ÅSIKTER OM OSS OFFENTLIGA

Tingeling på er!
.
.
Hoppas ni mår fint!? Ledsen att jag inte kikade in igår men dagen gick i raketfart och det var en ovanligt knorrande Moje och prästbesök och så dop-planering… Sen så la jag ut ett inlägg på Instagram som jag blev såå himla trött av så jag ville inte kika in på social media på hela kvällen. Eller jag blev inte trött direkt av mitt Instainlägg, det tycker jag var harmlöst och lite roligt, men på a l l a d e s s a p å h o p p som det genererade..
.
Jahaha då, man får ha olika åsikter – det tycker jag absolut. Man får vara annorlunda och tycka annorlunda och man får framföra det man tycker överallt. Det är därför jag tillåter nästan alla kommentarer här på HofP, även de som är riktigt kritiska. Ja, jag får och har fått otroligt mycket kritik sen jag började blogga och även mycket mobbing. Jag provocerar vissa med mitt liv och mitt sätt att vara och uttrycka mig (och tro mig jag kan förstå det) och det är ofta samma personer (eller persontyp) som reagerar och det är helt okej. Ni behöver inte tycka som jag (eller äta kött, eller ha pälskant på jackan, eller trycka in fillers, eller bara shoppa Skultuna osv) eller gilla mig och hålla med mig i allt och ja – ni får tycka annorlunda. Ni får dock inte skriva personliga rena elakheter, det gillar jag inte. Ni får inte ha några som helst åsikter om mina barn (om de inte är enbart positiva – det älskar vi) och ni får inte kränka och när jag skriver kränka så menar jag att ni tillskriver mig fula egenskaper som inte existerar, ser osedvanligt ful ut, eller utrycker ert helt hänsynslöst och hatiskt osv om mig eller någon annan. Ni får dock absolut skriva att jag har samma stil som den och den eller att jag liknar den och den och att mitt recept som jag delar var värdelöst och brödet blev platt. Men skriv inte exemplevis så här: There you are! Terrible embarrassing ugly woman and really bad mother. Standing there and hink that you are looking so good with your disgusting thick thighs. Gah! I’m ashamed of you and feel sick. Shame on you! Sådana kommentarer fick jag varje vecka i ett halvår av en galen italienska och det var faktiskt riktigt obehagligt… Dock inte det värsta jag fått.

Det ovan är påhopp. Påhopp är också att jag liknas vid Trump och att jag är elak och för mobbing av flera Instagrammare för att jag visar en bild på Insta där mitt sovrum och en annan professionell bloggerskas sovrum syns samtidigt. Och det ser identiskt ut och ja jag tycker det var festligt. Påhopp är att skriva att jag eller någon annan är dum eller tjock eller fall för ”lyxfällan”. Jag ville inte vara elak på på något vis på mitt Instagram igår men jag förstod så klart att det kunde bli åsikter och diskussioner kring  att bilderna är så  lika och det tycker jag faktiskt är ok. De är ju kopior och jag trodde först det var min bild! Det är inte mobbing med åsikter och vettiga diskussioner och absolut inte när det gäller två professionella offentliga personer som det nu gällde. Det måste man kunna ta med många besökare och kunna hantera. ”Jag har gjort lika-lika här och tycker någon något om detta så får jag väl bemöta och stå för det” Jag kan inte ta på mig vad alla andra tycker och tänker om mitt Instainlägg eller om det här med göra samma som någon annan eller om andra är elaka och går över gränsen. Jag inspireras själv av andra bloggare och köper lika och det kan absolut bli lite för fantasilöst och trist. Dock så gör jag inga carbonkorpior då jag inte vill att det ska se exakt likadant ut hemma hos mig som hos någon annan ”offentlig person”. Det skulle kännas, ja, konstigt och fel för mig att ta efter så  men det är jag (en gång för länge sedan så visade jag en julbild där det i bakgrunden stod en hyacint i ett doftljusglas – precis som en annan bloggerska hade gjort. Ojojoj vad en del påpekade det och oj vad det blev pinsamt tyckte jag) . Jag skulle inte köpa precis likadana sandaler som ex balla Hanna Wessman plus bo på samma semesterhotell, ligga på likadant badlakan, i likadan sarong, smörja in mig med samma solkräm, ha samma solbrillor på snoken samtidigt och sen arrangera detta i en exakt likdan bild som hon gjort tidigare. Hanna är stor inspirationskälla och idol för mig men nej jag skulle inte känna mig bekväm med att ta efter henne på ett sånt sätt. Men det är jag. Visa vill tydligen göra mycket jättelika och det f å r de ju självklart göra men måste man då inte kunna skoja lite om det här härmbeteendet, om det visas upp för alla, och även förstå att man kanske får möta ev synpunkter kring det valet? Precis som man skojar om eller kommenterar att någon är för ytlig och tramsig och använder massa fåniga ord på sin blogg…

Jag vill gärna ha lite ”eget” jag också här hos mig men eftersom jag driver en inredningsblogg så blir det ju liksom motsägelsefullt. Jag lever för och på att inspirera – jag är duktig på det och jag älskar det och jag älskar att ni inspireras. Tro mig. Men jag tröttnar också på allt exakt lika-lika precis som många av er också gör och att de ibland är så himla himla likriktat i blogg-instavärlden (och att det ibland går för långt och blir ganska respektlöst)

,

Hoppas ni förstår vad jag menar och ha nu en bra dag!

..

KRAM

.

.

136 kommentarer till “ÅSIKTER OM OSS OFFENTLIGA

    1. Folk är inte riktigt kloka. Jag tror faktiskt att det mest handlar om avundsjuka. Det faktum att du är vacker, har ett fantastiskt hem och en jättefin familj sticker i ögonen hos vissa människor. Många av oss blir inspirerade av din blogg så fortsätt med det du gör. Kram!

  1. Jag har länge ”sagt” att en viss bloggerska ”kopierar” mycket ifrån dig. Så pass mycket att det blir pinsamt. Hon hade kunnat köpa brillorna, smörja sig med solkrämerna och ligga på badlakanet utan att insragramma eller blogga om det. Att inspireras är en helt annan grej än att kopiera rakt av. Nu handlar det inte bara om inredning utan om så mycket mera, ordval, kläder, redigerade bilder mm.

    Jag gillar dig! Du inspirerar mig, ditt hem är för mig en dröm. Å jaa jag köper på tok för mycket Svenskt tenn, skultuna, Klong och en massa annat.

    Du kan inte ta ansvar för hur andra reagerar!

  2. Bra skrivet!! Jag gillar din blogg skarpt o du inspirerar mycket, vilket jag tycker är kul. Älskar att se dina bilder, hoppas man får se mer av dom! Kram till dig

  3. Godt skrevet!

    Ellers: Tusen takk for en utrolig inspirerende og vakker blogg. Jeg gleder meg over den daglig! <3

  4. Du är en stor förebild och inspirerar mig varje dag med fina bilder, kläder och ett fint hem! Fortsätt med det 😀
    Kramar!

  5. HEJA PETRA!! Håller fullt med dig Bibbi!!
    Kram alla fina och ni som inte gillar bloggen följ något annat. Petra du är BÄST!
    FXN för KOPIERING
    KRAM!!!

  6. Okej! Alla lika olika….. 😀 Tänker på Mamma Måds sång.

    Kika in på min blogg då! Ettvitthus.wordpress.com
    Tipsar om julpyntsrensning och förvaringslådor.

  7. Jeg er helt enig med deg. Det er en ting å inspireres av og en annen ting å kopiere. Den forskjellen må folk lære seg! Jeg titter inn her daglig og elsker bloggen og huset ditt. Stå på!! 🙂

  8. Heja Petra! Heeelt oförstående till Insta-kommentarerna. Man måste ju kunna skoja lite om att det kopieras så friskt av en viss annan bloggerska. Du skrev ju absolut inget elakt. Kejsarens Nya Kläder – vi ser alla men ingen säger något. Äh! Keep on blogging!

  9. Hej
    Först vill jag säga att din blogg är trevlig. Idag gnäller vi på att D Trump har blivit vald av det amerikanska folket att bli landets nästa president. Vi talar bland annat om hans brister och icke existerande kunskaper i bland annat miljö frågor. Det är lätt att skylla på andra och glömma sin egen delaktighet. Hur tänker du angående din förbrukning och konsumtion? Bara i Sverige skulle vi i genomsnitt behöva närmare fyra jordklot. Hur många jordklot skulle vi behöva om alla levde och konsumerade som du gör? Vilket arv och vilken miljö vill du att dina barn ska leva i och av och vad vill du lära dem? Vilket ansvar har du som bloggare och inspiratör.

  10. Tack för all inspiration! I detta fallet förstår jag dig till 110%
    En copycat är och förblir dock bara en sorglig, blek och pinsam kopia.
    Tänk att hela tiden försöka ”komma ifatt”, måste ju vara ett heltids jobb bara det.
    (Får mig att tänka på en obehaglig thriller från 90-talet, ”Ensam ung kvinna söker”.)
    Kram J

  11. Jag förstår inte alls Instagram kommentarerna! Det är helt uppenbart att hon efterliknar dig (på ett ganska kusligt sätt tycker jag personligen). Ska du bara låtsas som ingenting då!? Nej, jag tycker att du har väldigt mycket tålamod och du verkar dessutom bara skratta åt det så jag fattar inte varför folk blir så upprörda. Förmodligen hugger dom på precis vad som helst. Kanske för att dom är arga människor som gillar att bråka.
    Hur som helst så har du inte gjort ngt fel alls!

    Ha det så gott!

  12. Hehe jag blir nästan imponerad över hur hon kan lyckas med allt härmande. Måste fasen ligga ett heltidsarbete bakom? Hon prickar till och med in likadana flip flops som du hade på dig när ni var i Grekland 2014. Flip flop??!! Jag tror det är någon slags störning man har när man kopierar någon på det sättet. Som en sjuk person. Ärligt alltså. Varit med om det själv och det spelar ingen roll vad det är. Personen bara SKA ha likadant. Som en besatthet.
    Såg på insta att hon skrivit att hon alltid är öppen med att hon inspireras av dig och skriver öppet i sin blogg. Men det säger emot lite när hon i våras skrev om målning av väggar i grått och till hösten gör hon just tvärt om? Var som att hon ville skriva: jag tänker inte måla grått som petra, bara så ni vet. Men sen kan hon inte hålla emot?!
    “Det blir dock inga grå väggar som alla tycks måla om till just nu;) Jag behåller vita, har redan levt i ett hem med mörka grå väggar (before the blogg;), vill inte ha det igen, men det kommer bli mer grå och greiga textiler här hemma tillsammans med en gnutta blått och kanske grönt:)”.

  13. Heja dig, jättebra skrivet!
    Jag gillar verkligen din blogg så fortsätt som du gör.
    Kram!

  14. Petra- Du ska inte ens behöva försvara dig för ditt instagram- ditt inlägg var inte elakt överhuvudtaget.

    Tjejen i frågan är otroligt pinsam, det är självklart att man inspireras av varandra men att kopiera på det sättet i a l l t är spöklikt.

    Gång på gång uttrycker hon ” lampan som jag velat ha så länge” för att försvara sig i och varför ens göra det om hon inte har något att försvara.

    Hon klär (försöker) sina barn som dina tjejer. Hon åker till Sthlm och besöker exakt samma butiker. Hon åker till Kreta, hon klär sig (försöker) precis som du, hon har en rabatt i samma form som din, hon uttrycker (försöker) sig som du alla hennes inlägg är en efterapning av dig. Det ska bli kul och se henne julpynt jag lovar det kommer inte vara en grej du inte har…

    Jag tycker synd om denna tjejen som försöker vara någon hon inte är.

    Men. Man kan inte kopiera någons stil utan att ha känslan. Du har känslan personen i frågan är endast en copy cat, det kräver varken stil eller känsla för att härmas. Din känsla är unik jag tror alla ser!

    So keep up the good work Petra! Kram

  15. Heja Petra! Kör på bara.

    Bara en liten synpunkt: jag tänkte att jag kanske kunde komma till Instagram via din framsida (hööö, kanske helt orimlig sökväg, men jag är nästan aldrig på Instagram). Då hamnade jag i mitt sökande på ”Om mig” och såg att dina barn verkar vara väldigt unga och tre till antalet. Jag tror det är bra att uppdatera där och då kommer ju bebis med också 🙂

  16. Tänk så här istället. Bli kreativ på riktigt då går det inte att kopiera. Så länge du öppnar plånboken för att köpa färdiga produkter så kommer det alltid (till tillverkaren/konstnärens glädje) finnas de som kopierar rakt av. Se detta som en spark i baken att blomma ut med riktig äkta kreativitet och gör egna produkter!

  17. Hej Petra, jag ville skriva en kommentar på IG redan igår men det blev på tok för långt, som tur är skrev du ett blogginlägg ang ämnet 🙂 i mitt tycke är inspiration och kopia två olika saker och det som gäller t.ex. tillverkande av kopia-möbler anser jag även tillämpas på, ja, vad som helst, inkl. bloggvärlden. Du är unik som HofP med ditt hem och dina inredningsval (och blogg) och jag tycker inte det är okej att rakt av kopiera – precis som du sa – inte bara vissa saker här och där utan precis allting till minsta lilla detalj och sen lägga ut det på internet. Name shaming eller dylikt i sociala medier är inte acceptabelt, helt klart då vi talar inte bara om ting utan levande människor med känslor, men det gjorde du inte med din bild tycker jag. Man ju tänka sig att fine, någon har kopierat din stil till minsta lilla detalj i sitt privata hem och det är okej, men att sen ta bilder och lägga ut på IG för att ”inspirera” andra – för mig är det lite som att sälja en möbel-kopia och tjäna pengar på det. Ha en fin dag!

  18. Jamen snälla nån, så här fungerar ju marknaden idag vad gäller allt, mode, kläder, mat, möbler, ja allt. Någon lyckas med ett koncept och andra kopierar. Get over it! Ikea, HM och Zara livnär ju sig mer eller mindre på att kopiera andra designers. Om någon matproducent lyckas bra med en produkt så säger det tjoff så har Ica tagit fram samma produkt i eget varumärke. Ska folk reta sig på andra bloggare som tar efter HoP, ja då måste de ju reta sig på ALLA andra kopior också och då blir nog livet jobbigt!! Då hoppas jag verkligen att de BARA köper originalet på väskan, klänningen, stolen, bordet, ljusstaken, matvaran, restaurangen, boken, tidningen, bilen, mattan, hörlurar, mobiltelefon, datorn osv osv.

    Näpp, det är bara att acceptera att blir man framgångsrik i någonting så kommer andra att ta efter. Punkt slut! Ta det som en komplimang istället.

    1. Men det är ändå en viss skillnad på det du skriver (och där håller jag med) och att kopiera ett liv till ytan sett. Att plagiera någons språk, layout, levnadsvanor, resor, uttryck och ord, där nånstans blir det nästan lite scary. Jag tycker som många andra att Petra borde konfronterat vederbörande personligen (det kanske hon har gjort?). Oavsett tycker i alla fall jag att det är läskigt…och märkligt

      1. Nej jag är ledsen, jag förstår inte skillnaden:) Företag som företag. Och kanske är ännu värre när det gäller större företag för det gäller mer business och mer pengar. Så här fungerar det ju i hela företagsvärlden.
        Jag tycker dessutom att ”kopia-bloggen” är väldigt öppen med var ifrån hon får sin inspiration och hade klockrena svar på Instagram…
        Petra är ju dessutom inte nybörjare på detta så hon måste verkligen förstått vad hon gjorde när hon la ut på Instagram och det gör mig väldigt besviken. Det är elakt gjort tycker jag.

  19. Hej!
    Jag förstår (nästan) hur du tänker. Håller med till vissa delar men inte allt. Det är ju ingen unik souperdouper trademark magic originell stil som visas upp på de båda bilderna. – Något som liksom är varumärkesskyddat…. Utan mer ett ”klassiskt svennebanan (snällt menat) 40 + inredningsintresserad kvinna – hem”.
    Jag som själv är en ”klasssisk svennebanan 40+ inredningsintresserad kvinna tror bannemej att jag skulle kunna få till en likisbild i min äldsta dotters sovrum, just i detta nu! Hon har grå väggar, ljusa möbler. På hennes vita bänk har jag/hon just nu kaktusar dock…. I sängen har hon (slängt…på riktigt…slängt) en gammalrosa pläd!

  20. Ja er så enig med deg….en ting er å la seg inspirere, og mange har de samme tingene rundt om i bloggverden…sånn er det bare…men å kopiere sånn at man nesten ikke ser forskjellen på bildene blir litt spesielt. Ihvertfall når man driver en blogg som man også ser ut til å tjene penger på. Jeg er trofast leser av din blogg og selv om du blir kopiert så til de grader, er det ingen som kan måle seg med din smak og ditt flotte hjem…uansett hvor mye de hermer 😂 Du er min favoritt blogg nummer en og jeg håper du kommer til å blogge i mange år til 😊 Hilsen norsk leser 😊

  21. Så typiskt tjejigt nästan som på dagis ju… såg precis bilden på insta… herregud Petra sluta visa ditt hem för andra så händer inte detta :o) Gillar Mia hon svarar iallafall på frågor, vilket du aldrig gör typ! Å så jävla likt är väl inte hennes hem ditt? (förutom i sovrummet)
    Tycker det va dumt att lägga ut bilden… mobbig verkligen………. undra om Mia blev glad? Sprid lite glädje istället

    1. det är inte bara sovrummet… det är barnens rum, vardagsrum och kök.. badrum! alla detaljer som lampor, ljusstakar, handdukar, vaser, porslin, blommor, mattor, tavlor, ord o typsnitt i bloggen, kläder, accessoarer… gah… förstår Petra, att hon tycker att gränsen sedan länge är passerad.

      1. Som typ ”alla” andra bloggares hem! Kan nämna 3-4 till med samma stil, säkert ännu fler om jg lägger manken till. Mer skrämmande att man känna sig dålig om man råkar måla en vägg i ”HoP grått” och har samma soffa, kaffemugg, blomvas som hela Sveriges inredningsbefolkning. Dela inte den informationen med alla då i sånt fall. Frågar folk, som även jag har gjort om just väggfärgen. Säg då för guds skull att du lider av minnesförlust.

        1. Dessutom hade jag ekonomin så skulle jg kopiera babyrummet rakt av! 🙂 Därför det är GAAALET FINT! Tapeten är himmelsk och klädskåpet är to die for! Skulle iof addera lite mer rosa bara för att jag har tjejer! 🙂

  22. Storm i ett (designat) vattenglas… 😊Det finns väl mer och större värden i livet än vad en blogg visar?! Kusligt likt i andra bloggar, men ”alla” verkar ju köra på grått, mässing, samma porslin etc. Inte mycket till kreativitet eller personlighet…

  23. Förstår dig fullkomligt och i just det här fallet är det verkligen schysst av dig att göra det på ett skämtsamt sätt. JAG tycker det är rent pinsamt och nästan så man misstänker viss sjuklighet i hur det kopieras. ALLT är lika. Benämningen på barnen, språket, smileyanvändningen, inredningen och bloggformatet. Jag har varit in på hennes blogg bara någon enstaka gång och ändå är likheten så slående och omedelbar att det är omöjligt att missa den.

  24. Jag tycker det var en fin vink av att du kanske börjar få nog nu av att hon kopierar det mesta du gör fast det går ett litet tag emellan innan hon gör det. Det är så utstuderat. Om hon inte blogga själv utan kopierade det mesta för egen del kan jag tycka är ok. Men om man i sin blogg lägger ut bilder på målade väggar, klädinköp, smink och trädgård, badrum, mattor ja allt som hon har fixat så det framgår som att det är hennes ideer, så är det inte ok. Hon låtsas som ingenting och verkar helt oförstående när det kommer på tal eller blir arg och slår ifrån sig om det nämns på hennes instagram när hon får en fråga om nåt hon köpt som du har. För alla ser det utom en del som verkar tycka att sånt är både ok och normalt. Jag tycker det är kusligt jag också att en vuxen kvinna som bloggar beteer sig så här. Varför kan hon inte sluta. Om man köper nån matta eller vas eller målar nån vägg så spelar väl ingen roll det gör väl alla. Men det hon gör är faktiskt inte friskt.

    1. Håller fullt med! Vi pratar ju inte om samma märkessaker utan samma uttryck reser till samma ort på semester. Sorgligt pinsamt!! Vill inte vara elak eller hänga ut men är i detta fall lite väl mycket. skrämselkudde! Petra du grym du inspirerar, bästa bloggen!! Kram

  25. Hej Petra! Jag har länge undrat när du ska reagera på denna extrema kopiering. Allt är ju exakt…Jag måste dock säga att jag gillar Mia jättemycket och hon svarar på alla frågor vilket du sällan gör. Har ställt många frågor till dig utan att få svar men Mia svarar gladeligen,. Kram

  26. Gör din grej, kör ditt race, va den du är – det är din blogg jag har följt längst! 🙂
    (Jag följer bara sånt jag gillar)

  27. Bra skrivet Petra! Jag tror att dem som blir bestörta av att du ”hänger ut” någon inte är så insatta eller har koll, faktiskt. Jag behövde inte ens fundera en halv sekund på vems bilden var, och då är det ingen jag följer. Hon verkar vinna på sitt ”koncept” eller på ditt, och då antar jag att hennes följare inte ser den slående likheten. I min värld tycker jag att det är en självklarhet att du inte syftar på något så banalt som att måla väggarna grå eller köpa Skultuna, det gör ju nästintill alla, även jag. Jag tycker det är märkligt, ängsligt och osäkert att kopiera på det sättet, den omtalade personen skulle nog lyckas ännu bättre om hon vågade sticka ut och bli mer personlig på sitt eget sätt, det hade iallafall jag gärna sett mer av! 🙂 för det är ju det som är det roliga med att läsa bloggar, att se olika hem och följa olika liv, även om man handlar samma saker så blir ju helhetsintrycket, eller borde bli, olika i varje hem! Jag är så glad att du fortsätter blogga trots alla nättroll! Tycker det alltid är lika härligt att få kika in hemma hos er, år efter år! 🙂 Tänk innan bloggar fanns, vad sjutton glodde man på då? Ha ha.. Kram /Mimmie

  28. Hej Petra,
    och ni andra som ogillar att HoP blir ”kopierad” av andra bloggare.
    Petra har ju gjort reklam för Bookbeat…. Bookbeat som så uppenbart har snott iden och kopierat Storytel.
    Vad säger ni och tycker om det?

    Är det inte ännu värre att sno ett helt företagskoncept än att bli inspirerad av en blogg? Och borde då Petra som så uppenbart inte gillar att bli kopierad, då detta har kommit upp tidigare , endast hålla sig till originalföretag? Och hur kan hon då ha mage att göra reklam för ett företag som Bookbeat? Häng nu inte upp er på Bookbeat-företaget bara, jag använder det endast som ett exempel.

    Bara en tanke….

  29. Jag tycker att det är helt ok att du markerar. Precis som många påpekat hade det varit en sak om hon gjorde det för sig själv men vad jag förstår så är hennes blogg rätt så stor. Jag vet hur mycket jobb det ligger bakom kvalitativt blogginnehåll och att då ha någon som konstant kopierar inlägg och innehåll rätt av måste ändå vara rätt så irriterande. Jag tyckte inte att du hade en ”mobbande” ton. Sen att andra vuxna människor i ditt instaflöde har det varken kan eller bör du ta ansvar för.

    1. När man har ett öppet konto så har man ett ansvar för de kommentarer som kommer in. Genom att moderera kränkande kommentarer.
      Sen har man ju inte rätt att publicera andras bilder, utan godkännande. Alla bilder/foton är upphovsrättsskyddade.

      1. Nu har inte jag plöjt igenom alla de två hundra kommentarer som kommit in på Insta men av det jag sett så har Petra tagit bort de kommentarer som var direkta påhopp på den andra bloggerskan. Bra tycker jag. Sen vidhåller jag att det inte är Petra som bär ansvaret för vad folk kommenterar på hennes konto. Det ansvaret bär den som skriver kommentaren.

        Att ta en bild utan att fråga är en annan sak. Det strider som du säger mot upphovsrätten. Men satt i perspektiv hur mycket den andra personen ”lånat” av Petra kan jag ändå tycka att det jämnar ut sig.
        Men visst ska man hårdra det så begick hon ett övertramp där.

  30. Har nyligen börjat läsa din blogg, ”den andra” har jag inte koll på. Som bloggare vill man så klart inspirera, men att kopiera är ju något annat. Jag skulle också bli riktigt less. Tycker inte ditt instainlägg var elakt. De som retar sig på ditt liv, varför läsa bloggen över huvud taget, herregud så korkat.

  31. Hej!

    Jag tror verkligen att du måste stänga dina öron ibland och bara radera elaka kommentarer. Och sjunga en glad sång istället. Där är fullt av besynnerliga människor. Ja. Så är det. Man får inte lyssna på allt som sägs.

    Nu. Stort pepp till dig!!!

    Och jag är en person med NOLL känsla för heminredning så ska jag få det någorlunda fint här hemma är det nödvändigt att jag kopierar. (Jag är däremot en fena på att städa och organisera och lägga i lådor!!!)

    Och jag vet att ni fått sälja er hund för att ni blev allergiska. Men vet du. En gång skrev jag här på bloggen och undrade om er hund. Och då berättade jag att jag mest av allt önskade mig en hund. Men mina föräldrar (mest min pappa) isåfall skulle göra mig arvslös!! Och då skrattade du(kommer du ihåg??) och sa att dina päron varit likadana men nu ”lugnat sig” ???!!!

    Iallafall . Nu har jag hund!!! Eller alltså jag har haft honom i ett halvår. Och ingen är allergisk. Och jag är arvslös…puh….för typ femtioelfte gången…jag är 40 år och JAG HAR HUND!

    Och jämfört med att ha barn är ju hund plättlätt! Inte alls som folk sa. Och jag vågade köpa och älska honom för att du skrattade och sa att det varit typ så för dig också.

    Men strunta du i surpupporna. Sånna finns alltid och dom har alltid fel.

    Stor kram!

    1. VA!!! Jag gör ett tilläg till mig själv för jag visste inte om hur lika den andra bloggen var. Det är ju lite tokigt. Så mycket härmas inte jag. Och det är klart det känns konstigt för dig.

      Ha nu en bra dag ändå.

  32. Bravo Petra! Så himla bra skrivet av dig. Jag tittar in hos dig varje dag, nog för att du inspirera mig i allt du tar dig för, men kanske främst för att du är klok och rolig.

    De som är elaka mot dig skulle bara veta vilket hav av kvinnor som står bakom dig.

  33. Själv har jag inte den blekaste om vad det här handlar om. Man skulle därmed kunna hävda att uppmärksamheten kring frågan ökar genom att den tas upp för att den riktas åt det hållet. Samtidigt, det är ju väldigt likt. Trodde du höll på med arrangemang inför ngn fotografering för bookbeat eller prenumeration och det säger väl en del hehe! Att folk kan vara så engagerade i, som någon skrev ovan, en storm i ett vattenglas förstår jag inte. Tycker f.ö att ni fått så fint hemma efter renoveringen och det är kul att se att ni verkar må så bra!

  34. Vad bra skrivet Petra! Det är så lätt att skriva elakheter och påhopp över en dator..undrar om de skulle säga samma sak face to face?
    Du är fantastisk och vill så klart inspirera det är väl det som är meningen😊
    Stor kram till dig/Annsofie

  35. Bravo Hofp! Jag har läst din blogg från den dagen som du lade bild på dina jeans och skrev :Ursäkta för att jag visar min rumpa (eller något liknande) Jag blev stor förälskad i din blogg! Du är en stor inspiration källa och givetvis är jag lite avundsjuk för jag har inte råd med allt som du har men är ändå glad och önskar dig väl! 😉 Fortsätt med det du gör och vem du är!

  36. Jag håller med dig till 100%.
    Du har verkligen inte gjort något fel.
    Jag får, som så många andra, rysningar av hut mycket denna kvinna (andra bloggaren) härmar dig i precis allt. Det handhar inte om att välja samma väggfärg, köpa samna ljuslykta och kudde. Det handlar om SÅ mycket mer…. byta ut ett helt hem, trädgård, samma resmål och ta samma foton på plats, typsnitt på bloggen, uttryck mm.
    Riktigt riktigt osund. Att hon inte förstår hur pinsamt det är – det är ännu märkligare.

    Jag står bakom dig och förstår att du ledsnar tillslut. Tycker du varit tålmodig länge nog.

    Be strong!

    Kram Johanna

  37. I detta fall handlar det inte om att inspireras av enskilda saker utan att kopiera ett liv rakt av. Stalking på ett riktigt läskigt sätt. Du har en grym blogg och jag ser framemot lite julinspiration. Stor kram Lotta

  38. Men herregud, har folk inget annat för sig än att tracka ner på andra? På riktigt? Kanske borde skaffa sig en hobby 🙂
    Jag tycker du är fantastisk!
    På bloggen har jag förresten skrivit om träning under graviditeten – kika gärna in, läs och säg vad du tycker 🙂 Som en liten parentes 🙂
    Kram <3

  39. Du är en stor inspirationskälla, härmar en hel del.. Men jag skulle ju aldrig få för mig att börja blogga och i princip kopiera dig. Känns lite stalker varning. Man vet ju redan när du visar upp något nytt, att den ska dyka upp i en annan blogg.. Med undertexten, denna har jag tittat på så länge.. Petra du är grym – keep on going! Kram

  40. Fina, fantastiska människa. Jag har följt många bloggar under dessa år, men ingen kan fylla en grå och mulen novemberdag med så mycket feelgood som du Petra. När jag är nere och ledsen eller trött, klickar jag alltid in hos dig för att må bättre. Därför blir jag så arg över dessa iditotiska nättroll.
    Jag kan förstå att du blir nedslagen och undrar om dessa påhopp motiverar dig att fortsätta men tro mig, vi är många som inspireras och njuter av varje härligt inlägg du delar med oss. Lev ditt liv precis som du gör och vill och fortsätt med din positiva inställning. Jag är så tacksam för att jag hittade hofp en gång för länge sedan och har rekommenderat den monta gånger under dessa år. Stor kram Katja

  41. Så väldigt tråkigt att personer känner ett behov av att trycka ner andra. Det säger en hel del om dem själva. Om man inte tycker om en blogg eller har negativa åsikter om den personen som driver den och dennes livsstil, då kan man verkligen ifrågasätta varför den personen besöker bloggen alls. Väldigt tråkigt beteende, av väldigt små människor.

  42. Hej Petra!
    Jag håller helt med dig, bra skrivit. Du har den härligaste bloggen som jag läser varje dag. Älskar din blogg💕

  43. Kære Petra

    En fornøjelse og inspiration at læse din blog. Jeg forstår ikke, hvorfor andre har behov for at skrive grimt, men forstår at det frustrerer og gør ondt, når det står slemt til. Håber du glædes over de gode kommentar, der viser, at du er dygtig til at lave din blog. 🙂

  44. Jag förstår och många med dig att det nästan är lite roligt hur mitt vita hus kopierar dig. I allt hur hon placerar prydnadssaker möblerar heminreder, planerar sin trädgård som nu också har grus med stålkant, allt i klädväg, arrangerandet av bilder, bloggspråket i sin text. Vet att Sveriges största inredningsbloggar hade samma problem där hon blev kopierad och det är just det du blir av mitt vita hus. Här handlar det inte om inspiration (som hon uttrycker att hon har skrivit)! Utan det är rent plagiat, stalkervarning nästintill. Du är fantastiskt inspirerande och fortsätt i din anda.

  45. Du är grym på det du gör. Det är mycket jobb, eftertanke, kreativitet och talang bakom de företag du driver. Att det kopieras fullständigt, är inte bars både kuslig och udda, utan plagiat inte inspiration med olika referenser. Originalet är bättre än kopian! Heja Petra! Du är fantastiskt inspirerande på många sätt.

  46. Ja du jisses Amalia….alla dessa människor som tvångsmässigt måste tycka och tänka. Min mor brukar säga att mot dumheten kämpar endast gudarna och enligt den devisen lever jag. Jag fattar verkligen inte varför de överhuvudtaget ödslar sin värdefulla tid på dig om du är så dålig. Helt ärligt säger det faktiskt mer om de själva än om dig som bloggerska. Själv älskar jag att titta in här. Inte för att jag samtycker med allt du säger, tycker och gör utan för att jag gillar att ta del av andra människors livsvärld. Keep up the good work. Stor kram till dig från Mia

  47. Problemet ligger ju i vad jag anser i att du ö p p e t tar denna diskussion och låter det fortgå men som i själva verket är något mellan dig och den berörda. Du kan inte ta ansvar för vad alla tycker. Självklart inte. Men det är bara du som kan styra vad som sägs på denna blogg och din insta. Det börjar gå lite för långt tycker jag. Hitta ett annat sätt att sätta stopp för ”kopieringen”. Gör det inte till en show och ett drev.

  48. Bra HoP!
    Att du lyckats tiga så länge. Det är obehagligt och skrämmande att se detta ständiga kopierande (som sträcker sig långt mer än bara inredning) och känns som stalker-varning men samtidigt som häcklande(?!)
    Ja man inspireras av varandra men detta är något utöver endast att låta sig inspireras 🙁

  49. Jag såg denna aktuella bild på instagram och kan verkligen inte förstå alla hårda ord. Medger att jag inte läst alla. Blir så ledsen för din skull, som delger och inspirerar oss, för att du får stå ut med sånt här.

  50. Tycker detta är en jäkla konstig historia faktiskt. ”Hon” verkar vara en genuint snäll å rar person som är hyggligt smart å utbildad, och det menar jag verkligen. Hon påpekar ofta att hon tycker du har så fint och länkar och svarar alltid på frågor. Men, hon verkar inte ha någon som helst självinsikt eller gräns för hur hon kopierar in i detalj. Skitsamma om hon köper samma saker, det gör ju alla…. men det där med hur hon exakt kopierar uttryck, layout, poser och fotar ur samma vinklar saker som hon arrangerat precis som dig. Det är lite läskigt och också märkligt att hon inte slutar, det här har ju pågått läänge. Jag skulle skämmas livet ur mig om nån kom på mig med att kopiera rakt av å göra allt för att det inte skulle framstå som ens i närheten lika igen… Återigen, det handlar inte om prylarna som sådana. Jag förstår det bara inte… Varför??

  51. Det var jag som skrev det om lyxfällan. Det var inte riktat åt dig om du nu tog åt dig och trodde det, det var ett svar till nån som undrade hur alla hade råd med så mycket dyra inredningsprylar. För ja, vaser, krukor, filtar mm för flera tusentals kronor är mycket pengar att lägga allt eftersom trenderna skiftar. Jag syftar då på alla vanliga ”svenssonhem” som har dessa prylar för att de sett inredningskonton och vill ha samma. Antingen är det en masssa kopior (vilket jag tror det är mycket av tex när det gäller y-stolarna som finns i var o varannat hem just nu) eller så är det mycket avbetalning o krediter såvida inte var o varannan har ut en 40-50 tusen efter skatt per månad. Det var det jag menade med lyxfällan, kan nog komma många fall för det programmet framöver såvida det inte är billiga kopior folk kör på. För övrigt läser jag båda bloggarna och kan nog tycka det är lite mer än bara inspiration från ett visst håll…men bara för det kan man ju inte komma med personangrepp mot denna som många gjorde på din instagram. Som att man inte skulle kunna knäppa jackan osv? Hur som helst, jag gillar din blogg och inspireras mycket av dig! Men akta dig för lyxfällan 😆😂 Hahaha

  52. Bästa Petra det är DU som är orginalet! Jag är tvungen att läsa den andra bloggen för att det är sååå patetiskt så det är inte klokt. Skriva som du ”prata som du. ”Men fattas bara att hon kommer & säger att hon ska ha en sladdis också. (där Går nog gränsen hoppas jag) Jag tycker att det är sjukt som ett slags stalker beteende att man inte fattar att man lever i en annans värld! Fortsätt som du gör. Och en viktig sak till du har ju VÄRLDENS FINASTE BARN & familj! Var bara stolt. All lycka till er❤️Tror jag har läst din blogg sedan du började typ. Så fint och inspirerande😍

    1. hehe, jag har funderat över det där med en sladdis länge! Ända sedan Petra berättade att hon var gravid med nr. 4 så har Mia skrivit massvis av gånger ”att hon är sååå färdig med bebisar” och ”inte kommer att skaffa fler”.. tror inte någon annan hade trott eller tänkt det heller så det var ju knappast nödvändigt att upplysa bloggläsarna om ur tomma intet. Kanske för att hon känner ett behov av att kopiera det med, men känner att just den biten inte lyckas i hennes liv.. det är ju trots allt en människa och inte en inredningssak. Men har som sagt reagerat på det MASSVIS med gånger, och läst in det som avundsjuka/kritik mot äldre mammor….

  53. Hej!
    Jag tittar in till dig nästan varje dag och inspireras verkligen av alla vackra bilder! Hade eventuellt tänkt köpa lite olika silverljusstakar från Svenskt Tenn som du, men efter att ha sett både bloggerskan som kopierat dig (var ju tvungen att gå in och titta efter ditt insta-inlägg), Lisa Abefelt och Superwoman ha exakt samma trio ljusstakar och en helt sjuklig massa andra saker som du har, känner jag nu att det får bli något annat! 😉 Originalet är oftast bäst, så även i det här fallet. Förstår verkligen att du blir trött på det även om kopiering är den ärligaste formen av smicker. Tack för en fin blogg!
    /En trogen läsare och amatörbloggare

  54. Jag förstår hur du känner till fullo! Känner till bakgrunden och har läst härmerskans blogg i fråga några gånger men tycker nästan det är lite otäckt ibland, känns inte helt friskt faktiskt! En inredningsstalker!!
    Håller mig hellre till originalet, du är grym på det du gör!

    Kram Annelie

  55. Vet du vad Petra, jag har förståelse för att du kan känna dig irriterad och att det går till överdrift, absolut. MEN, att lägga upp en bild på instagram och skriva en kommentar som öppnar upp för så många att skriva elaka kommentarer om denna bloggerska framför så många andra följare, det var inte rätt väg att gå. Ingen förtjänar att bli uthängd på det sättet. Nu vet inte jag vad du har gjort åt situationen tidigare, men ta detta privat, det är en sak mellan dig och henne.

  56. Bra inlägg! Så sjukt med alla dessa hatiska kommentarer, hur mår man egentligen själv när man hoppar på andra sådär? Nä, fortsätt med din fantastiskt inspirerande blogg och försök skaka av dig. Ta hand om dig och familjen. kram.

  57. Heja dig Petra!
    Tycker faktiskt att det är fel att beskylla dig för detta som en del gjorde på instaflödet. Jag tycker du har varit försiktig och tålmodig i många år och inte hängt ut den andra damen alls som säkert många andra hade gjort.
    Tycker det var dags nu att sätta ner foten. Och det handlar fortfarande inte om att köpa en MB-väska som du har samt måla ett rum grått …. som tyvärr en del följare verkar tro, det har pågått i år och det är ett beteende som är osunt.
    Klart att alka inspireras och tar efter vissa saker, även jag, och det är helt okej. Men att i princip vilja vara en annan person och plagiera allt som kommer i ens väg… nej nej. På en offentlig blogg dessutom.
    Nej, hon bör nog göra om och.göta rätt. starta upp något eget, personligt och inte låtsas vara en annan än den hon är.

    Kram till dig! Originalet !

    Sus

  58. Jag tycker att du Petra visar på dagisfasoner, att beskylla nån annan för att härmas. Till och med på bilderna du la upp tycker jag att mycket skiljer och ditt hem är ju inte precis det första med grå väggar, vita möbler och lite dyra detaljer. Många reagerade ju när du gjorde om din tvättstuga till en nästan kopia av Starwomans men du hade inga problem med det och varför skulle du, vi hittar saker i gillar här och där men tror du att denna bloggare som du skriver ganska elakt om här över sitter och analyserar allt du gör för att göra exakt likadant så tror jag du fått hybris. Ditt hem är inte speciellt unikt, många har ungefär samma och du borde lära dig ödmjukt. Om hon stör dig, läs inte den bloggen då och bete dig som den 40+ du är. Jag tycker du visar mer och mer hur osäker du är i dig själv och därmed reagerar du när du tycker att någon annan använder ett uttryck eller en jacka som du också använt. Se till att jobba med dig själv som person och stärk dig så kommer du nog sluta störa dig på om nån annan också köper nått fån ikea eller tror att du röstar si eller så.

  59. Tycker att en hel del av er borde gå in och läsa på hennes instagram idag (”den andra bloggaren”), så ser ni vad många av er har åstadkommit med era kommentarer. Hoppas ni känner er stolta.

    1. Det som har hänt är att extremt många reaggerar på att hon har stulit ett helt koncept RAKT AV och tjänar pengar på det, hon kopierar precis ALLT och har gjort det i många många många år. Så fort Petra byter stil så gör hon det också, till exakt samma. Det gäller inte bara inredning och trädgård, det gäller texter, uttryck och allting annat. Hon bokar ju t o m semestrar på exakt samma ställen, bor på exakt samma hotell, gör precis allting exakt likadant som Petra. Hon har ju inga egna ideer men tjänar likförbannat massa pengar på en annan människas jobb och försörjning. Som sagt, det som har hänt är att väldigt många människor har lagt märke till detta och påtalar det. Den andra bloggerskan är fullt medveten om sitt kopierande och om hon inte klarar av att andra påpekar det mest uppenbara så kanske hon inte 1. Ska kopiera rakt av utan komma på ett eget koncept som hon kan tjäna pengar på, eller 2. Inte blogga alls.

        1. Nej givetvis inte, absolut inte. Det är mycket som definitivt inte är okej. Personangrepp, påhopp, näthat och mobbing tex är absolut inte acceptabelt. Inte heller är det acceptabelt att stjäla ett helt koncept rakt av och sko sig på en annan människas livsverk och försörjning. Det finns mycket som inte är okej och som man behöver göra något med här i livet.

      1. Vadå komma på nått eget, var och varannan har ett hem som ser ut ungefär sådär. Det var inte Petra som uppfann grå väggar och vita möbler.

        1. Men hjälp, hur kan ni inte se igenom vad den andra bloggerskan gör? Har ni inte fattat att det är mycket mycket mer än bra väggfärg och inredning? Är det någon som borde skämmas i allt det här så är det hon.

  60. Tråkigt att människor ska behöva ta emot såna påhopp som du beskriver. Så länge det finns sociala medier kommer det finnas nätmobbning. Tråkigt nog. Precis som i skolor och arbetsplatser borde det finnas ett anti-mobbing engagemang där det finns skyddsnät som förhindrar detta. Jag vet inte hur det ser ut när det kommer till nätmobbning? Finns det något sådant skydd? Det är bra att du tar upp detta, liksom många andra bloggare, så att det blir synligt och tydliggörs hur man som bloggare har nolltolerans mot detta.

    En viktig sak som man måste försöka tänka på tror jag när man beger sig ut i sociala medier är att ha en absolut maximal distans till detta. Bearbeta sina tankar och lära sig förstå att dessa människor antagligen är osäkra på sig själv och mår bättre när dom trycker ner andra. Det är ett väldigt vanligt fenomen som är lätt att ta ut bakom en skärm. Man FÅR inte låta sig påverkas av detta. Det ligger inget rätt i såna påhopp, utan är just bara tomma påhopp. Alla är vi olika och det finns inget rätt eller fel. Därför kan vi inte låta oss jämföras med andra. Det finns bara vissa normer och normbrytande beteenden får ju givetvis folk att reagera. För det är så vi är funtade. Men låt dig inte påverkas av detta. Håll huvudet högt, sätt dina gränser och visa att du är starkare än dom! För det är du

  61. Altså, damer…..her er det mange som bør gå litt i seg selv. Man skulle tro at det var konkurranse i hvem som kan ha de styggeste kommentarene.
    Det at HoP reagerer syns jeg er helt på sin plass, for denne kopieringen går langt over hva som er normalt – og at hun sier ifra på en såpass fin måte er beundringsverdig.

  62. Hmm, en väldigt svår fråga tycker jag. Jag håller med HoPh i sak, bildenkompositionen är väldigt lik med den rosa filten etc etc och jag kan förstå att det väcker frustration. Men var det bara denna bilden som är problemet? Ligger det annat bakom? Hur löser man då ett sådant problem? Genom att ”skämta” om det?

    Jag kikar på ”den andra” bloggen också och ja, MVH gör mkt likt- men om man skall se det lite ur hennes synvinkel så kan ju vara så att ”man blir lite som man umgås” -är man som person ”lättpåverkad” så går liksom allt man ser och läser in och blir ens eget. Gillar man en typ av stil (Hoph, Starwoman etc etc) så blir man ju till slut lite hjärntvättad av alla bilder och text som man konsumerar. Att finna en ”ton” i text är ju ganska svårt och där kan jag tänka mig att det är extra lätt att bli påverkad. Jag tycker det är väldigt hårt att anse att någon är sinnessjuk utan att känna personen, vad vet alla ”kännare” här egentligen, har ni träffat Mia på riktigt så att ni vet att hon verkligen inte visar sitt rätta jag i bloggen??? Jag skulle kunna tänka mig att det blir ganska så jobbigt i längden att spela en roll…så det känns ganska otroligt att man orkar hålla det uppe år efter år, men vad vet jag. Jag håller med om att bilderna från sovrummet var lika men dessa två bloggares hem som helhet är inte speciellt lika. Å andra sidan, om det nu är så att en person verkligen är så utstuderad att hon verkligen kopierar medvetet för att hon saknar helt egen inre kompass så är det ju ännu sorgligare o synd om den personen att ”uthängning” blir att sparka på en som ligger.

    Eller vänta nu- var det uthängning eller var det ”ett skämt” för att HoPh genuint tyckte det var roligt? Det jag tror blir tokigt är när HoPh skriver att det är ”ett skämt” och att hon finner det ”roande”- och står fast vid det när det samtidigt framgår tydligt att så inte är fallet. Då blir faktiskt tonen ironisk och därmed uppfattas den som elak av väldigt många och om A (som är förebild) är elak så blir det OK för B att vara det. HoPh frånskriver sig ansvaret lite för enkelt tycker jag, drevet hade kanske inte startat om tonen varit en annan från början? Visst, ”folk” är ansvariga för vad de skriver men det är skrämmande att så många tar an en så elak ton – även om man håller HoPh i sak är det viktigt att känna på hur det känns för den andra personen att faktiskt bli ”uthängd” på detta vis. Det kanske hade funnits bättre sätt att lösa detta på? HoPH – keep up the good work men jag blir skrämd av alla onda toner i dagens samhälle som våra döttrar o söner skall växa upp i. Du kanske har försökt lösa detta på annat vis tidigare, men det framkommer ju inte? Är det så här (hänga ut problem i sociala medier) dina barn skall lösa konflikter? Poängen är att vi vuxna är förebilder och läs tex kommentarerna till Sanna Nielsen’s julvärdsutnämning- kvinnor som är riktiga bitches. Normaliserat tonläge idag- i Sverige- i världen. Vi får passa oss!!

  63. Hej Petra,
    Du verkar vara en varm person, utgâr frân att det inte är din avsikt att starta ett drev mot ”den andra bloggerskan”. Antar ocksâ att din blogg/företag gâr strâlande. Det finns säkert massvis av människor som inspireras av ditt vackra hem! (Jag skulle gärna kopiera rakt av om jag hade râd och tid 😉 )
    Varför inte bara lâta de som inspireras hâllas (sâ länge ingen stalkar dig personligen, typ baktalar, smyger i buskar och annat creepy)? Trafiken till din blogg pâverkas väl knappast negativt av de som gillar din stil och ”härmar” (snarare tvärtom?)? Folk är sâ hatiska pâ nätet, släng ut ett bete och nâgon slags primitiv gruppdynamik tar över… Fortsätt sprida bra vibes istället!!!

  64. Att kopiera och härmas är ju en sak, det kan vara harmlöst absolut men i detta fall är det inte det och då kan jag förstå frustrationen! Skulle heller inte känna mig särskilt bekväm av att veta att någon härmar en så mycket i allt man gör, smickrad är man väl bara till en viss gräns… Sen är det ytterligare en dimension i det här och det är ju att båda driver en vinstdrivande blogg. Inredningsbloggar må inspireras hit och dit och man ser samma vas och ljusstake i var mans hem. Men att kopiera så uppenbart år efter år och till och med skriva identiska inlägg/foton och ’sko’ sig på detta plagierade liv är en helt annan sak. Då spelar det ingen roll hur trevlig och rar personen i fråga verkar vara eller hur länge personen i fråga har bloggat. Ska Petra bara hålla god min och låtsas som ingenting? Jag vet att hon har tagit upp detta en gång tidigare i bloggen och har för mig att hon skrivit att hon har kontaktat personen i fråga ang. detta. Vad mer kan man göra?

  65. Finns det i te nån funktion som gör att du måste godkänna alla kommentarer innan det publiceras, isåfall strunta i att publicera de
    elaka kommentarerna!! Det är din blogg och det är du som bestämmer vad som ska stå! Precis som på Facebook där kan man ju radera när nån kommenterar nåt knäppt!!
    Gör så så slipper man se skiten!
    Tack för din fina blogg, måste ju vara en av dom snyggaste, dina foton är så
    otroligt fina

  66. Han bryr sig inte. Jag läste din blogg med intresse. Du är en inspiration. MGDA med Polska

  67. Synes i grunnen at bildet du la ut ble gjort med glimt i øyet og skjønner ingen ting av alle de som tok helt av i kommentarfeltet på Instagram. Jeg mener, til og med det rosa pleddet var der. Det var egentlig ganske uskyldig – av deg. Det som ikke er så uskyldig er vel å kopiere hele livsstilen din. Ellers takk for all inspirasjon. Jeg har også kjøpt samme kommode som du hadde før på mitt soverom . Jeg har sikkert kjøpt andre saker og. Så klart man kopierer noe, men du skal slippe og se det presentert helt likt av meg. Noe sted 😉

  68. Ja jösses, vilket drev det blev! Både på bloggen och Instagram. Att alla orkar, förvånar mig.
    Just nu är jag glad att jag har en blogg som ingen läser.
    Jag gillar din blogg och dina fina foton du lägger in.

  69. Eftersom ett namn droppades här kunde jag lätt klicka mig in på den andra bloggen. Blev lite förvånad när jag insåg att jag följt både den bloggen och hennes instagram under en lång tid men aldrig tänkt tanken att hon kopierar dig.
    Visst har hon några saker som du också har i inredningen men det är väl inte konstigt om hon läser din blogg och får idéer där ifrån? Att fortsätta dra paralleller till att hon också har ett vitt hus och kör xc90 är att gå för långt tycker jag. Är du orolig för att hon ska ta läsare ifrån dig eller vad är problemet? Förstår faktiskt inte.

  70. Förresten var väl den där bilden bara ett grepp för att få bättre besöksstatistik?!?!?!?! In med lite drama lissom! 😉

  71. Og hvem hermer etter hvem når det gjelder HoP og Starwoman? Der er jo likt over hele linja i mange blogger….

  72. Jag har länge undrat hur denna konstanta kopiering ska fortgå. Helt otroligt att man kan göra på det sättet och låtsas som ingenting! Och helt otroligt att du står ut Petra, du gör det bra. Jag har full förståelse för den omtalade instagrambilden och full förståelse för det du skriver ovan. Enda anledningen till att jag besöker den andra bloggaren är för att se vad hon kopierat denna gång. Stalkningsvarning. Det är pinsamt delux och ännu pinsammare att hon låtsas som ingenting. Och vad gäller kommentarer som hon sägs svara på så publicerar hon endast valda kommentarer. De hon inte gillar publicerar hon inte. Sen må hon vara hur trevlig eller gullig som helst.

  73. H o P är originalet! Det har kollats genom årtal och hela denna debatt är redan uthängd och offentlig för länge sedan om man googlar på det. Klart det blir ett stort problem i vinstdrivande bloggar om någon plagierar på detta sätt! Inte bara bilden med rosa pläden utan hela livet, vanor, resor, trädgård, kläder, språkbruk, layout. Petra har redan tagit diskussionen privat vad jag kan se. Till slut kanske man måste hänga ut personen för att få ett slut. Jurist kanske inte är så kul att ta till i första hand. Denna kopiering skulle ALDRIG vara tillåten i en tentasal eller bland bokförfattare! Problemet är väl att för många inte ser ”bloggerska” som ett jobb/eget företag. Men i detta fall är det så! Hårt arbete och unika ideer!

  74. Om man driver en offentlig blogg (ganska stor dessutom) och där väljer att kopiera väldigt mycket från en annan stor offentlig blogg borde man kanske kunna ta en offentlig liten pik om det.
    Såklart är inte de elaka kommentarerna om hennes vikt etc ok men inte heller alla påhopp om att P är en dålig människa, en mobbare osv. De som gapar mest om mobbing är ju faktiskt de som mobbar mest.
    Tror att alla som är lite insatta i historen håller helt med dig P men tyvärr är det inte vi ”normala människor” som härjar mest i kommentarsfälten.

  75. Tack för all pepp. Tack för allt snällt. Så himla gulligt<3 Dock inte alls bra med hat och elakheter och ni som slänger riktigt elaka ord runt om er, tänk efter lite innan snälla. Vi är två vanliga kvinnor med vanliga känslor och så klart bli vi sårade av att höra eller läsa att vi ex är troll, mobbare eller psykopater. Som sagt – ge gärna kritik och ge nya vinklar att se saker på. Men håll er till ämnet och leverera inget mer hat eller lögner tack. (Det värsta har jag raderat eller inte publicerat om någon undrar, så det slapp ni läsa. Jag har en väldigt konstig kommentatorskontroll som innebär att om ni någon gång fått en kommentar godkänd så blir alla andra också det. Har ni aldrig kommenterat förut så måste jag godkänna först. Om ni undrar över det) Man får kritisera, man får ta kritik men inte hat. Det är enorm skillnad där.

    KRAM

    1. Jag bara måste lämna en kommentar till… väldigt synd att du hamnade mitt i stormen, det är ju inte ditt fel att just du blivit utsatt för kopiering. Mina åsikter berör endast bloggen som business, inte personen bakom. Jag kan tänka mig hur mycket tid, energi och, ja, kärlek det ligger bakom din blogg och jag tycker inte det är okej att någon annans hela business går ut på att kopiera, är så ledsen att det blev sådan backfire för dig även om syftet var bra. Men okej, kanske bättre att lämna det här, ville bara peppa dig att stå på dig och vara stolt över ditt fina hem som vi läsare är tacksamma för att få se en glimt av. Tack för all inspiration som du ger oss, kram.

  76. Beundransvärt att du orkar stå på dig och bemöta och hantera alla otrevliga och oreflekterande kommentarer, verkligen starkt av dig! Läser din blogg sedan flera år och följer dig på instagram. Det är fint att du så genuint delar med dig av såväl ditt inrednings- och modeintresse som glimtar ut familjelivet. Verkligen tråkigt att så många väljer att skriva negativa kommentarer och kränkande påhopp. Jag undrar om de skulle våga säga såna saker om de mötte dig på gatan? Vett och etikett i kommentarsfältet borde vara att inte skriva något anonymt som en inte skulle säga ”öga mot öga” i en dialog. Tack för en inspirerande blogg och kram till dig!

  77. Jag fattar inget??? Eftersom jag inte tidigare varit på ”den andra bloggarens” insta eller blogg så kikade jag på dennes insta…ok sovrumsbilden är ju en ganska bra kopia, fast din är finare. Men förövrigt ?? Det ser ju ut som hos de flesta bloggare som gärna visar upp sina hem. Det blir lite som att läsa skvallertidningar, det räcker med en för det står samma i alla.
    Är det inte hela grejen med att vilja visa upp ”hur fint man har”, att folk ska bli inspirerade ? Varför gör man det annars? Är det en ren egoboost man vill ha ? En massa beröm från okända människor ?
    Inget fel i det, men i min enfald har jag trott att det är inspiration man vill ge till andra.
    Varför inte ta det som en komplimang istället, att någon tycker att du har det så fint att denne strävar efter samma känsla?

    Nu har jag inte läst alla dessa kommentarer så jag vet inte om jag missat något allvarligare…men det här är mina spontana funderingar.

  78. Usch och fy för sådana elaka humör- och energitjuvar! Visst är det bra att tycka olika, och lika. Att tycka i allmänhet och i specifika ämnen. Men att säga saker för att såra och provocera får man faktiskt inte göra. Har du inget snällt att säga kan du lika gärna vara tyst; en mycket bra devis. Sprid glädje och välvilja, inget annat tjafs. <3 Du är en vacker, sprudlande och härlig person som inspirerar till tusen! Stort tack för att du inte ger upp utan ryter ifrån och kör på. Stor kram

  79. Hej

    Min spontana känsla var att det inte var så superlikt, bilden är det, men inte kontot i sin helhet! Men förstår nu att det ligger så mycket mer bakom än bara prylar! Man tycker ju nästan lite synd om henne… Hon behöver nog jobba med sin självkänsla!

  80. Petra du är originalet – du har säkert många fler följare och besökare – du tjänar säkert mycket mer än alla ev copycats. Nöj dig och var glad och stolt. Gör ditt och strunta i de andra. Inse också att du måste tänka dig för mer än en gång innan du ”skämtar” på ett sätt som kan uppfattas som ett hån från någon högre upp i blogghierarkin.

    Jag följer DIN blogg sedan länge – och då menar jag LÄNGE – eftersom jag är intresserad av inredning. Ingenting annat.
    Nu för tiden är det ju allt mindre av just det tyvärr. Men det är väl allt det där andra – ditt övriga liv – som retar upp folk
    och gör dem elaka och avundsjuka. Betänk det.

  81. Alltså jag förstår verkligen inte anledningen till varför du ändå väljer att fortsätta att driva på frågan. Det hör syftet av det hela ännu tydligare. Förstår mig inte heller på alla ni kvinnor som tycker att det är ok att prata så nedlåtande om någon annan… jag blir uppriktigt ledsen hur vuxna människor kan bete sig och tycka att det är ok.

  82. Det är en sak att bli inspirerad av någon! Men att så detaljrikt kopiera någon är riktigt dåligt. Petra har inrett sitt hem och lagt ner sin tid och ansträngning för att skapa dels ett vackert hem men också vackra bilder. Det faktum att någon ens skulle få tanken att i princip kopiera och dessutom tjäna, för att inte nämna ta åt sig äran för detta är otroligt lågt. Det är att stjäla hennes skapande, hennes konst. Man måste sakna någon typ av integritet om man känner detta behov. Det är en oskriven lag att inte kopiera andras arbete, det känns etiskt fel. Jag hoppas hon kan finna sig till rätta och inte får ut så mycket mer på att stjäla det du själv har lagt ner själ i.
    Det här är ju ditt verk, ditt skötebarn och det ska ju ingen ta ifrån dig eller utnyttja. För övrigt uppskattar jag din blogg väldigt mycket och förstår precis att du känner som du gör!
    /Mia

  83. Jag tycker inte det var speciellt roligt”skämt”. Det är snarare närmast vuxenmobbing, jag tycker inte du skulle lagt upp bilden. Ser lite likheter, men du borde verkligen ta det som en komplimang att många hämtar inspo hos dig, är det inte det du vill med dina bilder och blogg?
    Sedan tycker inte jag du har direkt patent på går väggar, vita möbler, rosa plädar etc. Det är väl fler än du som kan gilla och faktiskt ska få det?

    1. Nej jag har inte mobbat någon och nej det handlar inte om grå väggar och en pläd. Det handlade om att jag uppmärksammade en totalt kopierad bild av en branchkollega. Där foto, redigering, styling och det mesta är lika. Anledningen till att jag tyckte jag kunde skoja med en sådan bild på Insta är 1. Vi är professionella bloggare. Vi har flera gemensamma uppdragsgivare osv. Vi ligger båda på topp 100 listan i Sverige 2. Det handlar inte om en engångsföreteelse utan ett kopierande som liksom är satt i system sedan 4-5 år och som denne person är mycket medveten om. Otroligt många är medvetna om det. Hon v ä l j e r alltså att göra så och hon f å r göra så men då måste hon kunna ta att jag eller någon annan kanske nämner detta eller skojar om det. En eller två gånger. Det är inte elakt. Många i vår bransch är så oerhört måna om sitt och noga med hur deras arbete, styling, koncept eller för all del bilder kopieras eller delas. Det ingen ska behöva ta är hat och skit och det är en helt annan sak och något som andra får ta ansvar för.

      1. Jag förstår till 100 % men det du glömmer är att allt detta skedde på din blogg och din insta som DU är ansvarig för. Även om de som kommenterat måste stå för det dom skrivit så är det fortfarande DU som lät det ske under dina vingar så att säga. Du lät det enligt min mening fortgå alldeles för länge. DU skulle satt stopp för det direkt när kommentarerna började rusa i en annan riktning än vad du tänkt. Istället blev det pajkastning på båda sidor i två dygn!!! Nu gjorde du inte det och life goes on. Solen går upp imorgon också var det en klok man som sa. Ha en fin dag!

        1. Och nu sker det ”smutskastning” av mig på hennes Insta och hon låter det ske där. Är det okej om man snyftprovocerar fram hatkommentarer… Om vissa Instamänniskor tycker mitt inlägg var medvetet provocerande till att folk ska hata – vad är då inte hennes nu.

          1. Det är väl ingen (vad jag sett i alla fall) som skrivit kränkande saker om dig hos MVH?
            Sen måste man ju få tycka att du gjort fel? Det har jag däremot läst. Och det tycker jag med.
            (Som jag skrivit till dig innan, så tycker jag inte det är rätt väg att gå via sociala medier. Detta var en sak mellan två personer. Och det skulle vara bättre om du tog det privat med henne.)
            Eller att en del väljer att inte följa dig längre och gillar MVHs blogg bättre?

  84. Dear HOF, I am a grandma living in a pretty English village. I do not know what all this is about, because obviously I can’t speak Swedish!!! I enjoy your family blog very much. I follow you and one Norwegian lady. You post great pictures and the colours are a pleasure to look at. I think you bring a little sunshine into what can be a sad world. Keep going. I am very jealous of your snow. We struggle here with the white stuff. Don’t forget you are JUST a blog to give a little joy. Best Wishes Linda

  85. Vi som läst bloggar i över ett decennium och särskilt din blogg Petra (sedan 2008 eller 2009 (??)) är inte förvånade. Vi har sett den andra bloggerskans kopiering under år efter år. Motiv efter motiv. ”Pryl” efter ”pryl”. Miljö efter miljö. Ordval efter ordval. Osv osv. Det är inte inspiration utan kopiering. Jag tror att de flesta som kommenterat här inne inte har en aning. De har inte varit med och läst era bloggar över denna långa tid. Hon har gjort uppehåll förut i sitt bloggande när folk påtalat det uppenbara härmandet.
    Jag skulle lätt kunna göra en lista över allt de hon kopierat, eller ännu hellre sätta upp jämförande bilder. Det är skrämmande – för listan är lång. Men allt vänds till att ”alla mobbas”.
    Självklart tar vi alla avstånd till drev som bildas.
    Fakta kvarstår i grunden. Hon kopierar dig, detta är långt ifrån bara ”inspiration”. Det går i vågor men hon återkommer alltid till att kopiera dig. Men det vill hon inte erkänna.

    1. E X A K T Så! Jag förstår Petra Fullt Och innerst inne måste ändå Mia sova lite illa Och ta till sig (den som ger sig in i leken)… Handlar Inte Om en pläd… Instämmer till fullo.
      Kramar

  86. Jag måste vara ärlig och säga att jag blev så besviken när jag såg ditt inlägg på Instagram. Det är tydligt att denna bloggare hyser en stor beundran för dig och aldrig velat dig något illa. Ditt inlägg och dina läsares kommentarer måste vara otroligt förödmjukande för henne att läsa.

    1. Och jag blir väldigt fascinerad över att en del hela tiden tänker på hur det känns för den andra bloggerskan och hur hon eventuellt blir förödmjukad, medan man å andra sidan inte alls tänker på hur det känns för Petra. Det är ju bara det i sig helt sjukt konstigt. Tänk dig själv att du startar en egen firma som du drömt om länge och som du livnär dig på. Så plötsligt är det någon annan som kör exakt ditt koncept och plagierar dig i precis allt rakt av, så fort du byter stil eller gör vad som helst så kopieras det in i minsta detalj. Copy-paste deluxe. Hade du då bara ryckt på axlarna och tänkt ”nej jag gör ingenting åt detta för hon kanske blir förödmjukad om jag säger något” eller hade du tagit tjuren i hornen? Seriöst?

      1. Om det skulle vara något som man skapat helt själv, typ konst eller dyl.
        Då får man ta det via rättsväsendet. Inte genom sociala medier.
        Men här handlar det om inredningsprylar. Som Petra även marknadsför på sin blogg och får betalt för. Då vore det ju nästan konstigt om ingen sen skulle köpa dom. Eller hur? Och såklart ha dom i sitt hem.
        Om man inte vill inspirera andra med sitt hem eller delar av sitt hem. Låt bli att visa då. Så enkelt.
        Jag har också massvis med saker som Petra har i sitt hem. Och det är många många fler med mig.
        Och hör och häpna jag har grått sovrum. Dock kan jag meddela att jag målade grått före Petra gjorde det. 😉

        1. Det enda du gör i din text är att förminska Petras arbete. Hon har ju en av nordens största bloggar så var och en kan ju dra sin egen slutsats.

  87. Jesus, vilka kommentarer många delar med sig av!!

    Jag har följde din blogg länge länge å du inspirerar verkligen! Ditt hem är sååå fint. Mias blogg har jag inte varit inne på förens igår, å jag ser klart å tydligt vad det är du syftar på..

    Fortsätt göra det du gör, du är toppen!

  88. Det är inte ”bara” en blogg, det ligger ett konstnärsskap i hur sakerna sätts samman, egna ncs-koder osv. Självklart kan man inspireras av detta och ”sno” en av HoP färgkoder men när man sedan sätter exakt samma saker till och i samma vinklar är det inte längre inspiration. Finns många fler än den andra bloggerskan som härmar HoP på detaljnivå och jag tror det i grund och botten betyder att man är osäker på sig själv och har svårt för att göra sin egna stil, för inredning är inte helt lätt att få till alla gånger! Härmar man då exakt så blir resultatet förutsägbart och man behöver inte bli så ängslig för att ”göra fel”. I grunden en svårighet att göra egna val och veta vad man egentligen tycker själv och det ÄR svårt, sååå mkt prylar att välja på idag!

  89. Ps. Kopieringen är fel punkt slut. Att den andra bloggerskan börjar mobbas för vikt och jag vet inte allt var det var det är också fel, såklart! Men dessa två saker måste hållas isär och det görs det inte när olika människor nu tar parti för den ena eller andra. Båda måste förstås i detta.

  90. Precis så är det Åsa. Är mitt vita hus läsare så naiva att de inte ser att stor del av innehållet i bloggen är kopierat rakt av house PG Philia. Hop är ett varumärke som hon arbetar hårt för, precis som designers gör när de skapat något i flera år. Jag kan ge mängder med exempel på blogginlägg, idéer hemma som mitt vita hus gjort precis samma sak. På tur nu stod ju att riva upp markstenen utanför, (precis som hop gjort) nästa sak var att tapetsera hallen i samma Morris tapet (exakt samma) SER NI INTE ETT MÖNSTER? Det är ju bara ett konstaterande, sen att det går över i personangrepp är inte ok. Jag förstår dig fullt ut. Trendenser skrev förra året om en bloggkollega som kopierat henne, detta är ju precis samma sak. Punkt!

  91. Jag tror faktiskt inte Mia är medveten om kopierandet. Hon verkar vara en jättegullig lite naiv tjej som tror att hon inspireras men inte inser att hon kopierar rakt av. Jag har följt Mias blogg av och till sedan starten och faktum är att I början var det inte HoP som hon kopierade utan faktiskt, Living by W som jag följt ännu längre. De byggde hus samtidigt och man såg i inlägg efter inlägg hur hon tog efter uttryck, ordval och saker från Weronica som jag tycker är enormt stilsäker med stor integritet. Det blev ganska pinsamt ibland eftersom det var så tydligt att Mia bara var en sämre kopia. Jag tycker Mia är bäst när hon skriver om sin viktresa eller ridningen för då känns det som att hon är sig själv utan att härma andra, när det kommer till inredning känns hon väldigt osäker där det bara handlar om att handla så dyrt som möjligt. Tror som sagt att hon inte gör det medvetet och tycker faktiskt synd om henne när det blir sådana här ”drev”.

  92. Hey you..
    Love your posts.,och inspereras av ditt hem, men det bästa är när du visar bilder från dina föräldrars hem, vilken fantastiskt känsla för inredning de har! Där skulle jag kunna kopiera varje tråd, tycker att de ska ge ut en bok.
    Tack för att du delar 😘

    Monika

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg