BEA HAR LITEN SUSHISKOLA FÖR ER

.

.

.

08082016-IMG_9807-2
.
.

Igår lagade Bea lunch åt oss! Hon hade pratat i en vecka att hon så hemskt gärna ville göra sushi eftersom hon minsann lärt sig hur man gjorde på r i k t i g t på det japanska spaet Yasuragi förra sommaren (Tyvärr kom vi inte iväg på de där härliga Yasuragi Kidsveckorna denna sommar)

.

.

.

08082016-IMG_9812-2

.
.

Det är också där på Yasuragit vi köpte detta kockknivset för barn till Bea.

.

.

,

08082016-IMG_9823

.
.
Hon är noga min lilla Beatrice. Inget lämnas liksom åt slumpen:)

.
.
.

08082016-IMG_9826

.

.

Och det där lilla kocksetet är så himla bra! Inga avskurna fingertoppar här inte! Gurkor strimlades och avokad skars utan några som helst problem.

.

.
.

08082016-IMG_9838

.

.

Mamma fick så klart koka själva riset (Jag använde ett speciellt sushiris köpt på Ica Maxi som kokades precis som med vanligt ris) När riset kokats klart så blandades det med risvinäger+salt+socker och fick svalna.

.

.

.

08082016-IMG_9841

.

.

Så lägger man alltså det extremt klibbiga riset på ett algark (Ica Maxi) som ligger på en sk sushimatta i bambu (Ica Maxi) Man måste ha en skål med vatten så att man hela tiden kan skölja både fingrar och kniv.

.

.

.

08082016-IMG_9848-2

.
.

Olika sushi blev det. Barnvariantsrulle med bara grönsaker och utan wasabi och en stark mer vuxenvariant med rejält med wasabi. Så en fyrkantig lådformad (lådan köpte vi på Yasuragi) och så vanliga med lax

.

.

.

08082016-IMG_9856-2

.
.

Och sushin lades på ett stort asiatiskt fat som vi alla delade på och den blev så god och fräsch! Mums mums mums.

.

.

.
08082016-IMG_9860
.
.
.

Efter sushin blev det japansk Mochiglass till efterrätt. Hallon med vitchoklad, jordgubb, choklad och kokos, choklad och jordnöt, passionsfrukt och pistage (Mochiglass hittade vi också på Ica Maxi)

.

.

.

.

.

Det var Beas lilla sushiskola det. Nu ska jag mysa till det lite för kvällen här – tända ljus och pocka fram lite charkisar och ett gott rött . Det blåser runt knutarna och regnet hänger i luften och ja det känns riktigt mörkt redan och ganska höstigt faktiskt!

.

.

.

Ha en fin kväll nu så ses vi imorgon igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “BEA HAR LITEN SUSHISKOLA FÖR ER

  1. Cool tjej:-) Det ser supersmarrigt ut. Jag har aldrig gjort egen sushi men blir helt klart sugen på att testa.

  2. Vad duktig Bea är och vad gott det såg ut. Riktigt fint knivset, så smart med skydd för de små fingrarna. Ha en fin dag. Kram Annika

  3. Vad roligt för henne att laga sushi! Vi hade en japansk utbytesstudent ett år som gjorde sushi hos oss – det var så spännande. Tack snälla om tips om Mochiglass på Ica Maxi, jag hade ingen aning om att det fanns där, ska absolut inhandlas.

Comments are closed.