VOILA – BUSENKEL ONSDAGSPASTA ÄR SERVERAD

.

.

.

IMG_0115

.
.

Dagens busy vardagsmamma (i sköna Objektbyxorna jag visade häromdagen, blus från By MB och höstvarm Busnelkofta i ull) och kvällens middag i stor Höganässkål.

.

.

.

.

.

Bonsoir alla bloggisar!

.

.

.

.

.

.

Ojojoj, idag har vi haft skolstart här i vår Småstad (och kanske var det det i hela landet förresten?) och oj vad det kickades igång ordentligt! Helt plötsligt skulle alla stora skatterna vara mätta, nyduschade, strukna och klara klockan 8.30 piip.. Inte riktigt i fas med detta efter ett långt härligt ledigt sommarlov om man säger så. Gaaah. Hösten och skolstarten kom liksom så himla plötsligt i år eller vad säger ni?? Ena dagen låg vi ju på solvarm brygga och mumsade mjukglass och så plötsligt, boom, så var det täckväst på och skola och schema. Så var det även två inskolningssamtal bokade idag och Bea började ju ettan och skulle fika och krama skolan med klassen och allt det där och Lolo började sexan och blev såå stor och får flytta upp till stora skolan (där alla coola högstadieelever går, spännande spännande;) Trulle han började nian, n i a n, kan ni fatta!? Jag kan det inte. Så en liten bebbe på det och allt det vanliga bebibefixandet som är alla andra dagar:)

.

.

Nåväl, man vänjer sig ju så småningom som vid alla andra skolstarter vi haft men det tar nog en vecka eller två för att få in alla rutinerna igen tycker jag. Och apropå skolstart så ska jag tipsa om en toksnabb och enkel vardagsmiddag som skatterna älskar ikväll. Lagade spagetti Danieli och som jag såg att de danska bröderna Price lagade i det där mysiga matlagningsprogrammet på SVT (tror det heter Spisa med Price) Min mams gjorde ofta samma typ av rätt när vi var små och det är ju sååå gott. Inte det nyttigaste kanske men ibland måste man få synda lite – annars blir ju livet fruktansvärt tråkigt!

.

.

.

.

IMG_0099 .

.
.

I spagetti Danieli ska det var god italiensk skinka. Och rikligt med smör. Mmmm.

.

.

.

IMG_0113

.
.
IMG_0106-2
.
.

ITALIENSK SPAGETTI DANIELI PÅ DANSKA

(eller det var visst norska?:)

4 portioner

.

.

Ingredienser enligt bröderna Price

..

400 g spagetti
200 g kokt, røykt italiensk skinke
100 g smør
2 eggeplommer
2,5 dl fløte
1 stor håndfull revet parmesan
salt og pepper

SLIK GJØR DU!

.

Kok spagettien i rikelig saltet vann. Samtidig freses smøret opp i en sautepanne og skinken, som er skåret i fine strimler, has i. Sett ned varmen og la smøret få smak av skinken.

Rør fløte, eggeplommer og parmesan sammen og krydre med salt og pepper.

Hell vannet av spagettien. Ha spagettien i pannen med skinken og rør godt sammen. Hell over egge- fløte-osteblandingen over og bland raskt.

Serveres med en gang med ekstra parmesan og nykvernet pepper.

.

.

Gott gott gott!

.

.

Nu ska hela gänget duscha och krypa i sina pyjamasar och göra sig ordning för kvällen här så got to go! (och när de väl somnat så sött väntar en thriller och en stor påse mumsigt smågodis. Älskar att vara vuxen hihi:)

.

.

Önskar er alla en mysig kväll i regnet!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “VOILA – BUSENKEL ONSDAGSPASTA ÄR SERVERAD

 1. Älskar bröderna Spice! Och pastan ser god ut.
  Men receptets språk är dock inte på danska.
  Norska kanske..?

 2. Altså. NU må jeg lige blande mig. De hedder altså Price. De to brødre. Og på dansk hedder programmet ”Spise med Price”. Spice (girls) er Englandsafdelingen, ha,ha..

 3. Haha… Elsker også brødrene Price og ser ofte programmer med dem. Dem er jo danske men språket i oppskriften er derimot norsk.
  Skal prøve ut denne selv om den nok er i ”feteste” laget. Smaker sikkert fantastisk 😉
  Takk for at du deler!

 4. Här är alla lediga en vecka till, och börjar nästa torsdag:)

  Min yngsta börjar också 9:an (den äldste är 22) vilket känns så märkligt! Hur gick det till? I höst är det ju plötsligt lusläsning av gymnasiekataloger som gäller och ett val av linje. En procedur man gått igenom både själv, och för några år sedan med äldste sonen.

  Det är ju få som vet vad de vill när de är 15, så det blir till att välja mellan att läsa en bred linje, med många ämnen (så man har valfrihet till universitet/högskola), eller att läsa en mer inriktad linje med ämnen man har som intresse.

  Egentligen är det inte så noga tror jag vad man väljer. Kanske viktigare att välja en linje som man tror man orkar läsa i 3 år och som inte känns övermäktig. Ämnen man ev missar går ju alltid att läsa på komvux tänker jag. Trist att välja en ”pluggig” linje och inte orka och få dåliga betyg. Då måste man ju ändå läsa upp dem sedan…. Å andra sidan är en pluggig linje bra förberedelse till vidarestudier…

  Gaaah…nåja…det löser sig:)

  Just nu är sonen mest intresserad av Natur (för det är fysik/kemi som han gillar där) eller Teknisk, med inriktning programmering. E-Sportgymnasiet är annat han funderat på, men då måste han flytta vilket jag inte är jättepepp på……

  Anar dock att det blir många turer innan valen är gjorda:) Det han med säkerhet vet, är att han INTE vill gå en estetisk linje, barn- och ungdom eller vård.

  Skönt att kunna utesluta några val i alla fall:)
  Susanne

 5. Jösses vad det duschas….. Både på morgonen och på kvällen!? 🙂
  Pastan måste ju testas. Mums!

Comments are closed.