ÄLSKADE BEBIS

.

.

.31072016-IMG_9456-2
.
.

Maurits – 3 månader om ett par dagar! Åh vad den här sommaren går fort ändå. Försöker verkligen njuta av varje minut och det är inte svårt med en sån här liten gosing hemma:)

.

.

.
31072016-IMG_9459

.

.

Måste passa på att uppmana och peppa er damer i min ålder som känner att ni nog skulle kunna tänka er en liten bebbe och längtar. En sladdis eller ett syskon eller kanske er allra första. Kör bara! Det är inte alls ”för sent” och det går så bra så och det är faktiskt bara underbart att få barn efter 40. Det är bara så k u l. Nope det finns ingen nedsida med att bli mamma sent alls tycker jag förutom själva graviditeten då – gaaah – den var rent utsagt sk-tjobbig (mådde konstant illa och var komatrött i knopp och kropp) men det är ju trots allt bara 9 månader av livet:)

.

.

.

Jag fick mitt första barn när jag var 28 och även om jag (så klart) älskar och älskade min första son exakt och preciis lika mycket som min sista så var det ju inte riktigt lika kul med en bebis då (och så var det ju ”första”). Orolig och tafatt och grubblande och osäker och  det är man ju inte alls nu, bara väldigt tacksam och mycket lycklig. Såg en ung pappa och mamma med en lika gammal bebis som Moje på Gotlandsbåten när vi åkte hem för några veckor sedan och mamman påminde om mig då! Man såg på henne att hon var spänd och tokfokuserad och hon och hennes man hade nog tagit med sig halva babyrummet för ett par timmar på båten. Det var en babysitter och babyskydd och barnvagn och amningskudde och jag vet inte vad och den snygga mamman badade i svett i sina chica sommardress av all stress eftersom hon verkade ha 100 saker att tänka på. Babyflickan hade ursöt volangklänning i bomull (skrynklig givetvis efter att legat och blivit ammad och buren i timmar) och en matchande kardborrerosett på det tunna babyhåret (som så klart bara ville trilla av) och nej det paret såg inte alls semesteravslappnat ut. Yes kan klä upp sina bebisar och barn även på en Gotlandsbåt om man önskar det så klart men jag v e t av erfarenhet att man också kan ha ideér om hur perfekt allt ska vara när man har fått en liten bebis. Att man vill vara den bästa bästa mamman och hur man då så himla gärna vill göra allt fint och rätt i minsta minsta detalj h e l a tiden och så blir det lätt väldigt mycket extra onödigt jobb och stress istället som inte glädjer någon. För stress och oro mår vare sig bebis eller mamma bra av, man blir ju inte en bättre mamma för att man är bäst på att vara rädd att göra fel. Man duger precis som den kärleksfulla mamma man är och de allra flesta kvinnor blir ju per automatik utmärkta mammor av naturen. Det sitter ju i ryggraden och lite kräks på en tröja eller bajs på en filt är absolut ingen fara, en bebis som är kinkig är ingen fara – de är lite gnälliga ibland och det kan de få vara. En praktisk body är faktiskt inte så dumt att ha på när man reser och man kan vagga en bebis på armen och kolla ajfånen med den andra handen samtidigt medans man väntar i kön om man känner för det. Det är man inte dålig mamma för att man gör, det är avkopplande och skönt att känna att man kan göra mycket som man brukar.. De är sköra som små okokta ägg när de är små de där bebisarna men ger du bara kärlek och värme, mat, sömn, sköter hygien, och ser till att de inte gör illa sig/trillar så går det nog bra. Jag lovar (och jag har lite erfarenhet som ni vet:)

.

.

.
.
31072016-IMG_9473-2
.
.

Liten baby växer så det knakar och jag vill stanna tiden. De där låren som är såå mjuka nu och de där små vecken på halsen som man bara vill borra ner näsan i. Och bebispussar, mmm, hur härliga. Ni vet när man pussar dem på munnen och de bara gapar och doftar som varm choklad…

.

.

.

31072016-IMG_9480-2

.
.

Lik mig och lik pappa på samma gång och blåögd och plötsligt rödhårig! (fast pappa kan i n t e se det alls, Moje är blond enligt honom:) Om någon undrar över bodyn så är den från Molo och skötbädden är från NG

.

.

.

.

Nu ska vi ta en tur ut till köpcentret här men vi ses snart igen.

.

.

Till dess – ha en härlig söndag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

24 kommentarer till “ÄLSKADE BEBIS

 1. Vilket härligt inlägg! Du är en sån inspirationskälla! Gällande stil, inredning och livet! Och lille maurits är så söt så klockorna stannar;) Härligt att se att du verkar pigg och dig själv igen efter ditt snitt. Ha en riktigt härlig söndag! Stor kram till dig

 2. Bra skrivet! Du vet vad du snackar om och har så rätt. Bebis liknsr sin syster, tycker jag.

 3. Härligt inlägg! (Blir minsann lite sugen..haha)… Med 2 kottar, 6 och 9 år känner jag och mannen oss nöjda, men visst 17 vore det coolt med ett syskon till… Och enligt min syster så borde vi skaffa en till, är ju bara 34… 😉
  Härligt att du ger en så avslappnad syn på bebistiden, blir svettig själv när hag läste om paret på båten men tyvärr är det nog så bland många. Alla krav på sig själv och hur familjen ska vara så man mitt i allt glömmer bort att njuta av den där goa tiden när de är så små!
  Kram till dig

 4. Fint skrivet. Svårt det där med rätt tid i livet för barn och att våga barn. Har inte barn själv, men man vågar kanske inte vänta så länge för att försöka få sitt första. Så är ju toppen att ha lite olika. Men går det sent och man väntat är det ju toppen. Det enda som kan vara lite tråkigt är ju att man kanske inte får vara med om barnbarn eller att ens barnbarn inte får uppleva mor- eller farföräldrar och anknytningen med släkten bakom i tiden om ens egna barn får barn sent också (men är ju inte en säkert att ens barn vill eller kan få barn i framtiden heller). Det kanske är att överanslysera. Tycker er stora familj ser härlig ut och det ser givande ut för alla i familjen att det är en spridning.

 5. Vilket fint inlägg! Jag längtar efter första barnet men kan bli så tokstressad av pressen att allt ska vara så perfekt jämt som det verkar. Puh. Blev, på riktigt, lugnare av att du med din erfarenhet tar ner förväntningarna. Allt blir nog härligare om man fokuserar på att njuta, istället för att tänka på vilka kläder bebisen ska ha på sig för att vara fin.

 6. Åh sötaste lille Moje 💙 Så himla fint skrivet ❤️ Själv var jag bara 19 år då jag fick min förtsfödde, 26 med andra och 34 med min sista. Och jag känner så väl igen dina ord! Pressen och stressen över hur allt ska ”vara” har verkligen ändrat sig för alla åren som gått…
  Kram

 7. Vilken söt gulleplutt ni fått! Livet är verkligen en gåva. Jag fick mitt andra barn, en pojke,vid 37 års ålder efter 12 års kämpande med hormonbehandling och provrörsbefruktningar. Jag är så otroligt lycklig över att ha fått två underbara barn. Du skriver så gulligt om lille Maurits, din kärlek till dina barn verkligen lyser. Allt gott till dig och din fina familj. Varma hälsningar till er!

 8. Förstår att det är ett helt annat lugn kring baby nr fyra än nr ett.Ser det på min svärdotter också och minns hur orolig jag var när jag fött min första och enda son.
  Nu kan jag glädjas åt fyra fantastiska barnbarn i åldern 21 år till 4 mån.Vilken glädje och trygghet att vara mamma o pappa i fyrtioårsåldern.

 9. Så mysigt inlägg!❤️ Känner så väl igen mig, dock är jag ”bara” 31 år men med mitt andra barn kände jag inte pressen att allt behövde bara perfekt! Och den där bilden av hur allt skulle vara, va lite ner ”omålad” med andra barnet, och framför allt hade jag lärt mlg att barn skriker. Du är ingen dålig mamma för det! 🙏🏻
  Tack för att du delar med dig!
  Kram!

 10. Håller helt med. Jag var 22 med min första och det var en alldeles för stor omställning för mig just då, kunde inte riktigt njuta av bebistiden.
  Fick min andra vid 35, ojojoj vilken skillnad. Njuter såååå av mammaledigheten och är mycket mer avslappnad. Däremot är jag lite mer orolig idag och det var jag inte när jag var 22 och odödlig 😉 Men det gör att man värderar all tid med barnen så högt. Kram

 11. Hej! Jag måste bara säga att ni har en fantastiskt söt bebis. Han ser så vaken och fokuserad ut. Kram

 12. Jag kan faktiskt inte alls hålla med om att man på något sätt vore en sämre förälder bara för att man fick barn som ung! Jag var 26 resp. 27 år när våra söner föddes. Och jag är evigt tacksam att vi valde att skaffa dem då för att jag fortfarande idag som 38 år ”gammal” känner mig ung nu när barnen snart är i tonåren. Jag förstår hur du tänker men jag vill gärna vara ung och orka med barnen, med åldern kommer ju tröttheten mm. och man har inte samma energi idag som man hade för 12 år sedan. Och jag tänker ofta att för barnens skull är det underbart att ha unga föräldrar som förhoppningsvis hinner se både det ena och det andra här i livet. Det är ju inte lika roligt att ha en gammal morsa… vet det av egen erfarenhet då jag har haft jämnåriga vänner med gamla föräldrar som redan dessutom har gått bort. 🙁

 13. Du är klok Petra! Och oj vad kul att du skriver om det positiva om att bli mamma vid 40! Vi går och funderar på om vi ska ha en nr 4 och jag är 39 år. Det är liksom dax att bestämma sig nu. 😉 Håller helt med dig om lugnet man bär med sig som erfaren mamma. Jag tänker att barnen ger ju oss glädje varje dag varje år och det är ju lite dem man lever för och med. Vad vore livet utan dom. Så nu har du övertygat mig, klart vi ska ha en nr 4! Visst det är tungt ibland och man har kanske inte riktigt samma ork som en 25 åring. Dina bilder är ljuvliga och tack för den inspiration du ger!!!!

 14. Bara jag som ser jättemycket av Bea i honom ? Hur söt dom helst! Längtar ännu mer efter min bebis som är beräknad om en månad när ja ser söta bebisbilder 🙂

 15. Åhhh, vad ljuvlig han ser ut!!!! Känner doften av underbar liten baby ända hit….. Och, så himla lik Bea! Förstår att du njuter av varje stund!

 16. Blir så glad av att läsa detta inlägg (f -77) för jag funderar o längtar men har tänkt att det är jag ju (så klart) för gammal för men nej det kanske jag itne alls är! Tack 😊

 17. Jag fick mina barn vid 20,25,26. Jag förstår vad du menar, men tror faktiskt att det mer har att göra med om du har barn sen tidigare eller inte.
  Du har ett helt annat självförtroende med barn nr 2,3 eller 4 barnet än vad du har med barn nr 1.
  Jag tror att som den där händelsen på båten du beskrev om händer alla första barns föräldrar, det där att man bryr sig för mycket om vad alla andra tror, allt ska se såå perfekt ut. Jag tror att självförtroendet kommer med erfarenhet och det kan du inte få fören du har fått ditt första barn. Sen självklart har åldern sitt spel i det hela också, fast på olika sätt.
  När du är ung så tänker du inte lika mycket, allt ordnar sig liksom. Medans när du är äldre och får ditt första så tror jag du är mer osäker. medans om du får barn när du är äldre så kanske du har bättre ekonomi, huset du vill bo i osv, som du kanske inte hunnit och fixat om du får barn tidigt.
  Men det ser härligt ut och vara mammaledig igen, blir allt sugen 🙂

 18. Hej Petra, jag måste bara tacka dig om det här inlägget, om fina och uppmuntrande ord. Jag är 39 år och med min man har vi inga barn än. När jag läste den här texten på sommaren kände jag att vi kanske inte är för gamla och det kanske skulle vara möjligt för oss att ännu få ett barn. Allt hände väldigt snabbt och nu är jag gravid, vecka 17. Vi är så lyckliga och glada att vi vågade ta det här steget. Jag har följt din blogg alla dessa år och den är alltid så inspirerande och fylld med feel good, lycklig och mysig stämning. Tack! <3

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg