ämnet.. Finns ju såå många fina vagnar att välja bland och de jag har fastnat mest för är de fyra ovan (i en neutral färg som grått eller beige) Om det nu är några småbarnsmammor som läser detta och också är inne i bebbetider och har erfarenheter från någon av vagnarna så dela gärna med er av era erfarenheter och plus och minus! (Har redan fått recensioner på just  Bugaboo och det var en sådan, fast en i modell Cameleon, vi hade till Bea senast och den var jättebra då:)

.

.

.

.

Nu ska jag promenera iväg och hämta blivade storasyster i hennes rosa fina lilla skola!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

69 kommentarer till “BARNVAGNSTANKAR (REDAN)

 1. Förstår känslan, man börjar planera och drömma. Vi miste våran lilla kille i magen i v22 i september i år, så jag var glad över att vi inte hann köpa någon vagn, det var hemskt nog att ha spjälsängen framme. I v 19 upptäckte dom ett hjärtfel som inte var förenat med liv, vi fick två väl, antingen avbryta eller låta naturen ha sin gång. Eftersom det lilla livet inte mådde bra fanns bara ett val! Det är väldigt ovanligt att det händer men det händer, lite orolig inför en kommande graviditet, kommer man ens våga köpa vagn och allt innan det lilla livet ens är fött?
  Men samtidigt vill man ju må bra, drömma och hoppas, inte tänka det värsta <3

 2. Hej Petra, först stort grattis till bebisen! Har nog aldrig kommenterat här men älskar din blogg som är en av mina favoriter! En sådan perfekt blandning av härlig inredning, vardag och lite flärd och äventyr 🙂

  Gällande barnvagn så röstar jag definitivt på buggan. Vi har buffalon och den ät helt underbar! Lättkörd även på vi tern i snön, smidig och supersnygg tycker jag. Ångrar lite att vi var praktiska och tog en svart, hade jag valt igen hade jag också valt offwhite 🙂

 3. Av någon anledning ser jag inte dina bilder så jag vet inte vilken britax du hade tänkt dig men jag har en britax go next så jag ger väl en liten recension på den 😊.

  Som med allt annat så finns det ju för- och nackdelar med allt men överlag är vi mycket nöjda med vagnen. Den känns rejäl och med god kvalitet. Enkelt och cleant utseende vilket passar mig, men såklart inte alla. Stora fördelen är att den är liten och nätt, mycket lättkörd i stadsmiljö och affärer pga svängbara framhjul. Fantastiskt bra gung. Nackdelar är att den blir lite liten i liggdelen om man har ett stort barn, ffa i kombination med vinterkläder samt att den är bredare om bakhjulen vilket gör att man ibland stöter i saker när det är trångt om man glömmer av sig. Lite trögstyrd i djupsnö så jag ska skaffa countryhjul till. Har man inte så mycket snö och enbart går på plogade vägar funkar det med att låsa framhjulen. Undrar du något mer är det bara att fråga! Och grattis till dig och hela familjen, så roligt med en liten en!

 4. Jag har ju Crusi och den är grym – MEN den suger i terräng. Alltså verkligen. Så om du ska köra på kullersten eller grusväg eller så, så välj någon annan.

 5. Här står en Stokke Crusi och inväntar innehållet till vagnen inom kort. 🙂
  Frågar du mig så säger jag Stokke definitiv. Har jämfört alla de olika och stokke vinner i stabilitet, höjd på vagnen och finesser. Sen är den stor. Det är nackdelen.
  Tror många (som ngn innan skrev) tycker den är för stor/klumpig. Men fördelarna överväger om du frågar mig. Både gällande design, finesser, att den har babyskydd, liggdel och sittdel som går att använda till chassit. Den har en bra storlek på korgen under – Joolz korg är dessvärre ett smärre skämt. 🙂 Men det beror ju på hur stor väska man vill kunna ha med sig 😉
  Den är rymlig i liggdelen, har bra dämpning på hjulen, liggdelen är högt upp istället för de som släpar nere i marknivå. Men framför allt stabil. Jag tycker bugaboo är ranglig och att bebisen ligger så långt ner.
  Men ja smaken är olika 🙂 Jämför man storlekar på hopfällt chassi så är det inte många centimetrar det handlar om.

  Sen finns Stokke Scoot eller babyjogger city elite som är tips som smäckrare resevagn och att byta till när liggdelen inte används längre och sittdelen känns för stor 🙂

  Babysaker är ju bara för roligt att handla 🙂 Happy Shopping!
  Kram

   1. Ha ha jag tycker den är HEMSK på kullersten, när vi körde den på det de första turerna så låg Noah och grep i luften (fallreflexen) den stackaren 🙂

    1. Hahha japp, men eg så under jag vilken vagn som är bäst på kullersten. Stokke är ju ändå stabil och stadig mot för många av de andra 😊

     1. Jag har en Emmaljunga som är oslagbar i terräng. Inte lika snygg dock, såklart, men en jäkla skillnad.

 6. Stort grattis till nytillskottet, vilken härlig tid ni har till mötes!
  Jag har gått igenom hela Bugaboo-sortimentet och Buffalon är den bästa vagnen jag har haft! Stabil, tillräckligt hög att använda som barnstol, vändbar. Fungerar i alla terränger och tar liten plats att fälla ihop. Rekommenderas starkt!

 7. Provat buggabo B och den är tung att få in i bil.
  Joolz är bra att köra i många olika väglag och inte lika tung.
  Brio go next är lite som joolz.
  Rekommenderar joolz för den är så skön att köra.
  Men prova dig fram man har alltid olika prioriteringar.
  Lycka till kram

 8. Vi älskar vår Bugaboo Buffalo!! Fick en länk genom vänner till en butik i Holland och betalade 8700kr ink frakt för vår. Sjukt smidigt!

  1. Du är inte sugen på att dela med dig av den länken? eller kommer ihåg butikens namn? 🙂

 9. Haha! Jag läste Barnvaktstankar (redan) :):) Lycka till med vagnvalet, jag hade kört på en Bugaboo! Ha en härlig kväll! // Sofia

 10. Joolz var överlägset snyggast Petra! Nu har ju inte jag något mer liten på G men funderar starkt på om jag kan stoppa ner hunden haha, så stylish tycker jag den är!

  Lycka till med valet,
  Kram Catta

 11. Har en Buffalo i just den färgen och kan absolut rekommendera den! Varit sugen på stokken men har aldrig haft problem med skakningar med Buffalon vilket jag sett andra vagnar ha. Lättkörd även i snö till skillnad från exempelvis Cameleon. Sjukt bra sufflett men jag skulle nog tipsa om att med en gång investera i en sommarsufflett också. Då får man dels en ny look på vagnen men framför allt en riktigt optimal vagn. Min man är 1,93 och har aldrig tyckt att vagnen är för låg även om det var höjden på stokke som fick oss att snegla på den. Så himla knepig att få in i bilen är den väl inte heller, beror på vad man jämför med såklart, det är ju ingen sulky.
  Alla vagnarna var dock supersnygga!

 12. Jag har en Britax go next och jag älskar den! Så den tycker jag att du ska satsa på! Som någon annan skrev ovan så är det bra att köpa till countryhjul om du ska köra mkt i snö, mkt grus, terräng etc. Annars är den grym i stan och på kullersten. Riktigt bra gung, min bebis sov i princip jämt när han åkte i liggdelen. Otroligt lättkörd, vänder på en femöring. Här snackar vi körglädje! Lycka till i ditt val!

 13. Buffalon är låg om man jämför med de andra. Kan vara bra att tänka på om man är lång. Den har också störst svängradie och väger mest. Dvs det är den största vagnen….ganska mkt större än Cameleon. Stokke och Joolz snyggast enligt mig och inte lika mainstream.

 14. Kan inte se din bilder heller, varken Ida el igår:(…. Så nyfiken!!:) (Va har hänt ser att många skriver detta!!) Tack för en toppenblogg!!

 15. Hej!

  Har en ettårig liten tjej. Till mitt första barn hade jag brio go (numera britax go) och nu till tvåan valde vi bugaboo buffalo. Jag tyckte go-vagnen var bättre att fälla ihop (buffalon är inte så svår men man blir lätt smutsig eftersom den inte låser sig i hopfällt läge). Fördelen med buffalon är suffletten som går långt fram, den är stabil, varukorgen under är superbra. Vi funderade på joolz day men varukorgen på den är verkligen liten och är dessutom stängd, buffalons är ju öppen och där slänger jag in allt från matkassar till dagiskläder, stora paket som hämtas på postombud etc. Allt går lätt i där (i alla fall när man har sittdelen på, lite svårare med åtkomsten när liggdelen är på). Fördelen med buffalon är att den tål mer tyngd än vanliga vagnar (tror den klarar 23 kg i sittdelen jämfört med 15 i vanliga). Om jag kommer ihåg rätt hade brio gon reflexer, vilket buffalon inte har. Det tycker jag är lite synd. Buffalon är vi sammantaget mycket nöjda med och tillsammans med hp-åkpåsen är den super nu för dottern som är dryga året gammal! Inlägget blev långt och lite rörigt men det är mina tankar efter att ha haft både go och buffalo! Lycka till!

 16. Fick mitt första barn i maj och stod och valde mellan Bugaboo Buffalo och Joolzen. Tyckte Joolzen va aningen snyggare men hade fått höra mest positivt om Buffalon så det blev den i ”all black”. Och det ångrar jag inte en sekund. Den är UNDERBAR! Så otroligt smidig och lättanvänd. Har nog inget negativt att säga PM den faktiskt =)

 17. Ååå så roligt att ni ska få ett till barn. Älskar din blogg och det ska bli så mysigt att följa dig och bebisen. Vi hade en Bugaboo vagn till våran son, såå nöjd. Här uppe i norr hade det inte gått att styra nån vagn med mindre hjul på vintern. Lycka till i vagnsjungeln, alla på bilden ovan är toksnygga men undrar om inte Bugaboon är mest praktiskt ändå 🙂

 18. Jag hade en helt annan vagn än dom ovan-en Silver Cross Balmoral.En stor vagn med härligt gung men inte så praktisk att ta med i bilen eller tåg 🙂

 19. Mysigt med bebis i magen 💗
  Stokke är utan tvekan den snyggaste vagnen tycker jag. Dock har jag ingen erfarenhet av den.
  Tack för all inspiration i din blogg!
  Kram

 20. Vi har en Joolz Day och är supernöjda! Den är otroligt enkel att köra både i stan och på lättare terräng. Den är hög vilket är jätteskönt för ryggen och praktiskt när barnet blir äldre och sitter för de hamnar i en bra höjd när man t ex ska fika. Jag får ofta kommentarer om att vagnen är snygg vilket är kul. Buffalon är ”för vanlig” tycker jag och jag ser den hos varannan mamma jag möter. Enda nackdelarna med Joolzen är att varukorgen är liten (men jag ser det inte som något jätteproblem) och att suffletten är lite kort (att köpa till Uv-skyddet är ett måste).

 21. Hej!
  Har haft 4 olika vagnar till våra 3 barn och den absolut bästa är Britax Go! Hade aldrig valt buggaboon om jag inte planerat använda den som syskonvagn. Min väninna har en sån och de har haft problem med chassit samt att den inte är så smidig att fälla ihop. Så min röst faller på Britax Go, särklass den bästa vagn vi haft!
  Skönt gung, lätt fälla ihop, rymlig liggkorg, går att ha både framåt och bakåtvänd! Stor sufflett! Bara +++++ från mig!
  Lycka till med bebis och allt!

  1. Haha, så olika man kan tycka 😊. Jag tycker att liggdelen är liten, min 4-månaders börjar få ont om plats. Nu är inte hon den minsta bebisen men ändå 😊

 22. Hej! Jag vet att alla de här modellerna är väldigt inne, men jag skulle välja emmaljunga mondial de luxe färg Paris eller London. En snygg klassisk vagn med både sittdel och liggdel och ordentliga hjul.Fantastiskt roligt med allt planerande, När jag väntade mina barn så handlade jag rätt mycket under graviditeterna för jag tycker det är så roligt och jag tänkte att om något skulle hända så blir jag ju inte mer ledsen bara för att jag har köpt saker.så njut

 23. Gillar egentligen inte den typen av underrede (liiiite för trendigt för mig), utan är mer för de mer klassiska vagnarnas underrede (Typ Emmaljungas), men av dessa du visar, är nog ändå A snyggast:)
  För mig var det av värde att kunna packa tex en matkasse under vagnen utan problem, så ju större korg desto bättre! Sett till det behovet verkar C och D bäst. Viktigt här uppe i Östersund var ju också att den skulle gå att köra både på kullerstensgator (bra fjädring) och i djupsnö (inga vridbara, ledade däck, som kunde ställa sig på tvären i snön), så däcken var viktiga!

  Testkör kompisars vagnar, och gå runt i barnvagnsaffären med olika och kolla hur tunga de är att vrida och vända på. Hur jobbiga är de att lyfta in i bilen (kolla så den får plats! Kompisen fick byta bil efter de köpt vagn, för den de köpt gick inte in i bagaget…:D…), svåra att fälla ihop? Krångligt att byta från ligg till sits? Kombivagn? Dåligt sittläge? Krångliga selar? Klena spärrar på styret (som gör att de går att ställa i höjd/djup)? Tyg som går att torka av? Finns ett rimligt andra hands värde på just den vagnen? För trendig (typ alla har den=inte så kul)? Inte nog trendig(kommer man ångra att man inte valde något mer ”gångbart/populärt”)?

  Finns mycket att fundera på, men att vagnen är bekväm att köra runt på och lasta, samt att man själv tycker den är både snygg och praktisk, är väl det allra viktigaste:)
  Glöm inte kolla om den är godkänd enligt svenska säkerhetsregler också!!! Råd och Rön, samt TV´Plus har tester på nätet som du kan läsa!

  Lycka till med både vagnletande och lilla magen:)
  Kram Susanne

 24. Jag rattar runt en Buffalo och är galet nöjd! Hade Cameleon till mina två äldre barn och måste säga att Buffalon är om möjligt ännu bättre! Robust och man har verkligen förbättrat många av detaljerna som jag störde mig på när det gäller Cameleon. Möjligen något klumpigare men det tycker jag helt klart vägs upp av bättre komfort för både bebbe och mamma! När du ändå shoppar så kan jag rekommendera ett babynest. Det hade jag inte till mina två äldre barn och min lilla verkligen älskar sitt nest och sover redan hela nätter trots att hon bara är två månader gammal ❤️God shoppinglycka😉

 25. Har ej kunnat se dina bilder se senaste dagarna. Det gäller alla bloggar på Elsas. Tycker så mycket om era bloggar o läser dem varje dag hoppas att det ordnar sig så man kan se era bilder.Förstår att det gäller många fler som inte kan se era bilder.Har alltid funkat innan.

 26. Jag har haft en Teotonia med små hjul fram vilket jag verkligen inte kan förstå att man vill ha, hur dåligt komfort som helst. Blev tvungen att bromsa in för varje liten ojämnhet på marken. Bytte ut den efter några månader till Bugaboo efter att ha lånat av en kompis vilket är en dröm i jämförelse. Så himla bra på de flesta sätt, möjligen lite jobbigare än endel andra vagnar att få in i bilen, men då hade jag en Donkey vilket ju är en dubbelvagn. Lycka till!

 27. Emma ljunga Mondial de luxe!!! Varfør gå før ngt som alla har??
  Har du kænt på komforten mellan de olika vagnarna? Finns inte en av de vagnarna som du valt øver som ær I nærheten! Dæmpningen ær som en drøm på alla emma ljunga vagnarna det ær ju trots allt det kæraste vi har som ska ligga I vagnen. Lun och ombonad ær den ochså! Har prova två av vagnarna du visar till øver men ingen ær I nærheten av vagnarnas RR emma ljunga! Emma ljunga = kvalitet😀

  1. Den var fin, Emmaljungavagnen! Nästan lite retro-/60-talskänsla i modellen.
   Sitter och läser inläggen, många olika viljor minsann. Det är inte klokt vad det finns mycket att välja på. Själv köpte jag en Silver Cross till första barnet 1976, ojojoj så dyr den var, tre gånger priset på Brio och Emmaljunga, men KÄNSLAN och den stadiga vagnen med stoppade breda kanter. Dock var den väl stor att lyfta på och av spårvagnar så vi sålde den sen och barn nr två fick ligga i en jättefin begagnad Emmaljunga i brun bredspårig manchester. Så kan det gå 🙂
   Lycka till med valet!

 28. Har haft bugaboo till min Tuva-Li men jag var otroligt missnöjd med sittdelen. Det var otroligt konstig lutning på den, så antingen fick hon halvligga bakåt eller nästan ramla framåt. För övrigt en bra vagn men skulle aldrig köpa den igen! Tips är att välja en vagn som även funkar att använda till bilstolen!

 29. Ingen av dem!!!! Emmaljunga svenskt o bra förövrigt tillverkas fortfarande i Sverige!!! Den enda barnvagnen som gör det!!!! Kvalitet o ordentlig, vet att många tycker de är klumpiga men nej då min blir mindre än buggabon, plus vet att det kommer en ny ”trendigare” variant alldeles i knutarna!!! 🙂 mitt tips kör svenskt!!!!!

 30. Har haft både Britax Go Next, och Bugaboo Buffalo i samma färgställning.
  Båda vagnarna är underbara och galet snygga, klassiska och framförallt riktigt härliga att köra. Britax var en underbar vagn, bortsett från att när det var dags att byta till sittdelen så kändes det som om att barnet hamnade på marken, samt att selen var under all kritik.
  Buffalon däremot är robust, stabil. Hög så att barnet kommer upp och ser allt spännande som händer runt om kring. För att inte tala om den förlängda suffletten och att vagnen enkelt kan göras om genom att köpa en ny kulör på suffletten. Har under 1,5 år aldrig haft något problem med våran Buffalo. Annars så har jag alltid sneglat på Joolz Day, dock liten varukorg och kort sufflett. Lycka till i djungeln!

 31. Jobbar som förskolelärare samt montessoripedagog och jag säger ALDRIG en framåtvänd vagn när barnen väl sitter. Barnet behöver trygghet och se sin mamma och pappa. Inte se allt okänt som dyker upp framför dem. Jag kan inte förstå hur man som vuxen ens kan tänka sig att ha en framåtvänd vagn, man vill väl kunna prata och se sitt barn.
  I stort sett alla man möter idag har framåtvända vagnar med en liten en i vagnen samtidigt som dom naturligtvis går och pratar i telefon. Vart är vi på väg??????
  Mvh Monica

 32. @Monica, det finns bra värre saker i världen än så. Jag tror inte en sekund att barnen far illa av att sitta framåt, det finns ju en hel värld att upptäcka. Mamma och Pappa är inte alltid roligast att kolla på. Nä, jag är ingen anknytningsföräldrer…men efter 16 års föräldraskap till ett x antal barn, vet jag att vi har en fin kontaktat samt att de är och har varit trygga ändå. =)
  @ House of Philia http://www.silvercrossbaby.com/aston-martin/ Just saying =)

 33. Vi har en Emmaljunga Super Viking och varit supernöjda! Robust men ändå smidig och i mitt tycke en snygg vagn. Lite upphottad variant av en vanlig klassisk vagn!! Kan verkligen rekommendera den 😊

 34. Vi har en buffalo, och är supernöjda med den. För oss stod valet mellan donkey och buffalo. Vi var sugna på sidokorgen i donkeyn som verkar oerhört smidigt, men i efterhand är jag nöjd att vi tog buffalo då den ibland är precis så bred att man kan komma fram i gångarna på vissa butiker. Den joolz vi provade var trög att fälla ihop (dåligt exemplar?) och britax go next föll bort då sambon slog benen i varukorgen när han provgick med den.
  Ett tips är att barnens land i Västerås är väldigt trevliga och hjälpsamma (dock har de ju inte alla modeller ovan)

 35. Jag säger ingen av dem, utan jag säger Emmaljunga! Rejäla och bra vagnar och vi har en med lite stadigare chassi. 🙂

 36. Är i vecka 17 och vi väntar vårt andra barn. Då storebror är 17 månader så använder vi fortfarande vår Joolz. Vi är jätte nöjda med den, smidig att köra, snygg och jätte bra sittdelen med utdragbart fotstöd som är bra när barnet växer på längden. Joolzen passar även oss bra då vi är två långa personer då den är extra hög och barnet kan sitta i den även som en barnstol om man är på café, då den är så pass hög. Nackdelen är den korta suffletten. Vi köpte till en ”keps” som det är inbyggt utdragbart uv skydd i, vilket är ett måste om man får barn på vår/ sommar. Lycka till med allt! Kram

 37. Jag har provat de flesta vagnar som ligger i topp just nu men tycker de flesta är (ursäkta ) plast skit! Ska ju kännas ombonat , mysigt och stabilt samt ha ett bra gung så man inte behöver oroa sig för nackskador av allt skakande .. ex bugaboo ..och absolut inte framåtvänd på en bebis (säger sig själv att de inte ska ha alla intryck på en o samma gång och mamma eller annan anhörig de känner är bra trygghet att titta på.. tråkigt att titta på mamma ?? Nej då får du nog se över studier som gjorts med framåt/bakåt vända spädbarn 😅 )
  Har själv en emmaljunga mondial deluxe just nu eftersom det blir vinterbebis här om en vecka .. men till våren blir det troligtvis någon av emmaljungas med rörliga framhjul , som jag haft ett par gånger redan i omgångar och har varit nöjd med 😀

 38. Jag hade bugaboo cameleon men var verkligen inte nöjd. Dålig fjädring, ingen hävkraft eftersom styret/handtaget är så kort, ungen satt förfärligt dåligt med i sittdelen då man inte kan fälla ner/upp bendelen. Köpte en britax go next och har varit helnöjd med den. Helt fantastiskt gung, stor i sitsen och det praktiska (men rätt fula) handtaget är såååå bra!
  Stort lycka till med nya bebben, älskar din blogg!

 39. Har haft alla och britax go next är överlägset bäst. I körkänsla finns det inte ens en vagn som går att jämföra.

 40. Hej!
  Jag hade Bugaboo TOPPEN VAGN till min Lily men jag måste säga att Joolz är väldans fin vagn, dock vet jag inte hur sitt delen är ännu 😉 Maila Hanna Graaf jag tror hon har den svenska agenturen för den om du behöver svar på massa frågor =)

  Önskar er en härlig jul!
  Kram Jennifer
  @lilydecor.se

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg