JAKTEN PÅ JULEN

8g1b5153-2

Nu börjar julen ta lite form här hemma! Alla elljusstakar är utställda i sina fönster och sideboardet (Tati Asplunds) i “salongen” (eller mittenrummet i vardagsrummet) är en sån där utmärkt plats att fixa stilleben på. Lite “jul under Kate Moss smulis” kan ju aldrig bli fel! Men jag håller faktiskt på att få p a n i k här hemma för jullådorna med de finaste julsakerna är plötsligt borta och går inte att finna någonstans…

 

8g1b5140

8g1b5135

8g1b5132

Lite smått och gott som jag hittade på Mid Town igår. Jul-Duranceljus som doftar härligt, skålar från House Doctor i perfekt lite smutsgrön nyans (min bästa färg just nu) Ja julen i år kommer gå mest i grönt och guld! Och så har jag köpt årets glögg från Blossa men inte smakat än, Någon som testat? Sen så har jag också lagt fram en bok som är tomtens och där vem som helst i la familj kan lämna sina julönskningar, lite diskret och när som helst så där (tänker jag också göra!)

..

8g1b5148-2

.

Men som sagt – VAR är julprylarna!? Vi tömde ju vinden i våras.. Eller inte vi, j a g var ju höggravid och det var andra som tömde vinden och på vinden stod mina fina tjusiga i flera år noga utvalda julsaker i två kartonger. De får bara inte vara borta! Då ställer jag in julen och går i ide (Vi pratar adventsljusstakarna och all julgranspynt och allt tingeltangel) Håll tummarna att de dyker upp någonstans!

.

8g1b5163-3

.

Nu  – lördagsprommis ner på stan!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

49 thoughts on “JAKTEN PÅ JULEN

 1. Det är just detta som gör dig till en super bloggerska. Så sjukt stilsäker wooow vad snyggtsmile face

 2. Du är bara bäst på inredning, så kul o se!! Vi har smakat den glöggen o det blir inte våran favorit. Trevlig kväll

 3. Det är faktiskt en riktigt snygg färg på flaskan på årets glögg! Vad fint du har gjort, ser fram emot mer adventsinspiration, och hoppas verkligen du hittar sakerna:)

 4. Vill bara önska dej en trevlig December. Julsakerna hoppas jag verkligen att du hittar.
  /Ann-Sophie

 5. Härligt med grönt!
  Kolla i källaren ordentligt, kanske har ni kört iväg lite lådor till någon som förvarar dem åt er? Håller tummarna att de dyker upp!
  Trevlig kväll och kram till dig..

 6. Hej och tack för världens bästa blogg och inspiration!
  Undrar var den fina kransen med guldlöv som hänger på skåpet kommer ifrån?
  Tacksam för svar.
  Vänligen Karina

 7. Jag svimmar ! Vart hittar jag den där helt underbara mässinggranen?
  Hoppas du hittar alla dina julsaker fort!
  Stor kram Från en gotlänning 🙂

  1. Jeg tror den kommer fra Svenskt Tenn, men ser ikke ut som den er en del av årets julesortiment. Hilsen Siri

 8. Hej, jag skulle så gärna vilja köpa en sådan fin rund bricka med glas som du har med flaskan och ljus mm på , skulle du ha något emot att tala om var du köpt den?
  Mvh Lena

 9. Hej hej här kommer mer frågor… varifrån kommer spegelbrickan?
  Gammal, ny? Letar efter något med mässing men tycker hel mässingbricka blir för mycket.

 10. Oooo. Klart du kommer hitta sakerna. Kolla på luriga ställen såsom längst in i botten på garderober, städskrubben, uteförråd, hos svärföräldrar, osv.

 11. Haha.. Känner igen det där med försvunna julsaker! Lika mycket som jag längtar efter att få börja pynta och fixa i mitten av november – lika fort vill jag ha bort det första veckan i januari och då har jag en tendens att städa bort och gömma undan så jag inte minns till nästa år… Fast iår hade jag koll… Mycket fint och inspirerande! Kram!

 12. Åh har samma poster, älskar Mario Testino 🙂 Jag köpt ene rumsgran och en liten hyacint idag, stjärnorna får komma fram först nästa helg 🙂 Ska försöka hålla mig 😉

 13. Åh, kan inte du göra din “best of” lista på finaste julpyntet? Vore kul med lite inspiration i juldjungeln……

 14. Snacka om att smaken är som baken….. Det där doftljuset fick väl typ sämst betyg i Emmas dofttest…. Men du skriver att det doftar gott. Undra om man vågar sig på ett köp…!!?? Vilken typ av doftljus gillar du i vanliga fall? Själv tycker jag oftast att Voluspa är för starka med huvudvärksvarning. Jag brukar föredra bl.a Durance.

  1. Då är vi nog ganska lika! Jag gillar lagom starka doftljus som antingen doftar lite rent och tvåligt (typ lavendel eller bomull eller så) är svag för fikon och de som är lite “krämiga” och svagt herriga i doften eller ja som doftar dyr hotelreception och elegant helt enkelt (Hotel Diplomats entré brukar dofta yummie). De får icke doft syntestiskt, vrålmycket, huvudvärkstungt,indiskt-mystiskt-rökelse eller persikosött som en LUSH-affär. Ej heller slisk-kvamligt som en Wunderbaum (De där från Yankee Candle mår jag faktiskt rent illa av)

 15. Hur läckert har du inte det då ……Årets glögg smakades på i helgen och jag tycker att den var ganska intetsägande , ett plus enligt mig är att det inte är så söt.

Comments are closed.