DET SKA VARA ASIATISKT PÅ SOMMARN

.

.

.

26072016-IMG_9419-3
.
.

Kvällens middag serverad! Vi, som säkert nästan alla andra av er, grillar ju massor på sommaren. Har fortfarande inte tröttnat på enkel sommarmat och det är ju så praktiskt när man delar på ”kockandet” (vi har fördelningen, som säkert de flesta andra av er, med mamma i köket med alla tillbehör och pappa ute fixandes vid grillen) Något som också är gaalet gott på sommaren är ju mat med en asiatisk tvist. Åh när det smakar så där fräscht, hett och sötsyrligt och gärna med mycket grönsaker till, mmm det är det b ä s t a (Lagar ofta min populära asiatiska biffsallad som jag vet att många av er också fastnat för) Häromdagen grillade vi skaldjur med bla havskräftor och till dessa gjorde jag en riktigt krispig avocadsallad med en suverän asiatisk sesamdipsås (och en färdig mild söt-sur + aioli till kidsen som även fick ris till) Mycket uppskattad blev även denna rätt i all sin enkelhet och jag tänkte att ni skulle få receptet! (och har ni ingen mandolin så spring och köp en pronto. För mig tog det 44 år innan jag fick en sådan simpel sak i köket och detta lilla verktyg underlättar verkligen massor ju:)

.

.

KRISPIG AVOCADOSALLAD

.

.

Ingredienser

.

1 fänkål (á ca 200 g)
1 röd grapefrukt
2 mogna goda avokador
1 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 kruka koriander

.

Gör så här

.

Ansa, dela och skär fänkålen (med mandolin!!) i tunna strimlor. Skala grapefrukten med kniv, se till att få bort allt det vita, och skär ut hinnfria klyftor. Dela, kärna och gröp ur och skiva avokadon. Blanda fänkål, grapefrukt och avokado med limejuice, salt och peppar. Hacka koriandern och strö över..

.

.

.

26072016-IMG_9421

26072016-IMG_9420-2
.
,

ASIATISK SESAMDIPP

.

.

Ingredienser

.

1/2 dl japansk soja
1/2 msk honung
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1/2 msk sesamfrön

1/2 hackad röd chili

.

Gör så här

.

Blanda allt!

.

.

Servera sås och sallad till grillad fisk eller skaldjur och njuuut. Detta är verkligen både gott o c h nyttigt!

.

.

,

KRAM

.

.

.

.

6 kommentarer till “DET SKA VARA ASIATISKT PÅ SOMMARN

  1. Hej! Undrar om du har något tips på bra boende i Västerås? Vi ska starta upp en butik utanför Västerås och letar efter ett härligt boende under tre dagar i augusti.
    // Cecilia

  2. Ser verkligen smarrigt ut! 🙂 Jag har en mandolin nånstans i gömmorna, har inte lyckats lära mej hur jag använder den?! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg