ÄLSKAR SÅNT HÄR

 

8g1b3474-4

.

Ny teknik här i min reception! (eller det är så klart ingen reception utan mitt kontor nedanför trappen men jag får lite sån där mysig Boutique-hotelreceptionskänsla i vår hall)

.

.

Heeeej Fredag!

.

.

Grå och mulen är veckans bästa dag denna vecka men det gör absolut ingenting – är ändå mest sugen på att mysa inne just nu! Hemma eller hos någon annan. Eller gå runt inne i fina butiker för oj vad det är mycket jag vill ha bara så där nu helt plötsligt. Får ni också era ”shoppingperioder” bloggisar? Ibland är man ju bara så nöjd med allt och ser inget nytt eller spännande alla som man vill ha eller önskar sig och så ibland så vill man plötsligt ha typ a l l t nytt och fräscht som man ser.. Får nog dock ta det liite lugnt den här månaden med för stora utsvävningar för jag har precis gjort en investering i lite ”ny teknik”. Eller det är ju en investering i mina jobbverktyg och tillhör HofP AB men det är bara så oteoligt kul men nya prylar (älskar ny teknik vad det än gäller) Och så roligt när man kan bli ännu lite bättre på något..

.

.

8g1b3463-2

,

Fast jag fotar så himla mycket i jobbet så skulle jag aldrig kalla mig fotograf. Fotograf är de som är utbildade till just det (ungefär som en ekonom är någon som utbildat sig och inte bara läst massa böcker hemma) Men jag kan ganska mycket om foto nu efter alla dessa år jag hållt på med att fota varje dag och är helt självlärd – kunde verkligen inget alls om fotografering när jag började blogga :). Numera vet jag ju hur en proffskamera fungerar men kanske inte vad allt exakt heter och så och det behöver man ju faktiskt inte heller för att ta hyfsade bilder.

.

img_3480-2 img_3485-3

.

Detta är alltså min nya fullformatkamera – en Canon Mark 5D III! Wihooo! Strået vassare än gamla Bettan (dvs min snart 5 år gamla Mark 5D II)

.

img_3482-3

Ett nytt objektiv blev det också (Tack för tipset vännen) Ett fast sådant och Canon 50 mm 1,2 heter det ”typ”.

.

.

Att förmedla vackra eller bra foton är ju så mycket mer än att bara kunna det tekniska superbäst eller ha bästa utrustningen! Det handlar ju om att s e vad man kan fota och förstå hur ska göra detta på bästa sätt och även vilka miljöer/objekt som blir intressant för många att titta på. Då kan det bli magiska bilder  och dessa kan bara de som är riktigt konstnärliga skapa genom sitt fotande och/eller med proffsig redigering (själv skulle jag jättegärna gå en bra kurs i redigering btw) Men även glada amatörer kan ju ha turen få till det ibland genom att fota mycket och ofta:)

.

Nu ska jag iväg på lunch nere på stan här men vi ses snaaart!

.

Ha nu en underbar freedag snyggingar!

.

.

KRAM

.

.

.

20 kommentarer till “ÄLSKAR SÅNT HÄR

  1. Det finns vissa titlar man inte får svänga sig med utan att ha genomfört vissa utbildningar osv. Läkare, advokat…

    Fotograf är man så fort man trycker på knappen, vissa väljer att specificera det närmare genom att kalla sig yrkesfotograf eller amatörfotograf. Men fotografer är vi allihop.

    1. Exakt så. Är en utbildning finare för att man läst böckerna i en viss lokal? Kan man vissa saker så är man utbildad. Var utbildningen ägt rum – vid ett universitet, hemma i sängen eller ute på fält – har faktiskt ingen betydelse, såvida man inte tänker använda sig av en titel som är skyddad och måste examineras på ett särskilt vis för att godkännas. Journalister, ekonomer, fotografer, marknadsförare, entreprenörer (och DET är tydligen alla som över huvud taget lyfter ett handtag om dagarna) och en mängd andra titlar är det bara att jonglera skamlöst och fritt.
      För övrigt vill jag bara beklaga all reklam som tillkommit på sidan. Hellre sponsrade inlägg än dessa takeover-annonser. De ger dessutom bara badwill, enligt mig.

  2. Du vet ju det att oavsett hur mycket utbildning man skaffar sig så är det viktiga att man är en person som ser ( har ögat ) och dessutom ser sådant som vi andra inte ser, det är det som gör dig till en extremt bra fotograf !

  3. Å så roligt med ny kamera!
    Du tar jättefina bilder tycker jag 🙂
    Å nu är man väl väääldigt shoppingsugen 😉
    Köpte mig o dottern varsin ny klänning igår, det behövde vi 🙂
    Ha en fin helg!
    Kram Anna

  4. Du tar så otroligt fina bilder! Och håller med det du säger om att det är inte utrustningen som gör dig till en fotograf utan man måste verkligen ha ”det” 😉

    Kika gärna in på min blogg om du är intresserad av shopping, inrednings DIY:s och hur det är att leva med ett lejon! Massa kramar 🙂 http://www.sandraserafia.for.me

  5. Men lovely! Jag älskar också teknik! Längtar till det är dags att inskaffa en ny kamera här också! Är riktigt sugen på en likadan men det får vänta till jag gått av mammaledigheten helt enkelt. 🙂

  6. Fräsig kamera! Kul med ny teknik och nya prylar!
    Gör ett nytt försök och undrar vart du hittat dina snygga trasiga jeans?
    Ha en fortsatt trevlig fredag kväll😊
    Kram

  7. Åh, den där tapeten, bakom skrivbordet. är riktigt snygg! Tror jag ska spana efter något liknande, tack för inspiration.

    Apropå det här med ny teknik så vill jag bara tala om att den nya designen på bloggen inte funkar för alla. Jag läser alltid bloggar på min platta, som inte uppdateras kontinuerligt, och där fungerar det tyvärr inte att läsa era bloggar längre (testat med Att vara någons fru också), det går att se ett inlägg men sedan buggar den ur så man ser samma bild från reklamen i oändlighet. Det går heller inte att se eller skriva kommentarer, så jag testar just nu på en dator med ny Chrome, men jag upplever fortfarande att annonserna beter sig konstigt och tar på tok för stor plats. Tidigare hade ni väl annonser vid sidan? Det tycker jag är helt OK. Minns inte vilka annonser jag sett på din site, men hos Emma vet jag att jag sett typ inredning och mode, som känns relevant för bloggen (och därför inte stör mig), det som syns på din blogg nu verkar inte alls vara kopplat till innehåll. Så jag hoppas att ni får bra betalt för de här nya annonserna, tyvärr kommer jag nog inte att fortsätta att flja er med den nuvarande layouten. Vilket är tråkigt, periodvis har jag följt dig troget rätt länge nu. =)

  8. Hej hej!

    Tack för en oerhört inspirerande blogg 🙂
    Så otroligt fint det blev i Lolos nya rum!
    Ni ska möjligtvis inte sälja hennes gamla sänggavel 🙂

    Hälsningar från Fia

  9. Jag undrar vilka tjänster du/ni nyttjar.
    har ni städhjälp? Matkasse? Trädgårdsmästare?

    Trevlig helg!

  10. Bra kamera! Har haft den själv i några år 🙂
    Visst kan man kalla sig fotograf även om man inte har en utbildning för det. Finns många otroligt duktiga självlärda fotografer. Kan man livnära sig på sin fotografering och man har det som sitt yrke, så är man fotograf 🙂 Likaså som det finns konstnärer, författare och poeter genom historien som inte haft utbildning för det, men en naturlig konstnärlig talang 🙂 Sen handlar det mycket om att hela tiden utveckla sig själv 🙂 Innan jag flyttade till Paris och jag hade butiken Par Courrier (som du vet) så var jag mer hobbyfotograf. Men efter att ha bott i Paris i 4 år nu och jobbar heltid som fotograf sedan 3 år tillbaka så är jag och kallar mig självklart fotograf, utbildning eller inte 🙂 Kika gärna in på min hemsida 🙂 http://www.mmphotoart.com Trevlig helg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg