PACKAR BB-VÄSKAN

.

.

.

IMG_5453
.
.

Idag, så här ett par dagar inför mitt planderade snitt, har jag ä n t l i g e n packat klart BB-väskan! Har liksom utgått ifrån att bebis kommer vänta till rätt snittdatum (eller hoppats på det iaf) och även tänkt att det där väskan fixar jag snabbt OM det skulle bli tidigare förlossning. Fast egentligen tycker jag ju att just packa rätt och omsorgsfullt inför en av livets viktigaste stunder är ganska så viktigt. Man har ju liksom ingen kontroll på någonting när det gäller förlossningar, ja förutom packningen då. Ovan ser ni en del av det jag packat ner och då bla en sprillans ny snygg mjukis från Ragdoll i snäll roséfärg (Ragdoll är ett supercoolt och inne mjukisklädesmärke från LA) Härlig kvalité och jag har även köpt en så där riktigt urtvättad lös tisha från samma märke (Ragdoll hittade jag hos Elsa Elonie). Jag har två lösa tishor med mig och den andra som ligger under är mjuk sak från Malene Birger (Modesto).

.

.

.

.

Hallå härliga maj!

.

.

.

.

Åh nu är ju världens bästa månad plötsligt här – hurra! Äntligen maj, äntligen vår på riktigt och snaart är det soommar, hur skönt är inte det:)

.

.

Hoppas ni hade en trevlig Valborg igår bloggisar! (jag hann ju inte titta in till er och önska er en sådan) Det hade vi hemma hos riktigt roliga vänner och åt massa god mat och barnen busade och hade kul men vi orkade inte gå iväg till någon brasa efter middagen (eller de andra kanske bara sa så för att vara snälla mot mig haha)

.

.

Idag är det stora prebebisfixardagen känns det som och vi förbereder och ordnar med allt möjligt här hemma (Installerar babyskydd, tvättar lakan, lämnar bort vovve, packar osv osv) Det börjar kännas riktigt ordentligt pirrigt nu och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att snart, snart är bebis här!

.

.

.

.

IMG_5458

.
.
.

Annat viktigt att ha med sig till BB är ju inneskor typ tofflor. Absolut nödvändiga är de faktiskt och jag har investerat i ett par (hade inga alls innan) som är snygga även ute i sommar sen och dessa kommer från By Malene Birger. Under syns även de megaviktiga amningsskydden som måste med. Amning i sig är ju en komplex grej och som både kan vara väldigt mysigt men även orsak till en enorm stress och en hel del smärta och obehag. För mig har amning varit både och – med Trulle gick det inte alls (katastrof), med Lolo bra och med Bea så där så vi får se hur det blir denna gången. Hur som helst så ska jag försöka och dessa amninsskydd är tvättbara (minns att de där engångsvarinaterna i pappser liksom kunde klistra fast i den sönderammade skavda bröstvårtan – aoutch) och bland de mjukaste som finns och kommer från Boob.

.

.

.

IMG_5462

.
.

Ett måste för mig på sjukhuset är också en egen pyjamas. En rymlig supermjuk sådan som man lätt glider i och ur. Sjukhusskjortan är mjuk och bra den också men! 1. Den är stor och har inga ben och glider liksom runt. 2. Den är väldigt genomskinlig och man behöver en rock över om man ex ska tassa ut i korridoren. 3. Jag som ska snittas, och vara lite trasig och uppe på BB ett par-tre dygn, känner mig förhoppningsvis lite mindre ömklig och grå i RL än Landstinget:) (Pyjamas från Ralph Lauren och Pyjamaspåse från Bag All)

.

.

.

IMG_5466

.
.

Fler nödvändigheter: wipes! Super för ansiktet, för armhålan, för mjölk som rinner, för fiffin och ja för det mesta och bra att ha på nattduksbordet (finns på apoteket). Pga av det planerade snittet är stödstrumpor med i packningen (apoteket) och så ett snyggt praktiskt hårband (Gina Tricot) och bröstvårtskräm (från apoteket) till ömma boobs.

.

.

.

IMG_5448-2

.
.

Och här ser ni allt som ska med till mig! Med början högst upp från vänster; rejäla trosor (från Björn Borg och Triumph) necessär (från By MB) med schampoo, balsam, duschtvål, deo och krämer, strumpor + hårband + wipes + bröstvårdskräm + pyjamas, sminknecessär (lite rouge, glans och concealer är aldrig någonsin fel. Inte ens som nyförslöst:) en maggörde (Belly Bandit)l för stöd till ond mage, 2 tishor, 1 amningslinne + 2 amningsbehåar (funna på Boob och Glammom), pyjamaspåse + inlägg, sköna kläder i form av klassisk skjorta från (Maison Scotch) och ett par lösa svarta byxor (från Moss Copenhagen)  mjukiskläder, förlossningsbindor från Apoteket och inneskor.

.

.

.

Vad som mer ska med och som inte syns på bild är; en lång mjuk kofta, min Mac och min kamera. Sen tror jag allt är i box faktiskt.

.

.

.

.

Nu ska jag fortsätta här med bebbens packning men vi ses snart igen finingar!

.

.

.

Ha nu en superskön fortsättning på söndagen!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

39 kommentarer till “PACKAR BB-VÄSKAN

  1. Hej där…Det är mysigt att packa bebisväskan…viktigt också..Jag har aldrig hunnit med det innan så det har alltid varit min man som har fått komma med den efteråt..Jag och familjen hann vara med en stund och fira första maj, jättetrevligt och perfekt väder. Tyvärr så fick vi åka hem ganska tidigt för min ena stump började göra ont, som vanligt då..Det är en ständig kamp..därför som bloggen heter Kampen för livet..Jag kommer knappt ihåg hur det var att få lov att vara ute utan smärta..men men..
    Tack för att du delar med dig. Kram till din underbara familj

  2. Vad spännande inte långt kvar nu då var det den 3:e som snittet var planerat?
    Ja du det är en hel del packning som ska med jag har packat väskan men inte riktigt allt ännu det som är kvar är hygienartiklarna men annars tror jag nog att det mesta är med, ja ett par mjukis brallor ska med också såklart. Bebis väska den är packad och klar med allt som jag tror kan behövas. Vad packar du i bebis väskan?
    Ha en fortsatt skön 1 a Maj
    Kram Linda

  3. Åh, bra med tips för en till som ska up förlossning, om än det är ett tag kvar.
    Men alltså en fråga, dom där engångs amningskuporna, inte ska dom väl klistras på bröstvårtan, den ska väl klistras i bh:n. 😀

    1. Såklart,,men jag minns också hur de klistrade/torkade sig fast på bröstvårtorna pga mjölk och sårskorpor som torkat, hua så läbbigt det kändes. De där tvättbara verkar mjukare och mysigare mot huden. Bra att det finns nu! Fanns ej när jag fick barn för 15 år sedan.

      1. Jag hade såna när jag fick barn 2001, hittade de bland avents saker då 🙂

  4. Bra packning. Snygga kläder gör en definitivt piggare och foundation och annat som hjälper till, absolut!! Jag har legat 10 dagar med min första och var inskriven 3 månader med min andra pga allvarlig sjukdom och att då få göra sig lite fin var a och o för mig. Lika för min man faktiskt. Att bara hasa runt osminkad i sjukhuspyjamas var inget jag gillade alls. Snittades båda gångerna och strecthkjol från HM var toppen! Amningsinlägg i papper var rysligt, gjorde ont och de i tyg passade mig mycket bättre. Lycka till och jag är lite avis, för snusa bebis är helt underbart. 💞💝💖

  5. Åh vilket efterlängtat inlägg för min del, tack! Såg att du packat kräm för ömma bröstvårtor, men vill bara rekommendera Purilan, den funkade helt galet bra när jag ammade min första:) Jag kollade in länken till Belly Bandit, men jag blev inte klok på vilken av alla olika varianter du hade köpt? Jag ska snittas på onsdag, och funderar på om det är nåt jag också borde skaffa? Ingen som har sagt nåt till mej, men om det hjälper mot smärta och dåligt stöd så låter det ju onekligen som en bra investering:) önskar dej ett stort lycka till inför det som ni har framför er:)! Kram Johanna

    1. Jag har gjort snitt med båda mina barn och en gördel är inget du vill eller får ha tror jag med en gång. Det är ju ett sår som är ömt . Jag hade inte velat ha någon gördel utanpå just i början i alla fall.

      1. Jag hade belly bandit i bambu som rekommenderas för snitt. Använde den direkt och det funkade kanon! Skönt stöd och gjorde inte ont alls:)

  6. Lykke til Petra, nå er det ikke lenge igjen til babyen kommer, så utrolig spennende. Tror det blir en liten gutt, varme tanker til deg 🙂

  7. Perfekt packning! Mitt snitt kom som en överraskning och en unge kom hemma på golvet så mina packningar och liksom inte blivit av!😀
    Väntar med spänning på bebisen nu!
    Stor kram

  8. Hej.
    Kanske du skrivit men vilket datum är det dags? ✊!
    Lycka till 😘

  9. Såå spännande! Stort lycka till! Fina o sköna kläder du packat ner, här blev vår bebis nr 2 nästan född i bilen… Så d blev mannen som fick åka hem o packa en väska😁blev ju inte d bästa valen men han gjorde så gott han kunde efter instruktioner haha! Skönt att ha packningen klar!:)👍/ soliga kramar Marie

  10. Minns vad spännande och pirrigt vi hade det för snart ett år sedan. Det är verkligen lycka att äntkigen få träffa krabaten i magen. Lycka till med allt❤️

  11. Fast du skriver som om det vore en riktig förlossning nu men det är ju ett planerat snitt du ska in och göra. Då har man väl kontroll om något.

    1. Vilken konstig kommentar, alla förlossningar är riktiga oavsett hur de går till. Vissa föder vaginalt och vissa blir snittade pga. olika anledningar men ingen förlossning är mindre riktig än den andra.

      1. Nej ett snitt är en förlossningsmetod och ett alternativ till en riktig vaginal förlossning. Men det var inte det jag syftade på utan det var att det stod så här ”man har ju liksom ingen kontroll alls när det gäller förlossningar”. Gör man ett planerat snitt så har man man visst kontroll så det var konstigt skrivet av någon som vet om exakt dag och tom tid när läkaren ska plocka ut bebisen.

        1. Jag brukar verkligen inte bry mig, varken om att kommentera eller svara ngn jag inte håller med, men herregud!
          Ingen förlossning är den andra lik, upplevelser finns det lika många av som det finns förlossningar.
          Känslan av att inte ha kontroll är nog ganska universell för alla blivande mödrar och fäder, vare sig det är en spontan vaginal förlossning eller ett planerat snitt!
          Tusen saker kan uppstå även under och efter ett planerat snitt, både för moder och barn!
          Nu är det ju inte heller den som ska snittas som utför det, tack och lov, så hur i hela världen ska hon kunna känna kontroll över vad någon annan utför.
          En förlossning handlar inte endast om en tidpunkt….
          Känner hon att hon inte har ngn kontroll, då är det så!

          Blir så jäkla upprörd över alla dessa som ALLTID ska märka ord, och ge sig på blivande och nyförlösta mödrar, vid en tidpunkt i livet när många av oss är som absolut mest känsliga! Och det har varit mkt av den varan här på sista tiden! Spelar ingen roll vad bloggerskan här skriver om , Skärpning!

          Och till dig, allas vår HoP, Varmt lycka till på den stora dagen! <3

    2. Men vänta lite, jag har fött mina 3 levande barn med snitt av olika anledningar och ett, vår ängel, vaginalt. Menar du då att med mina levande barn, att jag inte haft en riktig förlossning? Det är så riktigt som nåt annat och man har inte mer kontroll på det som är viktigast, dvs om barnet mår bra osv. De har samma kontroller på vanlig förlossning, och man vet inte vilken tid barnet kommer. Det får man veta när man kommer in på morgonen, vilken tur i ordningen man har.. Och eftersom man inte själv känner värkar osv kan det kännas som man har mindre kontroll istället så du har fel här måste jag säga. Skulle kunna lägga till 2000 grejer till men detta får räcka.

      1. Precis, dina tre förlöstes med snitt skriver du ju själv, dvs ingen riktig vaginal förlossning.

    3. Jag snittades planerat, och så lite kontroll som jag hade under de dygnen har jag aldrig nånsin haft, så jag förstår precis vad Philia/Petra menar. Men vill man vara tyken så …:-( Peppa istället för att döma, det borde vi kvinnor alltid göra!

  12. Belly banditen är super!! Jag hade den vid båda mina snitt.. Kändes så skönt att ha något som hjälpte mig att hålla mig uppe för ryggen var inte så stark den heller tillsammans med magmuskler som var som bortblåsta så var den min räddare i nöden 😀… Ett tips OM du nu upplever att det gör för ont för att orka gå upp o studsa ( vilket man ska göra efter några timmar pga OP) så be om smärtstillande i sprutform för det verkar snabbare.. O vart 4de timme!! Annars tar smärtan över o du ”börjar om från början” med nästa spruta.. Jag fick tipset av en vän som är läkare.. Behövde bara det första dagen, nästa dag gjorde det inte alls lika ont. 😉 Lycka till och njut av den härliga tiden ni nu har framför er 💗

  13. Du är bra förberedd du, det var inte jag haha. Tror min darling packade, bägge gångerna, jag brydde mig inte alls om det. tänkte att det löser sig 😉
    Varför lämnar ni bort vovven btw och gör ni det redan nu? Kan iofs vara skönt med mindre att tänka på. Vi hade svärmor hemma som passade vår tills vi kom hem från bb.

    Vilka fina namn ni har som förslag, Edith, Florian & Julian var mina fav bland dem. De finaste namnen jag vet bär mina barn (såklart 😉 ) nämligen Inez Natalia & Valentin Carl-Henrik (för och mellannamn), tips tips!

    Stort lycka till med allt nu, snart är liten här, wiii =D
    Kram kram

  14. Ville bara tipsa om Purelan salvan också, grym till ömma/såriga bröstvårtor! Tyckte den var ännu bättre än Multi-mam på bilden, som jag tyckte hade lite skum lukt/smak. Däremot är deras kompresser sköna om man har ont, svalkar och man slipper att bröstvårtan fastnar i amningsinlägget sådär som det kan bli i början när det är som värst..
    Lucka till nu med allt!!! Ska bli så roligt att få se bild på den lilla sen. Kram <3

  15. Oj, är det så nära nu. All lycka till nu med allt.
    Ska bli spännande att följa er och nya bebisen.

    Toksnygga skor i förra inlägget.

    Ha en fin kväll.
    Kram Kamilla

  16. Ser att du redan blivit tipsad om Purelan-salva, men måste ändå rekommendera den! Oslagbar salva för såriga bröstvårtor, som dessutom består av naturliga ingredienser (ullfett) som det inte gör något om bebis suger på. Var noga med taget redan från början, be om hjälp på BB! Även om du ammat förr kan tips vara ovärderliga. Lycka till!

  17. Såååå spännande det här är. 😊 Å vilken magiskt fin mjukisdräkt! 👌🏻👌🏻

  18. Blir varm om ❤️ När jag låser om era tips när det gäller amning 🙂 så många nuförtiden som väljer bort det utan att ens ge det en chans. Lycka till idag Petra 🙏

  19. Så mycket fina kläder! Jag tycker också det var viktigt att ha egna kläder (även om jag tycker landstingets nättrosor är guld värda första två-tre dagarna! Speciellt efter snittet.

    Lycka till med allt nu:)
    Snart är ni 4-barns familj:D

    Kram Susanne

  20. Ett stort lycka till inför bebis ankomst<3
    En bamsekram från mig,
    Monica i Rom

  21. Förstår inte riktigt varför det är så viktigt med kontroll.Personalen på förlossningen har ju det,dom kan ju

    1. Mycket kan hända oavsett och hur det än är, e det utom ens kontroll och det är en jobbig känsla.

  22. Stort lycka till med det kommande snittet, du kommer bli väl omhändertagen! Gjorde själv snitt för 5 veckor sen på BB Västerås. Underbar personal och kirurgteam som lyssnade och såg till att hela familjen mådde bra. Var på benen 8 timmar efter snittet och kunde åka hem redan efter 2 nätter. I det stora hela gick allt bra, men det gör ont dagarna efter, som den värsta träningsvärk du haft;) Köpte också en gördel men använde den inte förens jag kom hem, på BB hanns den inte med och kändes inte superskön att ha över ”häftklammrarna” till en början. Första dygnet har du även kateter och en egen liten väska som du får gå runt med, så oavsett vad man gillar de där sjukhustrosorna och rockarna så är de i stunden både behändiga och bekväma;) Kram!

  23. Varmt lycka till!!
    Jag önskade efteråt att jag hade tagit med mig amningskudden till bb. Jag blev snittad och fick inte till amningen först, bebisen trycker mycket ner på magen och snittet. Det kan göra lite ont. När vi kom hem och jag kunde bulla upp med amningskudden så funkade det mycket bättre.
    Ljuvlig tid att bli föräldrar ännu en gång. KRAM till er!!

  24. Lycka till idag! Vad kommer det sig att det blir snitt för dig? Skulle också vilja föda mitt 3e barn med snitt.

  25. Du kommer vara den snyggaste mamman ever på BB! ❤️⭐️ All lycka till!
    Kram !

  26. Stort lycka till!!! Och man har rätt att få känna precis hur man känner inför sin förlossning. Ingen har rätt att förstora eller förminska det. Jag vill tacka för tipset om amningsinläggen, det kommer nog vara guld värt. Det kan ju också vara bra att ha den där gördelen i minnet om man skulle bli akutsnittad, det kom jag att tänka på när jag såg din väska. Tack för att du delar med dig! Ha det fint nu 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg