LÄNGTAR TILL VÅRT FRANCE

a274ea1b-f8f1-42e4-8065-a057d92d501e-2

Haras de Shamrock Inn! Vår underbara gård vid Atlantkusten i Normandie..

.

Bon soir mes amis!

.

.

Åh ibland får jag bara en sån där intensiv tok-tok-längtan efter Frankrike! Nu var det l ä n g e sen vi var där, oh my det är säkert ett par år. Längtar mest efter gården så klart och huset, har så många fina minnen därifrån. Ni som inte har hängt med i evigheter vet kanske inte heller om denna pärla som betyder så mycket för mig.. Det var farfars franska hästgård (han bodde typ halva sitt liv i Frankrike och hade just galopphästar som hobby) som han lät bygga i Normandisk stil men han fick aldrig njuta av att bo på denna plats då han hastigt gick bort mitt under uppförandet. Så sorgligt. Pappa tog då över alltihopa (ja det är ganska mycket) och vi var alltid där nere sen på alla skollov. Numera är det mest jag och mina två bröder med familjer som är nere på gården (mamsen och papsen hänger nu för tiden mest på öin) och då allra helst på sommaren så klart. Som tur är så finns det ett par stycken som hjälper oss att hålla huset och gården i fint skick och klipper gräs och fixar. Yes det är så fint så fint på denna plats och i byarna runt om, ja ett riktigt sagolandskap som i typ Bröderna Lejonhjärta med pittoreska korsvirkesgårdar varvat med slott och gröna kullar och dalar…

.

Men nästa sommar ska vi dit och det ska bli såå mysigt! Minst en månad ska vi vara där med alla skatter, hur härligt som helst (och är det några vänner som läser detta och är sugna på att komma ner och hälsa på så hojta bara till!)

.

.

Ha nu en skön måndagskväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

.

.

.

7 kommentarer till “LÄNGTAR TILL VÅRT FRANCE

 1. Men åh…. Jag är absolut en vän!
  Vi kan väl hoppa över åldersskillnaden och det faktum att det nog mest är jag som är din vän, ha, ha!
  Måste ge dig cred för en fantastiskt inspirerande blogg , din fingertoppskänsla är unik! Har alltid trott att den kommer från dina föräldrar ( som har SÅ stilsäker smak), men inser nu att det går tillbaka ända från Farfar!
  Må bäst och för din kännedom…. Du når även ut till inredningsglada ” tanter”

 2. Så vacker plats förstår att du längtar dit! Har också en plats som betyder väldigt mycket för mig underbart varje gång man kommer dit. Önskar dig en fin dag! Kram

 3. Åh, Normandie! Vi bilade där en sommarvecka för några år sedan. Det var otroligt vackert, jag undrar hur många pittoreska byar vi passerade egentligen.
  Så många speciella platser som Honfleur och Mont saint Michel, men framför allt Etretat, man tappar andan, så fantastiskt!
  Själva har vi hus i Spanien på Costa Blanca, det är en lisa för själen att ha ett hus utomlands<3

 4. Petra! Jag och min familj kommer gärna och hälsar på 🙂 Jag är ju din vän fast du inte vet vem jag är… Jag har drömt vid två tillfällen att jag har träffat dig och det har känts så verkligt när jag har vaknat. Knäppt ju! Franskfröken som jag är blir jag sjuk när jag ser den där gården, dessutom är jag hästtjej så allt känns perfekt! Så kul det ska bli att ses där till sommaren. Hör av dig så jag vet när det blir! *fniss*

  Du och din familj är verkligen lyckligt lottade som har möjlighet till en sådan här underbar gård. Jag och min familj åker till rivieran i sommar. Normandie ska det bli längre fram.

  Det är alltid lika kul att läsa din blogg och låta sig inspireras av olika saker!

  Ha en fortsatt bra vecka och första advent!
  Kram Hanna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg