JAKTEN PÅ GODSAKER

.

.

.IMG_0214-2
.
.

Liiite vinterkänsla i vårt varma land kan man just nu finna på Liseberg! Där var vi på julmarknad igår och precis hela parken var så vackert utsmyckad med mängder av julbelysning och konstsnö och det fanns hur mycket marknadsstånd som helst..

.

.

.
IMG_0242


.
.

Vanliga tomtar fanns det högt och lågt så klart och så en riiktig en som satt i en stor verkstad och där barnen kunde få lämna sina önskelistor. Behövde dock inte lämna någon från mina egna skatter då ”tomten” redan har deras klappar ”i box” så att säga, hehe:)

.

.

.
IMG_0227-3
.
.

Jag och låtsasvinter a la Liseberg + en en påse fylld till bredden med polkakäppar och randiga karameller från Gränna! För det var godsaker till vår kommande julfton vi var på jakt efter denna lördag…

.

.

.

IMG_0210-2

.

.

 

IMG_0208-2


.
.
IMG_0283
.
.
IMG_0211
.
.
IMG_0212-3

.
.
IMG_0285
.
.

Och på Lisebergs finns det maassor med gott-gott. Givetvis så är där alla chokladjulen ,som man så klart mååste prova lyckan i (men så klart inte vinner. Eller vi vann en liten Center. Efter att lagt ut typ 300 kr. Dyr Center:) Sen så är det ju som sagt en stor marknad med flera hundra stånd med mängder marsipan och choklad och fudge. Hittar man inte tillräckligt där kan man gå in den magiska karamellbutiken också. Ja vårat julgodisförråd är nu fyllt till bredden kan jag lova!

.

.

.
IMG_0288-2
.
.

Efter Liseberg tog vi spårvagnen tillbaka in till centrala stan (med underhållning av en svajjig, go, julglad och ganska tomtelik Göteborgare som hängde över oss och doftade marinerat och som var övertygad om att H var Gaisare och hade jättefina tänder, speciellt ettettan, och han skulle spela på häst nr 4 i lopp 8 men nog skulle passa sig ordentligt för mig för såna som jag är ”änna listiga rackare”:) och tog en mycket mysig vinterfika på franskt café vid Domkyrkan. Varm Valronachoklad med ett täcke grädde och framboise tartelette är a l d r i g fel. Mmmm.

.

.

.
IMG_0309


.
.

Sen blev det några butiker i de fina kvarteren där omkring, med spelmän och vacker körsång i var och varannat hörn, och så klart även en trip till favoriten på Magasingatan. (Men oooh my s å mycket folk det var i den butiken. Eller kanske har Artilleriet blivit mindre?:S)

.

.

.
IMG_0306
.
.

Lite lugnare var det inne på finfina köksavdelningen och jag hittade några absolut nödvändiga saker där också. Som en italiensk kokbok, ett lyxigt diskmedel och Pärlans Julkolor (jag veet, vi är inte kloka när det gäller godis:) Och se bara juldukningen ovan. Såå snygg.

.

.

.
IMG_0052
.
.

.
IMG_9852

 
.
.

På väg hem igen! Ja julstaden Göteborg är verkligen en go kärleksfull stad och en riktig pärla. Vi har haft det super på alla sätt, är fullmatade med skön julstämning och vi kommer med all säkerhet göra om denna lilla jultrip även nästa år. Så mysigt var det (trots avsaknad av vinter och ”riktig” snö denna helg:)

.

.

.

Ha nu en finfin fjärde advent bloggisar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

12 kommentarer till “JAKTEN PÅ GODSAKER

  1. Oj vad du får mig att längta tillbaka till Götet! Den stan finns för alltid i mitt hjärta. Men please, det heter ”brädden”! Bredd är något helt annat!

  2. Petra, du är så fantastiskt duktig på att fota och att berätta. Jag har följt din blogg i flera år men jag har fortfarande ett sug efter att gå in på din blogg dagligen och få se fina bilder och bra berättelser kring dom. Du är verkligen en enastående bra bloggare. Önskar dig en jättefin och mysig jul.
    Kram Carolina
    Ps. Jag gillar också Götet. Min son tillbringade tre månader på barnhjärtavdelningen på Östra Sjuhuset förra året så då fick vi mycket Götetboost-en fin stad på många sätt.

  3. Jag måste också säga att du är en fantastisk bloggare,har följt dig i flera år. Vill verkligen gå in varje dag och se dina fina bilder samt berättelser. Man får mycket inspiration från dig. Trevlig jul till er alla!!

  4. Ser oerhört härligt ut! En tripp dit nästa jul står nog på listan. Men vart kommer din underbara jacka från? 🙂

  5. Hej fina du!
    Jag undrar vad du har för läppstift? Passar verkligen dig. God Jul & kram från Anna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg