HEMMA IGEN

8g1b4337-3
.

Jag och Bea på ett i helgen mycket omdiskuterat hotell (min silkiga klänning är från Daisy Grace och skor från Twist & tango)

.

.

Bonsoir alla!

.

.

Yes nu är vi hemma igen från våran lilla Stockholmstrip! Vi har verkligen haft det suupermysigt tillsammans ”lilla familjen” (Stora älskade skatterna som varit i Göteborg den här läslovsveckan kommer hem när som helst:)

Ska skriva ett lite längre inlägg om dagarna i huvudstaden men först vill jag bara lite snabbt klargöra en sak här och nu. Jag har fått kommentarer här på HofP och på insta om att vi valde att bo på Grand Hotel när SD hade sin ”fest” där med alla dessa inbjudna högerextremister. Vi visste så klart ingenting om detta event när vi checkade in utan det fick vi reda på när vi läste nyheterna och det kändes så klart lite olustigt på fredagen att vara där mitt bland dessa politiker med barnen. Men att det skulle vara så, som någon påstår, att vi bodde på hotellet för att H skulle vara med på denna fest är självklart i n t e sant. Herregud det får ni ju absolut inte tro! Vi hamnade bara på samma hotell just den här helgen av en slump och vi ville inte byta hotell när vi väl var installerade och Bea njöt verkligen att bo där och tyckte allt var toppen (Ska dessutom skriva att personalen på Grand gjorde allt för att vi skulle ha det trevligt ändå). Vi är alltså, som de flesta säkert förstår, inte några Sverigedemokrater. Så nu vet ni det.

.

Kikar snart in till er igen finingar!

.

KRAM

.

.

38 kommentarer till “HEMMA IGEN

  1. Jag som läsare blir bara så ledsen över att se dom dumma kommentarerna i förra inlägget, hur ska inte du då känna det?
    Vad härligt att kunna åka iväg på en liten minitur och rå om varandra.
    Kram Monica

  2. Har följt din blogg länge… blir som vanligt förvånad över de som har så starka åsikter och påstår sig veta saker om dig och din familj, sedan finns det de som anser sig ha rätt att kräva svar på frågor. Jag läser din blogg som ett lyxigt magasin, njuter av vackra bilder och ser dina barn bli äldre men skulle aldrig påstå att jag känner dig eller kräva svar på frågor om saker du inte skriver om. Jag önskar att folk kunde visa lite respekt för er som väljer att blogga! Petra

  3. Säger som Monica, så ledsamt att läsa såna korkade kommentarer! Otroligt så folk beter sig! Ha en fin kväll!

  4. Tänk att folk ska spekulera och dra egna slutsatser av hur det är då dom inte har den blekaste hur det egentligen är. Fruktansvärt hur vuxna människor orkar lägga energi på att skriva bajs. Att dom överhuvudtaget läser din blogg då dom uppenbarligen bara letar fel.
    Kram från Dalarna
    Mallanbrallan!

  5. Men jösses! Det kunde väl inte ni hjälpa? Inte nog med att ni stod där mitt i allt å kände obehag utan ni blir anklagade med..?! Crazy!!

  6. Läste inte de förra kommentarerna men hur i hela världen kan ni bli anklagade för att vara si eller så bara för att ni råkar boka samma (jättehotell dessutom) hotell. Jag har hitintills inte läst någonting här på den här bloggen som tytt på någon främlingsfientlighet öht och hade jag gjort det hade jag antagligen reagerat och definitivt inte fortsatt läst. & varför skulle H vara SD:are? Fattar ingenting. Kram från Skåne

  7. Sådana läsare kan du få vara utan! Jag är glad att ni hade det bra och såklart är det ett superhotell.

  8. Men herregud! Då skulle du ju inte skrivit som du gjort.
    Sen tror ju inte jag att dessa människor är farliga för er… men förstår obehaget ändå.

  9. Men stackars Petra med familj! Hur fasen kan man ens vräka ur sig något så hemskt. Hoppas inte att din fina man känner sig kränkt & leddsen😓skit i alla elaka människor och hoppas att ni hade en fin helg👍

  10. Vilket konstigt försvarsinlägg.. Egentligen, vad spelar det för roll vad några läsare tror? Att du måste skriva och förklara att ni inte är Sverigedemokrater. Himla märkligt av dig, men härligt med ett inlägg med normalt språk så det får du ett plus för.
    Däremot blir jag lite nyfiken, i ert område eller på barnens skola, vad är det för nationalitet på majoriteten? I er umgängeskrets? I barnens? Om ni nu absolut inte är SD, på vilket sätt engagerar ni er i flyktingfrågan?
    Det är lätt att vara öppen och positiv när man sitter på avstånd fylld av lyx och trygghet och vet att de aldrig kommer komma nära dig eller dina ändå.

    1. Om det var konstigt att ”försvara sig” för att det inte spelar någon roll vad bloggläsare tror, är det ännu konstigare att du ställer en massa personliga frågor på samma ämne.

    2. Men herregud, människa. Hur engagerad är DU i flyktingfrågan? Eller är du sosse eller miljöpartist? Dvs de som stängde gränserna till Sverige. Hu, i så fall. Först lura ut människor på farliga flyktvägar och sedan stänga gränsen framför näsan på dem och börja mumla om att ”hjälpa på plats”, dvs EXAKT SDs politik som alla säger är nazism.

  11. Jisses vad galet det kan bli. Tråkigt med kommentarerna men konstigt att behöva gå ut och försvara sig för att man råkar bo på samma ställe där det hålls möten eller bor gäster som inte tycker och tänker som ni gör.

    Det blir lite konstigt om vi människor ska försvara oss för att vi varit på samma bio, ätit på samma restaurang eller köpt en lika jacka som någon som tycker olika mot vad vi själva gör.

    Hoppas ni kunde njuta av er vistelse på Grand trots uppståndelsen som var i helgen.

    / Kamilla

  12. Dra på trissor, vad folk är snabba att dra slutsatser! Jag är övertygad om att ni inte var de enda boende där
    som inte hade nåt med SD-mötet att göra.
    Har folk inget liv?

    Kram! Käthe

  13. Men herregud, kan inte bara folk sluta. Att man ens kan antyda detta skräp här inne. Så låg nivå att vara elaka och dessa trista kommentarer. Om ni har problem läs inte denna blogg. Hoppas att ni hade en bra helg Petra, underbart att komma iväg och förgylla denna trista årstid.
    Kramkram Anne

  14. Att du ens ska ge dig in och kommentera att ni inte är Sverigedemokrater, det får vi absolut inte tro skriver hon, ja tänker….ok? SD är ett invalt parti i riksdagen och isåfall ska man kanske skriva att man absolut inte röstar på kommunisterna heller eller?. Alltså vårt land har ju blivit heeelt sjukt när vi inte får yttra åsikter som kan uppfattas ”fel”. Oavsett färg på sitt parti låt bloggerskan leva sitt liv och hon behöver heller inte försvara sig. Blir bara ännu mer fel.

    1. Måste bara säga att det inte finns något invalt parti i Sveriges riksdag som heter kommunisterna. Sedan har jag full förståelse för att P vill försvara sig då hon inte står för SD:s värderingar. I övrigt håller jag med om att det är tråkigt att hon ska behöva försvara sig mot nättroll. Ha en fin dag <3

  15. Håller med Cecilia. So whaaaat om nu H skulle vara Sverigedemokrat!?!? Vad tusan spelar det för roll och vad rör det oss bloggläsare!! Så fruktansvärt trist att du ens försvarar dig Petra. Sverigedemokraterna är ett växande parti och det absolut bästa för Sveriges framtid. Enligt min uppfattning iallafall. Men någon rasist det är jag då inte!!

    1. Tips Linda! Ta uppdatera dig lite på vad rasist betyder år 2016… Inte riktigt samma som 1945 serru. Har du hört ordet vardagsrasist förut?

      1. Madeleine, lilla vän. Nu får du ta och sansa dig. Vardagsrasist, rasist etc–säger som Bert Karlsson säger det är väl det mest uttjatade ordet numera. Så FORT man våga yppa något som inte är PK så ska rasistkortet fram. Blä säger jag åt er inkompetens och oförmågan att diskutera. Allt är inte svart eller vitt. Nog fan finns det enorma problem med all invandring vi tagit emot och nog kan man sätta grupper mot varann för det är ju vad politiker gör hela tiden när dom sätter budget. För mig är inte alla människor lika värda. Ruttet säger vissa här men för mig är min familj och mina närmsta betydligt mer värda en en främling på stan. Med det behöver jag inte önska dom något ont men jag går inte omkring och bryr mig speciellt mycket om dom. Sen var det någon som skrev att det inte finns något kommunistiskt parti i riksdagen. Ytterligare en obegåvad person som uppenbarligen glömt fd ministern Lars Ohlys ord om hans stolhet att vara kommunist (Vänsterpartiet för dig som då inte är påläst). Innan ni som skriver allt avskyvärt om högern så kika gärna åt andra hållet. Sen är det ju lite kul att idag bedriver Moderaterna och Kd typ politik mycket lik SD så där blev det helt plötsligt rumsrent. Sug på den tjejer!

        1. Cecilia… lilla vän. Det finns en term för personer som går an som du och anser att alla andra är obegåvade å de själva sitter inne med all kunskap. Narcissister. Sug på den du!

          1. Obegåvad är den person som inte är påläst och yttrar sig i sådant personen inte har en aning om men tror. Just så agerar du nu Madeleine! Du får nog också googla ordet narcissist innan du yttrar dig där med. Allt det jag skrev i mitt inlägg ovan är ju verklighet. Det du uppenbarligen får göra är att vakna ur din bubbla och ta reda på fakta hur samhället ser ut. Då kan man bemöta kritik, inte innan. Ha en bra dag och sen tror jag du också bryr dig mest om dina nära och kära, hoppas det i alla fall.

  16. Som mamma till barn av mer än en kulturell bakgrund uppskattar jag att du tar avstånd och inte normaliserar partiet som om det skulle vara vilket parti som helst. Hoppas ni hade trevligt ändå :o)

    1. Instämmer, tycker det är riktigt bra att Hopf tar avstånd. Det är INTE ett parti som andra.

  17. Hej, varför är det olustigt vara på lyxhotell där det samtidigt är ett möte med demokratiskt valda politiker? Blev ni störda av dem? I Sverige är det demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. Den rätten gäller alla , inte bara för dem som röstar politiskt korrekt. Bara för att man samtidigt vistas på samma hotell som ett event innebär det inte att man sympatiserar med de idéer som representeras där. Om någon i din närhet röstar SD (har var femte röst i aktuell opinionsmätning) , hur förhåller du dig då till den personen? Jag skulle konstatera att våra åsikter är olika, och försöka med argument ha en vettig diskussion.

    1. Bra skrivet både Jessika, & Linda! Folk är ju fruktansvärt PK och på snudd intill korkade om man tror att man är rasist, nazist el vad man nu vill kalla det för att man röstar SD. Hela vårt samhälla håller på att kollapsa men alla bara blundar och så länge man inte ser nåt, finns det inte…..eller hur är det? Lätt att bo i fina områden och än så länge vara oberörd av katastrofskolor, överfall, dålig sjuk och äldrevård etc. VAKNA!! Att göra som vi gjort i vårt land är omvänt rasistiskt enligt min mening. Vi har inte välfärd längre till vårt folk och vi ska höja skatter på folk som sliter som entreprenörer. Skatt ska gå tillbaks till medborgare i detta land och inte till övriga världens ” sk ensamkommande”. Läs på riktiga medier och inte på våra censurerade DN och annat skit. Blir trött på obegåvade och opålästa människor här inne.

      1. När du skriver att du tycker att den skatt som vi svenskar betalar bara ska gå tillbaks till medborgarna i detta land och inte till världens ”sk ensamkommande” så framstår du som rasistisk, i alla för mig. Du ser skilland på folk och folk och att absolut livsnöd kan jämföras med ex dålig skolor. Du tycker att dina skattepengar bara ska gå till de som är födda i Sverige och vår välfärd, att det bara är svenskar som ska ta del av ”dina pengar”. Att det inte finns en krona till att människor överhuvudtaget ska överleva i vissa andra länder och MÅSTE fly tycker du inte du eller vi ”slitande entreprenörer” ska behöva bry oss om? Hur ska de då KLARA SIG? Och hur är det med ex Norge? Om de skulle få total katastrof i sitt land och krig och elände och de söta barnen dör som flugor – ska vi hjälpa dem? Eller strunta i dem och stänga gränsen? Eller är det kanske så att länder som ligger lite längre bort och deras medborgare som ser liite annorlunda ut som ska exkluderas. Som har en annan religion och kultur och sånt. Känns ju oftast bättre att tänka på att såna där israeliska barn drunknar i sin flykt och svälter eller fryser ihjäl än att skandinaviska grannbarn skulle dö i Nordsjön. Usch vad jag går igång nu känner jag:(

        1. Gränserna ÄR stängda, om du inte visste det. Inte av SD, utan av de humanitära stormakterna socialdemokraterna och miljöpartiet.
          Självklart ska skattepengar gå främst till landets medborgare! Hur skulle det annars se ut? Ska vi dela upp dem på 7 miljarder människor i världen? Eller ska vi börja göra skillnad på folk och folk och välja ut vissa vi vill hjälpa, men inte andra? Inser du inte att ekonomins första princip gäller och alltid kommer att gälla – ekonomi är fördelning av knappa resurser. Resurser är ändliga. De räcker inte till allt. Självklart exkluderar vi andra länders medborgare då vi fördelar skattepengar, även om vi har varit oerhört generösa och haft vidöppna gränser och givit stora bistånd. Du själv exkluderar säkerligen övriga Västerås alla barn då du köper vinterkläder och mat, eller hur? Troligen inte för att du anser dem mindre värda utan för att ansvaret att försörja barnen ligger på föräldrarna. Förstora detta till makronivå så ser du vad jag menar.

    2. Det var olustigt för att

      1. Även om politiker är valda genom demokratiska val så betyder det inte automatiskt att de är likeable eller trevliga och sympatiska. Där var många högerextrema politiker från Europa på hotellet som ex Beatrix von Storch som tycker att gränsvakter ska få skjuta flyktingar som försöker ta sig in Tyskland. Det var ingen mysig känsla att veta att alla dessa poltiker omgav oss och det var också så att Grand egen personal (som till stora delar är människor med annat ursprung en just svensk) opponerade sig mot detta event och tyckte det kändes olustigt och kränkande att serva dessa gäster som inte tycker att de borde få vara här och en del av Sverige.
      2. När det sker en ”politisk händelse” och det finns mycket motsättningar och mycket känslor så innebär det också en risk för att något ska hända. Ett attentat eller våldsamma protester. Det var en del poliser runt Grand Hotel om man säger så. Inte så härligt att sitta där och äta middag med sin familj i allt detta.
      3. Det blev ju mycket skriverier och protester mot detta event i media och många har bojkottat Grand och Grand Hotel har nu även backat och sagt att de gjorde fel som lät galan vara i deras lokaler. Jag själv hart blivit påhoppad för att jag befann mig på Grand – så klart att det kändes olustigt att vara där då.

      När det gäller politiska åsikter så får alla så klart tycka vad de vill – man kan ju inte ”lära” någon annan vad man anser är rätt. Men om det blir en debatt eller diskussion kring ämnet SD så framför jag givetvis min åsikt på ett vettigt sätt jag också. Men nej jag är inget fan av Sverige Demokrater, tycker de gång på gång bevisat att de har en människosyn som rimmar väldigt dåligt med min egen i många frågor. Skulle aldrig någonsin rösta på ett sådant parti och det tror jag de flesta som känner mig vet om.

      1. Vill också tacka för att du poängterar detta Petra! Just för att jag vet att du lika gärna kan låta bli för egen del blir jag extra glad!

        Stor kram från multikulturell läsare!

  18. Hej, till ngt helt annat nu från det politiska. Är det färgen navy på klänningen? Den så vacker att jag starkt överväger en likadan investering. Vissa må investera i annat men vackra klänningar hör till det jag samlar på:-)

  19. Hello.

    I love your style and photos. It is ashame I can’t read your blog as I only speak English 😔

    I love your daughters beautiful bed, please can you tell me where I can buy it? I need this for my daughter. I have seen her beautiful bedroom on Pinterest.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg