NOWO

.

.

.

IMG_3786-2
.

,

,

Hello!

.

.

.
.

Pensionsparar ni något mina bloggisar!? Eller oroar ni er över den kommande pensionen? Då är ni inte ensamma. Oroar sig gör jag och det gör 2 miljoner svenskar med mig. Som egen företagare så känns det lite extra svajjigt det där med pension och även om jag avsätter x kronor till denna varje månad så vet jag inte riktigt hur långt det kommer att räcka i slutändan.. (och ska jag vara ärlig så avskyr jag att tänka på just sånt där och stoppar gärna huvudet i sanden och hoppas att det mesta ska lösa sig av sig själv. Inte så klokt och genomtänkt direkt:S)

.

.

För ett tag sen blev jag kontaktad av NOWO (NOWO från ”No Worries”) som tipsade mig om ett lite mer roligt och mycket modernt sätt att spara pengar på. NOWO är ett Mastercard som du använder som ett vanligt betalkort i din vardag och för varje köp du gör med detta NOWO-kort så dras en viss procent av köpsumman till ditt pensionssparkonto och du väljer själv hur många procent det ska vara varje gång. Låter det lite krångligt? Det är det inte och jag ska förklara och med ett litet exempel nedan.

.

.

Säg att du väljer att spara 4% på några av dina köp och handlar för 10 000 kr med NOWO-kortet en månad – då får du sedan en faktura på 10 400 kr där 400 kr går direkt till ditt pensionsparande. Så om du ex är 30 år och köper en fika varje dag och betalar med ditt NOWO-MasterCard och avsätter 6% till ditt pensionssparande varje gång så kommer du att få ut närmare 210 000 kr extra att leva för när du är 65 år. Inte så dumt eller hur och ”många bäckar små” ni vet..

.

.

.

.

.IMG_3807-2-3

.
.

.

Du kan enkelt och hela tiden följa utvecklandet av ditt lilla pensionsparande gratis via NOWO-appen som du kan ladda ner den på I-tunes här (eller Google här) och vill du läsa mer om att spara med NOWO så gör du det här!
.

.

.

.

KRAM

.

.

.I samarbete med NOWO


<script type=”text/javascript”>var tsCsId=17581385;</script>
<script type=”text/javascript” src=”http://script.tailsweep.com/js/cs.js”></script>

36 kommentarer till “NOWO

  1. Godmorgon ! Tror inte du behöver oroa dig ! Din man jobbar väl på bank ? Ja dom brukar ju vara om sig och kring sig gällande ekonomin:))) ha en strålande dag vackra kvinna !

  2. Hur mycket tar Nowo för att administrera den tjänsten? Skulle gärna vilja ha lite utförligare info! Kan inte tänka mig att de jobbar ”gratis”.

    1. Bra poäng. Bättre att spara på egen hand om tjänsten kostar för mycket pengar.

  3. Synd bara att alla sådana här lösningar bygger på att man ska betala en faktura i slutet på månaden. Tycker det blir så krångligt att hålla reda på ekonomin på det sättet. Samt att jag tycker det är en olustig känsla att handla mat ”på kredit”. Helst vill jag att pengarna dras från kontot samma minut som de är förbrukade. Men det är så klart kanonbra med att kunna välja, helt säkert finns det många som tycker detta är ett kanonsystem! Själv har jag autogiro till ett pensionssparkonto i stället.

  4. Så ju mer man shoppar och fikar, desto mer pengar har man när man blir pensionär. Låter ju som ett kanonsparande! Tack för tipset.

    1. Jo… fast det är ju inga pengar du ”får” för att du gillar att shoppa å fika, utan betalar i slutet av månaden. Alltså kan man ju lika gärna pensionsspara med autogiro varje månad. Tänker som någon sa ovan, att det lär ju inte vara en gratistjänst…

  5. Kreditkort är ju verkligen big NO. Många som hamnar i svårigheter pga. dessa kort.

  6. Jag gör detsamma fast med ett helt vanligt bankkonto 🙂 …varje gång det shoppas med visakortet dras en bestämd summa till ett Spar/ pensionkonto . // Pernilla

  7. Hej!

    Vill bara tipsa om att Konsumenternas Försäkringsbyrå är en oberoende aktör som jämför tjänstepensioner. Också en viktig sak att tänka på när det gäller pensionssparande i stort! Där sparar du ofta t.ex. 4,5 procent av sin lön utan att tänka på det.

    Läs mer i vår pensionsguide: http://www.konsumenternas.se/pension/pensionens-olika-delar/pensionsguiden-tjanstepensioner

    Med vänliga hälsningar
    Gustav, Konsumenternas Försäkringsbyrå

  8. Gud vilket bra tips!! 🙂 Jag har en app som gör att jag för över x-antal kronor vid ett tryck- Du vet, istället för att stoppa mynten i en burk som man ofta gjorde innan så för jag över till ett sparkonto ist. Det kan vara tex att jag handlar något för 85 kr, då lägger jag undan 15 kr. Inte mkt pengar i sig men som du skrev, många bäckar små 🙂

  9. Frågan är ju också hur pengarna förvaltas? Är det ränta på pengarna? Osv..

  10. Hej Petra!
    För mig funkar det bättre att minska på utgifterna och sätta av 10.000 direkt varje månad innan jag börjar nalla på lönen, men tack för tipset ändå. Kanske toppen för de köpglada!
    Så spännande att du driver eget! Vad är det för typ av verksamhet? Jag som trodde du var lyxhemmafru på heltid.
    Varma hälsningar
    Cecilia

    1. Jag skulle varar överlycklig om jag kunde lägga undan så mkt innan jag började använda lönen…

      1. Det normala är att man avsätter ca 10% av lönen som privat pensionssparande / per månad. Eller det är iaf vad som rekommenderas av experter.

      2. Ja det är ganska mycket och just nu har jag de förutsättningarna, men det kan ju ändras snabbt. Det har nog blivit lite av en sport för mig att spara och sedan kan jag njuta lite av att titta på vad andra visar för fint på sina bloggar och spenderar sina pengar på. Jag gillar att klä mig snyggt och ha ett fint hem, men jag är inte så trendkänslig eller måste ha det senaste. Jag är ganska säker i min stil och gillar jag verkligen något så köper jag det, men då vet jag att jag kommer att gilla det lääääänge. Det brukar dessutom gå att trolla ganska bra med både garderoben och den befintliga inredningen och få det att kännas nytt, när det behovet dyker upp. //Cecilia 🙂

  11. Heisann….
    Jeg har lest bloggen din i mange år, og må si du inspirerer på mange områder.
    Du virker som en super mamma, har et vakkert hjem, ser bra ut, lager fantastiske matretter osv….
    Men at du tipser om pensjonsparing gjennom et mastercard?? Det overrasker meg!!
    Du har mange lesere på bloggen din, og at du setter søkelyset på pensjonsparing er flott, men jeg vil tro at dine lesere er som folk flest.
    Noen har god økonomi, og har ingen problemer med å bruke mastercard, mens andre er helt i den andre skalaen, og må snu på hver krone…og da kan jo en sånn mastercard-sparing bli katastrofal.
    Så nei, dette var et dårlig tips, fortsett heller med det du kan.

  12. Jag måste nog tyvärr hålla med majoriteten här att detta inte är ett optimalt sätt att spara för sin pension. Det finns betydligt bättre lösningar för att avsätta till tjänstepension som egenföretagare. Ta kontakt med en kompetent försäkringsrådgivare (finns både på din bank och via försäkringsbolagen) som kan hjälpa till med försäkringsskydd och pensionsförsäkringar på ett mycket bättre och strukturerat sätt och förmodligen till en väldigt mycket bättre kostnad!

  13. Jag fick själv nyss erbjudande att göra reklam för Remember kortet vilket är VANSINNIGT. Jag skulle ALDRIG göra reklam för kredit i någon form och uppmana folk att hamna i skuldfällan och kanske tom på kronofogden.

    Som en gammal flamma till mig sa cash is king och kredit är skit 🙂

  14. Nej, det enda som gäller är eget sparande. Testa gärna att räkna på hur ditt kapital kan växa om man låter det vara många år samt att spara regelbundet. Finns att beräkna på många ekonomi-siter. Man skall absolut inte räkna med att staten ger dig en pension att leva på! Detta är viktigt för kvinnor i deltidsarbeten. Kolla hur stora avgifterna är som bankerna och fondförvaltarna tar. Försämrar ökningen av ditt sparkapital ganska rejält.

  15. Det var absolut det sämsta tips jag hört tyvärr!
    Det finns bättre sätt!
    Annsofie

  16. Det var inte någon bra rekommendation för att pensionsspara, du som annars har så fina tips.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg