URGULLIGT PAKET FRÅN BOOB

.

.

.IMG_4011
.
.

Fick ett så himla sött paket på posten! Eller det var ju själva innehållet som var så gulligt och en riktig dröm från ett preggo som jag…

.

.

.

IMG_4008-3


.
.

Det var Boob (tusen tack bästa Boob!) som sänt en uppsättning med riktigt mjuka sköna tokfina gravid och amningsunderkläder och pyjamas och tuttkuddar och tvättpåse i ljuvliga förpackningar. Stort stort GILLA på det (Den där pyjamasen ska jag minsann spara och packa i förlossningväskan så jag har något nytt och fint att sova i på BB sen:)

.

.

.

IMG_4022-4
.
.

Och så här ser jag och Bulan ut nu i vecka 32 (med rosa prickiga Boobundisar på) och jag var hos MVC idag och lyssnade på Minis lilla hjärta och mätte magen (och det visade sig då att den nog inte vuxit så mycket de senaste veckorna och ligger nu under kurvan.. Ska iväg på tillväxtultraljud nästa vecka på sjukhuset och man blir ju automatisk lite småorolig för vår lilla älskling. Någon av er söta läsare som varit med om detsamma?:S)

,

,

.

IMG_4025-3,

.

.

Men annars var allt bra, lill-ns hjärta slog hårt och ordentligt, och jag har ju turen att ha en så duktig och fin barnmorska där nere på familjleäkarmottagningen. Det är ju s å viktigt att man får en som man känner förtroende för och som lyssnar och är noga under en så himla viktig period i livet.. Efter MVC blev det sen en pyttetur upp till mamsen och papsen (de bor typ 2 min därifrån) för fika och mys med svägerska och småkusiner. T ä n k att jag snart själv också är småbarnsmamma igen, kan nog inte riktigt förstå det fortfarande.(Och min kimono är en gammal från Kyss Johanna om någon undrar över den).

.

.

.

.

Nu ska jag sticka iväg och köpa lite presenter ute på köpcentret Erikslund för det är ju någon mycket älskad som fyller år i övermorgon!

.

.

.

Önskar er fin måndagskväll raringar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

29 kommentarer till “URGULLIGT PAKET FRÅN BOOB

  1. Jag ha nog nämnt det förut. Jag fick gå på extrakontroller med sonen de sista 8-10 veckorna pga att magmåttet inte växte, barnmorskan var jätteorolig. Och visst jag var pytteliten, med en liten mage.. Ut kommer en pojk på 4605 g. Så det där måttet stämmer mindre med strl på barnen än vad man tror.. Det kan du ju tala om för barnmorskan din.. No worries tror jag.
    Han låg bak i ryggen på mig.
    Vi har blivit gravida med hjälp av IVF och då är födelsevikten generellt lägre än vi ”normal” graviditet (varför vet man inte), men det stämde ju inte där heller haha.

    Fina undies på fin mami!
    Kramen

  2. Jag fick samma besked idag, är i vecka 31 och ska gå på ultraljudskontroller varannan vecka nu för att se att han håller kurvan 😢 som du säger allt ser jätte bra ut men våran kille är också lite för liten. Så du är inte ensam där ute. Ha en fin kväll!

  3. Hej
    Så fin din mave er 🙂
    Jeg er sikker på at alt nok skal være godt. Jeg fik samme besked da jeg var gravid med min datter. De sidste uger tog hun ikke næring til sig og voksede ikke. Så de satte fødslen igang en uge før tid. Men alt var fint. Hun var bare ikke så stor. Og hun skreg lige fra hun kom ud til hun fik lov til at få mad – hihihi 😀
    Men selvfølgelig bliver man urolig. Jeg håber at alt viser sig at være ok
    Mange hilsner Vibeke

  4. Jag fick också gå på TUL och flödeskontroller sista ca 8 veckorna. I mitt fall så växte sonen för lite och sista tre veckorna växte han inget alls utan tog av sina reserver. Blev igångsatt i v38 pga av det samt svår foglossning, ingen rolig förlossning då varken kroppen eller bebis var mogen. Han var beräknad -31% i vikt mot ”genomsnittsbebisen”, men var inte riktigt så liten. Han vägde 2340g o var 46cm lång, mindre än de flesta men vid ok hälsa. Vi blev inlagda på samvårdsavd på neonatal(de som är lite småsjuka). Han fick glukos(tror jag det var) då blodsockret ofta är lågt hos för små bebisar samt att han fick sova på en värmedyna men efter 2-3 dagar var han helt godkänd och vi fick åka hem! Jag var nervös i slutet av graviditeten pga att han var så liten men nu är han 1,5 och som vilken kille som helst! Han växte som en tok första månaderna för att sedan växa ”normalt”.. Han är lite mindre än sina jämnåriga men beräknas bli ca 186cm lång så han har tid på sig att ta igen. Mitt råd är att ställa alla frågor du kan komma på vid tul och att inte oroa dig(även det är svårt!), även om bebisen är lite mindre så är det väldigt(!) sällan någon fara! 🙂

  5. Men GUDARS så fin du är. Och du, det blir ju en pojke, syns lång väg ; )
    Ta hand om dig.
    K R A M Mary

  6. Min första kille vägde bara 2,5 kg trots att han kom på BF och mitt magmått dalade då mot slutet. Sen har det varit lika både förra gången och denna så jag har haft TUL inbokat sen början på graviditeten både förra och denna gång på läkares order. Min tvåa vägde dock lite mer (2,8 kg) fast han var två veckor tidig. Vi har också TUL nästa vecka… kram

  7. Hos mig upptäckte man att min tjej var för liten i v31. Och då var hon mycket för liten, hela 33%. Hon födde 35+5 som pytteliten bebis på 1680g. Men läkarna var aldrig särskilt oroliga, hon var ju ”gammal” även om hon var mini. Vi var på Neo nästan en månad och åkte hem när hon vägde 2300g. Nu är hon åtta år och väger betydligt mer än så : )
    Jag vill inte skrämma upp dig, utan bara berätta att allt kan gå finfint även om man får en liten bebis!

  8. Måste börja med att säga, vad vacker du är kvinna!
    Oroa dig inte (lättare sagt än gjort, jag vet). Jag hade minimagar båda mina graviditeter, folk blev helt paffa när jag berättade att jag var gravid i vecka 25, haha. Så liten mage hade jag, syntes inte alls till mitt stora förtret. Jag låg 2 ”hack” under kurvan och fick gå på tul från vecka 25-27 någonstans och göra det varannan vecka fram till förlossning. När de mätte så såg de lite små under hela tiden enligt bm men ut kom det två normalstora bebisar på 3,1 och 3,3.
    Jag förstår din oro men har man en lugn och trygg bm så brukar oron lägga sig. Och jag såg det som ett extra plus att vi fick gå på extra många ul 🙂

    Ha en fin kväll!

  9. Jag har också varit med om samma sak. Måttet på magen stannade upp ungefär i samma vecka som dig och fick gå på extra kontroller och mätte magen ofta. När jag fick ett tillväxtultra så sa läkare och BM att bebisen skulle väga 2600g och såklart så blev vi jätte oroliga. Men ut kom en pojke som vägde 3200g några timmar efter ultraljudet 🙂 . Jätte fin mage har du <3

  10. Samma sak hände mig i samma vecka om jag minns rätt. Han blev helt normalstor vid födseln, så barnmorskans teori var att han hade ändrat läge och mer utnyttjat bredden av höfterna mot slutet. Jag blev också orolig när jag först fick beskedet men lugnad av att komma på ultraljud och se att han bara var fem procent mindre än genomsnittsbebisen. Vid födseln var han 51 cm lång så han hann växa i kapp! Så det behöver inte alls vara något att oroa sig för. Lycka till!

  11. Mitt SF-mått hamnade också utanför kurvan och då låg jag redan från början lågt. Hade väldigt liten mage och fick många kommentarer om att det måste vara en pytteliten bebis. Nåväl, tul visade att det var en helt normalstor bebis vilket också stämde vid förlossningen. Efter tul så rättade jag in mig i min, förvisso låga, kurva igen. Jag tror att det i mitt fall berodde på att bebisen hade sjunkit och samtidigt låg lite åt ena sidan. Jag tror att det i de flesta fall inte är någon fara men det är ju verkligen toppen att du får kolla upp det. Håller tummarna för att det går bra!

  12. Nej vilka söta underkläder! Jag måste också införskaffa lite nytt , jag vet inte ens längre vad jag har för storlek efter grav. Är det inte för stort är det för litet.

  13. Jag har vid båda mina graviditeter planat ut vecka 32 och legat på 32 cm till förlossning. Mina barn har vägt 2660 och 2880 kg (inte så stora men helt ok) och har mått hur bra som helst!!!

  14. När jag var gravid slutade min mage att växa i 7:e månaden, jag var på ett flertal tillväxtultraljud och de visade att min son var mycket större än vad han egentligen var när han kom ut (tror att det skilde nästan 500 gram på det som de sa på ultraljudet och hans verkliga vikt) Men att magen slutade växa berodde främst på att han växte inåt i magen och inte utåt. Hoppas att det går bra och lycka till! 🙂

  15. Tycker magmått låter som något väldigt gammalmodigt och tror inte att det är en pålitlig metod att bestämma bebisens storlek. Jag bor i Schweiz och har fött två barn och magmåttet mäts aldrig här. Det är bara ultraljud som gäller. Så skulle inte oroa mig alls!

  16. Fick samma besked när jag väntade mitt tredje barn och barnmorskorna var mycket orolig över att bebisen inte växte som den skulle och var alldeles för liten. Sen kom hon, två veckor för tidigt 3550g och 51 cm lång och tillika störst av alla mina tre barn.

  17. Min mage hade samma mått tre besök rad på MVC och jag fick åka på ett tillväxtultraljud. Då var min son lite lättare än genomsnittet, men helt normalt ändå och inget oroväckande. Detta var mot slutet av min graviditet och läkaren sa att det var inte något att oroa sig för utan att omfånget på magen skiljer sig så mycket beroende på vilken kroppstyp man själv har (jag är väldigt lång) och hur han växer och ligger inne i magen. Ut kom sen en helt frisk liten pojke på 3200 gram! ♡ Lycka till!

  18. Härligt med nya fina undisar!! Alla mina barn har varit tillväxthämmade, men aldrig så små som man befarat, så jag har fått springa på många extra kontroller den sista tiden! Med första tyckte man också runt v. 32 att bebisen inte vuxit som den skulle så massa kontroller tills vi var och gjorde ul hos en specialist som beräknade vikten till 2600 g då lugnade de ner sig med alla koller … gissa vad hon vägde, jo 2640 g! 🙂 Med twinsen var det verkligen massor med kontroller, men även de var lite större än de beräknade. Känns lite oroligt, men då de verkligen kontrollerar en så noga så brukar det inte vara någon fara så tror inte du behöver oroa dig så mycket! Kramar Frida

  19. Jag var precis iväg på tillväxtmätning då jag fått samma mätvärde när man mätt vid två tillfällen flera veckor isär. Tillväxtmätningen visade att allt var fullt normalt och att de nog bara mätt lite tokigt. Jag hade olika barnmorskor som mätte vid de två tillfällena och då är det tydligen inte helt ovanligt att mätningarna blir lite olika och inte helt jämförbara… Det är säkert hur lugnt som helst med din mage också 🙂 Lycka till!

  20. Min mage stannade också upp i växten vid ungefär samma tidpunkt, men det visade sig att bebisen bara bytt läge inne i magen. När hon sedan föddes en vecka före tiden var hon 54 cm och 4 kilo tung, så helt klart tillräckligt stor. Tack för en jättetrevlig blogg!

  21. Min mage slutade växa alla mina graviditeter runt v 30. Fick gå på extra ultraljud och allt såg bra ut. Sen växte magen jättemycket mot slutet men ut kom alla under 3 kg!
    Det är säkert ingen fara men så bra koll och vård som i alla fall jag upplever det i Sverige är ju tryggt!
    Jättefina underkläder!
    Kram

  22. Hej! Min lilla tjej slutade också växa så vi gick på tillväxtultraljud 1 gång i veckan tills hon kom i vecka 38. De upptäckte att magen inte följde kurvan ungefär v 33-34. Men allt gick bra. Hon växte, fast i sin takt. Men sen var hon en liten prinsessa på 2595gram. Alltid bra med extra ultraljud!

  23. Hej! Samma hände i min andra graviditet, mitt SF dalade och jag gick inte alls upp så mycket som jag ”borde” med första gick jag upp 13kg och min andra bara 6kg och så vi fick flera extrakoller och Tul men ut kom en fullt frisk bebis 3625g något större än storasyster var! Det jobbigaste var att hon som gjort vårt första ultraljud ringde mig några dagar senare och sa att hon inte kunde sluta tänka på vårt ultraljud och hon hade diskuterat det med kollegor och läkare och ville vi skulle komma och göra ett nytt, om en vecka, då vart man nervös! Men var inga konstigheter :)lycka till!

  24. Jag tror inte heller att magmåttet sist och slutligen spelar så stor roll. Jag har varit enorm men ändå har bebisarna vägt mellan 3 och 3,5 kg, dvs. inte varit särskilt stora alls. Det anses visst vara lite gammalmodigt med såna mätningar. Men ultraljudet är väl viktigast. Lycka till fina du!

  25. Samma hände mig i v. 34 ungefär. Det visade sig att babyn slutat växa i v. 32. Hon föddes en vecka senare efter ett antal kontroller. Min lilla dotter vägde 1680g och var 42 cm lång (på tillväxtultran beräknades vikten ligga på ca 1600g). Hon var en minibebbe, men helt frisk. Hon växte snabbt ikapp de jämnåriga. Idag, 6 år senare, är hon allt annat än liten 😊 Allt kommer säkert att gå bra!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg