PÅ JAKT EFTER JULGRAN

.

.

.

IMG_9579.

.IMG_9564

.

.

.

Jag och bulan (imorgon v 19 för er som följer:) i skogen på jakt tidigare idag! (jacka gammal PJ, jeans Maison Scotch, benvärmare Dansshopen, handskar Barbour och skor gamla Uggs)

.

.

.

.

God kväll vänner!

.

.

.

.

.

Här ligger jag uppkrupen i sängen under duntäcket för att hålla värmen för nu är det ju faktiskt kallt igen! Vårta gamla casa hänger som vanligt inte riktigt med i temperatursvängningarna (eller också är det vi husägare som inte gör det:) så vi eldar i öppna spisen och vrider upp alla gamla termostater för att få det skönt inne igen men det tar ju några timmar..

.

.

Idag har vi hur som helst haft en supermysig dag ute på landet med först granjakt nere hos ”Bonden” i Kärrboskogen med härliga vänner (samma ställe som vi högg julgran förra året) och så efter det en sväng för att äta hos svärmor som ju lagar såå god mat (Vi bjöds idag på Grönpepparbiffar med spetskål och gräddsås, mmmums) Det är ju alltid så härligt att komma ut på landet och skogen och röra på sig och få massa frisk luft. Är ju uppvuxen på en gård på landet (eller rättare sagt i en Kyrkby) så att vara ute i skogen är ju liksom mycket av min barndom och jag känner mig lite hemma där bland träd och tallar:)

.

.

.

 

IMG_9583
.
.
IMG_9580
.
.
IMG_9597


.
.
IMG_9555
.
.
IMG_9658

IMG_9626-2


.
.
.

Pics från vår skogstrip som avslutades med att skatterna och deras vänner fick gå bananas uppe på Bondens höskulle (det är liksom gjort som ett stort lekhav av hö för barn med slänggungor och studsmattor:) Leka på höskulle har jag också gjort såå mycket som barn – bodde ju mer eller mindre i vårt egna stall där hemma på gården (Och tänk att jag lika gammal som Lolo vågade att vara själv i stallet i timmar vareviga vinterkväll och gå upp på skullen för att hämta hö i mörkret till mina ponnysar..)

.

.

.

.

Nu ska jag försöka hitta en ny serie att kära ner mig i på Netflix! Har ingen alls jag fastnat för eller följer just nu och är på jakt efter något spännande och härligt att slukas upp av under helgerna som kommer:)
.

.

.

Vi ses ju imorgon igen finingar så – God natt & Sov så gott!

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

24 kommentarer till “PÅ JAKT EFTER JULGRAN

  1. härliga juliga bilder! Vore toppen med lite härliga tips på julklappar till barnen 🙂 du är ju så påhittig!!

    GOD JUL!
    M

  2. Vilken mysig tradition att hämta sin egen gran!
    Vill tipsa om nya serien Gåsmamman på Cmore. Du kanske redan sett den?
    Om inte rekommenderas den varmt! Inspelad här i Bromma med härliga Alexandra Rapaport.

  3. Vad härligt! Är det så man gör på landet, ut i skogen och bara hämtar sig en gran :D.

    Ett tips på serie att kolla på är orange is the new black om du inte sett den!

  4. Ljuvliga bilder som vanligt! Sista bilden på bästisarna var jättefin. Truls ser så otroligt rar ut. Om jag var 13 hade jag frågat chans på honom! =)

    Vi bor på landet med skogen som grannar det är underbart!

    Ha en fin måndag du & ”bulan”

  5. Tipsa om du hittar något på Netflex. Ha det så bra med din familj och lilla kulan
    Anita

  6. Hej, jättefina bilder som vanligt. Vi har precis sett färdigt på Tyrant och tyckte den var jättebra.

  7. Hej finaste du! Det strålar om dig, grattis till det fina i din mage 🙂

    Jag läser alltid din blogg och har gjort i flera flera år. Av en slump hamnade jag på bloggen ”mitt vita hus”. Har kikat in hos henne tidigare men tyckte det räckte med att hänga på din blogg om du förstår vad jag menar 😉 Trodde hon lugnat sig men alltså. Likadan vinterjacka, likadan kudde i sin soffa, likadan matta, likadan lampa, likadan spegel.. Tröttsamt och jag tycker synd om dig som ger så mycket inspiration och lägger så mycket tid och kraft när någon bara kopierar allt rakt av. ABSOLUT att man inspireras och köper likadant för man tycker det är snyggt, hey – jag gör likadant om jag ser något fint hos dig eller hos någon annan ibland. Men det känns som hon kopierar dig och ditt ”liv/hem” rakt av..

    Ville bara säga att fortsätt gör det du gör! Alltid lika inspirerande och härligt att gå in här. Du kommer alltid vara no 1.
    KRAM //A

  8. Hej Petra! Blev så full i skratt när jag såg att en annan bloggerska skrev nästan identiskt inlägg för ett par dagar sedan. Ni har t.o.m. likadana jackor och skor på denna skogsäventyr. 😉 Du vet säkerligen vem jag syftar på…

  9. Hvis du ikke allerede har set: downtown abbey, amber, eller blodline, så kan de anbefales. Der er også en sjov og fjollet film: how to loose friends.
    Vh Dorte

  10. 😂😂😂 Till Anna, M och L: har också sett det här totala kopierandet från Mitt vita hus. Trodde också hon lugnat sig lite ett tag, hittat sin egna stil och sitt egna uttryck, men oh no☝🏼️det blir verkligen bara mer pinsamt. Hon gör e x a k t samma typ av blogginlägg, samma typ av ”hufvudstadstrippar” med sina ”skatter” och sin N (precis som Petra brukar skriva om sina skatter och sin H). Nu senast på samma hotell som HoP var på för några månader sen (hotell Miss Clara), vilket i sig inte är något konstigt, men när man gör exakt samma typ av blogginlägg med bilder på hotellrummet/badrummet med exakt samma typ av Marlene Birger-necessär i samma fotovinkel, går till exakt samma butiker, shoppar NK mint, köper exakt samma typ av julkransar till ytterdörren, samma granbock och stylar precis likadant, då blir det lite komiskt faktiskt. Det blir ju helt ärligt rätt pinsamt efter ett tag. Hon hugger julgran med familjen i samma märke på jackan, som HoP gjorde förra årets dec och nu i söndags. Fixar rund stor spegel hos glasmästaren (precis som HoP skrev), köper exakt samma typ av soffkuddar. Och nu skriver hon att hon vill göra om sitt hem lite mer ombonat ”med hotellkänsla med mjuka färger och mer tyger, för hon vill inte ha svart och vitt längre”, precis som HoP skrev i samband med sin homemakeover före sommaren… Visst inspireras man och ja! – det finns en uppsjö av bloggar som man ser samma pryttlar hos! Och är helt medveten om trender som är hypade just nu som florerar hos många. Men det här ligger på en helt annan nivå. Hon försöker verkligen totalkopiera en annan människas liv, hem, stil, text, sätt att uttrycka och formulera sig på etc. Inser hon inte själv?

    1. Jag kan bara hålla med. Jag har med sett detta kopierande på en viss blogg tidigare och tyckte också att det lugnat ner sig ett tag men nu har det börjat igen och det rejält, allt hon köper och gör är verkligen precis likadant. Exakt samma lampor, skåp, kuddar, soffa, prydnads saker, matta, vaser osv osv. Första advent inlägget var i princip precis likadant stylat med samma ljusstake och kruka med amaryllis i och nu är hon ute och hugger gran med samma jacka och skor. Börjar kännas lite märkligt om jag skall vara ärlig och som du sa är det verkligen konstigt att hon inte förstår det själv utan visar upp det öppet för alla och se.

      1. Kan bara hålla med övriga. Såklart inspireras man och härmas när det gäller
        inredning, det gör jag med. Tyder väl mest på dålig fantasi.
        Det som känns creepy är hur hon kopierar ordval, uttryck, bor på samma hotell osv.
        HELA tiden! Hur hon härmar uttryck och stavningar som ”hufvudstaden”, ”mumsar”, ”sippar”,
        kallar plötsligt sina barn ”skatter” istället för ”sessor” som hon gjorde tidigare osv.
        Fast på något sätt är det tragiskt, för det är ju ett sjukligt beteende, och hon verkar inte själv vara medveten om det…

        Iallafall, tack för en bra blogg och grattis till nya bebisen i magen 🙂

        1. Jag håller med ovanstående. Att inspireras och köpa vissa saker likadana är en sak men att fullständigt copycata någon annans liv som denna andra bloggerska gör tycker jag mer är skrämmande. Jag hade tyckt det var obehagligt till o med om det var mig hon copycatade så. Jag väntar bara på att hon också är gravid snart…

    2. Det blir säkert annorlunda när bebisen kommer för då blir det vagnar, kläder och nappar för hela slanten 🙂

      Grattis till underverket i magen!

  11. Ja, man kan ju inte annat än hålla med här. Likheten är ju tyvärr såå tydlig. Men just det här inlägget var upplagt på den andra bloggen innan P:s inlägg var uppe (ser det åtminstone ut som, och jag vill minnas att P:s inlägg inte var tillgängligt ännu då på kvällen när jag kollade). Hur som, ”inspirationen” kommer ju dock högst sannolikt från förra året.. Även om P inte hade just de här skorna då 😉
    Jag hoppas att alla kunde känna sig nöjda med sitt liv, hitta sig och sin grej, samt en inre frid. Kanske vore bra för många i dagens hektiska liv att titta mera inåt och känna efter, istället för att inta en massa intryck och ”inspiration”, som vi lätt överöses/överöser oss med. Ha en fin vecka!

  12. Var inne o tittade på den andra bloggen och tråkigt o se hur mycket hon härmar HoP. Lite kan man väl ta efter men inte helt o hållet, tycker det är mer synd att man inte kan hitta sin egen stil utan att helt kopiera andra. Lite omoget tycker jag.

  13. De flesta inspireras och kopierar, men mitt vita hus har nått en nivå som känns lite scary…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg