PÅSKPYSSELTORSDAG

.

.

.IMG_4377-3
.
.

IMG_4361-2

.
.

Påskfigurer i marsipan under tillverkning i köket och ovan ser ni mina och Beas lite olika varianter:)

.

.

.

.

Hello snyggingar!

.

.

,

,

,

Hoppas ni har det fint denna Skärtorsdag!? (och jag hoppas jag har rätt när det heter Skärstorsdag iaf för det heter tydligen inte Askonsdag som jag skrev igår. Jag som i typ hela mitt liv haft för mig att den onsdagen heter just så:S)

.

.

Vi har en så himla fin dag här på ön idag med strålande sol och ett gnistrande hav och vi har varit på stranden och letat gömda skatter och snäckor (Bea har fått en sån där leksaksmetalldetektor som hon går runt med som en annan proffsarkeolog:) Så har det pysslats som ni ser och vi har kliat oss lite i huvudet över hur den nya utbyggnaden av huset blir den allra bäst (snickarna håller just nu på med en helt ny utbyggnadsdel som ska bli en matsal med öppen spis + ett extra badrum) Mamma har bjudit på magiskt goda kalvfärsbiffar och risotto och nu ligger vi här bortskämda och proppmätta i en hög i sängen och lyssnar på musik och bläddrar i magasins:)

.

.

Påsken är verkligen min favorithögtid alla kategorier. Det är ju framförallt bara så allmänt vårigt och härligt och ljust och sen är det ju lika mumsig mat som på ex midsommar men ingen högtidsstress what so ever (ni vet; var ska man vara-vad ska man ha på sig-vad blir det för väder-har vi hunnit köpa alla klappar osv) utan man softar ju mest bara och är lediga tillsammans och har det bra och får framförallt äter man h u r mycket godis som helst non-stop. I l o v e it… Vilken är er favvohögtid bloggisar?:)

.

.

.

Nu hojtar Bea här att det ska spelas spel en trappa upp så jag måste kila men vi ses imorgon igen girls!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “PÅSKPYSSELTORSDAG

 1. I Österbotten i Finland har vi alltid talat om askonsdagen så vitt jag vet. Men jag har hört att även andra benämningar finns. Hur som hellst, Glad Påsk!

 2. Men så underbart ni har det! Och jag har aldrig tänkt på påsken så som du beskriver den, inga måsten, du har ju faktiskt helt rätt! Påsken är rätt chill😉🎂🍡⭐️

 3. Åh, Gotland!
  Älskar verkligen den ön och resa dit är bokad i sommar. Längtar!
  Glad påsk!

 4. Spännande med nybygge! Du har helt rätt idag är det skärtorsdag haha…och igår var det dymmelonsdag om man ska vara petig:)
  Jag gillar alla högtider bäst!;) Kan inte välja..
  Kram

 5. Du ser virkelig 1 million ganger bedre ut, uten fillers botox og alt det der! Jeg kan virkelig ikke forstå at du som er så vakker vil gjøre dette… Håper du fortsetter å la være når bebbisen har kommet…. Du ser 10 år yngre ut nå!!!!

 6. I Tyskland heter det också Aschenmittwoch, alltså askonsdag så du har helt rätt och någon annan har bara inte koll och är inte allmänbildad. Glad påsk!

  1. Askonsdagen (latin: dies cinerum) är onsdagen efter fettisdagen, som i sin tur är tisdagen efter söndagen Quinquagesima, fastlagssöndagen. I år inföll Askonsdag 10 februari

 7. Härligt med Gotland.Vi har bokat stuga på Fårö i sommar, längtar!!!!!Vilken fin hårfärg du har ,naturlig och härlig.
  Glad Påsk

 8. Håller med!! Håller påsken som min favvo-högtid, 2 extra lediga dagar, vårkänslor, inga måsten, ingen stress som sagt med massa som skall fixas – utan bara va med nära och kära <3
  Håller även med ovan – du är fantastisk vacker, bara strålar!!

 9. Glad Påsk! Fin affisch från underbara gotländska fågelkonstnären Lars Johnsson.

 10. Vilka söta figurer 😊. Min favvohögtid är helt klart julen trots mörkret. På höstkanten brukar jag alltid längta efter jul. Barnen älskar det också!

 11. Vackra bilder !!
  Jag älskar julen allra,allra mest, trots all stress som faktiskt är inblandad, men Påsken är god tvåa 😉
  Ha det så gott där på Gotland och Glad Påsk till er alla <3
  Monica i Rom

Comments are closed.