NYTT I ALLRUMMET

.

.

 

IMG_0614-3

.

.

Nja den är ju inte suuperduperny i tvrummet, ett par månader kanske, men jag tror inte jag visat vår sköna fåtölj. Rymlig i Howardstil så blev den ett jättebra komplement till vår tvsoffa. Gillar att blanda stilarna lite och soffan (som inte syns i detta inlägg, missade att fota den..) och fåtöljen har samma tyg fast i olika färger eftersom fåtöljen också är från Sweef – så de hör ändå ”ihop”:)

.

.

.

.

IMG_0619-3


.
.

Och så här ser det alltså ut numera när man kommer upp till övervåningen! Beas rum som ni ser är ju rakt fram och sen så den urfina nya trappen upp till storasyster till höger. Yes trappen upp till vinden har liksom blivit en naturlig förlägning av den vanliga trappen och jag är faktiskt lite småmallig för jag har kommit på hur den skulle se ut själv och så är jag vääldigt glad att vi har så himla bra snickare (som förstår exakt vad man svamlar om haha:)

.

.

.

IMG_0632

.
.

Tänk bara vad en sak som platsbyggda penselstrukna speglar gör skillnad. Innan var det brun pärlspont på väggen upp till vinden och den  var ju aldrig gjord för att den skulle ”synas”. Kom på att en rutpanel skulle göra att trappen upp till översta våningen känns mer tydlig och ursprunglig fast den inte alls är det. En enkel detaljl och superfint enligt mig. Färgen vi målat med är vanlig vit halvblank snickerifärg och den grå är min HoP-kulör Greige och båda finns på Nordsjö

.

.

.
IMG_0636
.
.

Så har vi gjort likadant som i stora trappen med en inbyggd rejälare stolpe som trappstegen smiter runt. Innan var här alltså en vägg och ett hörn och en vanlig rak vindstrappa bakom en dörr. Numera är hörnet helt öppet och trappen inbjudande.

.

.

.

.
IMG_0589-2


.
.

Så fina precisa detaljer. Nille-snickare med kollega har verkligen gjort ett suveränt jobb.

.

.

.
IMG_0630
.
.

Trappen var som sagt en rak vanlig vindstrapp (som den ser ut från 4:e trappsteget och uppåt) De tre trappstegen längst ner är alltså helt omgjorda och är både bredare och djupare.

.

.

IMG_0612-6

.
.

Faktiskt så är det en ganska underbar känsla att hela huset nu är fixat från ”topp till tå”. Inga mörka skrymslen någonstans och det känns såå skönt och fräscht (en gammal vind i ett gammalt hus kan ju vara ganska så kall och ruggig, brrr)

.

.

.

.

Nu ska jag ta en liten kvällsrunda i gymmet hör och sen blir seden blir det äppelkaka och vispgrädde och söndagsfilm (bakade världen godast äppelkaka idag som jag nog måste ge er receptet på!)

.

.

.

Ha en mysig kväll raringar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

17 kommentarer till “NYTT I ALLRUMMET

 1. Hej, vilken fin fåtölj !! vad heter färgen på fåtöljen ? fantastisk hem du har, du är helt makalöst duktig och inreda och har verkligen öga för stil !

 2. Wow vad snyggt! Vi målade vår trapp vit för nåt år sen men blir så less på allt smuts som syns direkt. Du kanske har nåt knep att dela med dig av?! 😉
  Kram och ha en fin dag!

  1. Det gjorde vi med när vi bodde i lägenhet och den såg hemskt ut tills slut. En trappa är ju något som skall tåla slitage. Men damm mm. kommer man inte ifrån.

   Idag har vi en ektrappa i vårt hus och det är jag glad för, ingenting syns på samma sätt!

  2. Hihi, det blir ju inte direkt smutsigare i en vit trapp men ja det syns! Dock så älskar jag vita trappor och för mig finns inget alternativ. Med en vanlig sop och skyffel fixar man undan smutsen ganska snabbt i trappen ändå:)

   1. Tack för svar! Bara att gilla läget mao 😉 Håller helt med, det är ju så snyggt med vita trappor så man får istället städa flitligt 🙂

 3. Hur snyggt som helst! Dock funderade jag på att jag skulle ha satt dit även en ledstång eftersom trappan verkar ganska brant. Eller?

  1. Yes trappen är ganska brant men det går fint att hålla sig i staketet och sen i listerna om man önskar det.

 4. Vill tonåringen inte kunna stänga dörren om sig? 😉 hehe minns iaf min tonårstid 🙂

  1. Just nu är en riktig dörr inte något önskemål, Lolo är överlycklig att få ett helt eget våningsplan. Vi har låtit bygga en grind som hon kan låsa själv och därmed kommer ingen upp(som jobbiga småsyskon…). Vinden är ganska så stor och i mitten är en ordentlig murstock så man ser liksom inte in i den delen där Lolo sover om man står i trappen och grinden är låst.

 5. Vad jättefint allt ser ut, så snygg dator förresten, GULD!? visste inte ens att det fanns, eller jo den kom väl ut för länge sen men jag har nog bara glömt bort det.
  Så snyggt du har det där hemma i alla fall, jättefräscht med vitt.

 6. Å så fint det blir! Är nyfiken hur djupa trappstegen är? Vi har en liknande vindstrapp/stege men troligtvis brantare. Smart att dra ut de nedersta stegen. Hoppas också på en inredd vind snart!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg