PEPPARKAKSHUS 2015

.

.

.

IMG_0323.
.

.

Jag måste ju visa årets pepparkakshus också! Mina trogna Philiabesökare vet ju att vi gör ett eget varje jul i lite olika skepnad. Kan ju erkänna att just i år, med min nästan förlamande graviditetskoma och allt, så var det liite segt att få till det. Men så gäller ju också all-in när det kommer till pepparkakshus och mamman här hemma! (smidiga färdiga sidor från Ica som limmas ihop är inte min melodi) Men nu står det där och skatterna är mycket nöjda.

.

.

,
.
IMG_0327-3
.
.

Och det ska föreställa vårt egna casa här på gatan mitt i stan. (Utan balkongdörr och kuporna på taket då:)

.

.

.

IMG_0333-2

.
.

Egentligen är det ju inte särskilt svårt att göra pepparkakshus men det tar så klart liite tid och man måste vara ganska noggran. Jag har aldrig mallar utan skär degen på frihand med linjal och använder min fantasi under tiden – då blir det roligast. Blir något fel så får man göra om helt enkel.  Kristyren gör jag själv, den vanliga man kan köpa är tyvärr ganska värdelös (och smakar plast) Det är jätteenkelt att göra kristyr – ta bara ett paket florsocker + två äggvitor och en skvätt ättisksprit och så kör man det hela i blandaren. Spritsar gör jag sen genom ihoprullad bakplåstpapper!

.

.

.

Så det var årets pepparkakshus! Nu ska här fixas köttbullar och lyssnas på julmusik:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “PEPPARKAKSHUS 2015

 1. Jätte vackert. Lite som arkitektmodell byggande. Riktigt duktig. Kul att det är ert hus 😀

 2. Helt fantastiskt fint!!!
  Och grattis till Babben i magen! Barn är livet!
  / fyrbarnsmams

 3. Wow, Vilket fantastiskt fint pepparkakshus! Så imponerad för jag har inte det tålamod som krävs för att fixa något som ens liknar ett pepparkakshus. Härligt!

  Kram P

 4. Alltså, vilket pepparkakshus!!! Sååå fint! 🙂
  Jag har aldrig varit en ”pepparkaksdesigner”, men när man ser en skapelse som din så börjar man fundera på om man själv skulle kunna få till ett så fint hus. Har bara kommit så långt som till att göra söta pepparkaksgranar.

 5. WOOOOW!!! Du är ju för sjutton konstnär Petra
  Vilket hus alltså <3 Jag såg ju direkt att det var ert hus i miniatyr.

  Tar av mig hatten för dig alltså, som inte är helt tipp topp i formen & ändå får till det där huset alltså.

 6. Oh så flott, gud va duktig du är!
  Vi har inte fått gjort något pepparkakshus här i år, men nu bakar vi cakepops till julbordet på aftonen, mums!

  Såg att ni hade det fint här i Götet, lite tråkigt väder oftast bara.. grått grått. Ska ut med tjejerna idag och det duggar tätt, såååå tråkigt! Nej, en vit, klar och krispig jul vill vi ju ha..

  Kram snygging!

 7. Hej!!
  Sånt fantastiskt fint pepparkakshus =) Alltså hur får du det så rakt & fint…..när vi gör ett så sväller liksom det upp & väggarna blir ju vinda & fönstren blir ju inte alls jämna. Har du nåt knep du vill dela med dig av??
  Tack för en superfin blogg & att du delar med dig….blir spännande att följa när bebisen kommer =)
  Julkramar Sofia

Comments are closed.