TAGIT DET FÖRSIKTIGT I GYMMET

.
.
.

09082016-IMG_9892

.

.

Idag var jag en sväng nere i vårt nya gym! Det är H som har fixat det och idag provade jag på att träna lite där. Som jag skrev häromdagen så är ju min höft knasig och jag kan vare sig jogga eller promenera (som jag ä l s k a r)

.

.

.

09082016-gym
.
.

Så jag provade på att ro!

.

.

.
09082016-IMG_9871-2
.
.

Aaaah så segt det var då! Någon av er som brukar träna med roddmaskin och har några bra tips??? Kanske var det så segt för att jag är nybörjare på detta och otränad och rörelserna inte satt sig än. Jag rodde iaf 3,5 km i 20 min och jag vet inte alls om det är bu eller helt okej. Men det kändes hur som helst som en eevighet och svettig blev jag. Alltid något:)

.

.

.
09082016-IMG_9908-2
.
.

09082016-IMG_9914-2

.
.

Och höften gjorde inte ont – det viktigaste. Så nu ska jag ta träningen med ro, hehe

.

.
.
09082016-IMG_9902-2

.
.

.
Bänkpressen tar vi nästa gång

.

.

.

.

De stora skatterna är just nu på Ibiza, Bea är hos farmor och K ett par dagar och jag ska jag nu ta hand om och pussa på min lille prins här hemma som har fått feber. Liten fick vaccin igår och har varit hängig och kinkig hela dagen idag och vill mest bara ligga nära på oss, plutten.

.

.

.

.

Ha nu en fin fortsättningen på tisdagen tjejer (och killar så klart om ni är några sådana här inne!:)

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “TAGIT DET FÖRSIKTIGT I GYMMET

 1. Perfekt med ett minigym hemma i källaren! Ta det nu lugnt bara 😉!
  Kryakram på lillprinsen och kram till dig, du har en så fantastiskt fin och inspirerande blogg💙
  Kram

 2. Petra, mycket bra rott!
  Jag älskar roddmaskiner, föredrar det på gymmet, som uppvärmning eller som cardio, då kör jag rätt länge och med mkt belastning.
  Tips fr mig är väl hållning, att du gör själva ”rodd-draget” rätt, men ser felfritt ut på bilderna. Och känns det inget i höften är det ju toppen.
  Skönt att du hittat din grej med tanke på hur kroppen mått efter ”maran” du ändå gjort, sakta men säkert bygger du upp dig igen. Nu tänker jag invändig muskulatur. För vikten har du verkligen inget problem med.
  Kanske svänger jag förbi dig på lunchen å ror lite jag med ☺️.

  Ta han om er å en extra kram till M nu när febern härjar.
  Kram Mary

 3. Hej!
  Jag fick barn i slutet av april och hade svårt att komma igång. Höfterna gjorde ont och jag kände mig svag och blev snabbt trött i bäckenet när jag skulle promenera. Efter 12 veckor utan att bli så mycket bättre tog jag kontakt med sjukgymnast. Hon kunde skilja mellan om det var fogar eller muskulöst (det senare). Musklerna som gjorde ont var spända och överansträngda efter att ha burit upp magen istället för bukmusklerna. Vid promenad kom mjölksyran direkt eftersom musklerna redan arbetade. Varken vila, mjukstart eller att köra på trots värk hade fungerat. Jag fick ett program med stretchning, massage och specifik träning och blev snabbt bättre. Hoppas att du tar kontakt med en sjukgymnast så du får rätt hjälp tillbaka till en starkare kropp. Det hade också varit mitt råd om du kommit till mig som läkare.
  Lycka till!

 4. Ta det lugnt i uppstart efter graviditet. Ser fint ut på roddbilderna och bra att du inte får ont!
  Kolla efter appar som typ ”mamma-mage” för viktigast nu är att bygga upp grunden igen (core-muskler) så du har ett bra skydd/sköld inför hårdare framtida pass !

  Lycka till, PIllan

 5. Vilket nice gym!
  Rodd kör jag som uppvärmning på gymmet, grymt jobbigt,..haha. Har dock högsta belastningen så inte så konstigt men jag vill att hjärtat ska få jobba på kort tid då. Såvitt jag vet så tränar man även bålmuskulaturen i mage och ländrygg under hela rodden. Pilatesboll använder jag också för coremuskler.

 6. Som längdskidåkare ror jag ganska mycket, oftast 5 km åt gången vilket brukar ta mig ca 21 min plus minus beroende på dagsformen. Rodd är skonsamt och samtidigt väldigt bra, allsidig träning. Du tränar i princip hela kroppen, men framför allt bålen. Jag tror du kan effektivisera din rodd en hel del. Kolla gärna klipp på youtube, men ännu hellre – kila förbi gymmet någon dag och kolla om någon kan hjälpa dig där (eller kontakta din lokala skidklubb 😉 ). Att ro med fel teknik är ingen höjdare. Tror iofs inte att skaderisken är så hög, men om man ändå ska träna så vill man ju gärna få resultat också.

  Du kan ju använda rodd både som uppvärmning och som kondition. Ett exempel är att ro 500 m långsamt (för min del typ 2:20-tempo) och 500 m snabbt (under 2:00-tempo) och göra det i 5 km. Anpassa tidsangivelserna till dina egna förutsättningar.

  Roddare sägs ju vara sjuuuukt vältränade, så kör hårt och lycka till!

  ps, tänk på att följa med fram och sen, i drag bak, så börjar du dra med kroppen och ”kopplar in” armarna och börjar dra med dem först när du är upprätt (på väg bakåt med överkroppen).

 7. Vad fint ni har det!!!
  har själv tagit tag i träningen (efter många år av vila;) å det går ju sååå tungt, kommer från mitt första träningspass idag å känner mig nästa sjuk i kroppen efteråt:/ men vi får kämpa vidare, hoppas din höft snart blir bra!
  PS älskar din blogg och har gjort i några år nu!!! KRAM

 8. Ahhhhh rodd <3 Roddmaskinen har givit mig livet tillbaka Petra!!
  Jag har ju fibromyalgi, massa artrose, diskbrock and so on. Har varit utanför arbetslivet i 10 år & deppat ihop för att kroppen strejkat med att typ träning.
  Till vi köpte en Concept 2 roddmaskin i Januari. Nu ror jag 5km 2-3 gånger i veckan & går 2-3 PW på upp till en mil varje vecka.

  Jag fick riktigt bra tips när jag satt igång att ro. Börja med att studera videos på youtube hur du skall utföra rodden rent tekniskt. Så börjar du lätt med väldigt lite motstånd. Kör så till det inte känns jobbigt & öka hellre tid än motstånd. Sedan kommer det av sig själv när allt sitter & du kan dra på med tyngre motstånd.
  Klarar du hitta ett sätt att inte bli uttråkad så skall du se hur grym roddmaskinen är på att forma kroppen. Vi snackar, snygga ben, rumpa, rygg, midja & bort med gäddhänget 😉
  Det är faktiskt inga maskiner som tränar så många stora muskelgrupper samtidigt som roddmaskinen, så stå på säger jag bara -du kommer älska resultatet.

  Ett tips från mig är att köra bra musik med puls i öronen när du ror & lev dig in i den istället för hur långt du rott eller hur många slag du har i minuten. Jag jobbar med pulsen på min klocka & musiken.

  Massa lycka till vidare & du, jag hade älskat att ha ert gym hemma

 9. Hej var har du köppt din rodd maskin eller roddbänk?
  Såg liten o behändig ut .eller märke?
  Kram Eva

 10. Hej!
  Hade också problem med höfterna efter 3:e barnet. Gick till en sjukgymnast som hjälpte mig att stärka upp mage och rumpa på rätt sätt. Jag rekommenderar dig att göra det samma. Problemet försvann så jag har kunnat springa en mara! 🙂

  //Charlotta

Comments are closed.