JULKALENDERN ANNO 2016

julkal

.

Snaaart är den här – jultider och adventstider och julkalendern på SVT! Denna absolut livsviktiga och omtvistade jultradition. Vi här hemma tittar varje år på julkalendern, det är så mysigt, och har också tokgillat tv-kalendrarna som varit de senaste åren med massa humor, spänning och kul skådespelare. Hedenhös, Piratskattens Hemlighet och inte minst roliga Tusen år till julafton gillade vi men dessa julkalendrar har ju inte varit direkt klassiska och jättejuliga och många har rynkat på näsan och tom ansett att en av dessa borde barnförbjudas (kanske blev lite för mycket ”vin och vuxenmys”?;) Men hur som helst. Nu så – nu så tror jag minsann att det är en julkalender på gång som är så där mystisk och drömmig igen med m a s s a julstämning som de flesta önskar! Och med kära Johan Ulveson i en av rollerna. Äälskar Johan Ulveson och speciellt i lite julskrud (vem minns inte han som tomten i gamla klassikern Ogifta Par!) Svt skriver så här om årets julkalender:.

Vi följer åttaåriga Selma  som ger sig ut på en hisnande äventyrsresa mot Tomtens rike. Med på den magiska resan är den lustiga uppfinnaren Efraim von Trippelhatt .

Historien börjar med att Selma får reda på att hennes familj ska vräkas från sitt hus, de har inte råd att bo kvar. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten. Hon tar skydd mot snöstormen i en jättelik byggnad som visar sig vara Vetenskapsakademin. Där har Efraim von Trippelhatt ett möte om sin senaste studie. Han har nämligen upptäckt tomten inte bara är ett mytologiskt väsen utan finns på riktigt. Tomten kan dessutom uppfylla ens inre önskningar. Med hjälp av en gammal karta och ett luftskepp hoppas han kunna ta sig till Tomtens rike för att bevisa att tomten finns. Selma ser där sin chans! Om hon följer med på resan kan hon kanske få träffa tomten och framföra sin högsta önskan: att hennes familj ska få behålla sitt hem!

Lyckas luftskeppet Valborg ta dem hela vägen till Nordpolen och Tomtens rike? Det blir en hisnande äventyrsresa som innehåller magi, elaka skurkar och möten med mystiska tomtevettingar.

.

Låter lovande eller hur?

.

KRAM

.

.

4 kommentarer till “JULKALENDERN ANNO 2016

  1. Hej! Låter som en Julkalender helt i min smak! Tror mina 3 barn kommer att gilla den med. Perfekt att ha något mysigt att se fram emot i kolsvarta December! Stort tack för en mycket fin & inspirerande blogg Petra! Du gör mig glad😀😘Kram

  2. Guuud va mysigt! Längtar halvt ihjäl mig efter jul, klickat hem ny fin adventsljusstake och lite annat pynt, vill ställa fram nu! Men får hålla mig lite till..
    Alla i vår fam gillade förra årets, vi har ändå ganska små barn men de tyckte den var både rolig och intressant. Härlig nostalgi för oss päron med 80-90-talet också haha 😉
    Men mer julmysigt är välkommet såklart, ser fram emot årets.

    /C

  3. Det där låter som en julkalender i min smak, tittar alltid fast jag är mer än vuxen, så att säga!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg