HEJ FREDAGSKVÄLL (& BULAN V 23)

.

.

.

IMG_1311-2
.
.

Alltså jag börjar verkligen bli s å stor nu! Både här och där:) 22 veckor har gått och magen växer så det knakar (och kliar, brrr) och Mini är visst en livlig liten en där inne som sparkar ofta och ordentligt:) Hungrig är jag konstant (annars mår jag illa fortfarande) och godast är syrliga frukter (helt okej), rostat bröd med marmelad (mindre okej) och blandat smågodis + Maxstrips med smält cheddar, lök och chili (inte alls så okej!!) Men det är som det är och det är bara dumt att inte unna sig det som man längtar efter som gravid tycker jag, Det är ju ganska påfrestande som det är det här med att vara gravid och att då känna att man inte borde äta det eller det bara för några ev extra gravidkilon är ju inge kul. 6 kilo har jag gått upp hitills och ja jag kommer nog landa runt 12 kg+ även denna gång tror jag, precis som jag gjort vid alla mina graviditeter. Tycker själv inte att jag är direkt jättefin gravid utan mest otymplig (Alla andra blir ju så där vackert gravida medans jag mest känner mig som ett enormt päron!:S)

.

.

.IMG_1315-3

.
.

Päronet:)

.

.

.

.IMG_1322-3

.
.

Viktigt viktigt viktigt att smörja kroppen nu. Dels så är ju luften toktorr inne och huden likaså och dels så tänjs ju den ordentligt under en graviditet. Har klarat mig helt undan bristningar tidigare och hoppas att jag har samma tur även denna gågn med lite ”hjälp”. Krämig Body Butter funkar bäst för min vinterhud och den måste vara lätt att smörja och snabbt gå in i huden. Ovan ser ni en favorit just nu från estelle & thild som doftar milt och ljuvligt och som gör mammahuden så där len och skön.

.

.

.

IMG_1326-2

.
.

Sedan boostar jag magen och tuttarna lite extra med denna ”magiska olja” från Elemis! Köpte den på det mycket lyxiga spat jag besökte på vårt hotel i Bangkok efter tips från min söta massös där. Hon var s å mån om mig, eftersom hon visste att jag var gravid. och ja det var den bästa massagen någonsin och hon sa efteråt att denna olja m å s t e jag bara ha till mage+bröst. Den använde nämligen Victoria Beckham som preggo berättade hon (och hon verkar ju faktisk i ”skaplig shape” efter sina 4:a graviditetsmagar;)

.

.

.

IMG_1323

.
.

.

Så doftar jag och kroppen helst Donna från Valentino denna vinter och den doftar helt enkelt uunderbart! Så där fräscht och lagom och elegant och lite ”tvåligt” (Fick den i julgåva av bästa A på Harmoniq nere på stan och ni hittar den här)

.

.

.

.

.

Heeeej Fredagskväll!

.

.

.

.

Här i köket marineras det fläskfilé och skärs gratängpotatis för fullt till kvällens middag! Cooperlicous ligger över min fötter, H står och fixar vi spisen och en trappa upp kör Lolo och hennes söta sleep-overgäst disco (untz-untz-untz) och Bea är hos granntjejen och leker och Trulle är också ute på vift en sväng men jag hoppas de också trillar in snart så vi kan köra all in på fredagsmyset här. Det blir en lugn soft kväll i vårt casa med mumsig mat och popcorn och film. Precis vad jag önskar mig allra allra mest just nu:)

.

.

.

Hoppas ni alla söta bloggisar för en riktigt skön mysig fredagskväll ni också – vad ni än gör!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 thoughts on “HEJ FREDAGSKVÄLL (& BULAN V 23)

 1. Nämen åh vilken söt bula :). Lilla bebis… allt går så fort ändå när man tänker tillbaka. Min bebis är redan snart 5 månader. Helt otroligt

 2. Tror bestämt du har en tös där inne.
  Jag levde på den dieten med mina tre graviditeter och det var töser hela bunten😊

 3. Använde samma olja under min tvillinggraviditet, så härlig doft o konsistens. Tyvärr gick det inte lika bra för mig som fru Beckham. Havandeskapsflrgiftning och stooora tvillingar resulterade i +28kg och bristningar på hela magen. Men intalar mig att det säkert blivit ännu värre utan oljan.

 4. Ja, alltså jag tycker ju att du rä superfin som gravid. Också….Klart man ska unna sig och njuta. Det andra tar man lätt tagi sedan. Kram Mia

 5. Hej P! Tror inte du behöver oroa dig för bristningar med din nätta söta bula! Mina cravings var semlor och det blev jag ganska mullig av! Jag gick upp +20 kg båda mina graviditeter och slapp bristningar. Har rynkor på magen när jag står i plankan men det kan jag leva med. Har ändå inte bar mage på gymmet :). Mina extrakilon försvann på långa promisar o amning. Käka på!

 6. Så fin du och magen är, ser så liten och nätt ut.. Men det är känslan man har att man inte är så smidig och snabb..;)
  Bristningar är främst ärftligt.. Jag fick stor mage, främst första gången men inga bristningar tack o lov.. Minns att huden kliade extremt mycket så jag duschade o smörjde varje dag med mandelolja, tyckte inte något annat hjälpte.. Jo, body chocolatte butter från body shop, eller bar det cocoa? Hm, minns inte namnet men gudomligt skönt var det för huden 🙂
  Ät du på och unna dig det du vill ha.. När bebisen är ute kommer du inte ha dessa cravings 🙂

  XXX

 7. Sötare bäbismage är svår att finna, enligt mig. Men fulare lampa än den som ska föreställa ”Snoopy” har jag aldrig sett i hela mitt liv! Och den finns ”överallt” på inredningsbloggar! Herregud! Oproportionerlig, klumpig och bara asful! Men jag vet att du inte bryr dig, därför vågar jag skriva så. MEN, det bevisar bara, att smaken kan stämma till 90 procent, och plötsligt kommer något, som för dig är pricken över i, och för mig är ett dunderklavertramp. Hahaha, du har ett av Sveriges absolut smakfullaste hem, så strunt samma!

 8. Håller med dig Kerstin ..lampan är inte direkt jättesnygg😄😄. Men vilken tur att vi tycker så olika vi människor, och lite kul att vi kan se samma sak på så olika sätt😊 Söt mage har du i alla fall😊😊. Kram

 9. Fin som vanligt … Du är härlig som delar med dig av ditten och dattan ! PS, du köpte väl mer än en flaska olja från spat ? kramen damen //G

 10. Jag tycker att du är huur fin som helst! Så extraroligt att följa dig nu när jag också går runt med en liten bula 😉

  KRAM och fortsatt god helg! <3

 11. Tyvärr finns det inga oljor som hjälper mot bristningar. Det ligger i huden och är ärftligt. Men skönt att smörja in sig osvsett😊 Hoppas ni har en skön kväll!

 12. Hej Petra! Jag har mailat dig, kika gärna i skräpposten då de hamnar där ibland 🙂
  Med vänlig hälsning, Anna

 13. Så fin mage. Ser inte alls vad du menar med att du ser ut som ett päron 🙂

  Jag lånade en bild från ditt vardagsrum till min blogg, länkade hit så klart! Tycker att er platsbyggda hylla är så fiiin!

 14. Du är jätte vacker som gravid. Fin färg har du också! Jätte kul att följa din graviditet. Ska du göra i ordning ett baby room ”nursery” innan lilla plutten anländer eller senare? Vore kul och se om du börjat köpa grejer till plutten också 🙂 tycker lampan passar fint i ditt fantastiska hem!!

 15. Gillar inte att du fokuserar på utseendet när du dessutom är så fit och frisk efter att ha fött 3 barn, du är ju inte ens överviktig. Gillar inte heller att du måste bekänna att du äter sånt som är dåligt att äta osv, varför gör du det? Det skapar ju bara negativa spiraler och tankar för oss kvinnor. Ät vad du vill! Vad du stoppar i dig har ingen annan med att göra och du behöver inte förklara dig för någon, inte ens dig själv. Får inte äta ditt, får inte se ut si, vad sänder det för signaler inte minst till våra barn? Jag har bristningar och har fött 0 barn hittills. Blir ledsen när det klassas som något som man inte borde ha men som är 100 % naturligt och medfött. Fy för detta fixerade samhälle!

 16. Men kära vackra du alltså -Du är ju smäll-vacker som gravid. Päron liksom!? det dummaste jag hört alltså!! Säkert en gravid noja, haha
  Jag har haft besök av min som & svärdotter med 21 veckors bulan i helgen & har fått gå i barnvagnsbutik & klämt på vagnar & barnkläder, så jag har vart i baby heaven alltså. Granny to be rök så klart på massa Petit Bateau bodysar & små leggings…. Känner att det kan bli minst lika farligt att bli granny, som mamma själv woop woop….

  Massa stora kramar kära du & ha en härlig vecka 23

 17. Tycker inte du ska gnälla över din figur nu , och man kan inte hindra steckmärken och bristningar med krämer , men det är ju skönt att smörja in sig .Känns lite konstigt att väljer att visa din mage om du nu inte känner dig fin och att känner dig otymplig nu med denna lilla mage …

Comments are closed.