LIITE TIDIG PREMIÄR

.
.

..
IMG_1351-4
.
.

Yes idag har vi mumsat något av det absolut godaste jag vet – semlor! Lyxsemlor var det minsann från favvokondiset Systrarna Ericsson nere på stan (allra bästa kondiset i Småstaden)

.

.

.

IMG_1361-4
.
.

Först bjöd vi svärmor och bonussvärfar på semmelfika och se hej då eftersom de ska resa iväg till sitt andra hem i Thailand ett par månader. Efter dem så kom ett par vänner över som också fick smaka.

.

.

.
IMG_1354
.
.

PPPPP för ska Lyxsemlor. Du äter dem smidigt (som korv med bröd ungefär:) och så är de inte riktigt lika stora och moffiga som de vanliga.

.

.

.

IMG_1364-2

.

.

Så det har vi gjort idag – fikat och fikat! (och varit en sväng och tittat på ny bil. Vi behöver ju en enorm sak med snart 4 barn + en barnvagn och så en ganska så stor vovve…)

.

.

.
IMG_1352-4
.
Yummieyum.

.

.

.

.

Bonjour Söndagsbloggisar!

.

.

.

.

Jamen nu har vi väl ändå fått perfekt vinter i alla fall! Maassor med snö för skatterna att vara ute och leka med och med alldeles lagom en grad minustemperatur och både en tur på Mälarisen och en tur till pulkabacken har det blivit för våra älsklingar denna helg:)

.

.

Imorgon börjar ju skolan igen och det känns helt okej att det blir lite vardag och ordning och reda men jag förstår inte riktigt hur de ska komma upp mornarna. Idag sov de ända till klockan tio.. Och så börjar ju alla aktiviteter igen – pjuh. 5 dagar och kvällar i veckan brukar vi snitta med sådant och nu vill Bea börja i ytterligare två (hon pratar om piano och gymnastik) och Lolo vill gå i ännu en dansklass (så att det blir fyra ggr i veckan utöver de lektioner hon får i skolan där hon går dansprofilen) Får se hur det blir med det och hur vi får ihop det:S Hur många aktiviteter har era barn? Och hur många dagar i veckan? Ibland känns det lite mycket tycker jag  (och då har vi ändå inte några barn som spelar i något lag eller tävlar och åker iväg på matcher och sånt på helgerna. Beundrar verkligen er föräldrar som gör allt det också!)

.

.

Nu ska jag ta och surfa nya mammakläder här! (Behöver nog fylla på den garderoben lite ändå även om det tar emot:)

.

.

.

Önskar en fin fortsättning på söndagen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

32 thoughts on “LIITE TIDIG PREMIÄR

 1. Mums! Oh massor med snö här också, dom varnar ju för en halvmeter snö under natten! HUA! Vill ju helst kunna ta mig utanför dörren imorgonbitti om man säger så, vi får hoppas på lite lindrigare snöfall, 2 dm låter väl helt okej?!! 😀

  Ha en fin kväll, kramar!

 2. Härligt med en fikasöndag..
  Våra barn är små ännu så vi kör på dans en dag i veckan och gymnastik en dag.. Misstänker att det blir mer ju äldre de blir..

  Vi lånade hem den nya xc90 i 5 dgr över nyårshelgen, var inte alls förtjust i den innan men nu vill jag inte ha ngn annan bil.. Men den är tyvärr för dyr o dricker lite mycket när man gasar på ;).. Vi äg inte i akut behov av en så stor bil men om jag hade fått välja hade det blivit en Volvo xc90 🙂

  Kramar

 3. Med 4 ungar fick vi till sist sätta stopp – insåg att vi inte hade en enda kväll för umgänge hemma för vi åkte runt hela kvällarna och skjutsade. Då bestämde vi att vi skjutsar 1 tillfälle per vecka och barn – that’s it. Ville de ha fler aktiviteter då fick de cykla eller gå. Jag kan säga en sak, jag blev stolt över hur de hanterade det. Två av barnen valde att cykla, en gick och den tredje styrde upp en bilpool så att vi skjutsade 4 barn 1 ggr varannan vecka. Vi fick lugnare kvällar och kunde hjälpa till med läxor eller bara prata med de barnen som var hemma.
  Den perfekta bilen för oss var en klassisk VW-buss. Många sittplatser, mycket packutrymme och inte så himla mycket större än en personbil så det funkade att parkera på vanliga parkeringar. Den var inte särskilt cool men attans vad bra den var 🙂

 4. Tack for super meget herlig inspiration du altid giver 🙂
  Den fine matte under Wegner bordet, kan du berätta lidt mere. Om man söker på Varese Grey kommer ingenting fram.

  Manga kram fra Danmark

 5. Semlor är bland det bästa jag vet.

  Hoppas jag får mumsa semla imorgon när jag fikar med kompis.

  Ha en fin kväll.
  Kram Kamilla

 6. När initiativet till aktiviteter kommer från barnen skall man ju ställa upp. Vila får man göra när barnen är vuxna !

 7. Allt för många aktiviteter 😀 Simning är en smått galen sport, vår 9-åring tränar 5*2,5h i veckan. Tur att vi bor endast 15 min bort med bil. Utöver det rider hon en gång i veckan. Vi har bestämt att hon går hålla på så länge hon vill och tycker det är roligt. Tur att tränarna och kompisarna i gruppen är underbara.
  PS, Toyota Landcruiser med rum för 7+1 är super bil

 8. Har börjat med aktiviter för ett barn då hon ville det. Det har snabbt blivit tre i veckan och hon vill börja fler. Det är svårt att dra gränsen. Men man får väl se till varje barns behov och hur det påverkar dem för övrigt med skola och kompisar osv. En fråga också😊 var kommer de fina ljushållarna eller vad jag ska kalla dem för 🙊ifrån. Tacksam för svar

 9. Tack för en superbra blogg. Älskar ditt sätt att inreda. En liten fråga bara, vart kommer ljuslyktorna ifrån. De som står på bordet? Tack för allt härligt läsande & inspiration.

 10. Guuuu så gott! Va det någon annorlunda fyllning i just dessa semlor (letar just nu anledningar till att ta mig ner åp stan imorgon…)

  1. Ganska säker från svenskt tenn (2600:-) drömmer själv om den.
   Jag skulle fråga var de fina enkla ljushållarna Är från, På brickan. Någon som vet. Tack!

 11. Åh, ljuslyktorna! De är ju så fina!
  Våra barn (snart 4 & 6) ska börja med dans 24:e jan, deras första aktiviteter faktiskt (eller ja, sonen har gått i simskola) Tycker det är lagom att börja nu, och de kommer gå på söndagar. Till hösten blir det förmodligen fotboll för Valentin, om han fortfarande vill, de får börja tidigast när de är 6 här.
  Får väl se hur pass aktiva de blir som äldre men mer än tre tillfället i veckan fram tills ev “elitålder” känns för mycket tycker jag, men som sagt jag är ju inte där än..

  Här på västkusten töar det nu, så förbaskat tråkigt, mycket mysigare med vinterland!
  Ha en fin ny vecka,
  Kram Catta

 12. Bil till 4 barn, hund och barnvagn känns nästan omöjligt tycker jag. Antingen hunden i bagageluckan eller barnvagnen.
  Vi har en VW Multivan och jag älskar bilen (till 2 barn bara). Mycket plats, alla sitter bra i den och båda barn kan sitta i en reboarder. Man vänjer sig snabbt, nu känns den inte lika stort längre när jag ska pakera i stan och dessutom med backkamera inget problem . Jag kan verkligen rekommendera den! Semmlor skulle jag också gilla, finns tyvärr inte här.

 13. Hej! Tack för all fin inspo!
  Biltips:Lancia Voyager!
  Fantastisk körcomfort, bra med plats och ganska stort bagage utan att vara en buss. Flexibel med stolarna så att man kan “bygga om” efter behov. Vi har fyra barn, dock ingen hund:)
  Lycka till!

 14. Så kul när barnen vill vara på aktiviteter tycker jag!
  Vår dotter som är 9 år tränar konståkning 4 dagar i veckan och balett en dag, till det kommer tävlingar på helgerna och de sista två vintrarna har hon varit med på Lisebergs isshow, i perioder är det också ridning. Vår son som är 12 år tränar hockey tre dagar och matcher på det. Till våren blir det också golf och orientering när den säsongen börjar. Så länge barnen tränar för att de vill det så tror jag att de kan få träna så mycket de vill.

 15. Hej! Kommer in som en lite yngre läsare här. Jag tittar oftast in på din blogg för de fina bilderna.
  Jag är 19 och kan berätta om mitt aktiva liv som yngre.
  Jag hade aktiviteter varje dag, Måndagar: kör och fotboll. Tisdagar: Dans på kvällen och Piano i skolan Onsdagar: Scouterna Torsdagar: fotboll och dans. Fredagar var ledig inför helger med föreställningar/konserter/matcher/scoutläger. Jag tog mig oftast runt till alla de olika aktiviteterna själv då de flesta var i den lilla by jag bodde i. Men jag var inte rädd för att ta bussen själv heller trots att jag nu idag reagerar på att jag enbart 9år själv vågade utan mammas tillåtelse att åka in till stan och dansen själv. Oftast så turades dock alla mina vänners föräldrar om att köra oss fram och tillbaka.
  I sinom tid började jag själv att priritera i takt med att skolan blev mer intensiv och tillslut så hade jag “bara” dansen kvar. Så lita på att dina barn själva kan ta ansvaret att säga stopp när det blir för mycket. Det gjorde jag. Är glad över att min mamma lät mig gå på alla aktiviteter jag ville utan att säga stopp. Det hon dock var tydlig med var att jag skulle prioritera skolan. Och det tog jag väldigt seriöst. Hopps att jag kom med någon slags infallsvinkel.

  Felicia

Comments are closed.