TUR & RETUR ÅBO

.

.

.

Inlägg i samarbete med Viking Line

.

.

.IMG_7231-2

.

.

Jag i Åbo! (kofta & byxor Lexington Country Dreams, top Lindex och tokgamla favvoclogs på fötterna)

.

.

.

IMG_7269

.

.

Vi hade jeepen med oss på fartyget över och passade på att upptäcka vackra Finland lite! Spelade Sibelius på Spotify i bilen för att komma i stämning och tog en tur runt Åbo – ovan ser ni mystiska och lite spökiga Åbo slott från 1200-talet (och här kan man bli dubbad till riddare om vill!)

.

.

.

IMG_7249-2-2

.

.

Vackraste platsen och vår favorit blev den stora ön Runsala precis utanför Åbo. Oh my vilken härlig plats, naturen var som om man samlat det allra finaste i Sverige på en plats. Oändliga slottsbokskogar och många många småbåtsmarinor och ängar och hundratals grosshandlarvillor – ja som ett gigantisk Djurgården! Cafeér och spahotel och golfbanor i var och varannan vik.

.

.

.

IMG_7262-2-2

.

.

Maurits var också väldigt fascinerad:)

.

.

.

IMG_7257-2-2

.

.

Matpaus på Runsala.

.

.

.

 

Untitled-1-2

.

.

Så blev det lite dåligt väder (eller läs tokregnigt) och tjejerna fick roa sig (göra av med energi) medans Moje och jag softade. De tog en sväng till både ett äventyrligt badland och en rolig Superpark där det fanns massa saker att göra för alla åldrar (studsmattor, skumhav, hinderbanor etc)

.

.

IMG_7207-2

IMG_7212-2-2

IMG_7219-2

IMG_7216-2-2

.

.

Så klart så åt vi gott i Åbo och det allra allra godaste, och som jag måste rekommendera om ni ska dit, var Åländskt Plåtbröd! Mmmm. På Pub Niska (finns även på Åland i Mariehamn) åt vi dessa ljuvliga och lite annorlunda pizzor som var i smaken som en blandning av typ crepes på Strykjärnet i Visby och Rutes pizzor på Gotland. Det bästa av två världar mao och de godaste pizzorna ever, det var vi alla helt överens om (och när Lolo tackade och berättade detta till servitrisen så svarade hon något i stil med ”Nå det var roligt, nu blir det ett streck på väggen” och så kilade hon bort bakom disken och drog ett streck med skolkritan. Det var m å n g a streck på den väggen.) Så smsbombade vi med morfar som skickade pics på när han och Trulle samtidigt åt Moules Frites på tjusiga Café de Paris i Deauville nere i Frankrike. Är ganska säker att vår mat var den godaste:)

.

.

IMG_7266-2-2

.

.

Sen var det dags att ta det magnifika kryssningsfartyget Viking Grace tillbaka till Sverige igen!

.

.

.

 

IMG_7319-3
.
.
IMG_7314
.
.
IMG_7328
.
.IMG_7320-3-2

.

.

Och vi snyggade till oss lite allihopa och jag och min man/darling/bästa vän försökte få till ett ”romantiskt kort ” vid middagsbordet haha! Gick ju så där (men det v a r romantiskt och väldigt mysigt kan jag lova. Trots 3 trötta skatter i varierande åldrar i sällskap:)

.

.

.

IMG_7332
,
,
IMG_7336
.
.
IMG_7339
.

.

Min smaskiga meny för kvällen – en modern silltallrik, tournedos med potatisskum och en créme bruleé med granskott… Nej vi blev inte ett hg lättare på denna trip.)

.

.

.
IMG_7312.

.

.

IMG_7287-2-2
.
.

Jag och mina älsklingar!

.

.

.

.

Tidigt imorse kom vi tillbaka till Stockholm så vi är lite sega här idag men väldigt nöjda med vår allra första kryssning och tjejerna pratar redan om nästa trip på Östersjön Vill ni också boka en härlig krysnningsresa med Viking Line till Åbo så gör ni det här.

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

24 kommentarer till “TUR & RETUR ÅBO

  1. Jag har följt din blogg i många år och måste tyvärr säga att detta inte känns som du, denna toksponsrade resa. Har alltid litat på att du skriver om saker du gillar men nu har jag tappat förtroendet. Ledsen :(!

    1. Nu hänger jag inte med?! Kan man inte gilla en resa på riktigt bara för att den är sponsrad? De ser ju verkligen ut att ha det toppen. Jag har gjort många vändor på olika Finlandsfärjor med mina barn när de varit i olika åldrar och vi har gillat det skarpt. Det är kul och vardagslyxigt med kryssning så varför skulle inte Petra med familj uppskatta det på riktigt?

    2. Vi är otroligt nöjda med vår lilla Finlandstrip och det är helt ärligt och sant. Grace var riktig fräsch och lyxig och vi bodde så läckert och tjejerna var i sjunde himlen. Vi har många ggr pratat om att pröva en kryssning och när Vikkng Line hörde av sig så passade det jättebra och vi kommer absolut ta en tur igen!

  2. Vad kul att du gillade plåtbröden (måste ju bara tokgilla namnet😉) Jag bor på Åland=sett, smakat och ääääälskar dessa. Jag tror verkligen ni hade en fin minisemester, Grace är elegant. Passa även på att ta en tur hit, är ju lite partisk förstås men det är mysigt här. Ha en fortsatt fin sommar! Kram/ Hanna

  3. Jag har läst din blogg väldigt länge (6år +) och måste tyvärr hålla med Sara ovan… Det här kändes inte helt äkta. Det verkar bli mer och mer reklam och tyvärr färre andra inlägg. Älskar din blogg i övrigt.

  4. Ett jättebra inlägg! Även om jag har varit i Åbo flera gånger och bor i Finland, så fick jag många tips. Kanske blir det en sväng till Åbo ändå denna sommar.

  5. Hej!
    Fint inlägg!
    TIPS:
    Ni som reser till Åbo med barn får ju inte missa Mumindalen i Nådendal utanför Åbo. Väldigt charmig muminvärld med muminfigurer, show, sagstig beläget vid havet med badstrand och fina klippor.

  6. Tycks att ni har haft en jätterolig familjeresa på Viking Grace och i Åbo. Fina avslappnade bilder! Speciellt älskar dessa romantiskt kort -bilder med H – bra jobbat ni båda! PS. Niska’s Åländskt Plåtbröd är en av mina ”all-time” favoriter i Åbo.

  7. Med hälsningar från Åland så instämmer jag att vi de bästa pizzorna! Ett toppen koncept av Micke Björklund som börjar sprida sig!

  8. Vilka härliga bilder. Jag och sambon kommer nog att ta med barnen på en tur med viking grace i sommar 🙂 Tråkigt att en del klagar på att det är ett sponsrat inlägg. Själv hade jag inte heller tackat nej till det 😉 Är även bara tacksam för bra och roliga tips så fortsätt så. Kram

    1. Det framgick inte först att det var ett samarbete, därför några reagerade. ☺️

      1. Jag har märkt inlägget överst för att det ska vara så tydligt som det bara går att resan var ett samarbete med Viking Line.

  9. Så fin stad det verkar vara, pizzorna såg uuuunderbara ut! Speciellt nu när jag sitter och väntar på mat! haha

  10. Hej!
    Tack för bra inlägg! Vilka restider hade ni för att även hinna med Åbo?
    Tack,
    Stina

  11. hej! souperfin outfit! prickiga toppen samt kjol från??? kram/ Charlotte

  12. Great pics of you two!
    It would be nice to read how you returned into shape, you look very slim so short after the birth. Maybe a post about your nutrition or what else you can do to get in shape after a baby?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg