HÖG PÅ HÖGREV

.

.

.

04082016-IMG_9725-3
.
.

Voila – kvällens busenkla smarriga middag är klar!

.

.

.

.

Bonsoir!

.

.

.

.

Hoppas ni har haft en fin torsdag! Det har jag med bebismys, både med Moje och hans jämngamla lilla bebisvän S. Så härligt:)

.

.

Skrev ju häromdagen om att vi åt mycket asiatisk på sommaren och något annat vi mumsat mycket denna sommar är högrevsfärs! Jag är verkligen helt t o k i g i den där färsen och yes det är nog med högsta sannolikhet köttkocken Jureskogs fel. Ni vet han som hade det där programmet på 3:an i våras då han reste runt i USA och sökte världens godaste hamburgare. Han pratade non-stop om just färsens kvalité och hur viktig den var och att den skulle vara gjord på högrev (och sen fick han en serie med signaturburgare på Mc Donalds som ni kanske minns..) Nåväl, nu ser man högrevsburgare överallt sommaren år 2016 och har ni kanske missat denna färs ändå så prova pronto. Går inte ens att jämföra med vanlig. H i m m e l s k t gott

.

.

.

.

04082016-IMG_9721

.
.

Högresvfärsen hittar man numera på var och varannan Ica men vi köper gärna våran nymald direkt på slakteriet (Carlströms) Till min burgare (med bara salt och vitpeppar) har jag sen helst: Icas surdegshamburgerbröd, några blad kruksallad, Hamburgergurka, ett par skivor bacon, tunt skivad lök, smält Pepper Jackost och lite senap och eller Max Green Garlicsås. M u m s.

.

.

.

.

Nu ska jag fortsätta kolla på Ernst här (han är väl för mysig ändå!)

.

.

Ha en fin kväll nu alla!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “HÖG PÅ HÖGREV

  1. Det ser väldigt gott ut. Hade lätt ätit den för 6 månader sedan. Men det senaste tiden har jag fått upp ögonen för hur dåligt djuren behandlas här i Sverige (inte bara vid slakt, utan även transport och uppfödning). Vi tror att djuren har det helt fantastiskt här hemma, men så är det tyvärr inte. Därför försöker jag äta så lite djurprodukter som möjligt. Även för miljön skull. Testa gärna att göra en burgare som är gjord på bönor eller grönsaker någon gång eller quorn. Bara ett tips… För smaken skullfaktiskt. Förvånansvärt goda, om inte godare. Finns ju även om man ät ute och åker på Mc Donalds, Birger King och Max. Men visst ser de väldigt goda ut. Äter ni vegetariskt (eller t.o.m. veganskt) ibland? Vore jätte kul med ett sådant recept tips?

  2. Hej! Kan tipsa om att göra hamburgare på ett lite roligt sätt. ”Beer can burgers,” mycket smaskigt. Tryck ner en burk i färsen och du får formen av en liten kopp, eller forma själv med händerna. I den lägger du jalapenos, lök, svamp, grönsaker, vad du vill. Runt om lindar du bacon så att burgaren håller ihop och på toppen strösslar du ost. Lägg på grillen och ät sedan med bröd som vanligt. Googla får du se! Sommarens grilltips! Mvh Josefine

Comments are closed.