BRILLSMURFEN

8g1b4971

.

Idag var jag en sväng hos optikern! Hos den mycket klassiska Levins Optik vid torget här i Småstaden. (Ett riktigt coolt ställe med tjusig originalbutiksinredning i teak och stället drivs idag av Levins trevliga sonson)

..

8g1b4984

8g1b4989

Det visade sig att det är ganska så hög tid med glasögon! Har ju inte längre armar (och då har jag ganska så långa) att sträcka ut för att kunna läsa den där pyyyttelilla texten på tvättlappar eller burkar eller whatever. Konstig känsla att inte kunna se skarpt längre men optikern berättade att så gott som alla måste till slut ha läsglasögon och den vanligaste åldern då synen på nära håll börjar försämras och man behöver läsglas är 38-44 år så ja – nu är det alltså dags. Men det är sååå svårt med bågar! Jag har ingen koll alls. Vad är mode? Vad är egentligen snyggt? Vad är helfel? En brilldjungel. Om någon söt har några grilltips så tar jag gärna och tacksamt emot sådana. Gillade den där runda modellen i kopparfärg som ni ser till höger ovan. Tyvärr såg jag väldigt hemlig och väldigt svår ut i dessa och mest som Mr Mishurato i Tintinboken Blå Lotus (någon som minns? Jag älskade Tintin som liten och slukade alla böcker:)

.

Annars har jag tränat idag! Har nämligen (åter igen) skaffat gymkort och ska även skaffa PT och blev även peppad av vännen Å som typ bor där på gymmet. Bra med såna toktighta vänförebilder:) Så var jag och lunchade med min bästa H som är hemma och är pappaledig med Moje. Han har två dagar i veckan och jag har tre vilket är jättebra (Dock har jag ingen föräldrapenning om någon undrar över det för sådan får man som professionell bloggare inte ta ut och jag kan inte frysa mitt företag heller. Så det blir till att bolla lite och planera) Sen var jag förbi vännen M och hennes nya fina inredningsbutik som snaart ska öppnas! Det blir så fint med en massa snyggt och kul med en ny butik här i vår stad:)

.

.

Nu ska jag fixa lite middag här! Det blir hemmagjord ärtsoppa och så våfflor efter den – mumsfillibabba.

.

.

Ha en fin torsdagkväll raringar!

.

.

KRAM

.

.

.

12 kommentarer till “BRILLSMURFEN

  1. Ta bilder framifrån och på sidan och maila mig/ lägg ut här … Jag blev nominerad till årets säljare 2015 på Synsam i hela sverige … Jag har stenkoll på vad människor passar i. Folk vallfärdar till Synsam i Vallentuna för att få min hjälp 🙂 ALLT är mode nu, men runda är sjukt inne … har ett par Boomerang själv. kramen damen // Giesela

  2. Du kollade synen så det inte är progressiva som behövs? 😉
    Jag gjorde inte det och det vart en lajbans överraskning hahah..10 lax totalt 🙂
    Men shait va snygg jag blev.
    Kram Åsa

  3. Hei . Du har en gull apekatt lysestake ? Hva merke er det og hvor får jeg tak i den ??
    Klem Sidsel

  4. Jennie Hammar har valt ut sjukt snygga här: https://www.specsavers.se/jennies-val …klockrena

    Renée Zellweger är kanonsnygg i nya filmen, se här: http://www.selectspecs.com/fashion-lifestyle/bridgets-stunning-specs-in-new-bridget-joness-baby-trailer/

    Petra Tungården har designat snygga här: https://www.specsavers.se/petra-tungarden

    Fanns några snygga här för inspo (dock inte alla): https://www.warbyparker.com/eyeglasses/women

    Synsam reklamen som går på tv visar ju några snygga.

    Sen klassiska ”arkitekt bågar” som Frank Lloyd Wright, Walter Gropius, Le Corbusier, Philip Jonsson bar…

    typ lite mer markerade i främst plast mer pt runda eller fyrkantiga snarare ön rektangulära

  5. De du anser dig själv trivas bäst i och ser dig själv som snyggast i. De bågarna blir nog bäst:)
    Konstigt det där med föräldraledighet och bloggkarriär… Det är väl företagande idag så gott som något?! Så länge man inte lägger ut något offentligt just de dagar man tar ut föräldrapenningen och det kan man väl styra hyfsat…

    Happy Friday!
    Kram Becca

  6. Läste nån kommentar om att du själv tar efter Starwoman i mycket..
    Kollade , och ja det stämmer ju. Varför klanka på andra, hade det inte varit för att vi läsare gillar bloggen o inspireras , så kanske du hade varit tvungen att ta ett ”vanligt jobb ”?
    Kliv ner från dina höga hästar, du är inte på något sätt unik. Hälften av alla hem ser ju likadana ut känns det som. Samma samma samma vita o krispiga o allt vad det heter. Eller hur?

  7. YSL gör väldigt fina bågar, liksom det svenska märket Vasuma. De har ett eget showroom i Gamla Stan om du skulle ha vägarna förbi. Visst är det svårt att välja? Bra att få hjälp av duktig optiker, de brukar komma med bra råd om vad som är viktigt vad gäller passform. Lycka till!

  8. Själv har jag köpte Petra Tungårdens men är lite besviken på hur de är, den där ”snygga” guldplutten som avslutar skalmarna fastnar håret i varje gång man tar av sig dom, så man har väl snart inget hår kvar på sidorna…Köpte nu för bara några veckor sedan ett par snygga Rayban, inte den klassiska modellen utan en som jag själv tycker är tidlös, får man ge, nästan 10500kr (med de synfel jag har) så har jag hellre ett par klassiska som inte går ur tiden och så viktigt att de är lagom stora, sitter skönt och ”att man ser bra ut” 😉 lycka till

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg