MITT HJÄRTA

.

.

.

IMG_8038
.
.

<3

.

.

.

Hej vänner

.

.

.

Åh ni anar inte vad jobbigt det varit här de senaste dagarna och hur rädd jag har varit. Vår minsta lilla älskling fick plötslig andnöd här på Gotland, långt långt från närmsta hjälp och sjukhus. Panik och bilfärd i högsta hastighet till Visby Lasarett och akutrum fullt med sjukhuspersonal och syrgas och adrenalin. Mitt i allt detta vår lilla lilla son och mammahjärtat brast. Jag vill nästan inte skriva om denna händelse för att det var så jobbigt men jag gör det ändå för att det känns bra att dela med sig till er mina läsare. Ni har ofta gett mig stöd och pepp när ni känt att jag behöver det vilket är så fint och så skulle jag tycka att det var så skönt om någon av er mammor ville dela med er av era upplevelser om ni kanske upplevt något liknande med era spädbarn? Moje var frisk och helt som vanligt och plötsligt kunde han inte andas och läkarna kan inte riktigt förklara för oss varför.

.

.

.

Ha det nu så fint tills vi ses igen

.

.

KRAM

.

.

.

74 kommentarer till “MITT HJÄRTA

  1. De aller aller varmeste tanker sender jeg til dere <3 Håper det går bra med lille prinsen deres. Vet hvordan det er å må haste avsted til sykehus med barnet sitt…..har et barn med alvorlig epilepsi….og man blir like redd hver gang….

  2. Fy vad otäckt! Har aldrig varit med om nåt liknande så kan inte ge dej några tips och råd! Men jag vet hur det känns när mamma hjärtat nästan går i tusen bitar och man önskar att man själv kunde byta plats med sin lilla skrutt.
    Jag skickar massa styrkekramar till dej och din familj och tänker lite extra på er ❤️

  3. Ååå stackars dig / er ….😔väldigt obehagligt just när det gäller andningen . Hoppas verkligen att dom hittar orsaken man vill ju alltid veta varför !! Du ska se att det ordnar sig till det bästa ! Stor kram på er ❤️

  4. Min son fick andnöd när han var drygt två veckor gammal, grannen lyckades skaka liv i honom. Det var fruktansvärt. På SÖS sa de att om det varit vinter hade diagnosen varit RS – virus, men eftersom det var sommar så var det inge RS. Så här i efterhand tror vi att det var anafylaktisk chock då han senare visade sig vara MYCKET allergisk mot komjölksprotein.
    Hoppas den lille och du mår bättre!

  5. Åh, lilla hjärtat! Usch, det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse, svårt att landa efteråt, tankarna bara far kan jag tänka. När min dotter var 15 år rasade hon bara ihop i köket, från ingenstans kom det, jag bara skrek rakt ut, trodde hon dog där och då, så hemskt:( Det var som tur var bara ett blodtrycksfall som gjorde att hon svimmade av, men man blir så rädd och det tog ett tag att bli av med den där otäcka känslan i kroppen. Kram till er alla!

  6. Hej, vad otäckt. Min son fick andnöd när han var lite äldre än din son o det berodde på allergi. Hoppas att allt blir bra. Kram

  7. Warmest wishes for your little one. We had the same situation with our baby on March when we were on our skitrip up north in Finland. We had to go to the nearest hospital with an ambulance which took three hours. We also got adrenalin and kortison for her and during the next day she was finally better and we got to go home. She got it again next weekend but fortunately I knew what to do and went straight to the hospital to get kortison and it went away with that. I’m not sure what it is called in english but she got a laryngitis. We now have a presribed kortison from our doctor and I carry it with me when travelling. I wish you all the best!

  8. Hej!
    Fy vad hemskt! Lider med er, det är en sådan fruktansvärd upplevelse och maktlöshet man känner när de små blir sjuka!! Så skönt att vi ändå bor i detta land men en underbar akutsjukvård! Min son blev plötsligt sjuk hemma 2 v gammal. Enda symtomet var att han helt plötsligt inte ville ta bröstet efter tre timmar då han åt var tredje timme i vanliga fall, sen gick det jättesnabbt då han blev medvetandesänkt. Körde i ilfart till sjukhuset. Andningen blev också snabbt påverkad och han han hade lite temp när vi kom fram. Akuten tog emot oss med buller o bång, fruktansvärt att se sin bebis ligga på en stor bår och få nålar i sig överallt….
    Det visade sig senare att han hade en bakterie i blodet som hette GBS, det kan smitta under förlossning om mamman bär på denna bakterie. Men det brukar inte ta så lång tid från det att förlossningen varit utan de brukar bli sjuka inom 72 tim från förlossning så i vårt fall så måste han blivit smittad från någon annanstans. I vilket fall, vår son hade denna bakterie i blodet och han hade även misstänkt hjärnihinneinflammation. (De lyckades ej ta prover från ryggmärgsvätskan för att verifiera hjärnihinneinflammationen men han hade symtom när vi kom in som gjorde att de satte den diagnosen) Allt stabiliserades väldigt snabbt, antibiotikabehandling iv under ca två veckor. Idag mår vår son som snart fyller tre år toppen! Jag mådde dock dåligt efter denna upplevelse för tänkte mycket kring ”tänk om vi inte åkt in i tid” osv och massa sådana saker så jag bad att få träffa en psykolog via bvc. Det hjälpte mig jättemycket!
    Det var min berättelse i korta drag… Håller tummar o tår att er lille mår bättre nu!

  9. Å så hemskt😔. Har inte varit med om något liknande men vill skicka massa styrkekramar till er❤️❤️❤️

  10. Vårt 3 dje barn slutade andas & blev blå övet hela kroppen när han var helt nyfödd(12 tim gammal)Helt frisk & född i v41. Vi var som tur var kvar på sjukhuset när de hände. Han fick syrgas & ligga i kuvös & de gjorde ALLA tester men de visade ingentig.Hände aldrig mer men mitt mamma hjärta var livrädd lååång tid därefter. Läkaren sa att småbarn kan glömma bort att andas om de tex matas eller gör nåt i blöjan. Ska tänka extra på er lilla gosse.

  11. Jag kan inte säga att jag vet hur Du känner men jag minns hur jag kände. Det är en utomjordisk upplevelse man inte önskar någon. Vårat barn drabbades av detta och man gjorde en mängd tester och vi bodde på sjukhus under lång tid. Jag tyckte man borde titta efter en förstorad körtel bakom näsan men fick till svar att det händer inte så små barn ( ett par månader gammal) Efter mycket om och men så tittade man och där var en körtel som kunde opereras bort. Jag fick stå på mig och undersökningen gjordes efter 3 månader och då hade jag o min man vakat varannan natt. Önskar er lycka till o hoppas att de finner vad som inträffat i erat fall. All Styrka till er 🙏

  12. Stakkars dere, vet hvor vondt det er når ens barn blir syk, føler at hele verden raser sammen av frykt. Håper alt er bra med han nå og at de finner ut hva det var. Sender dere alle masse kjærlighet og varme tanker. Varm klem til deg Petra 🙂

  13. Otäckt att känna sig så maktlös! Skönt att ni fick hjälp snabbt på akuten.
    Tyvärr ingen erfarenhet av detta, vill bara ge dig rådet att följa magkänslan kommande tid och söka vård om du känner att något inte stämmer.

  14. Usch! Det är hemskt när de små blir dåliga! Min dotter hade RS-virus som liten o vi var inlagda på KS i 3 dygn. Kommer aldrig att glömma hur tufft hon hade det o varje andetag var en pina för henne. Massor av styrkekramar! 💕

  15. Jag vet hur jobbigt det är😔Jag var med om samma sak med min son, han slutade andas och jag
    Kunde inte väcka honom. Jag nöp han och gjorde allt för att han skulle vakna men ingen reaktion!
    Ringde ambulans och när dom satt tempen i rumpan så skrek han men dom hittade inget på sjukhuset men dom sa att ibland kan bebisar få mjölk i halsen och då stänger dom av😰Så läskigt efter det var jag helt skadad av räddsla det ända som kunde göra mig lite trygg var ett andningslarm som man sätter på magen som piper ifall dom har andningsuppehåll för länge! Förstår verkligen vad ni går igenom😞Så hemskt! Krya på er och all kärlek till er❤️

  16. Usch, jag ryser. Det är verkligen så otäckt när de små drabbas. Vår son slutade andas när han var två månader. Det hände i samband med att jag ammade honom. Det blev ambulans till sjukhuset där vi blev inlagda ett par dagar. Det hände aldrig igen men det visade sig att han var överkänslig mot komjölksprotein. Tänker på er! Kram

  17. Men fy vad hemskt! Hoppas att det inte kommer tillbaka! Stor kram från en sporadisk läsare

  18. Usch, det är varje förälders stora fasa 🙁
    Vilken tur att det slutade bra <3

  19. Hej Petra!
    Brukar aldrig kommentera men läser flitigt. Med min yngsta dotter, som idag är 12 år, lika gammal som Lolo, hände det två gånger att hon fick andningsuppehåll som spädbarn. Vi blev inlagda på sjukhus över natten för observation och olika mätningar men de hittade ingen förklaring och efter det har hon alltid varit en frisk och pigg tjej. Jag förstod det som att det inte är helt ovanligt men man får ju panik! Jag hoppas att det är på samma sätt för er lilla skrutt och att det aldrig mer händer. Ta hand om dig och familjen.
    Kram

  20. Men ojoj, så fruktansvärt jobbigt! När vår minsta var knappt en månad fick han RS virus och vi blev inlagda en vecka. Han hade svårt att andas och blev övervakad konstant. Det var fruktansvärt och jag var så orolig, dag efter dag gick och han blev inte bättre. Men så efter en vecka vände värdena hastigt till det perfekta och vi fick åka hem.

  21. Åh så jobbigt, och när ni inte fått besked. Hoppas det löser sig och att ni så småningom kan landa. Kärleken och kraften till de små är så stark, man vill byta plats när de inte mår bra. Man inser också vad som är viktigt i livet. Styrka till er.

  22. Hi, i don’t write swedish that well, i follow you to learn swedish (among others :)) and i don’t know whether someone already gave this answer… but we had the same issue with our son. That was the first thing that came in mind. All seemed very very bad, but it turned out it was a very very heavy reflux. Everytime our son swollowed or drank, his breath stopped… They measured the sour degree in his throat… i hope Maurits will be fine soon… and they can find what caused the breathstop!

  23. Så jobbig! Känner med dig. Vår dotter som nu är 26, fick andnöd 2 ggr, 10 månader gammal. Min man var bortrest och jag ringde ambulans. De kunde inte hitta en orsak men misstänkte epilepsi men det visade sig sedan att hon hade förkylningsastma när hon var några år gammal. Efter ett års behandling med cortisonspray blev hon i princip helt frisk. Hoppas det löser sig.

  24. Vilken mardröm! Så skönt att det gick bra till slut.
    Hoppas du/ni kan finna något sätt att ha koll och kunna slappna av så småning om.
    Alla styrke kramar till er❤️

  25. Usch och fy, jag orkar inte ens föreställa mig paniken och känslorna! Hoppas ni snart kan återgå i normaltillstånd! Ta hand om er!

  26. Jag har två pojkar. Båda har slutat andas som små bejbisar. På sjukhuset som tur var!! Ena med RS virus och andra av en liten förkylning. Små små bejbisar är så väldigt sköra. Man är livrädd för att något ska hända dem, och ändå händer det. Jag känner igen känslan av paniken som man får. Det kommer jag aldrig glömma. Som att någon drar undan marken framför en och man är påväg att falla. Hur som helst. Skönt att det gick bra ❤

  27. Nä usch och fy så hemskt. Hoppas han kryar på sig snarast och att det bara var en engångsföretelse. Stor kram på er!

  28. Har opplevd det samme med min sønn. Han var under 1 mnd. Etter mange tester og flere episoder med samme symptomer, fant de ut at det var reflux. Fikk da Gaviscon som han måtte få etter hver ammning. Han vokste det av seg og hadde heldigvis ingen flere turer med ambulanse i full fart. Skremmende når det er noe med små babyer! Håper de finner ut av dette.

  29. 💙 Kan verkligen rekommendera BABYSENSES andningsplatta den larmar vid andningsuppehåll. Den gjorde mig tryggare så att jag kunde slappna av igen på nätterna efter en liknande händelse…. Värt varenda krona och kan rädda liv. Pigga på kramar💙

  30. Fy vad hemskt. Min dotter fick RS-kusinvirus och stängde av hemma. Hon drog ihop sig och vi fick inte kontakt med henne. När ambulansen kom var allt bra men vi fick åka in för undersökning. Inget svar på vad det var för hennes förkylning var då på bättringsstadiet och hon var inte tät i lungorna längre. Hemskt jobbigt. Min son hjärtopererades en vecka gammal och efter uppvaknandet skedde ett antal andningsstopp som gav mig panikångest. Nu är barnen friska men minnena av de tillfällena sitter i och jag är alltid vaksam när de blir sjuka. Hoppas att ni får bra hjälp till lilla sonen. Många kramar till dig och din familj 💞

  31. Vilken mardröm! Kan tänka mig vilken panik man känner som förälder! Usch och fy… Hoppas man kommer fram till vad det berodde på och att ni slipper vara med om det igen. Förstår att det är jobbigt att skriva om det, men samtidigt kan det vara skönt att bara få ”skriva av sig”. Ta hand om varandra!
    /Maria

  32. Usch och fy! Min pojk slutade andas och blev blå när vi låg inne på bb, min man såg det och ryckte upp honom och sprang och jag (snittad för ett par dagaf sedan och ganska omtöcknad) fattade inte vad som hände och det tog tid att resa sig och hinna ifatt dem. Han hade slem i andningsvägarna, och det hände inte fler gånger, men jag vaknar fortfarande på nätterna och kollar så att de andas (fast han är åtta år nu och systrarna 10 och 6 år) kram till er och hoppas att det inte händer igen 💙

  33. Usch och fy, så hemskt för er!!<3

    Mina har inte haft de där långa andningsuppehållen, men jag har förstått att det är rätt vanligt och mycket otäckt. Hoppas det inte händer Er lille kille igen, utan var en engångsföreteelse<3

    Däremot har båda mina killar har haft förkylningsastma (som också inneburit att de haft otroligt svårt att andas) och åkt in och ut på sjukhus som bebisar (upp till ca 3 års ålder). Oftast räckte det med att inhalera lite Bricanyl och Pulmicort, samt få lite adrenalin och Betapred på akuten, men några gånger per barn har vi varit inlagda. Som längst ca 1 vecka med båda. Då hade förkylningen oftast orsakat en lunginflammation eller kraftig luftrörskatarr.
    Äldste hade också ett par anfall av falsk krupp. Första gången var han knappt 3 månader och jag fick panik och åkte in i illfart. Trodde han fått allergichock eller var på väg att dö.
    De andra anfallen klarade vi av hemma, med ångat badrum, eller en stund ute på en kall balkong. Men då han var han lite äldre, och vi hade hunnit fått inhalator (pga förkylningsastman) hem. Förkylningsastman försvann nästan helt när barnen var runt 4 år, men de medicinerade i några år till. Tror båda kunde sluta helt när de var runt 7-år, med sina inhalatorer. Äldsta fick lite problem med ansträngningsastma när han var runt 11-12, men det släppte också rätt snart.

    Den yngste blev sjukast av dem (han är också förtidigt född i v.35, och kanske lite klenare lungor än normalt) och av en vanlig förkylning (trodde vi, men det visade sig vara RS-virus som orsakat en kraftig dubbelsidig lunginflammation, som inte hördes när de lyssnade. Men röntgen visade att det var totalt igentäppt i båda lungorna). Det här var när han var 1,5 år, och från att på dagen varit pigg, men lite hostig, blev han på några få timmar så dålig att de inte visste om han skulle klara av det.
    Hemskt såklart, men just där och då stängde jag av och hade nog svårt att fatta vad som egentligen hände. Efter flera timmar i C-pap, släppte det. De funderade på att lägga honom i respirator, men alla barnrespar i Östersund var upptagna då, och därför valde läkaren att testa C-pap istället. Alternativet var annars att skicka upp oss med ambulansflyg/helicopeter till Umeå, men det behövdes tack och lov inte. Han kunde efter en natt i c-pap börja andas normalt på morgonkvisten, med bara vanlig syrgasmask. Vi fick ligga kvar i ca 1 vecka, eftersom c-papen i sin tur orsakade en pneumotorax (en bit av ena lungan kollapsade), men de var som tur är aldrig tvungen att sätta in ett drän som brukligt är, då det var så lite av lungan som gått sönder. Det läkte av sig själv).

    Allt var såklart mycket traumatiskt. Trots det, var det först någon vecka senare, under ett återbesök som vi fick klart för oss att det varit så illa. Läkaren och sköterskorna var så proffsiga under hela akuta tiden, och lät oss aldrig förstå att han var så himla dålig. Då hade jag nog brutit ihop på sjukhuset! När vi fick veta hur illa det varit, var han ju pigg och kry igen, och då kändes det så overkligt att han kanske inte skulle funnits om det velat sig illa. Än idag har jag nog inte riktigt förstått hur illa det faktiskt var det där första dygnet på sjukhuset.

    Jag hoppas att Maurits kryar på sig ordentligt nu! Förstår den oro och den ångest som ni måste haft/ha. Kramar i travar<3
    Susanne

  34. Gott att höra av dig igen och framförallt att lilla M mår bra. Önskar er en fortsatt härlig sommar utan återfall. Kram

  35. Åh, lilla hjärtat <3

    Min son är 14 månader (första barnet) och när han bara var 13 dagar så började han låta massor. Det lät precis som om någon höll stryptag om hans hals från och til. Efter många vändor till läkare så fick vi reda på att han har en förträngning på struphuvudet, laryngomalaci heter det. Drev växer ofta bort inom 2-3 år. Det har varit fruktansvärt jobbigt för mig och jag hade, i princip, i 10 månader en konstant klump i magen för att han skulle sluta andas trots läkarens ord att det är i gen fara utan det "låter värre än vad det är". Dock uppstod en situation i samband med en förkylning att han svimmade av/försvann en stund för hans hals täpptes igen av slem. Fruktansvärt !! Ambulans kom i ilfart…Nu är både hans strupe och min oro bättre, ,men det är så otroligt tärande när det handlar om det viktigaste man har här i livet, ens barn…

  36. Det er så forferdelig og vanskelig å håndtere når barna ikke har det bra! Føler med dere og håper det vil gå bra no 🙂
    Vår yngste datter(3 år)” falt bort” på lille julaften da hun var 2 mnd gammel, la henne ned på stellebordet og plutselig blir hun blå og ingen pust….verden raste og for en forferdelig følelse! Det varte i noen sekunder, ca 20 som føltes som timer! Jeg var så redd for lillehjertet vårt…heldigvis kom hun til seg selv igjen og legen mente det var pga hun kanskje var litt tett i hals/brystet og ikke fikk nok luft når hun ble lagt ned. Etter dette hadde vi jevnt med affektanfall der hun gråt så hun sluttet å puste…dette gjorde hun innimellom frem til hun var over rundt 18 mnd-2 år. Vi har ingen forklaring på hvorfor…det skjer bare noen. Vi klarte å unngå det flere ganger ved å blåse henne i ansiktet når vi så hun ikke klarte trekke pusten…En blir så redd!
    Håper dere slippe oppleve det flere ganger og god bedring til lille <3

  37. Jättetrist att läsa att lillprinsen har varit dålig. Inget barn borde få vara sjuka… Ta hand om er och hoppas verkligen att han mår bättre snart! Varmaste tankar till dig och finaste lillprinsen!

  38. Himmel så otäckt!!
    Har ingen erfarenhet av något liknande… Min dotter var svag vid födseln och hade en tuff start i livet, men on var envis redan då så allt gick ju bra.
    Men jag förstår känslan av maktlöshet och förtvivlan…
    Andas djupt och var nära… Det är mitt bästa råd.
    Ta hand om er!
    Varma kramar Anna

  39. Åh herregud vilken skräckupplevelse. Har inga goda råd eller erfarenheter ( tack och lov) mer än att andningslarm typ dygnet runt. Fast det kanske ni redan har nu. Lycka till och skönt att han är piggare:)

  40. Har tyvärr inga tips (har ”bara” barn som haft svår förkylningsastma 🙂 men håller tummar och tår för att lillponken håller sig frisk nu <3 Fy Fabian så otäckt! Många kramar från Örebro

  41. Uff, for en fullstendig grusom opplevelse. Jeg håper det går bra med ham nå? Min yngste hadde flere episoder med falsk krupp (vet ikke hva det heter på svensk), og åndedrettsbesvær da han var liten, men vokste det av seg. Jeg går utifra at legene hadde gjenkjent de symptomene om det var dette M hadde. Håper virkelig de finner ut av det. Mange klemmer.

  42. Fy så fruktansvärt otäckt att få vara med om det. Kram till dig och din fina familj!

  43. Hej Petra
    Jag och min son är jättekänsliga för IKEA madrasser med memories foam. Särskilt när de är precis nyinköpta vi får svårt att andas. Kontrollera madrasserna 😮

  44. Jag vet hur du känner. Detta hände min äldre son och det går inte att beskriva känslan.
    De hittade ingen orsak. Och han har alltid varit frisk sen dess.
    Skickar mina varmaste tankar till er alla och önskan om att allting går bra! ❤️

  45. En kompis dotter råkade ut för samma och dom hittade inget konstigt med henne. Läkarna trodde det hade med dykreflexen att göra. Om dom råkar sätta mat, vatten eller saliv i halsen.

  46. Åh, usch o fy vad hemskt 😰! Stackars er!!! Det kan inte ha varit en allergisk reaktion mot ngt??? Hoppas lillen mår bättre snarast!!! Stor kryakram 💙❤💗

  47. Åh … Exakt samma sak hände oss ! Man blir så himla rädd ! Och påmind om vad som är viktigt i livet .. Vad skönt att ni mår bra nu ! Mvh Miriam

  48. Men lille killen då, fy va otäckt!
    Usch va hemskt att behöva uppleva nåt sånt. Skönt att det gick bra!
    Varma kramar till er alla!
    /Nettan

  49. Hej, när min dotter var ca 3 månader märkte vi att hon blev ”slö” i kroppen. Hennes andning blev dålig och vi körde mot sjukhuset. I bilen blev det värre och värre. Vi ringde ambulans som mötte upp oss. När dom kom var hon medvetslös. De körde upp nålar i hälen på henne men hon reagerade inte först, men efter några stick kom en liten reaktion. Vi fick vara på sjukhus ett tag, de hittade inga fel och hon återhämtade sig snabbt. Vi fick aldrig någon förklaring utan bara lite olika spekulationer t ex allergisk reaktion mot vaccin, men hon har aldrig reagerat på något vaccin efter denna händelse. Hon hade ingen feber eller andra symtom. Det har aldrig hänt igen och Idag är hon en pigg och frisk 11 åring. /Johanna

  50. Men lilla gubben, oj vad oroliga ni måste ha varit!! Fy, känner verkligen med er även fast jag själv, peppar peppar inte har varit med om någon liknande upplevelse. Håller verkligen tummarna för att det inte händer igen!!

  51. Men söta! FY Vad läskigt.
    Min son som nu Är 14 råkade ut för liknande sak.han född i November Och detta var i Dec. var hos familjen firade jul I efterskott. Sonen Blir alldels slö tung o får svårt att andas. Ambulans kommer och när kör in (jag minns knappt något av chock rädsla) Blir Han ännu mer borta o då kör de fort (ännu mer panik) Väl inne o får hjälp piggar Han på sig. Vi Blir
    Kvar över natten med slang kopplad kolla Så hjärtat slår under natten. Blev frisk Och aldrig haft igen… 14 år Sen. De trodde kunde vara RS virus då November/Dec smittar mycket. Men fick inte någon förklaring. Hoppas inte händer igen. Lider med er tusen kramar!!

  52. Kolla upp allergi. Jordnötter, nötter är ex allvarligt. Även häst. Gör en undersökning snarast så du kan bli lugn. Bra att upptäcka det tidigt! Så kan man om det är allergi ha medicin hemma!
    KRAM

  53. Massor av värme o kramar till er. Förstår verkligen din/er oro. ❤️❤️❤️

  54. Men fyyy vad läskigt! Och förstår till visa del…liknande hände min lilla Engla när hon bara var några dagar gammal…. Men det var mest troligt bröstmjölk som satte sig fel o när hon somnade på mitt bröst så började hon efter ett tag att kika efter andan. Fy så rädd jag blev o min man flög upp o bankade henne i rumpan medan jag ringde ambulans som kom o kollade henne.

    Förstår känslan!!!! Skräcken!!!
    Stor varm kram ❤️

  55. Min son i dag 17 är . Slutade andas . Helt slapp .. mamma visade någon dag innan att man kan lägga barn mage på låret och trycka på ryggen om de får något i halsen . Och det gjorde jag i panik . Och han drog ett högt andetag när jag fick igång honom. Gud vad glad jag var att hon hade visat mig det någon dag innan.

  56. Oj fy vad otäckt! Skönt att allt gick så pass bra till slut. Fruktansvärt!

  57. Två av mina fyra barn haft fått andnöd. Min son var det värst för. Ambulans ilfart, hade sen apneer flera gånger i timmen i två veckor som avtog tredje veckan till nån gång per dag. Tusen tester, ryggmärgsprov, röntgen och ultraljud på hjärnan. Inget visade och ingen visste varför. Misstanke rs men efter flera prov så gick det ändå inte konstatera. Det enda var uppsikt med andningslarm på sjukhuset tills det sagta sagta minskade. Fick åk hem med ett larm som dom satt på hans mage. Det otrevliga var att det var så opålitligt att det tjuvlarmade en del och hade stresspåslag jämt. Fick några återfall till sjukan. Men som sagt det försvann efter ett tag. Man fick lära sig att massera igång honom. Helt sjukt när man tänker tillbaka. Men då när lillasyster kommer 8 år efter och samma sak hände men bara ett par gånger under en vecka ( ska tillägga att hon var prematur) så fick man lära sig att det är som ovan skriver ganska vanligt att dom glömmer bort sig, tappar det vid matning osv. Sjukt obehagligt! Idag helt friska barn 11 och 3 år
    Hoppas ni aldrig får uppleva det igen!
    (Våra barn har för övrigt gått i samman lilla skola) ☺️

  58. Hej! Jag brukar inte kommentera något men nu kände jag att jag måste skriva några rader. Detsamma hände våran dotter när hon var 3v. Hon låg och sov i min svägerskas famn och rätt som det är ropar hon; HON ANDAS INTE!!. Jag gick lugnt mot henne samtidigt som jg förklarade att små bebisars andning är lite oregelbunden i början men då ser jag att våran dotter ser lite blå ut. Samtidigt springer min mamma dit (vi hade haft familjemiddag så det var många på plats) och rycker upp henne ur famnen. Hon hänger helt livlös, den synen kommer jag nog aldrig att glömma. Ögonen var öppna men hon var helt borta och andades inte. Vi ringer ambulansen i Västerås och de kommer inom 10 min. Under tiden e jag i chock, medan min mamma och pappa försöker få liv i henne. Ibland kommer små andetag men sekunden efter blir hon mer och mer blå. Halvvägs till sjukhuset i ambulansen hör jag ett högt och igenkänt skrik, hennes skrik! Vi låg inne i 3 dagar med massvis med tester osv. Men läkarna kan inte säga vad som hände, ovissheten är så påtaglig i början, jag känner verkligen med er. Men vi köpte ett andningslarm som vi använde när hon sov tills hon var 6 månader. Det hjälpte mig att kunna slappna av lite iaf, tillslut! Jag hoppas ni alla mår bra nu och att det inte kommer hända ngt igen! Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg