"SÖNDAGSLINNER" MED MELONPIZZA

,
,
,

07082016-IMG_9790-6.

.

..

Tadaaa – sommarsöndagens ”linner”, eller sena lunch, är serverad i matsalen med öppen dörr ut till gården! Yes nu på sommaren blir det ju mycket så hos oss, att alla måltider liksom förskjuts ett steg och vi hoppar nog ganska ofta en hel måltid. Frukosten äter vi tex ofta vid 10-11-tiden (våra skatter är verkligen jättebra på att ta sovmorgon) och sen blir lunchen vid 15-16-tiden och middagen, ja den blir ibland kanske bara en smörgås eller en fruktsallad. Inte s å noga tänker vi när det ändå är lov och skatterna kan även få fredagsmys (dvs chips och läsk och godis) också på en tisdag eller kanske en onsdag. Vill att de också ska känna att det mesta är avslappnat och lite roligare och ”lösare” när det är lov. Så var det när jag själv var liten:)

.

.

.

.

.07082016-IMG_9762

,
,

Idag fixad jag bla till melonpizzor i köket till Bea och H. Hade fått tips om dessa godingar av en vän häromdagen. Det som behövs för att göra Melonpizzor är vattenmelon, grekisk yoghurt, riven lime, ljus sirap och flingsalt (eller vad du önskar. Smulad fetaost, skivade jordgubbar och pinjenötternötter är tex en annan variant)

.

.

.

07082016-IMG_9766

.

.

Huvudingrediensen för en melonpizza är att du slicar melonen i ”pizzaskivor” och sen grillar dem lätt.

.

.

.

07082016-IMG_9777-2

.
.

Så här ser de ut när de är klara! Toppingen lägger du på efter grillningen.

.

.

.

07082016-IMG_9801

.
.

En typisk sommartallrik hos oss med grillat dvs grillad tunn kycklingfilé (ni vet den färdigt tunnskivade från ex Kungsfågel) marinerad i Kaj P´s Original (tröttnar aaldrig på denna suveräna allroundmarinad!) grillad tomat med lite god olivolja, flingsalt och oregano, grillad Halloumi, grillad citron (pressas på det mesta och är dubbelt så god som ej grillad citronsaft) oliver och min superenkla sommarsås som består av en liten burk lätt crème fraîche med en pressad vitlöksklyfta, salt och lite vitpeppar. Sommarsåsen funkar precis lika bra till ex grillad lax och fläskfilé. Mums.

.

.

.

07082016-IMG_9783-2

.
.

”Kom och ät!”:) (Får ofta frågan var vårt matsalsbord kommer ifrån och det är alltså också från Carl Hansen precis som Y-stolarna är)

.

,

,

.

.

Hoppas ni har en fin söndagskväll nu! Det ska jag ha (Bea har tom lovat mig lite ”spa”:)

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “"SÖNDAGSLINNER" MED MELONPIZZA

  1. Tack för alltid inspirerande bilder! Har länge undrat och måste nu fråga vart den vackra mattan under matsalsbordet heter och kommer ifrån? Tack!

  2. Voice skrivbord som du har i ditt arbetsrum vilken storlek har du till den datorn 110 el 140 cm. Tänkt beställa detta men är osäker på str det du har ser så prefekt ut. Tacksam för svar ha en bra dag 🙂

Comments are closed.